Psi iz Olova, čuvajte se

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Faust

#1 Psi iz Olova, čuvajte se

Post by Faust »

Image

Dnevni avaz, 20. oktobar 2007., str. 13
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

pa jesul bijesni, ili sta :( napadaju ljude :?
Faust

Post by Faust »

mamica 31 wrote:pa jesul bijesni, ili sta :( napadaju ljude :?
"Problemi su izraženi u dobroj mjeri"... :D Ali zbog tih problema "izvršiti tamanjenje" je divljaštvo.
dizzy

Post by dizzy »

dopis kao da je najveci opstinski seljo sastavio..
boze me sacuvaj...nista drugo nego boze me sacuvaj....
_BosanaC

#5 Re: Psi iz Olova, čuvajte se

Post by _BosanaC »

Faust wrote:Image

Dnevni avaz, 20. oktobar 2007., str. 13
Tamanjenje? :?

Utamanjeni? :?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
morti

Post by morti »

mogli su i:

sakaćenje

osakaćeni

:roll:

čuj lovci da ih gOnjaju...

postoje li ustanove kojima bi ovo trebao biti posao, a ne lovci...
Šandor

Post by Šandor »

Faust wrote:
"Problemi su izraženi u dobroj mjeri"... :D Ali zbog tih problema "izvršiti tamanjenje" je divljaštvo.
Zaštitnici životinja u ovakvim slučajevima često pretjeruju.

Zamisli da živiš negdje kod Olova Bogu iza nogu :D i da ti mala djeca svaki dan moraju pješačiti 4-5 kilometara do škole (kroz šumu). Šta bi ti učinio?

Naravno, država bi ovo trebala regulisati na human način. Ali to se kod nas nikad neće desiti. Šta učiniti? Ostaviti pse da lutaju.....napadaju i ujedaju ljude? Prilikom ujeda bi moglo doći do infekcije.....što može završiti i amputacijom a to je već tragedija.

Vjerovao ili ne....upravo ovo što sam napisao dešava se u stvarnosti. Kad te ujede pas najmanji problem je ujed. Infekcija je ono što te može skupo koštati.
VeljaPas

Post by VeljaPas »

Šandor wrote:
Faust wrote:

Zamisli da živiš negdje kod Olova Bogu iza nogu :D i da ti mala djeca svaki dan moraju pješačiti 4-5 kilometara do škole (kroz šumu). Šta bi ti učinio?

Naravno, država bi ovo trebala regulisati na human način. Ali to se kod nas nikad neće desiti. Šta učiniti? Ostaviti pse da lutaju.....napadaju i ujedaju ljude? Prilikom ujeda bi moglo doći do infekcije.....što može završiti i amputacijom a to je već tragedija.

Vjerovao ili ne....upravo ovo što sam napisao dešava se u stvarnosti. Kad te ujede pas najmanji problem je ujed. Infekcija je ono što te može skupo koštati.
nisu psi krivi sto drzava pravi skole tamo gdje je njoj lakse a ne tamo gdje djeci treba.
bilo bi interesantno saznati podatke iz zavoda za javno zdravstvo (ako ih uopce imaju), koliko u ovom trenu po bolnicama bih lezi ljudi koje su ujele zivotinje, a koliko ih bolesno iz razloga sto su oni, pojeli kompletnu zivotinju.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Šandor wrote:
Faust wrote:

Pobio sve divlje zivotinje u toj sumi :D te na kraju trazio da se spali suma i pukne asfalt skroz do skole :D

Vjerovatno nisi nikad bio u Olovu, a ja sam bio i tamo i 'oko' Olova :D tako da si usrao s ovim postom i sefa i stanicu :lol:

Cuj kroz sumu 5km :lol:
enes-s
Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.

Post by enes-s »

Jeste, baš će da ih voze na gradsku deponiju.
Ima da završe u pljeskavicama.
Šandor

Post by Šandor »

_BosanaC wrote:Pobio sve divlje zivotinje u toj sumi :D te na kraju trazio da se spali suma i pukne asfalt skroz do skole :D

Vjerovatno nisi nikad bio u Olovu, a ja sam bio i tamo i 'oko' Olova :D tako da si usrao s ovim postom i sefa i stanicu :lol:

Cuj kroz sumu 5km :lol:
Bio sam. Ma velika je to opština. Šuma ili ne, nebitno. Poenta je da su psi lutalice uvijek potencijalna opasnost za ljude. Ako država neće da riješi problem jedini način je masovna likvidacija.

Ni u Sarajevu nije ugodno suočiti se s psom u 2 ujutro...ili čak s čitavim čoporom. Nekoliko puta mi se desilo. :D
sofi

Post by sofi »

Ja prije tri dana na pauzi busa u Oolovu nahranila sasvim normalne pse. Naravno, nisam neka lujka koja prilazi tek tako gladnom i namučenom psu, kojeg su najvjerovatnije ljudi šutali nogama (onako, usput, u prolazu), ali psi su bili normalni. Bilo ih je petoro i svi su zajedno jeli, bez svađe, iako je odmah bilo jasno ko je vođa "klana".

Znači, riječ je o tome da ljudima psi smetaju što su živi uopšte - pa ih zbog lunjanja ulicama treba "potamaniti", a ni u kojem slučaju pomoći. Dakle, općinari iz Olova su učinili što i svi ostali općinari - izdvojili pare za ubijanje, a ne sterilizaciju i kastraciju!!! Još javno govore za deponiju!!! FUJ, FUJ!!!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

sofi wrote:Ja prije tri dana na pauzi busa u Oolovu nahranila sasvim normalne pse. Naravno, nisam neka lujka koja prilazi tek tako gladnom i namučenom psu, kojeg su najvjerovatnije ljudi šutali nogama (onako, usput, u prolazu), ali psi su bili normalni. Bilo ih je petoro i svi su zajedno jeli, bez svađe, iako je odmah bilo jasno ko je vođa "klana".

Znači, riječ je o tome da ljudima psi smetaju što su živi uopšte - pa ih zbog lunjanja ulicama treba "potamaniti", a ni u kojem slučaju pomoći. Dakle, općinari iz Olova su učinili što i svi ostali općinari - izdvojili pare za ubijanje, a ne sterilizaciju i kastraciju!!! Još javno govore za deponiju!!! FUJ, FUJ!!!
Sterilizirali-ne sterilizirali - te pse nece imati ko hraniti, a gladan i istraumiran pas, bez obzira da li je steriliziran ili ne moze nekoga napasti i napasti ce, prije ili kasnije.

Ne branim ovu metodu, dadoh ovdje vec dovoljno puta svoje stavove, ali upravo je problem ljudima sto su ti psi UOPSTE zivi. Olovo onakvo kakvo je sumnjam da ima ikakav budzet a ima administraciju i birokraciju kojoj je bitno da hrani samu sebe, tako da smo daleko od toga da raspravljamo o rjesenjima uzroka, a uzrok su ljudi koji imaju pse u avlijama/kucama i koji te pse kada im prahne puste na cestu, psi nadju muzijaka/zenku, odrade svoje, i ta zenka kad se osteni stenad opet idu na cestu. Lutalice najvecim dijelom nastaju upravo ovako, a znam i u Sarajevu koliko hoces 'savjesnih' vlasnika pasa koji za vrijeme sezone tjeranja problem svojih muzijaka odnosno stenadi od zenki rjesavaju upravo ovako.
enes-s
Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.

Post by enes-s »

Istraumirani psi :D
Štenadi od ženki :D
Post Reply