psi lutalice ....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
DadoHacked

#676 Re: psi lutalice ....

Post by DadoHacked »

Poceli ste stavljati ljepiti napade pasa u drzavi, usto poredite ljude i zivotinje isto tako kao sto i ja radim. Sta bi bilo kada bi mi poceli ljepiti napade na zivotinje? ja vjerujem da bi mi prestigli i temu "1000000 komentara za ginisa", s toga nema svrhe ovo raditi.
Razapinjete pse radi njih nekoliko pojedinaca, zasto onda ne razapinjete narod radi njih nekoliko? Mislim da nema svrhe porediti to uopste.

Tema je da se pronade rjesenje, i nekoliko njih su dali moguca rjesenja. Pa dajte da sta pokusamo uraditi povodom lutalica. Ali ne, Vama je draze napadati, razapinjati i raspravljati se na to kako je ko koga ujeo.
muniza

#677 Re: psi lutalice ....

Post by muniza »

Bloo wrote:
poznanik wrote:
muniza wrote:Da svi ovi psi nisu na ulici gdje im i nije mjesto onda ovakve psihopate ne bi ni imale priliku iživljavati se na njima, dakle Av, dakle Mau pa njima palamudite i slike pokazujte...
Ovo nisu "obični" psi lutalice, ovo su "rasni" psi, koje je čovjek napustio, odbacio od sebe, a drugi čovjek mu nanio bol i patnju.

Žao mi je što ovakve slike izazivaju grč u stomaku, ali nekad se i sami moramo suočiti sa istinom...Zbog ovakvih scena "čovjek" bi se trebao posramiti.

i stidim se i sramim sto pripadam covjecanstvu zbog takvih...i sta cu sada?

mogu ga prijaviti policiji AKO ga vidim da nanosi zlo zivotinji i sprijeciti ga AKO ga vidim

ja stvarno ne kontam sta ti hoces od nas

da se sibamo po ledima?
Stidim se i ja naravno ali da mene ne daj Bože ugrize bio bih ga u stanju trehati od zid dok ne bude ko palačinak il ugazati nogama. Ne znam da li su ove metode manje psihopatske od ovih seciranja ali šta bih uradio čovjeku koji me napadne, uradio bih i psu naravno...
kokuz_sa

#678 Re: psi lutalice ....

Post by kokuz_sa »

poznanik wrote:
Bloo wrote: @Bloo, pogledaj čime se služe novinari da bi podigli čitanost i uvećali tiraž, uvjeri se u izrežiranost fotografije:

Upotrijebljen softver: Paint.NET v3.36
Image
kad citam tvoje postove sjetim se izreke..lakse ti utjerat 10 u dupe nego 1 u glavu

evo ovdje nema slike agresivnog psa..obicna svakodnevna slika..

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/saraje ... alica.html

al citaj brojeve..i povecanje napada.. ;-)
poznanik

#679 Re: psi lutalice ....

Post by poznanik »

hz__semir wrote:... a apsurdno je trošiti brdo novaca hraneći tolike lutalice (koje će kako sami tvrdite ionako umrijeti za godinu ili dvije) u situaciji kada hiljade boraca Armije BiH, desetine hiljada penzionera i djece nemaju šta da jedu i žive od danas do sutra.

A sad bujrum opletite do sutra, o tome kako sam ja nehuman, kako sam mrzitelj životinja (iako životinje, a naročito pse, itekako volim), kako sam ovakav i onakav. Lažni moralisti.
Ti si pravi moralista :D
Obuca9

#680 Re: psi lutalice ....

Post by Obuca9 »

DadoHacked wrote:Poceli ste stavljati ljepiti napade pasa u drzavi, usto poredite ljude i zivotinje isto tako kao sto i ja radim. Sta bi bilo kada bi mi poceli ljepiti napade na zivotinje? ja vjerujem da bi mi prestigli i temu "1000000 komentara za ginisa", s toga nema svrhe ovo raditi.
Razapinjete pse radi njih nekoliko pojedinaca, zasto onda ne razapinjete narod radi njih nekoliko? Mislim da nema svrhe porediti to uopste.

Tema je da se pronade rjesenje, i nekoliko njih su dali moguca rjesenja. Pa dajte da sta pokusamo uraditi povodom lutalica. Ali ne, Vama je draze napadati, razapinjati i raspravljati se na to kako je ko koga ujeo.
Zato što narod, to jeste pripadnike istog, možeš identifikovati, pa pojedinačno kazniti, za razliku od kerova lutalica.
poznanik

#681 Re: psi lutalice ....

