PRVOMAJSKI PRAZNICI
- Hopkins
#26 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
U ovoj karini od drzave niko nista nije uspio promijeniti (ustvari jeste ali nagore
) ... tako da cu se sa rajom lijepo ispaliti na more, kupanje fazoni, u povratku mesina u jablanici ... ljepota 
- Kemo BA
#27 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Prvi maj! Praznik rada, imali smo nekada davno razloga da slavimo. O tim danima, o tim pravima radnika i radnickim slobodama danas se ne smije ni pricati jer bože moj to je bila vladavina "Titoizma" i "totalizma" a o istinitom ucenju u školama da i ne govorim.To je dio naše istorije ma kakva ona bila i ma kakvom se ona svakom od nas cinila treba je ispisati.Radnici su postali više sredstvo za bogacenje pojedinaca a o njihovim pravima,placama,regresima,mogucnostima zaposlenja znaju oni najbolje.
Vecina radnika i ne pomišlja o janjcima, vecina razmišlja o tome kako oezbjediti najnužnije za sebe i svoju porodicu. Mnogi ne mogu na more ni po 10 god i djeca mnogih radnika još dugo nece vidjeti more. E kada budete jeli tu vašu jagnjetinu sjetite se tih radnika,njihove djece i njihovih porodica. Oni bi sigurno bili na ulicama i protestirali da ima neko da ih organizuje ali vjerovatno ce i taj neko da se pojavi pored janjaca.
E pa prijatno vam bilo!
Vecina radnika i ne pomišlja o janjcima, vecina razmišlja o tome kako oezbjediti najnužnije za sebe i svoju porodicu. Mnogi ne mogu na more ni po 10 god i djeca mnogih radnika još dugo nece vidjeti more. E kada budete jeli tu vašu jagnjetinu sjetite se tih radnika,njihove djece i njihovih porodica. Oni bi sigurno bili na ulicama i protestirali da ima neko da ih organizuje ali vjerovatno ce i taj neko da se pojavi pored janjaca.
E pa prijatno vam bilo!
-
silver testelone
#28 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
^ trebo si još veća slova stavit, ne vidi se dobro
kakve to veze ima s nama koji slavimo? nek se svako za sebe bori
- Kemo BA
#29 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Hajde molim te samo me "prosvjetli" pa mi objasni šta to ti slaviš i šta je za tebe Prvi Maj i šta bi to trebao da znaci? Možda ga ja pogrešno doživljavam pa da se korigujem. Tebi i tvojim istomišljenicima dok budeš jeo janjce želim prijatno.silver testelone wrote:^ trebo si još veća slova stavit, ne vidi se dobro![]()
- amidzazeher
#30 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Hopkins wrote:U ovoj karini od drzave niko nista nije uspio promijeniti (ustvari jeste ali nagore) ... tako da cu se sa rajom lijepo ispaliti na more, kupanje fazoni, u povratku mesina u jablanici ... ljepota
Cuj mijenjati ovu ljepotu! Ne treba se stiditi tradicije i obicaja, ne znam u cemu je problem?
- Kemo BA
#31 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Evo kako se tradicionalno slavi 1.Maj :amidzazeher wrote:Hopkins wrote:U ovoj karini od drzave niko nista nije uspio promijeniti (ustvari jeste ali nagore) ... tako da cu se sa rajom lijepo ispaliti na more, kupanje fazoni, u povratku mesina u jablanici ... ljepota
![]()
![]()
Cuj mijenjati ovu ljepotu! Ne treba se stiditi tradicije i obicaja, ne znam u cemu je problem?
Otada se u SAD, a kasnije i u svim zemljama svijeta, Međunarodni praznik rada obilježavao velikim paradama i demonstracijama, koje su najčešće organizirali socijalistički, komunistički, anarhistički i drugi lijevo orijentirani pokreti.
Nakon Oktobarske revolucije, Prvi maj je postao državni praznik u SSSR-u, a potom i u drugim komunističkim državama. Kao državni praznik ga je ustanovila i Hitlerova Njemačka.
