PS2 - POMOC

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
krava

#1 PS2 - POMOC

Post by krava »

hej ljudi...kupila sam PS2 i kad pokusam igrati neke kopirane (dupljak) igrice pojavi se poruka "please inster ps2 format disc"

cula sam da treba ugraditi neki chip da moze ocitavati kopirane igrice...gdje se to moze uraditi i ima li neka druga fora za to....

zna li neko?
wxy

Post by wxy »

Treba ti taj tako zvani mod-chip.

druga fora ne postoji
stidljiv

#3 Re: PS2 - POMOC

Post by stidljiv »

krava wrote:hej ljudi...kupila sam PS2 i kad pokusam igrati neke kopirane (dupljak) igrice pojavi se poruka "please inster ps2 format disc"

cula sam da treba ugraditi neki chip da moze ocitavati kopirane igrice...gdje se to moze uraditi i ima li neka druga fora za to....

zna li neko?
Treba ti chip koji se ugradjuje unutar PSa pored ovog standardnog i koji bi omogucavao citanje piratskih CDova.Moja ti je preporuka da odes do onih po pijacama koji prodaju piratske CDove i oni ti mogu to odraditi tj ugraditi taj chip.Pozdrav i sretno.,
krava

Post by krava »

nasla sam ja nekog tipa na ilidzi...on kao ugradjuje te chipove....ali za to treba platiti 100 KM...
cula sam da je to standardna cijena....

mada su mi neki rekli da postoji neki cd koji moras ucitati prije svakog igranja piratske igrice ...?

nikako mi se ne daje 100 km za to...jojjj:(
neshill

Post by neshill »

To ti je jedina mogucnost da igras igrice. Pre-boot disk je jako naporan i nepouzdan.

Ili, naravno, mozes kupovati originale (svaki oko 90tak km)
asixx

Post by asixx »

jes ima taj cd, igro sam ja kad sam iznajmljivo ps2. ali je li samo taj cd potreban ili jos sta drugo neznam. uzmi one sedmicne oglase, ima tu oglasa za te cipove(50KM) i ugradnju(?KM)
kako god okrenes jeftinije je od orginala :p
dinash

Post by dinash »

asixx wrote:jes ima taj cd, igro sam ja kad sam iznajmljivo ps2. ali je li samo taj cd potreban ili jos sta drugo neznam. uzmi one sedmicne oglase, ima tu oglasa za te cipove(50KM) i ugradnju(?KM)
kako god okrenes jeftinije je od orginala :p
ali nije posteno ni moralno ni eticki :(

ma salim se :lol:
neshill

Post by neshill »

iako nije ni posteno, (osim u rijetkim slucajevima, tipa novi Larry), nit je moralno, nit je eticki.

A najvise nije legalno :)
mawerick

#9 Re: PS2 - POMOC

Post by mawerick »

krava wrote:hej ljudi...kupila sam PS2 i kad pokusam igrati neke kopirane (dupljak) igrice pojavi se poruka "please inster ps2 format disc"

zna li neko?

toplo preporucujem:
ProGame - Ilidza
http://www.ninosat.com
tel: 638 813
covjek se zove nino i ne treba ti niko drugi. provjereno!
samo ne znam kolika je cijena ugradnje cipa
neshill

Post by neshill »

Ne znam gdje ces kupovati igre, ali nemoj od Nine. Grozne su mu kopije, sa starijim laserom ti treba po 8-9 pokusaja da ga bootash-ako ikako
meni 50% njegovih igara nikako nije bootao. Odkako sam ih sam poceo skidati i prziti mi sve rade izprve.
mawerick

Post by mawerick »

neshill wrote:Ne znam gdje ces kupovati igre, ali nemoj od Nine. Grozne su mu kopije, sa starijim laserom ti treba po 8-9 pokusaja da ga bootash-ako ikako
meni 50% njegovih igara nikako nije bootao. Odkako sam ih sam poceo skidati i prziti mi sve rade izprve.
ja nemam tih problema. no, ne tvrdim i da nije moguće.
neshill

Post by neshill »

Kazem ti, zavisi kakav ti je laser. Ako ima nov novcat PS2, onda komotno moze od Nine. Ali iskustvo mi je najbolje sa princo dvd-r medijima sprzenih sa pioneer przilicom.

Takodje: Nino nema bas previse pojma o igricama, pa se cesto zezne u imenovanju igrica. Tako sam uzeo Onimushu 3, i dobio sam Onimushu Blade Warriors. Nije toliko loshe, posto sam htio i O:BW probat, ali ipak ti je onda crnjak ponovo pokusat kupit O3. Pogotovo kad te onaj link ubjedjuje da je to O3 bila.
Post Reply