Post by poznanik »

kokuz_sa wrote:kad citam tvoje postove sjetim se izreke..lakse ti utjerat 10 u dupe nego 1 u glavu
Poznat način - kad nestane argumenata, primjenjuju se vrijeđanja i lična diskreditacija.

S tobom sam završio svaku diskusiju, ostani da uživaš u svom "svijetu"...
Obuca9

#682 Re: psi lutalice ....

Post by Obuca9 »

poznanik wrote:
hz__semir wrote:... a apsurdno je trošiti brdo novaca hraneći tolike lutalice (koje će kako sami tvrdite ionako umrijeti za godinu ili dvije) u situaciji kada hiljade boraca Armije BiH, desetine hiljada penzionera i djece nemaju šta da jedu i žive od danas do sutra.

A sad bujrum opletite do sutra, o tome kako sam ja nehuman, kako sam mrzitelj životinja (iako životinje, a naročito pse, itekako volim), kako sam ovakav i onakav. Lažni moralisti.
Nisam nigdje ni rekao da jesam. Samo kažem da je apsurdno izdvajati novac iz budžeta za hranjenje polumrtvih pasa (opet ponavljam, to da ti psi žive 2-3 godine vi tvrdite, a ne ja). Ako bolje pogledaš prijedlog, vidjećeš da ti psi ne bi bili pušteni da umru tek tako, ostavila bi se mogućnost svim silnim udruženjima i ljubiteljima pasa da idu i da ih hrane iz svog džepa, pa bujrum. Ti prvi, pa za tobom ostali mjau-mjau članovi i ovih još 10-tak tvojih istomišljenika.
kokuz_sa

#683 Re: psi lutalice ....

Post by kokuz_sa »

poznanik wrote:
kokuz_sa wrote:kad citam tvoje postove sjetim se izreke..lakse ti utjerat 10 u dupe nego 1 u glavu
Poznat način - kad nestane argumenata, primjenjuju se vrijeđanja i lična diskreditacija.

S tobom sam završio svaku diskusiju, ostani da uživaš u svom "svijetu"...
pa ja ti dao tekst sa stvarnim brojevima napada..koje je hitna iznijela tad zasutis..
a kada se stavi link da je neko ugrizen bunis se jer je slika krvolocnog psa..

sta trebao je stavit sliku malog kucica sa macom kako se igra
poznanik

#684 Re: psi lutalice ....

Post by poznanik »

hz__semir wrote:
poznanik wrote:
Nisam nigdje ni rekao da jesam. Samo kažem da je apsurdno izdvajati novac iz budžeta za hranjenje polumrtvih pasa (opet ponavljam, to da ti psi žive 2-3 godine vi tvrdite, a ne ja). Ako bolje pogledaš prijedlog, vidjećeš da ti psi ne bi bili pušteni da umru tek tako, ostavila bi se mogućnost svim silnim udruženjima i ljubiteljima pasa da idu i da ih hrane iz svog džepa, pa bujrum. Ti prvi, pa za tobom ostali mjau-mjau članovi i ovih još 10-tak tvojih istomišljenika.
Da si i ti bolje i pažljivije čitao moje postove, kako-tako bi zaključio da se ja en zalažem za ostanak pasa lutalica na ulicama, već da se zalažem da odgovorne institucije vlasti, odgovorno komunalno preduzeće i odgovorna veterinarska služba u Kantonu Sarajevo (gdje je problem "najglasniji") samo rade svoj posao za koji su plaćeni i za koji redovno dobijaju novac iz budžeta opština i viših nivoa...

Da su te organizacije ranije izvršavale svoje obaveze, danas ne bi bilo prekobrojnih pasa na ulicama, ili ih ne bi bilo nikako, a sve vrijeme i ti, tvoji roditelji, ostali, pa i ja, smo izdvajali novac za njihove potrebe!
Gdje su te pare sada?
Obuca9

#685 Re: psi lutalice ....

Post by Obuca9 »

A šta da urade sada? Da pohvataju pse i strpaju ih azil i hrane i troše na njih hiljade i hiljade maraka mjesečno?

I to sve u isto vrijeme dok se u ovom trenutku skupljaju pare za liječenje bar 10-ero djece koja boluju od raznih bolesti, za koje im trebaju ogromni novci za liječenje? I sad ti meni reci je li bolje pare davati na održavanje azila i hranjenje pasa koji će uginuti za godinu-dvije, jer ih niko neće (da ih neko hoće pokupio bi ih sa ulice, ne treba im azil) ili je bolje te pare potrošiti u neke druge svrhe?
Woman

#686 Re: psi lutalice ....

