Przilica Kompaktnih Diskaca

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Nesferatu

#1 Przilica Kompaktnih Diskaca

Post by Nesferatu »

Ljudi imam problema sa cd przilicom.

Jednostavno koristio sam razlicite brzine snimanja, razlicite software, od Nero do Windows, preko Real, razlicite marke i kvalitete CD-ija, ishod je uvijek jednak.

Audio cd zvuci ko izgrebana ploca, preskace, pa se vraca i sto je neuobicajeno prvih par pjesama su bolje kvalitete od ostatka cd-a. Kada snimim mp3 cd, sve je ok. Ali mi treba audio za kucne i avto-moto potrebe.

Jeli ovo hardware defect? Nedovoljno memorije za transfer ili konvertiranje fileova? Zna li iko ili ako ne znate gdje ima forum na kojem mogu naci konkretne savjete....

Hvala!
Qler

Post by Qler »

pogledaj ovdje garant ce biti neko da ti pomogne :D
Sensei

Post by Sensei »

Przilica Kompaktnih Diskaca
:lol:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Ma..."przilica kompaktnih diskova" ti je down and out...50 KM ili 25 € ili 200 kn i uzmi novu...ne vrijedi se sikirati zbog toga...ma ti CD-RW su potroshna roba za mene...:D.
bug

Post by bug »

zemi dvd :D rw :D
Qler

Post by Qler »

ma cd-rw je proslost :D isto ko' i bug :D

kupis sebi kakav fin dvd pisac i to je to :D
Bobi
Forum administrator

Post by Bobi »

Bug, shibom ti njega chim ga vidish...:D.
List

Post by List »

Qler wrote:kupis sebi kakav fin dvd pisac i to je to :D
DVD-RW NEC :oops: :D

Ali ne može da prži obećanih 4,7 GB. Samo 4,4. Ako stavim 4,55 ili 4,65 kaže nema dovoljno prostora. :oops: :D
neko iz mase

Post by neko iz mase »

de ba ne pircajte gluposti i ne zachatavajte temu. Fino je momak pitao sta bi moglo da bIdne.
Moglo bi bidnuti da ti cd medium ne podrzava brzinu przaca, sto znaci kad budes sljedeci put pravio audio cd, pokusaj na manjoj brzini (24x,16x, 8x, ...) pa nam reci imal kakve razlike
bug

Post by bug »

Qler wrote:ma cd-rw je proslost :D isto ko' i bug :D
bug je tvoja :D buducnost, vidimo se :D na trecoj :D
Bobi
Forum administrator

Post by Bobi »

neko iz mase wrote:de ba ne pircajte gluposti i ne zachatavajte temu. Fino je momak pitao sta bi moglo da bIdne.
Moglo bi bidnuti da ti cd medium ne podrzava brzinu przaca, sto znaci kad budes sljedeci put pravio audio cd, pokusaj na manjoj brzini (24x,16x, 8x, ...) pa nam reci imal kakve razlike
Pa citaj sta je napisao :D...citiram "Jednostavno koristio sam razlicite brzine snimanja"...mozda ti bidne jasnije :-) .
neko iz mase

Post by neko iz mase »

Bobi wrote:
neko iz mase wrote:de ba ne pircajte gluposti i ne zachatavajte temu. Fino je momak pitao sta bi moglo da bIdne.
Pa citaj sta je napisao :D...citiram "Jednostavno koristio sam razlicite brzine snimanja"...mozda ti bidne jasnije :-) .
mora d aje bidnilo samo nisam biJo dofoljno strpljen. U tom slucaju kupi MP3 player i ne sminaj audio cd-ove :D :D :D :D :D
irfan2

Post by irfan2 »

imao sam slican problem, doduse meni je shebavao cedeove, nije remetio kvalitetu
to je gotovo sigurno do codeca jer bilo koji program koji koristis koristi
:D iste kodeke..npr mozes imat za filmove media player, bs player, winamp itd ali svaki od njih koristi iste kodeke za reprodukciju...a kako da to popravis ne znam :D

a svakako probaj i ovu varijantu: otidji u nero expres-->more-->configure...i tu gledaj, mislim da je razlicito za razlicite verzije..ultrabuffer je kod mene...i tu podesi da ti je veci buffer, npr kod mene je po defaultu bio 30 cini mi se, a sad je 60...
Post Reply