Psi Heroji

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
cupo_mo

#1 Psi Heroji

Post by cupo_mo »

Zagreb: Pas spasio vlasnika u inzulinskoj komi

Neobičan i rijedak slučaj u zagrebačkim Vrbanima. Pas je spasio svoga oboljelog gospodara tako što je podigao uzbunu u naselju. Bio je uspješan, liječnička intervencija stigla je u posljednji trenutak, ali ipak na vrijeme.

Heroj Rex spasio vlasnika
Pas-heroj Rex (Foto: Dnevnik.hr)
Pas je digao uzbunu u naselju i tako spasio vlasnika (Foto: Arhiva/ Dnevnik.hr)

Preko noći, četveronožni stanovnik Vrbana Rex postao je heroj ulice. Kad je njegov gazda Krsto klonuo od napada šećerne bolesti pas nije ostao miran. Počeo je uzbunjivati susjede. 'Zvonio sam na vrata i nitko se nije javljao. On je lupao po vratima ključevima, po svemu, uzbunio sam susjede jer nešto ne štima, nešto nije u redu s Pekićem,' rekao je jedan od susjeda.

Borba sa šećerom dovela je do inzulinske kome, a pod budnim okom ljubimca, Pekić je prevezen u bolnicu. Iako je bolje, zbog stanja u kojem se nalazi, liječnici naše kamere nisu pustili u bolnicu. Susjedi sretni, Pekića i njegovog psa znaju i vole svi: 'On je jako simpatičan i drag i voli razgovarati. Uvijek je bio dobar, sam živi s tim pesekom. On je tako vezan za tog peseka.'

Peseka koji život znači. Još kao malenog Pekić ga je pronašao u odvodu kanalizacije, sanirao ozljede i udomio. Ljubav koju je dobio, Rex je vratio na najljepši mogući način, darom života. A kad se gazda vrati iz bolnice, neće izostati ni veliki komad mesa za malog, ali velikog čuvara.
AF81

#2 Re: Psi Heroji

Post by AF81 »

Eh eto vidis, a uopste se nesto ne pise o tome :( , nazalost..A jel napadne neki pas o tome se stranice i stranice napisu :x ...A za tog psa samo mogu reci :thumbup:
detroit-mercy

#3 Re: Psi Heroji

Post by detroit-mercy »

Kako se zvao onaj sto je Titi zivot spasio na Sutjesci (Lux ili Rex), taj je vec evergreen pseceg herojstva :mrgreen:
Cholina_Lokica

#4 Re: Psi Heroji

Post by Cholina_Lokica »

e a ima li neko slice price koje su se njemu desile? znaci iz prve ruke :D ne mora biti bas spasavanje zivota ali da je pas uradio nesto slicno :) ja mogu poceti sa mojim dedom :D

prije odprilike 2,5 godine, imala sam u porodici slucaj mozdanog udara kod starije osobe. i kako to inace bive nisu je htjeli odvesti u bolnisu nego su je ostavili u stamu mi da umire. i sad ako je iko imao priliku vidjeti mozdani udar, znate da osoba dobija kao neke napade, odnosno grci se, kida sve oko sebe i sl. i ja sam citav dan i noc dezurala, kad se to desi pa da je smirujem... i u neka doba nocu je mene prenijelo i zaspala sam, preumorna vise bila, da bi oko 4-pola 5 ujutro, moj dedo-pas, tad je imao 14 godina, dosao do mog kreveta i poceo da cvili i udara me, probudim se, i ono njemu sta je bilo, i on iz moje sobe u hodnik i kao zove me, ja ustanem i za njim, on ode u sobu gdje nam je bolesnik lezao, i poce lajati, ja tamo, kad opet dosta jak napad. kad se zavrsilo to, ja se vratim u krevet, on leze sa mnom u krevet, ali je legao na cosak, i glava ono u stanju pripravnosti, cuko nije oka sklopio dok nisam ustala ujutro oko 7, sve je on dezurao. i poslije toga, mogla sam najnormalnije raditi po kuci sta sam htjela da ne gledam stalno u sobu, a on je sve pazio kad ce napad novi... ubrzo mi je bolesnica i umrla, i nekih 45 minuta prije smrti, on je usao u sobu, propeo se na krevet, poljubio je i legao onda na prag od njene sobe. i nije mrdao do par minua prije smrti, tad je ustao ispustio jako ruzan zvuk i odmakao se u hodnik i posmatrao je samo, 5 minuta poslije toga je umrla...

zanimljivo mi je bilo da se on tako ponasa jednostavno jer se on davno prestao ponasati kao pas, i mislila sam da je izgubio vise sve instinkte... ali eto pokaza se suprotno :)
Pasiflora

#5 Re: Psi Heroji

Post by Pasiflora »

@dile - Jos sebi ne mogu da dodjem. Kakva prica!!!!!
Cholina_Lokica

#6 Re: Psi Heroji

Post by Cholina_Lokica »

sitno wrote:@dile - Jos sebi ne mogu da dodjem. Kakva prica!!!!!
vjeruj i ja sam bila shokirana kad se to desilo, jer stvarno nisam ocekivala nesto takvo od njega... citav zivot ni na zemljotres nije reagovao a ne na nesto drugo :D
Post Reply