Post by Woman »

toliko ih se nakotilo da se vise nema vremena razmisljati o idejama tipa "azil, udomljavanje itd.". situacija je takva da se moraju preuzeti neke drasticnije mjere. ja sam veliki ljubitelj zivotinja (i citavog zivota ih imam: mace, papagaje, ribice...), ali ako s eovako nastavi bice pitanje mi ili oni. ipak je zivot jednog djeteta vrijedniji od zivota 1000 pasa lutalica.
Obuca9

#687 Re: psi lutalice ....

Post by Obuca9 »

Woman wrote:toliko ih se nakotilo da se vise nema vremena razmisljati o idejama tipa "azil, udomljavanje itd.". situacija je takva da se moraju preuzeti neke drasticnije mjere. ja sam veliki ljubitelj zivotinja (i citavog zivota ih imam: mace, papagaje, ribice...), ali ako s eovako nastavi bice pitanje mi ili oni. ipak je zivot jednog djeteta vrijedniji od zivota 1000 pasa lutalica.
To je to :thumbup: :thumbup: :thumbup:

S tim što ako to ovdje kažeš, onda si nemoralan i nehuman.
astrid

#688 Re: psi lutalice ....

Post by astrid »

Na ovoj temi je suvišno raspravljati..kao presipanje iz šupljeg u prazno :-)
Još ću jednom ponoviti svoj stav i odoh s teme :run:
Azil je trebalo davno napraviti,za šta je postojao plan čak i dio novca, samo se čekala saglasnost,koju narvano nikad nisu dobili.Trenutna situacija oko broja pasa lutalica jeste alaramntna,ali za to najviše odgovornsoti snosi kafilerija i veterinarske službe ,jer da su u početku radili svoj posao(kad je broj pasa bio mali),pregledali i sterilisali pse,do ovolikog broja pasa ne bi ni došlo.
Pasa lutalica se nisam bojala ni u ratu,kad ih je bilo takođe mnogo,a bili su mnogo gladniji,ne bojim ih se ni sad.Više me strah proći pored grupe tinejdžera ,već pored čopora pasa.

P.S.Koliko psi godišnje ubiju ljudi?..a ljudi,koliko ubiju ili rane ljudi?
:run:
Last edited by astrid on 15/03/2011 12:51, edited 1 time in total.
Obuca9

#689 Re: psi lutalice ....

Post by Obuca9 »

Presipa se iz šupljeg u prazno, kad svi ko papagaji samo ponavljate "trebao je azil, trebao je azil".

Trebao je, ali nije napravljen, kao ni milion drugih stvari u državi i gotovo sad. Nije pitanje "ŠTa je trebalo uraditi po pitanju pasa lutalica", nego "Šta treba uraditi po pitanju pasa lutalica".

Pretpostavljam tvoj je prijedlog, sjesti i pustiti nek se kote i govoriti "Više me je strah tinejdžera nego pasa, trebalo je praviti azil". Je li to tvoj prijedlog za rješenje problema?
DadoHacked

#690 Re: psi lutalice ....

Post by DadoHacked »

hz__semir wrote:
DadoHacked wrote:Poceli ste stavljati ljepiti napade pasa u drzavi, usto poredite ljude i zivotinje isto tako kao sto i ja radim. Sta bi bilo kada bi mi poceli ljepiti napade na zivotinje? ja vjerujem da bi mi prestigli i temu "1000000 komentara za ginisa", s toga nema svrhe ovo raditi.

Zato što narod, to jeste pripadnike istog, možeš identifikovati, pa pojedinačno kazniti, za razliku od kerova lutalica.
Isto se tako i pas moze indetifikovati i kazniti, vjeruj mi.
poznanik

#691 Re: psi lutalice ....

Post by poznanik »

hz__semir wrote:
Woman wrote:toliko ih se nakotilo da se vise nema vremena razmisljati o idejama tipa "azil, udomljavanje itd.". situacija je takva da se moraju preuzeti neke drasticnije mjere. ja sam veliki ljubitelj zivotinja (i citavog zivota ih imam: mace, papagaje, ribice...), ali ako s eovako nastavi bice pitanje mi ili oni. ipak je zivot jednog djeteta vrijedniji od zivota 1000 pasa lutalica.
To je to :thumbup: :thumbup: :thumbup:
S tim što ako to ovdje kažeš, onda si nemoralan i nehuman.
Naravno, život čovjeka, život jednog djeteta je neuporediv sa psećim, ne znam kome može na pamet pasti poređenje. I pas to zna, i nikad nije usmrtio dijete, ili mu nanio povrede opasne po život (pri ovoj konstataciji ne mislim na pse sa mentalnim deformitetom, jer ima takvih, i oni su pohvatani i eutanazirani). Međutim, i neki ljudi su načinili povrede psu, trajne ili sa smrtnim posljedicama, a da prethodno nisu bili ničim izazvani...

