Przilica Kompaktnih Diskaca
Moderator: Benq
-
Nesferatu
#1 Przilica Kompaktnih Diskaca
Ljudi imam problema sa cd przilicom.
Jednostavno koristio sam razlicite brzine snimanja, razlicite software, od Nero do Windows, preko Real, razlicite marke i kvalitete CD-ija, ishod je uvijek jednak.
Audio cd zvuci ko izgrebana ploca, preskace, pa se vraca i sto je neuobicajeno prvih par pjesama su bolje kvalitete od ostatka cd-a. Kada snimim mp3 cd, sve je ok. Ali mi treba audio za kucne i avto-moto potrebe.
Jeli ovo hardware defect? Nedovoljno memorije za transfer ili konvertiranje fileova? Zna li iko ili ako ne znate gdje ima forum na kojem mogu naci konkretne savjete....
Hvala!
Jednostavno koristio sam razlicite brzine snimanja, razlicite software, od Nero do Windows, preko Real, razlicite marke i kvalitete CD-ija, ishod je uvijek jednak.
Audio cd zvuci ko izgrebana ploca, preskace, pa se vraca i sto je neuobicajeno prvih par pjesama su bolje kvalitete od ostatka cd-a. Kada snimim mp3 cd, sve je ok. Ali mi treba audio za kucne i avto-moto potrebe.
Jeli ovo hardware defect? Nedovoljno memorije za transfer ili konvertiranje fileova? Zna li iko ili ako ne znate gdje ima forum na kojem mogu naci konkretne savjete....
Hvala!
- Qler
pogledaj ovdje garant ce biti neko da ti pomogne 
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Ma..."przilica kompaktnih diskova" ti je down and out...50 KM ili 25 € ili 200 kn i uzmi novu...ne vrijedi se sikirati zbog toga...ma ti CD-RW su potroshna roba za mene...
.
-
Bobi
- Forum administrator
Bug, shibom ti njega chim ga vidish...
.
-
neko iz mase
de ba ne pircajte gluposti i ne zachatavajte temu. Fino je momak pitao sta bi moglo da bIdne.
Moglo bi bidnuti da ti cd medium ne podrzava brzinu przaca, sto znaci kad budes sljedeci put pravio audio cd, pokusaj na manjoj brzini (24x,16x, 8x, ...) pa nam reci imal kakve razlike
Moglo bi bidnuti da ti cd medium ne podrzava brzinu przaca, sto znaci kad budes sljedeci put pravio audio cd, pokusaj na manjoj brzini (24x,16x, 8x, ...) pa nam reci imal kakve razlike
-
Bobi
- Forum administrator
Pa citaj sta je napisaoneko iz mase wrote:de ba ne pircajte gluposti i ne zachatavajte temu. Fino je momak pitao sta bi moglo da bIdne.
-
neko iz mase
mora d aje bidnilo samo nisam biJo dofoljno strpljen. U tom slucaju kupi MP3 player i ne sminaj audio cd-oveBobi wrote:Pa citaj sta je napisaoneko iz mase wrote:de ba ne pircajte gluposti i ne zachatavajte temu. Fino je momak pitao sta bi moglo da bIdne.
Moglo bi bidnuti da ti cd medium ne podrzava brzinu przaca, sto znaci kad budes sljedeci put pravio audio cd, pokusaj na manjoj brzini (24x,16x, 8x, ...) pa nam reci imal kakve razlike...citiram "Jednostavno koristio sam razlicite brzine snimanja"...mozda ti bidne jasnije
.
- irfan2
imao sam slican problem, doduse meni je shebavao cedeove, nije remetio kvalitetu
to je gotovo sigurno do codeca jer bilo koji program koji koristis koristi
iste kodeke..npr mozes imat za filmove media player, bs player, winamp itd ali svaki od njih koristi iste kodeke za reprodukciju...a kako da to popravis ne znam 
a svakako probaj i ovu varijantu: otidji u nero expres-->more-->configure...i tu gledaj, mislim da je razlicito za razlicite verzije..ultrabuffer je kod mene...i tu podesi da ti je veci buffer, npr kod mene je po defaultu bio 30 cini mi se, a sad je 60...
to je gotovo sigurno do codeca jer bilo koji program koji koristis koristi
a svakako probaj i ovu varijantu: otidji u nero expres-->more-->configure...i tu gledaj, mislim da je razlicito za razlicite verzije..ultrabuffer je kod mene...i tu podesi da ti je veci buffer, npr kod mene je po defaultu bio 30 cini mi se, a sad je 60...