Zbog komunističkih konotacija, u SAD se radnički pokret odrekao Prvog maja, i kao Praznik rada slavi prvi ponedjeljak u septembru.
Nastojeći Prvom maju oduzeti njegov sekularni karakter, Katolička crkva je 1.5. proglasila Danom sv. Josipa radnika
- amidzazeher
#32 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Mislio sam na nasu tradiciju 
-
silver testelone
#33 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
hvala, takođe sretni protestiKemo BA wrote:Hajde molim te samo me "prosvjetli" pa mi objasni šta to ti slaviš i šta je za tebe Prvi Maj i šta bi to trebao da znaci? Možda ga ja pogrešno doživljavam pa da se korigujem. Tebi i tvojim istomišljenicima dok budeš jeo janjce želim prijatno.silver testelone wrote:^ trebo si još veća slova stavit, ne vidi se dobro![]()
jbt isto ko da ti neko ne da da demonstriraš, izađi, napiši na karton kakav gladan sam i hodaj ulicom, ponesi i pištaljku da privučeš pažnju bolje, a nas pusti da obilježavamo u svom stilu
- Kemo BA
#34 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Radnici su prije imali razloga da slave.Bili su vlasnici fabrika,naprednih firmi imali su place od kojih su mogli živjeti,sigurnost za porodicu, ljetovališta na moru i planinama jednom recju buducnost i to dosta stabilnu i sigurnu. Društvo je bilo napredno i mnogo naprednije od mnogih zemalja koje su danas clanice EU i u ekonomskom smislu.Koliko smo samo poslova obavljali i imali zakljucenih u inostranstvu. Sve navedeno je oteto radnicima,opljackano a sva prava su oduzeta radnicima. Šta još više treba da svatimo da 1.Maj trebamo slaviti na nacin kao što je to u izvornom obliku u ranijem postu opisano.amidzazeher wrote:Mislio sam na nasu tradiciju
Za silver testelone,
Ako odlucim da izađem da protestvujem nece mi biti potrebne tvoje upute kako da to uradim. Ne slažem se da u ovom stanju u kojem je trenutno vecina radnicke klase ima onih koji bi da kažu da tradicionalno okrecu janjce i da ce zbog tradicije da slave. Pitajte radnike Energoinvesta, Žice,Vranice,Tvornice cokolade,Famosa,Jablanickog Granita,Borac Travnik itd . za taj vaš tradicionalni nacin.Pitajte one koji su ostali bez posla i nemaju djeci da kupe ni osnovno šta misle o odlasku na more i okretanju janjca.
-
silver testelone
#35 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
"Najbolji oblik protesta je da radiš ono u što vjeruješ, za što ti misliš da je tvoj smisao, i ne pozivati nikoga da ti se pridruži. Pridružit će ti se oni koji u tome ili nađu nešto za sebe ili nakon nekog vremena povjeruju da to što radiš, radiš na način koji je ispravan."
- Kemo BA
#36 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Međunarodni praznik rada se obilježavao velikim paradama i demonstracijama, koje su najčešće organizirali socijalistički, komunistički, anarhistički i drugi lijevo orijentirani pokreti.silver testelone wrote:"Najbolji oblik protesta je da radiš ono u što vjeruješ, za što ti misliš da je tvoj smisao, i ne pozivati nikoga da ti se pridruži. Pridružit će ti se oni koji u tome ili nađu nešto za sebe ili nakon nekog vremena povjeruju da to što radiš, radiš na način koji je ispravan."
Kao neko ko istinski želi da gaji radnicku solidarnost i zajedništvo nemam razloga za slavlje cak naprotiv osjecao bi se jadno i bjedno da odem okretati janjca dok mnoge radnicke porodice zive na ivici bjede. To je stvar koju mi ne možeš osporiti isto kao i što ija tebi nemam pravo osporiti da okreneš janjca ali ti osporavam da to vežeš sa slavljenjem 1.Maja zbog trenutnog stanja u kome se nalazi radnicka klasa.
