Bas na 1 maj oni ce tamo biti i cekatiastala_vistala wrote:Dok ce vecina ljudi na planeti da izadje na ulice,da digne glas i trazi svoja prava,ljudi koji su imali tu nesrecu da se rode u crnoj rupi evropskog kontinenta,sa bolesnim i krajnje morbidnim mentalitetom uveliko dogovaraju gdje ce da raspale rostilj i dobro se nasikaju,iako kao sto je vec svima poznato,naredni dan nece imati da kupi hljeb,ljudi za 1 maj vase mjesto je pred parlamentom a ne na okolnim planinama i izletistima dok to ne skontamo kod nas napredka nece biti.
PRVOMAJSKI PRAZNICI
- spreca
#101 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
- Kemo BA
#102 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Znaš,kažu tradicija. Jbga mentalitet i kratka pamet. Ja ipak prvo na proteste ako ni zbog cega drugog ono da ovim na vlasti ne na um padne da ukinu 1.Maj i ovim drugim zajebu tradiciju.astala_vistala wrote:Dok ce vecina ljudi na planeti da izadje na ulice,da digne glas i trazi svoja prava,ljudi koji su imali tu nesrecu da se rode u crnoj rupi evropskog kontinenta,sa bolesnim i krajnje morbidnim mentalitetom uveliko dogovaraju gdje ce da raspale rostilj i dobro se nasikaju,iako kao sto je vec svima poznato,naredni dan nece imati da kupi hljeb,ljudi za 1 maj vase mjesto je pred parlamentom a ne na okolnim planinama i izletistima dok to ne skontamo kod nas napredka nece biti.
spreca,
nece oni biti tamo, oni imaju svoje vikendice na moru a i place im nisu neke
Nego,spreca dobro se obrij pa na proteste a poslije na janjetinu i pivce.
- Kemo BA
#103 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Men se cini da ako vas pozovem na proteste sa parolama "Hocemo Sarajevo X a ne Klix"
ili kontra da bi se svi iskupili. Ovako jbga. 
Evo vama koji ne želite na proteste nešto što je postala tradicija:http://doznajemo.com/2012/04/21/crna-li ... 395-firmi/
Evo vama koji ne želite na proteste nešto što je postala tradicija:http://doznajemo.com/2012/04/21/crna-li ... 395-firmi/
-
sarajevo999999
#104 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
mani patetike kemo ba ba naporan si i Bogu i svijetu
-
simpozijum delirijum
#105 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
samo , cekaj, Maj mjesec,
krkana i jebana , rostilj i piva i zazvali svoju suprugu ,..zaboravi da tvoje dijete nema buducnosti , pijani smo na vrelu Bosne , udri radnika i iz Kaknja i Tuzle ,. koji nam struju daju . i Zenice , hrabri proleteri
i konji glupi ?
zelite bolji zivot ?
mars na ulice i borite se za svoja prava !! , 1 Maj je globalan , sta ? jeste picke ?
sta je pizde jedne ? ili ce te kukati nad svojom sudbinom
ili idemo !?
naprijed !
krkana i jebana , rostilj i piva i zazvali svoju suprugu ,..zaboravi da tvoje dijete nema buducnosti , pijani smo na vrelu Bosne , udri radnika i iz Kaknja i Tuzle ,. koji nam struju daju . i Zenice , hrabri proleteri
i konji glupi ?
zelite bolji zivot ?
mars na ulice i borite se za svoja prava !! , 1 Maj je globalan , sta ? jeste picke ?
sta je pizde jedne ? ili ce te kukati nad svojom sudbinom
ili idemo !?
naprijed !
- Kemo BA
#106 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Jock! Ima da vas sve nagovorim. Piši parole !sarajevo999999 wrote:mani patetike kemo ba ba naporan si i Bogu i svijetu
- Lobotomija
#107 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Kemo legendo 
gdje da dodjemo,samo reci?
- Kemo BA
#108 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Ma zajebaju ovi iz Sindikata i partija ljevice.Cekam da se jave a oni izgleda ništa. Ama nije mi krivo za nazovi kapitaliste ni za pojedince što postaju suprotno mom razmišljanju (pa nazovi demokratija je) ni na tebe ako se zajebavaš. Žao mi je onih koji pošteno rade za niske place,onih kojim su oteta radna mjesta i njihove porodice ne znaju kako preživjeti i inih poštenih koji samo traže uslove za normalan dostojanstven život a to nemaju zbog licemjerstva,pljacki,prevara i izrabljivanja. Ko je slijedeci ko ce doci u takvu situaciju. Možda i neki od onih koji se danas šprdaju sa mojim postanjem (ne daj bože da im ja to želim). Tada neka ne krive nikog drugog i neka se sjete ovog 1.MAJA.Lobotomija wrote:Kemo legendo
- Kemo BA
#109 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Raja!
Šta pripremate? Parole
ili janjce
ili obadvoje? 