Za početak, primorajmo nadležne službe da prebroje pse lutalice i utvrde njihov, makar približan, broj, da ne pišemo svi proizvoljne cifre, od 1.000 do 10.000 pasa. Nakon toga, druge ili iste te službe će lakše načiniti plan i program prikupljanja pasa lutalica i njihov smještaj u boxovima komunalnog preduzeća, do početka rada nekog od azila.
Pare za te poslove je društvo dalo još prije.
Last edited by poznanik on 15/03/2011 12:54, edited 1 time in total.
astrid

#692 Re: psi lutalice ....

Post by astrid »

Pa zovite kafileriju,veterinarske službe(kad niste do sad)..nek zarade sebi plate..............
Obuca9

#693 Re: psi lutalice ....

Post by Obuca9 »

DadoHacked wrote:
hz__semir wrote:

Isto se tako i pas moze indetifikovati i kazniti, vjeruj mi.
A da li će to natjerati druge pse da razmisle prije nego naprave istu stvar?

Svrha kažnjavanja ljudi nije samo da njega popraviš, nego da se zapitaju i drugi šta će biti s njima ako isto naprave. A ovako, sve se bojim da će Žućo kontati "Vidi Švrćo ujeo onog malog i odveli ga, sad ga nema više, neću ni ja ujedati".
Obuca9

#694 Re: psi lutalice ....

Post by Obuca9 »

astrid wrote:Pa zovite kafileriju,veterinarske službe(kad niste do sad)..nek zarade sebi plate..............
Ko će hraniti tolike pse, ako i kad ih se pohvata? Odakle pare? Dobar dio građana ovog grada nema šta za jesti, a treba izdvajati novac da se nahrane psi koje bi uhvatile te veterinarske službe?
cel

#695 Re: psi lutalice ....

Post by cel »

TAKO JE BRATHE
cel

#696 Re: psi lutalice ....

Post by cel »

KAKO GOD.............. PSI NISU KRIVI, KRIVI SU LJUDI I SAD.........................AJDE DA IH SVE POUBIJAMO
LINIJOM MANJEG OTPORA
Woman

#697 Re: psi lutalice ....

Post by Woman »

:)
Last edited by Woman on 15/03/2011 13:05, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#698 Re: psi lutalice ....

Post by Bloo »

cel wrote:KAKO GOD.............. PSI NISU KRIVI, KRIVI SU LJUDI I SAD.........................AJDE DA IH SVE POUBIJAMO
LINIJOM MANJEG OTPORA

na lijevo strani tastature iznad ctrl i velike strelice se nalazi gumbić Caps Lock...deder ga malo pritisni svega ti

onda dobiješ ovakva slova :D umjesto OVAKVA
DadoHacked

#699 Re: psi lutalice ....

Post by DadoHacked »

muniza wrote:Da svi ovi psi nisu na ulici gdje im i nije mjesto onda ovakve psihopate ne bi ni imale priliku iživljavati se na njima, dakle Av, dakle Mau pa njima palamudite i slike pokazujte...
hahaha, Nista onda bi se izvljavali na ljudima, razumijes li ti sta si napisao?
Jos jedan vise dokaz da su veci problem ljudi nego psi lutalice.
poznanik

#700 Re: psi lutalice ....

Post by poznanik »

hz__semir wrote:
astrid wrote:Pa zovite kafileriju,veterinarske službe(kad niste do sad)..nek zarade sebi plate..............
Ko će hraniti tolike pse, ako i kad ih se pohvata? Odakle pare? Dobar dio građana ovog grada nema šta za jesti, a treba izdvajati novac da se nahrane psi koje bi uhvatile te veterinarske službe?
Već davno prije društvo je izdvojilo novac za obje potrebe.

Usput, izađi na ulicu i pogledaj kakva vozila saobraćaju gradom, izađi u trgovine i pogledaj promet...Ne kažem ja da je društvo nenormalno raslojeno, posebno po ekonomskoj osnovi, i da ogroman procenat ne živi na rubu siromaštva, međutim, finansijska sredstva kojim se čovjek brine za "pse" sigurno nisu toliko velika da ne može da ih izdvoji. U protivnom, slična osobina se naziva uskogrudnost i sebičnost, i retrogradna je....(ovo je bio off i nije tema...)

Čovjek ima prirodnu obavezu da se brine o svojoj sredini, o svim živim bićima na planeti, ne samo o sebi!
Locked