Psi lutalice
- metal_rules_cura
#26 Re: Psi lutalice
Strasno je kako se postupa sa zivotinjama, to se slazem, ali u segmentu kako te iste zivotinje nabave i onda ih poslije zapuste u svakom pogledu. Zivotinje trebaju odgoj maltene kao i covjek, prema tome... Takva agresivna ponasanja nisu bez razloga. A zastita od lutalica je stvar drzave koje kod nas nema 
- Pasiflora
#27 Re: Psi lutalice
Sa naglaskom na : DRZAVE KOJE KOD NAS NEMA.metal_rules_cura wrote:Strasno je kako se postupa sa zivotinjama, to se slazem, ali u segmentu kako te iste zivotinje nabave i onda ih poslije zapuste u svakom pogledu. Zivotinje trebaju odgoj maltene kao i covjek, prema tome... Takva agresivna ponasanja nisu bez razloga. A zastita od lutalica je stvar drzave koje kod nas nema
- mofo33
#28 Re: Psi lutalice
da kazem nesto sto ce mozda iznervirati nekesitno wrote:Sa naglaskom na : DRZAVE KOJE KOD NAS NEMA.metal_rules_cura wrote:Strasno je kako se postupa sa zivotinjama, to se slazem, ali u segmentu kako te iste zivotinje nabave i onda ih poslije zapuste u svakom pogledu. Zivotinje trebaju odgoj maltene kao i covjek, prema tome... Takva agresivna ponasanja nisu bez razloga. A zastita od lutalica je stvar drzave koje kod nas nema
ja obooooooozavam pse i sposobna sam sred ulice napizditi svakog kretena koji maltretira svog "ljubimca"
isto kao sto napizdim i one ne pokupe izmetke im!
imali smo jednog tipa samotnjaka u ulici koji se je ubio jedne noci, imao je dvije macke i jednog boxera,
kad su komsije (poslije 7 dana!) prijavile smrad u hodniku, dosle su tamo-neke-osobe
i vise su se bavile stanjem zivotinja nego nesrecnikom
slazem se ja da se treba baviti zivotinjama, ali mislim da je covjek vazniji ipak.
kad neka drzava nije u stanju obezbijediti ljudima sigurnost, zasto bi se bavila zivotinjama?
-
downtoearth
#29 Re: Psi lutalice
ali "bavljenje" psima lutalicama istovremeno znači obezbijediti sigurnost (a i zdravlje) ljudi, zar ne?kad neka drzava nije u stanju obezbijediti ljudima sigurnost, zasto bi se bavila zivotinjama?