psi lutalice ....
- Hunkar
#1 psi lutalice ....
sada slusam rsg, i iz hitne pomoci alarmiraju na broj pasa lutalica koji sve ucestalije napadaju gradjane, a pogotovo djecu. sijaset slucajeva se zbilo u zadnjih 7 dana. azila nema. sintora nema. para koje su sintori dobijali nema (nekako mislim da je zbog ove love i usvojen zakon). ima zakon koji je krajnje retardiran.
drustva za tzv zastitu zivotinja su zakazala (sad se svi vade "nije nas posao"). vlast ... je uzasno zakazala (vade se na drustva). gradjani su ljuti. sve vise slusam ideje za opci odstrel pasa, i nazalost velika je vjerovatnoca da ce se naci ljudi koji ce ovo uraditi zarad svoje djece.
sta uraditi da ne dodje do najgorega? kako rijesiti problem lutalica u zakonskom okviru? mijenjati zakon?
p.s. molim vas, bez gluposti tipa "samo se zelio igrati" ili "ne bi cuko nikoga", fasistickog smeca poput "sve vas treba pobiti jer ne volite cuke", a takodjer preskociti ideje sa sacmaricama, toljagama i sl. nemojte da se tema zakljuca opet, jer je zaista ovo vec veliki problem.
drustva za tzv zastitu zivotinja su zakazala (sad se svi vade "nije nas posao"). vlast ... je uzasno zakazala (vade se na drustva). gradjani su ljuti. sve vise slusam ideje za opci odstrel pasa, i nazalost velika je vjerovatnoca da ce se naci ljudi koji ce ovo uraditi zarad svoje djece.
sta uraditi da ne dodje do najgorega? kako rijesiti problem lutalica u zakonskom okviru? mijenjati zakon?
p.s. molim vas, bez gluposti tipa "samo se zelio igrati" ili "ne bi cuko nikoga", fasistickog smeca poput "sve vas treba pobiti jer ne volite cuke", a takodjer preskociti ideje sa sacmaricama, toljagama i sl. nemojte da se tema zakljuca opet, jer je zaista ovo vec veliki problem.
- karanana
#2 Re: psi lutalice ....
nece ti dati ovu temu ovdje. bilo je 1000 pokusaja, ali to "nije problem".
iz nekog razloga je ovaj sajt itekako, itekako naklonjen i priklonjen grupi koja je u sustini i glavni krivac za ovo.
iz nekog razloga je ovaj sajt itekako, itekako naklonjen i priklonjen grupi koja je u sustini i glavni krivac za ovo.
- Hunkar
#3 Re: psi lutalice ....
hajde da pokusamo preskociti etiketiranje i sl., prozizvku moderatora, svadju i sl. tema je zobiljna ...
napominjem: ovo nije vise rekla/kazala. kad ljudi iz hitne apeliraju, ocito nesto nije uredu.
napominjem: ovo nije vise rekla/kazala. kad ljudi iz hitne apeliraju, ocito nesto nije uredu.
- burek_in_space
#4 Re: psi lutalice ....
Neku noc me napao manji chopor.
Izvukao sam se zahvaljujuci svojoj ludosti i mahnitluku, bez ijednog ujeda i ogrebotine.
U tom trenutku da sam imao pishtolj, porokao bih sve zhivo oko sebe.
Izvukao sam se zahvaljujuci svojoj ludosti i mahnitluku, bez ijednog ujeda i ogrebotine.
-
sir-oliver
#5 Re: psi lutalice ....
Moje vidjenje cijele stvari se svodi na slijedece: najveci krivac za trenutnu situaciju je vlast koja je donijela polovicni zakon i zabranila rad sintorima a istovremeno nije napravila azile. Brate kad napravis azile ili bilo kakvo novo rjesenje onda mozes ukinuti dotadasnje kakvo-takvo rjesenje. Kako rijesiti problem: napuckati copor lutalica na djecu nacelnika opcine, premijera kantona i sl. Ne znam kako bi se drugacije mogle ubrzati aktivnosti na izgradnji obecanih azila
- Hunkar
#6 Re: psi lutalice ....
ok, imamo moderatora na nasoj straniburek_in_space wrote:Neku noc me napao manji chopor.
i ja smatram da bi trebalo vratiti sintore do izgradnje azila. nakon izgradnje, ukinuti i gotova stvar.