-
silver testelone
#37 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
1. maj je prvi maj, ili slavili ili ne, ili okretali janjca ili hodali po demonstracijama 
a (ne)radnička klasa... šta im ja mogu jbg...
svako nek gleda svoja posla i nek se bori za sebe... ako su protesti studenata, tu će protestvovat studenti isključivo, tako nek i ti (ne)radnici rade 
ja otkako znam za sebe, demonstracije nisam nikad vidio za prvi maj, a uostalom vremena se mijenjaju... ni Nova Godina nije što je nekad bila, ni Bajram ni Božić, pa tako i Prvi maj šta mu fali malo transformacije (na bolje
)
a (ne)radnička klasa... šta im ja mogu jbg...
ja otkako znam za sebe, demonstracije nisam nikad vidio za prvi maj, a uostalom vremena se mijenjaju... ni Nova Godina nije što je nekad bila, ni Bajram ni Božić, pa tako i Prvi maj šta mu fali malo transformacije (na bolje
- Kemo BA
#38 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
I ti slaviš 1.Maj. Ma šališ se? Ti radnik? Opet se šališ? Na tebe se mogu osloniti tvoje radne kolege? Opet šala? Mogu, al da ih ostaviš na cjedilu ako ceš imati licnu korist. Idi ti okreci svog janjca, naroljaj se što više, nek tvom dup... bude lijepo to je najvažnije.silver testelone wrote:1. maj je prvi maj, ili slavili ili ne, ili okretali janjca ili hodali po demonstracijama
a (ne)radnička klasa... šta im ja mogu jbg...svako nek gleda svoja posla i nek se bori za sebe... ako su protesti studenata, tu će protestvovat studenti isključivo, tako nek i ti (ne)radnici rade
ja otkako znam za sebe, demonstracije nisam nikad vidio za prvi maj, a uostalom vremena se mijenjaju... ni Nova Godina nije što je nekad bila, ni Bajram ni Božić, pa tako i Prvi maj šta mu fali malo transformacije (na bolje)
!.Maj pripada radnicima a ne sebicnjacima.
-
SaPnA
#39 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Inace za 1. maj u sapnu, ko je bio zna o cemu pricam
-
silver testelone
#40 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
šta ima internet revolucionar 
čuj proteste za prvi maj
protestvuju samo oni koji nemaju, a oni koji nemaju, imali bi da rade... al jbg prvi uslov za rad je da nije mrsko radit i da si koliko-toliko sposoban
ajmo sad opletite 
svi bi da rade lagane poslove, ali ne bi išli u školu, a za to je manje-više potrebna škola... zato takvi protestvuju (npr. ovi naši "vojnici"). A kome nije mrsko radit, taj radi i šuti i slavi...
čuj proteste za prvi maj
protestvuju samo oni koji nemaju, a oni koji nemaju, imali bi da rade... al jbg prvi uslov za rad je da nije mrsko radit i da si koliko-toliko sposoban
svi bi da rade lagane poslove, ali ne bi išli u školu, a za to je manje-više potrebna škola... zato takvi protestvuju (npr. ovi naši "vojnici"). A kome nije mrsko radit, taj radi i šuti i slavi...
- Kemo BA
#41 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
silver testelone wrote:šta ima internet revolucionar
čuj proteste za prvi maj![]()
protestvuju samo oni koji nemaju, a oni koji nemaju, imali bi da rade... al jbg prvi uslov za rad je da nije mrsko radit i da si koliko-toliko sposobanajmo sad opletite
Ti ne spadaš u radnicku klasu. Ti si na suprotnoj strani ali ti odgovara slobodan dan . Ti imaš razlog da slaviš i slavi ali nemaš pravo da sebe nazivaš radnickom klasom i svoje okretanje janjca vežeš za 1.Maj. Kako taj dan treba slaviti pokazati ce ti pravi radnici sirom EU. Vidjeceš kako u Grckoj,Španiji,Italiji,Mađarskoj ... radnici okrecu janjce.
