Marcello wrote:delightful wrote:marcello, opomena zbog neprimjerenog nacina komunikacije.
To mi svakako nije bila namjera, i SaX, ti, i uvrijeđena osoba (odnosno osobe, ako ih ima više) imate moje iskreno izvinjenje.
suza81 wrote:Ovo boldirano ne rade samo psi, mislim da smo po tim pitanjima puno ugrozeniji od strane ljudi!!!
Da, ali sada razgovaramo o psima lutalicama, a ne o pemzionerima, Kinezima, demobilisanim borcima, entitetima, politici, zelenim zmajevima i vitezovima sa velikim mačevima. Nadam se da ćeš uočiti ovaj "detalj".
DadoHacked wrote:
- Ljudi ometaju ometaju saobraćaj
- Ljudi napadaju ljude na ulicama
< cut >
O cemu ti uopšte govoriš?
Razmišljao sam dosta dugo da li ti uopšte trebam odgovoriti na ovaj post (ravno pet sekundi), i na kraju je preovladalo mišljenje "pa dobro, pokušaj pojasniti čovjeku o čemu se radi, poslije ga prepusti zaboravu".
Prije svega, plagiranje mojih postova...
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 5#p5396485
... u kojem si zamijenio riječ čovjek sa riječ pas, ne možeš smatrati kvalitetnim odgovorom radi više razloga:
- U informatičkom (ili da se bolje internet žargonu), ovakva obraćanja se nazivaju "off topic"-om, i pojam se direktno odnosi na dodavanje jedne ili više tema matičnoj (osnovnoj) temi koje u samoj svojoj srži nemaju nikakve veze sa ovom početnom što praktično dovodi do gubitka kvaliteta same rasprave zbog čega teme postaju totalno nezanimljive, odnosno beskorisne i neupotrebljive. Sa njima u principu ne možeš uraditi ništa. Dalje, netiquette (dakle ovo što sam naveo gore), nisam izmislio ja. "Pravila ponašanja ne netu" postoje od kada postoji i net. Ne govorim ti ovo jer želim glumiti moderatora koja će ti nametnuti neka svoja pravila "jer ja želim uvijek biti u pravu", i nemam to namjeru raditi. Sve ovo ti pišem iz jednog prostog razloga jer ti želim reći da ljudi jednostavno ne moraju obraćati pažnju na tvoje postove, odnosno uopšte ne moraju odgovarati na njih ukoliko oni ne posjeduju niti jedan jedini dio onoga što bi se trebalo zvati "zrelom komunikacijom" koja je naravno vezana za temu. Pokušaj shvatiti da meni ovdje apsolutno ne smeta ničije razmišljanje ili uvrede upućene na moj račun, ali stvarno ne vidim nikakvog smisla u odgovaranju samom sebi i pojašnjavanju nečega što bi trebala znati djeca u osnovnoj školi.
- Drugo, u realnom svijetu, pri riješenju jednog problema se ne možeš pozivati na more drugih koje imaš (imamo) osim ako nisu u uskoj vezi sa problemom koji imaš (imamo). Primjera radi, ne možeš se pozivati na "kriminalnce raznih kalibara, narkomane, silovatelje, psihički poremećene osobe" kada razgovaraš o problemu isplate pemzija jer praktično time ne riješavaš ništa. Jedino što možeš zaključiti u takvim raspravama je da imaš more problema i da jednostavno ne znaš od kojeg bi prvo krenuo zbog čega nećeš riješiti ama baš ništa. Stoga se IMNSHO problemi moraju riješavati jedan po jedan jer riješenjem jednog problema ostavljaš (ostavljamo) sebi više vremena i prostora za sve ostale kojih je daleko manje.
Odgovorit ću i na tvoje pitanje, odnosno plagijat mog teksta koji je djelimično izmijenjen. Ljudi koji prave navedena prekršajna i krivična djela su već odavno pod nadležnosti policije i sudova. Ne kažem da sam baš naročito sretan sve i jednom odlukom koja je nastala nakon sudskog spora, isto tako neću reći da sam pretjerano zadovoljan sprovedbom zakona u bilo kojem vidu, ali sve u svemu kazne i kažnjenici ipak postoje.
DadoHacked wrote:Ja opet kazem da su psi najmanji problem u ovoj drzavi.
Meni je manje više nebitno šta ti kažeš jer ovdje ne predstavljaš nikakav politički ili bilo kakav drugi autoritet. Po meni, sve osobe koje "imaju nešto za reći" trebale bi biti javne ličnosti, dakle lica koja bi nakon "ja kažem" mogla preuzeti i krivičnu odgovornost ako ono "što su rekli" ne bude u redu.
DadoHacked wrote:Vi bi potmanili sve pse na osnovu napada/ujeda pojedinca.
Nisam nigdje napisao da "bi ih sve potamanio" i da bi to bilo jedino riješenje, mada nemam ništa ni protiv uspavljivanja. Ja ih recimo ne bih potamanio, ja bih ih sve dao tebi i tebi sličnima koji znate šta treba raditi sa njima. Poslije bi za svaki napad psa na čovjeka tražio vašu odgovornost i mislim da bi to bilo fer.
DadoHacked wrote:Po vasem za jedno 100 godina necemo imati drugih zivotinja nego samo ce jedna vrsta zivotinje biti pristuna "covjek".
Ne, čovjek će vrlo brzo izumrijeti jer će mu u tome pomoći oni koji se smataju ljudima.