Dnevni avaz, 20. oktobar 2007., str. 13
Moderator: anex

Tamanjenje?Faust wrote:
Dnevni avaz, 20. oktobar 2007., str. 13
Zaštitnici životinja u ovakvim slučajevima često pretjeruju.Faust wrote:"Problemi su izraženi u dobroj mjeri"...mamica 31 wrote:pa jesul bijesni, ili stanapadaju ljude
Ali zbog tih problema "izvršiti tamanjenje" je divljaštvo.
nisu psi krivi sto drzava pravi skole tamo gdje je njoj lakse a ne tamo gdje djeci treba.Šandor wrote:Zaštitnici životinja u ovakvim slučajevima često pretjeruju.Faust wrote:"Problemi su izraženi u dobroj mjeri"...mamica 31 wrote:pa jesul bijesni, ili stanapadaju ljude
Zamisli da živiš negdje kod Olova Bogu iza nogui da ti mala djeca svaki dan moraju pješačiti 4-5 kilometara do škole (kroz šumu). Šta bi ti učinio?
Naravno, država bi ovo trebala regulisati na human način. Ali to se kod nas nikad neće desiti. Šta učiniti? Ostaviti pse da lutaju.....napadaju i ujedaju ljude? Prilikom ujeda bi moglo doći do infekcije.....što može završiti i amputacijom a to je već tragedija.
Vjerovao ili ne....upravo ovo što sam napisao dešava se u stvarnosti. Kad te ujede pas najmanji problem je ujed. Infekcija je ono što te može skupo koštati.
Pobio sve divlje zivotinje u toj sumiŠandor wrote:Zaštitnici životinja u ovakvim slučajevima često pretjeruju.Faust wrote:"Problemi su izraženi u dobroj mjeri"...mamica 31 wrote:pa jesul bijesni, ili stanapadaju ljude
Zamisli da živiš negdje kod Olova Bogu iza nogui da ti mala djeca svaki dan moraju pješačiti 4-5 kilometara do škole (kroz šumu). Šta bi ti učinio?
Naravno, država bi ovo trebala regulisati na human način. Ali to se kod nas nikad neće desiti. Šta učiniti? Ostaviti pse da lutaju.....napadaju i ujedaju ljude? Prilikom ujeda bi moglo doći do infekcije.....što može završiti i amputacijom a to je već tragedija.
Vjerovao ili ne....upravo ovo što sam napisao dešava se u stvarnosti. Kad te ujede pas najmanji problem je ujed. Infekcija je ono što te može skupo koštati.
Bio sam. Ma velika je to opština. Šuma ili ne, nebitno. Poenta je da su psi lutalice uvijek potencijalna opasnost za ljude. Ako država neće da riješi problem jedini način je masovna likvidacija._BosanaC wrote:Pobio sve divlje zivotinje u toj sumite na kraju trazio da se spali suma i pukne asfalt skroz do skole
![]()
Vjerovatno nisi nikad bio u Olovu, a ja sam bio i tamo i 'oko' Olovatako da si usrao s ovim postom i sefa i stanicu
![]()
Cuj kroz sumu 5km
Sterilizirali-ne sterilizirali - te pse nece imati ko hraniti, a gladan i istraumiran pas, bez obzira da li je steriliziran ili ne moze nekoga napasti i napasti ce, prije ili kasnije.sofi wrote:Ja prije tri dana na pauzi busa u Oolovu nahranila sasvim normalne pse. Naravno, nisam neka lujka koja prilazi tek tako gladnom i namučenom psu, kojeg su najvjerovatnije ljudi šutali nogama (onako, usput, u prolazu), ali psi su bili normalni. Bilo ih je petoro i svi su zajedno jeli, bez svađe, iako je odmah bilo jasno ko je vođa "klana".
Znači, riječ je o tome da ljudima psi smetaju što su živi uopšte - pa ih zbog lunjanja ulicama treba "potamaniti", a ni u kojem slučaju pomoći. Dakle, općinari iz Olova su učinili što i svi ostali općinari - izdvojili pare za ubijanje, a ne sterilizaciju i kastraciju!!! Još javno govore za deponiju!!! FUJ, FUJ!!!