- spreca
#42 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
1 maj je praznik rada a ne praznik demonstracija....de ba kemo malo odmori.....znaci 1 maj treba da provedemo na demonstracijama?.......pa onda je efektivnije da ga provedemo radno,veca je korist a ici ulicom i mahati zastavama mi je smijesno.
- ultima_palabra
#43 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Šta ima radnička klasa i bijeda
Kako objašnjavate preko 100.000 putničkih automobila u Sarajevu, nikad punije ugostiteljske objekte za 8.mart u manjim gradovima, prepune tržne centre...
Kod nas nema radničke klase... ko se nije uvalio na državnu guzovaču, uvalio je se na budžet familiji iz dijaspore, ako ne onda bunari nešto na crno ili se bavi kriminalom... ili pokušava da isposluje sebi penziju sa 35 godina života kao ovi vojnici
Kod nas je na sceni neka kombinacija planskog socijalizma i divljeg kapitalizma... i najvažnije svako brine samo za sebe i sebi grabi. Dok je tako svaki su protesti sviranje kurcu.
Kako objašnjavate preko 100.000 putničkih automobila u Sarajevu, nikad punije ugostiteljske objekte za 8.mart u manjim gradovima, prepune tržne centre...
Kod nas nema radničke klase... ko se nije uvalio na državnu guzovaču, uvalio je se na budžet familiji iz dijaspore, ako ne onda bunari nešto na crno ili se bavi kriminalom... ili pokušava da isposluje sebi penziju sa 35 godina života kao ovi vojnici
Kod nas je na sceni neka kombinacija planskog socijalizma i divljeg kapitalizma... i najvažnije svako brine samo za sebe i sebi grabi. Dok je tako svaki su protesti sviranje kurcu.
- veljaca
#45 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
ultima_palabra wrote:Šta ima radnička klasa i bijeda![]()
Kod nas nema radničke klase... ko se nije uvalio na državnu guzovaču, uvalio je se na budžet familiji iz dijaspore, ako ne onda bunari nešto na crno ili se bavi kriminalom... ili pokušava da isposluje sebi penziju sa 35 godina života kao ovi vojnici![]()
S tim da je sve vise ovog drugog ( i to maksimalno nakaradnog ) ....
- Cholina_Lokica
#46 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
A Kemo sta cemo mi koji ne jedemo janjce

- Pasiflora
#47 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Nemam pojma ko je autor, ali dobro je:
"*Uciteljica nas je pitala da li znamo sta je to 1. maj
- i svi su sutjeli, samo sam se ja javio:
"To je dan kada bi tata trebao primiti placu, ali je nije primio !
*Nije ni 1. travnja, ni 1. ozujka, ni veljace, sijecnja... U
prosincu je posudio novce za prasence od tetka, ali mu jos nije
vratio novce, i kad god zove, mi moramo reci da tata nije tu, iako
se skrije u ve-ceu kao da tetak moze vidjeti kroz slusalicu."
Uciteljica mi lupila cvrgu i rekla da sjednem...
Objasnila nam je da je rijec o prazniku rada i rekla da svatko od
nas, kada ga prozove, ustane i kaze cime mu se roditelji bave i sta
bi voljeli da budemo kad odrastemo?*****
*Kada je dosao red na mene rekao sam:
"Moj tata privremeno radi, lezi na tracnicama... Svako jutro se
obuce kao da ide na posao u staru firmu, koju je sad kupio stricek
Luka koji je nekada bio portir, i ode s kolegama da malo leze na
pruzi, a mama zalupi vrata i kaze: "Dabogda vam naletio teretni iz
Siska kad niste htjeli sa Lukom u stranku..."*****
*Mama je zavrsila neki teski fakultet, ali u tubi za diplomu sad
drži flasu rakije za koju tata ne zna, pa otpije nekoliko
"semestara" cim on izadje iz stana...
