PS3 - instalacija igara

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
KB9

#1 PS3 - instalacija igara

Post by KB9 »

e ovako, cujte i pocujte :mrgreen:

da u kratkim crticama napisem sta mi treba

imam cipovanu konzolu i cini mi se terabajt diska za igrice na istoj

u nedostatku vremena da istu nosim da mi se promjene igrice da li bi mi neko mogao pojasniti (sto jednostavnije) se prebacuju/instaliraju igrice na konzolu jer nisam radio na tome, da li je previse komplikovano, da li mi trebaju neki posebni programu, kablovi il sta vec? gdje, sta, kako se prebacuje? odakle pokrece? znaci sve moguce sto je bitno fakticki a sto nije bez toga se moze :mrgreen:

gdje da skidam igrice?

prije sam to fino nosio dalje da mi se uradi al sad kako mi se ne trosi ovo malo slobodnog vremena na svasta pokuso bi to da smanjim, da pohvatam kako se ovo radi i pojasnim mladjem bratu sta i kako mu je zadatak :lol:

pomagajte ljudi, veliko hvala unaprijed 8) :bih:
iz Mostara

#2 Re: PS3 - instalacija igara

Post by iz Mostara »

Ako su ti sve igre na PS3 samo klikneš na igru i pokreneš je, ako su igre na externom HDD kojeg prikopčaš na PS3 postupak je isti samo što nekad instalira igru na PS3 sa externog HDD.
KB9

#3 Re: PS3 - instalacija igara

Post by KB9 »

hvala tebi drug al meni to trenutno nije od pomoci, fakat mi treba bukvalno citav postupak objasnit sto jednostavnije moguce :mrgreen: valjda nekom ne bude problem haha :-D
iz Mostara

#4 Re: PS3 - instalacija igara

Post by iz Mostara »

KB9 wrote:hvala tebi drug al meni to trenutno nije od pomoci, fakat mi treba bukvalno citav postupak objasnit sto jednostavnije moguce :mrgreen: valjda nekom ne bude problem haha :-D
Ne kontam šta tebi nije jasno?

Ako imaš igre na PS3 onda samo klikneš na naslov igre i ona se pokrene, kakav postupak pa nije atomska fizika!
KB9

#5 Re: PS3 - instalacija igara

Post by KB9 »

pa procitaj uvodni post i mislim da ce ti bit dosta jasnije
iz Mostara

#6 Re: PS3 - instalacija igara

Post by iz Mostara »

KB9 wrote:pa procitaj uvodni post i mislim da ce ti bit dosta jasnije
Upališ Play Station!

Nek neko drugi proba!
diablobih

#7 Re: PS3 - instalacija igara

Post by diablobih »

Ne budi olos iz mostara, covjek pita kako da stavi igre na disk, i kako da instalira.
Praetorious

#8 Re: PS3 - instalacija igara

Post by Praetorious »

Ili ne shvata pitanje ili za*ebava... Čovjek pita kako da na externi HDD instalira nove igre i odakle da ih skida.
Ja nemam konzole, niti se inače igram, pa ti ne mogu pomoći savjetom...
iz Mostara

#9 Re: PS3 - instalacija igara

Post by iz Mostara »

diablobih wrote:Ne budi olos iz mostara, covjek pita kako da stavi igre na disk, i kako da instalira.
Ako ima externi HDD treba ga formatirat u FAT32 da bi igre radile na PS3, što se tiče skidanja igara za PS3 ta INFO se plaća 150KM :D
Mega Man X

#10 Re: PS3 - instalacija igara

Post by Mega Man X »

Kakvih 150KM, imaju načini kako da se igre nabace na čipovan/modovan PS3. Vidi na Google-u kako i šta. Pusti ovog Hercegliju kojem su samo pare važne da ih potroši na PS4 igre.
iz Mostara

#11 Re: PS3 - instalacija igara

Post by iz Mostara »

Mega Man X wrote: Pusti ovog Hercegliju kojem su samo pare važne da ih potroši na PS4 igre.
Šta ću nemam drugog posla, hvala bogu ne radim ništa i čuvam taj posao, pa imam dovoljno slobodnog vremena!
iz Mostara

#12 Re: PS3 - instalacija igara

Post by iz Mostara »

evo mali HINT za skidanje igara sa privatnog servera ali kao što rekoh to košta 150KM mjesečno :D

Image
diablobih

#13 Re: PS3 - instalacija igara

Post by diablobih »

Ima sve to i na normalnim stranicama... Ko tebe lupa po usima, da mi je znati :D
avaks

#14 Re: PS3 - instalacija igara

Post by avaks »

Možda je seedbox uračunat u cijenu... Valja ratio održavati na private trackerima :D
iz Mostara

#15 Re: PS3 - instalacija igara

Post by iz Mostara »

diablobih wrote:Ima sve to i na normalnim stranicama... Ko tebe lupa po usima, da mi je znati :D
Napisah da INFO košta 150KM, ne da ja plaćam tu cijenu, sve igre kupujem digitalno, a PS3 sam stavio u penziju ima više od pola godine i nedavno kupio PS4 PRO i malo se sekam.

Image
arnes_king

#16 Re: PS3 - instalacija igara

Post by arnes_king »

Imas forum ps3hax (net) tu imas sve objasnjeno od do, upustva za sve, tu sam se i ja naucio od laika do toga da su poslije ljudi meni dolazili i placali kako bih im sve to stimao, pokazao i slicno.

Nije to nista komplikovano ali nije ni tek tako ako ne znas ni osnove sta ustvari radis i sta gdje i kako treba da bude da bi radilo, jer se zna cesto desiti da nesto ne funkcionira pa ti je tad google najbolji prijatelj.
Post Reply