-
addy_sa
#7 Re: psi lutalice ....
stanje u Sarajevu je postalo nepodnošljivo koliko na ulicama ima pasa, iz zgrade ne mogu izaći a da me njih pet ne dočeka a naveće iz auta iskačem ko komandos jer me čekaju na parkingu.
Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja je imao dobru namjeru ali nije realizovan do kraja.
Dok se do kraja ne provede zakon, pod hitno se moraju privremeno vratiti "šintori" radi zaštite zdravlja i sigurnosti svih nas
Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja je imao dobru namjeru ali nije realizovan do kraja.
Dok se do kraja ne provede zakon, pod hitno se moraju privremeno vratiti "šintori" radi zaštite zdravlja i sigurnosti svih nas
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#8 Re: psi lutalice ....
I ti zauzeo četveronožni stav i počeo s njima režati?burek_in_space wrote:Izvukao sam se zahvaljujuci svojoj ludosti i mahnitluku, bez ijednog ujeda i ogrebotine.
- burek_in_space
#9 Re: psi lutalice ....
1946 wrote: I ti zauzeo četveronožni stav i počeo s njima režati?
Zgoozio vodju chopora.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#10 Re: psi lutalice ....
To znači da si im ti sada alfa mužjakburek_in_space wrote:1946 wrote: I ti zauzeo četveronožni stav i počeo s njima režati?![]()
Zgoozio vodju chopora.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#11 Re: psi lutalice ....
Cccckaranana wrote:nece ti dati ovu temu ovdje. bilo je 1000 pokusaja, ali to "nije problem".
Jedini razlog zasto svaka tema zavrsi pod kljucem je sto se ne zna normalno raspravljati o istoj, vec svaka zavrsi sa pricom kakva je navedena u prvom postu.
Ako se drzite civilizovanog razgovora tema ce ostati.
A sad na temu, puna mi ih je kapa vise.
- Bloo
- Globalna šefica
#12 Re: psi lutalice ....
ja ih ignorišem koliko mogu, mada ih u Ferhadiji i u starom gradu ima ko kineza....
moji mahalski kojih ima oko 15tak su ocito svi u rodu i svuda idu zajedno, poslusno, jedan iza drugog prelaze na semaforu
mene do sada nijedan pas nije napao, ali razumijem vaš strah
mislim da je bolje da ih kao i do sada šinteri uspavljuju, nego da ljudi počnu da ih kolju da bi zaštiti djecu
moji mahalski kojih ima oko 15tak su ocito svi u rodu i svuda idu zajedno, poslusno, jedan iza drugog prelaze na semaforu
mene do sada nijedan pas nije napao, ali razumijem vaš strah
mislim da je bolje da ih kao i do sada šinteri uspavljuju, nego da ljudi počnu da ih kolju da bi zaštiti djecu
- GAU8
#13 Re: psi lutalice ....
Mislim da nema smisla ovdje ni raspravljati o tome ako se ocekuje da ce to nesto rijesiti.
Zna se ko bi trebao da rjesava ovo. Jedino sto mozemo je pritisnuti vlasti, ali od toga nema koristi.
Tako da na kraju ostane: "snalazi se kako znas.."
P.S. Ja se nikad nisam bojao lutalica, ali je trenutni broj toliki da su se bukvalno organizovali u "bande"
Iako pas nije sklon napadanju covjeka, kao copor, ponasaju se totalno drugacije.
Mene nisu napadali, valjda se znam postaviti autoritativno (puno sam gledao Cesar Millan-a
), ali sam par puta spasavao drugu djecu, zene, cak i odrasle muskarce.
Ovo govorim iz najsvjezijih iskustava i nijedan "aktivista - zastitnik" me ne moze uvjeriti u suprotno...
Zna se ko bi trebao da rjesava ovo. Jedino sto mozemo je pritisnuti vlasti, ali od toga nema koristi.
Tako da na kraju ostane: "snalazi se kako znas.."
P.S. Ja se nikad nisam bojao lutalica, ali je trenutni broj toliki da su se bukvalno organizovali u "bande"
Iako pas nije sklon napadanju covjeka, kao copor, ponasaju se totalno drugacije.
Mene nisu napadali, valjda se znam postaviti autoritativno (puno sam gledao Cesar Millan-a
Ovo govorim iz najsvjezijih iskustava i nijedan "aktivista - zastitnik" me ne moze uvjeriti u suprotno...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#14 Re: psi lutalice ....