Posle se svadja sa susjedom ciji muz cesto pijan piski u liftu... a
on radi u nekom ministarstvu kao ekspert za nesto...*****
*Inace, mama je nekada radila u banci, ali joj je sefica dala otkaz
zato sto se ispostavilo da ima previse skole da bi ostala na radnom
mjestu koje se svidjalo seficinoj kozmeticarki, i premale grudi da
bi je prebacili na salter... *****
*Htjela je prodati tatinog starog "juga" i dedin 'Orden rada sa
zlatnim vjencem' i skupi novce za neku "cetvorku" - rekli su joj da
za te pare ne moze srediti ni kurje oci, a kamoli da nabaci
tranzicione grudi...*****
*Na srecu, ona susjeda nije zlopamtilo, pa ponekad pozove mamu da
joj za 500 kuna ocisti stan, opere i ispegla ves, okreci sobu... i
oriba lift kad se susjed "ekspert" vrati s posla.
Nije susjedi tesko da to i sama napravi, ali nema vremena od kada
se zainatila da zavrsi srednju školu...
Kaze da uspjesnog muza mora pratiti i ambiciozna zena, a i ne moze
je drugacije ubaciti kod sebe u ministarstvo kao savjetnicu...
Sto se onog dijela "sta bih volio biti kad odrastem" tice, tu sam
bas bio u nedoumici! Mislim, dvojim da li da postanem tajkun, kao
Djurin tata, u cijoj firmi razrednica popodne radi kao sekretarica,
pa joj se i u skoli ponekad omakne da striceku Jozi kaze "sefe",
ili da postanem politicar?*****
*Kada smo bili mali, Djurin tata, stricek Jozo, cesto je isao u
Gradisku, valjda su tamo imali vikendicu, ali mama nikada nije
htjela da vodi i Djuru kada bi vikendima isla u posjetu. Koliko sam
shvatio, on se tamo aktivno bavio poljoprivredom i izgleda da mu je
bas super islo cim je posle nekoliko godina kupio nekoliko firmi,
pa za njega danas rade cak i nekoliko striceka policajaca, koji su
nekada dolazili po njega da ga vode u vikendicu, a on im lupa
cvrge, tjera ih da rade sklekove i ne daje im placu.
Stvarno ne znam da li to ili da idem u veleposlanike? Tata je vise
za ovo drugo, narocito otkad su javili da je neka polugola teta
pokusala uci u Sabor, a on dreknuo na televizor: "Ostavite je na
miru - cula zena da je politika kurva, pa dosla kod svojih! Eto,
sad imate kvorum!"
"Dobro je, sine, izgleda da j..u jos nekog osim nas u mozak" -
okrenuo se prema meni i pomilovao me po glavi, dodavsi: " U
veleposlanike ce tebe tata, u veleposlanike, ali da koji put
pozoves i tatu u taj veleposlanicki klub kad vam dodju ovakve
delegacije u uzvratne posjete"...
Moj uzor je stricek Vlado, on se tuce i psuje za placu i nitko ga
ne tjera u kut kao mene...*****
*Inace, izgleda da se situacija kod tate na poslu popravlja, otkad
im je bio u posjeti neki fini stricek, Rasim, tata se vise ne vraca
onoliko ukocen kuci dobili su neke anatomske uloske za dugotrajno
lezanje na tracnicama, pa sad kaze da mogu tako i do penzije!*****
*Mama i dalje navija za onaj teretni iz Siska, hvatajuci se
za"diplomu" sve cesce, a ja za tu penziju koju tata spominje - kaze
to je sigurna lova na koju mogu racunati ukoliko se ostvari mamina
zelja?
Eto, priznajem da mi ni poslije svega nije nista jasnije zasto je
taj 1. maj toliko vazan datum kad od cijele obitelji radi samo
baka, umjesto da se kod kuce odmara i gleda spanjolske serije?
Mada, nije joj lose - po cijeli dan sjedi ispred nekog WC-a i daje
ljudima toalet papir u zamjenu za neku sicu... Kaze da cesto sretne
i neke od svojih bivsih studenata, oni joj daju vise para nego sto
treba, i ne traze kusur.
Otpjevao sam mami i tati pjesmu koju nas je uciteljica naucila -
"Da nam zivi, zivi rad" - dobio sam samarcinu od tate, a mama me je
gadjala diplomom...
Tek sad nista ne razumijem - zasto slavimo nesto sto nas sve
nervira? Jebo ti praznik kad su svi ljuti na njega !"
"*Uciteljica nas je pitala da li znamo sta je to 1. maj
- i svi su sutjeli, samo sam se ja javio:
"To je dan kada bi tata trebao primiti placu, ali je nije primio !
*Nije ni 1. travnja, ni 1. ozujka, ni veljace, sijecnja... U
prosincu je posudio novce za prasence od tetka, ali mu jos nije
vratio novce, i kad god zove, mi moramo reci da tata nije tu, iako
se skrije u ve-ceu kao da tetak moze vidjeti kroz slusalicu."
Uciteljica mi lupila cvrgu i rekla da sjednem...
Objasnila nam je da je rijec o prazniku rada i rekla da svatko od
nas, kada ga prozove, ustane i kaze cime mu se roditelji bave i sta
bi voljeli da budemo kad odrastemo?*****
*Kada je dosao red na mene rekao sam:
"Moj tata privremeno radi, lezi na tracnicama... Svako jutro se
obuce kao da ide na posao u staru firmu, koju je sad kupio stricek
Luka koji je nekada bio portir, i ode s kolegama da malo leze na
pruzi, a mama zalupi vrata i kaze: "Dabogda vam naletio teretni iz
Siska kad niste htjeli sa Lukom u stranku..."*****
*Mama je zavrsila neki teski fakultet, ali u tubi za diplomu sad
drži flasu rakije za koju tata ne zna, pa otpije nekoliko
"semestara" cim on izadje iz stana...
Posle se svadja sa susjedom ciji muz cesto pijan piski u liftu... a
on radi u nekom ministarstvu kao ekspert za nesto...*****
*Inace, mama je nekada radila u banci, ali joj je sefica dala otkaz
zato sto se ispostavilo da ima previse skole da bi ostala na radnom
mjestu koje se svidjalo seficinoj kozmeticarki, i premale grudi da
bi je prebacili na salter... *****
*Htjela je prodati tatinog starog "juga" i dedin 'Orden rada sa
zlatnim vjencem' i skupi novce za neku "cetvorku" - rekli su joj da
za te pare ne moze srediti ni kurje oci, a kamoli da nabaci
tranzicione grudi...*****
*Na srecu, ona susjeda nije zlopamtilo, pa ponekad pozove mamu da
joj za 500 kuna ocisti stan, opere i ispegla ves, okreci sobu... i
oriba lift kad se susjed "ekspert" vrati s posla.
Nije susjedi tesko da to i sama napravi, ali nema vremena od kada
se zainatila da zavrsi srednju školu...
Kaze da uspjesnog muza mora pratiti i ambiciozna zena, a i ne moze
je drugacije ubaciti kod sebe u ministarstvo kao savjetnicu...
Sto se onog dijela "sta bih volio biti kad odrastem" tice, tu sam
bas bio u nedoumici! Mislim, dvojim da li da postanem tajkun, kao
Djurin tata, u cijoj firmi razrednica popodne radi kao sekretarica,
pa joj se i u skoli ponekad omakne da striceku Jozi kaze "sefe",
ili da postanem politicar?*****
*Kada smo bili mali, Djurin tata, stricek Jozo, cesto je isao u
Gradisku, valjda su tamo imali vikendicu, ali mama nikada nije
htjela da vodi i Djuru kada bi vikendima isla u posjetu. Koliko sam
shvatio, on se tamo aktivno bavio poljoprivredom i izgleda da mu je
bas super islo cim je posle nekoliko godina kupio nekoliko firmi,
pa za njega danas rade cak i nekoliko striceka policajaca, koji su
nekada dolazili po njega da ga vode u vikendicu, a on im lupa
cvrge, tjera ih da rade sklekove i ne daje im placu.