Sto jes jes Ferhadija je postala nepodnosljiva, gdje god se okrenes 2,3 ti idu iza ledja.
Carsija, narocito gore oko sebilja...horor.
A kod mene u mahali zadnja 2-3 mjeseca mislim da ih se 20 naselilo i svako vece cujes klanje, rezanje, lavez, trku, nije prijatno slusat.
A jos kod mene skoro svaka kuca ima psa, pa kad se jos oni oglase, veselo.
Najgore mi je kad se vracam iz grada kasno navecer. Samo osluskujem i osvrcem se oko sebe.
Cinjenica je da treba nesto poceti raditi konacno sa ovim problemom, jer jest problem, i nema tog aktiviste
koji ce me uvjeriti da nije, i da su oni bezopasni.
Carsija, narocito gore oko sebilja...horor.
A kod mene u mahali zadnja 2-3 mjeseca mislim da ih se 20 naselilo i svako vece cujes klanje, rezanje, lavez, trku, nije prijatno slusat.
A jos kod mene skoro svaka kuca ima psa, pa kad se jos oni oglase, veselo.
Najgore mi je kad se vracam iz grada kasno navecer. Samo osluskujem i osvrcem se oko sebe.
Cinjenica je da treba nesto poceti raditi konacno sa ovim problemom, jer jest problem, i nema tog aktiviste
- GAU8
#15 Re: psi lutalice ....
Ja se kanim neko vrijeme snimati scene na alipasinom...
Srecom do sad nije bilo nista ozbiljnije od poderane odjece.
Fascinantno je gledati kako "postave cheku" i salju raju po cevape.
"Glavni" se nonsalantno nadje na tvojoj putanji i poprijeci i ako se na trenutak pokolebas pocne rezanje, a onda ostali navale i "donji" si
Najbolje je pokusati ignorisati, ili "udariti direktno" na tog glavnog, (galamiti, zamahnuti torbom i sl.)
Srecom do sad nije bilo nista ozbiljnije od poderane odjece.
Fascinantno je gledati kako "postave cheku" i salju raju po cevape.
"Glavni" se nonsalantno nadje na tvojoj putanji i poprijeci i ako se na trenutak pokolebas pocne rezanje, a onda ostali navale i "donji" si
Najbolje je pokusati ignorisati, ili "udariti direktno" na tog glavnog, (galamiti, zamahnuti torbom i sl.)
- Filter
#16 Re: psi lutalice ....
ja odavno kontam uzeti zeni peper sprej za cuke (ili vec kako se to zove)...
prije su bili "pitomiji" pa se moglo sa njima, medjutim, pocelo se otimati kontroli
prije su bili "pitomiji" pa se moglo sa njima, medjutim, pocelo se otimati kontroli
-
Forsaken
#17 Re: psi lutalice ....
Imal dje kakav kurs za prezivljavanje setnje po Sarajevu i izbjegavanje ugriza pasa
"Sarajevo, Extreme survival: Ferhadija walk" by Bear Grylls 
-
Dialer
#18 Re: psi lutalice ....
Mene su neko noc zaganjali na grbavici, ni sam ne znam kako sam pobjego i kako sam se izvuko, jednog sam zakacio nogom posteno i ufatio bjezat, valjda su se prepali ovi ostali, poceli su trcat i nestali su
valjda im slaba kondicija 
Last edited by Dialer on 08/03/2011 14:28, edited 1 time in total.
-
Sarajevski_Marlboro
#19 Re: psi lutalice ....
.
Last edited by Sarajevski_Marlboro on 22/03/2011 22:46, edited 1 time in total.
- Hunkar
#20 Re: psi lutalice ....
divno ... sto te metak i noz zaobidju to ti pseci zubi nadoknade 
fakat, pod hitno neki vodic za prezivljavanje sto rece @forsaken ...
fakat, pod hitno neki vodic za prezivljavanje sto rece @forsaken ...
-
sorei
#21 Re: psi lutalice ....
-
Dialer
-
sorei
#23 Re: psi lutalice ....
-
Dialer
#24 Re: psi lutalice ....
Trci sto te noge nose ako te stignu, transformiraj se u Bad Spenseravdivna wrote:Da se pocnem derati ili da trcim?
![]()
![]()
mrzim ih
- corsa
#25 Re: psi lutalice ....
Bolje u Chuck Norris-a!