Stvarno ne znam da li to ili da idem u veleposlanike? Tata je vise
za ovo drugo, narocito otkad su javili da je neka polugola teta
pokusala uci u Sabor, a on dreknuo na televizor: "Ostavite je na
miru - cula zena da je politika kurva, pa dosla kod svojih! Eto,
sad imate kvorum!"
"Dobro je, sine, izgleda da j..u jos nekog osim nas u mozak" -
okrenuo se prema meni i pomilovao me po glavi, dodavsi: " U
veleposlanike ce tebe tata, u veleposlanike, ali da koji put
pozoves i tatu u taj veleposlanicki klub kad vam dodju ovakve
delegacije u uzvratne posjete"...
Moj uzor je stricek Vlado, on se tuce i psuje za placu i nitko ga
ne tjera u kut kao mene...*****
*Inace, izgleda da se situacija kod tate na poslu popravlja, otkad
im je bio u posjeti neki fini stricek, Rasim, tata se vise ne vraca
onoliko ukocen kuci dobili su neke anatomske uloske za dugotrajno
lezanje na tracnicama, pa sad kaze da mogu tako i do penzije!*****
*Mama i dalje navija za onaj teretni iz Siska, hvatajuci se
za"diplomu" sve cesce, a ja za tu penziju koju tata spominje - kaze
to je sigurna lova na koju mogu racunati ukoliko se ostvari mamina
zelja?
Eto, priznajem da mi ni poslije svega nije nista jasnije zasto je
taj 1. maj toliko vazan datum kad od cijele obitelji radi samo
baka, umjesto da se kod kuce odmara i gleda spanjolske serije?
Mada, nije joj lose - po cijeli dan sjedi ispred nekog WC-a i daje
ljudima toalet papir u zamjenu za neku sicu... Kaze da cesto sretne
i neke od svojih bivsih studenata, oni joj daju vise para nego sto
treba, i ne traze kusur.
Otpjevao sam mami i tati pjesmu koju nas je uciteljica naucila -
"Da nam zivi, zivi rad" - dobio sam samarcinu od tate, a mama me je
gadjala diplomom...
Tek sad nista ne razumijem - zasto slavimo nesto sto nas sve
nervira? Jebo ti praznik kad su svi ljuti na njega !"
- spreca
#48 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Piti pivu uz janjetinu i mladi lukCholina_Lokica wrote:A Kemo sta cemo mi koji ne jedemo janjce![]()
- Kemo BA
#49 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Nazalost radnicka klasa u BiH je izgleda misaona imenica ( sudeci po vecini postova ). "Svako nek se za sebe bori" to je geslo vecine koji su komentarisali temu a janjcima proslavljaju što? Truli kapitalizam u izopacenoj formi!. Pa prijatno vam! Slavite! To je nešto što su izborili radnici zajedništvom a ne svako za sebe .Takvi kao vi mogu izboriti samo dobro svojoj guz... . Kad tad ce se promjeniti stanje a tada cete biti u guz... Ili ne tada cete biti za zajedništvo ,solidarnost.. jer vi ste samo obicni sebicnjaci koji mjenjaju košulje samo da bi vam bilo bolje Hajde sada napadajte ali pazite "svako za sebe".
Ovo su pravi radnici i vrijeme kada se imalo razloga za slavlje sa janjcima:
Ovo su pravi radnici i vrijeme kada se imalo razloga za slavlje sa janjcima:

-
eeddiinn
#50 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Šta ti si tek spoznao da je radnička klasa misaona imenica i da je nema u BiH??? Jel ti jos uvijek mislis da to što je bilo u komunizmu može da se ponovi??? De ba malo se i ti kemo vrati u stvarni život. Kakvo ba zajedništvo???