Šta pripremate? Parole
-
spacek
- Kemo BA
#111 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Ako si u SA pricekaj i vidi ako raja kao ti i ja izađe pridruži se ako ništa da protestvujemo protiv ovakvog Sindikata koji nije u stanju izboriti ništa bolje za radnika.Ove sindikalne vođe nisu u stanju ništa organizovati pa cak ni okupiti radnike za 1 Maj.spacek wrote:ja nit cu janjce okretati, nit cu negdje ici, nit cu protestovati...u kreditima sam, svaki izostanak sa kojekakvih troskova mi dobro dodje da popravim kucni budzet. posto inace radim ko konj, planirao sam ovo malo sadake sto sam spojio da odmorim ko coek. vec sam se resetovao za vikend a tako planiram i naredne dane prije povratka na rintanje!
meni prvi maj znaci isto kao i nova godina i drugi praznici koji padnu taman tako da mogu da spojim jos koji dan odmora i da odmorim ko coek!
-
spacek
-
anonimus03
-
simpozijum delirijum
#114 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
koliko ce janjaca glavom zaplatiti i koliko ce se piva popiti u BiH jos se ne zna
ali da ce 1 Maj u ostatku svijeta biti malo drugaciji od Bosanskoga krkanluka , tacnije ? mozda najzesci 1 Maj ikada !
po trenutnim informacijama ;
oko par miliona na ulicama u Spaniji , Italiji , Grckoj , Berlin , Pariz , London , Portugal , i cak i u USA ( navodno cak 115 gradova po prvi put poslije dugo vremena jer 1 Maj u USA nije bio praznik radnika , ironija , jer 1 Maj je nastao u USA )
Spanci su vec krenuli ;
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/prote ... /120429089
ali da ce 1 Maj u ostatku svijeta biti malo drugaciji od Bosanskoga krkanluka , tacnije ? mozda najzesci 1 Maj ikada !
po trenutnim informacijama ;
oko par miliona na ulicama u Spaniji , Italiji , Grckoj , Berlin , Pariz , London , Portugal , i cak i u USA ( navodno cak 115 gradova po prvi put poslije dugo vremena jer 1 Maj u USA nije bio praznik radnika , ironija , jer 1 Maj je nastao u USA )
Spanci su vec krenuli ;
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/prote ... /120429089
- Kemo BA
#115 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Vecina buđetskih korisnika su isto tako i pošteni radnici koji teško preživljavaju kao i vecina drugih uposlenih. Određeni procenat istih ( kao i njihove familije i rodbina koju su uposlili ) žive ko bubreg u loju.Ne smijemo dozvoliti da se radnici podijele samo zato što neki primaju placu sa buđeta.Zato svi zajedno a poslije ražanj!spacek wrote:
Ma djaba protestujes...svi ti odose, stajeces ispred praznih objekata koje cuvaju samo cuvari i zastitari...
Svi krpelji koji su na budzetu su odavno vec nagulili i njima je dobro, a oni koji jedino rintaju konacno malo do zraka dodjose u ove dane...
I ja bih slavio da nista ne radim a zivim ko bubreg u loju!!!
Mene je zadesila sudbina ovog voza, a pitanje je dana kad ce ovaj voz skrneuti sa sina ili novim sinama po eu ili u jarak od lipsanja!
Simpozijum delirijum,
nije mi jasno što se ovdje dešava.Ponekad se pitam da radnici ne dobijaju nešto u toplom obroku pa ih to drži nesvjesne ( kao ono u armiji kada su davali a možda još uvijek daju brom da se ne diže)
-
simpozijum delirijum
#116 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
istorija internacionalnoga dana radnika , i ? praznik se napokon ove godine 'vraca" u svoju postojbinu; USA !
Povijest međunarodnog dana radnika i radnica
Proslava Prvog Maja (eng. May Day) nije, kako to mnogi misle, „dar“ partije iz bivšeg sistema i dan koji je Partija izmislila. Povijest Prvog Maja seže još u drugu polovicu 19. stoljeća. Ona se izvorno veže uz Haymarketški masakr koji se zbio 4. Maja 1886 – kada je oko 180 policajaca došlo raspustiti radničku skupštinu koja se održavala na Haymarket trgu u Chicagu kao odgovor na policijsku brutalnost prethodnih dana. Naime, cijela priča izvorno seže u borbu radnika za osmosatno radno vrijeme, koja je izvorno pokrenuta od strane Australskih radnika još 1856, kada su oni na 21. travnja odlučili obustaviti strojeve kao znak protesta i borbe za svoja prava. Borbu za osmosatno radno vrijeme ubrzo su prihvatili i Američki radnici, te su odredili da bi njihov dan protesta trebao biti Prvi Maj. Tako je Prvog Maja 1886 oko 200 000 radnika i radnica u Chicagu napustilo svoja radna mjesta i krenulo u marš ulicama zahtijevajući osmosatno radno vrijeme kako bi njihov život bio organiziran po principu „8-8-8“, odnosno 8 sati za rad, 8 sati za odmor i 8 sati za njihovu dokolicu – slobodno vrijeme. Štrajku su se pridružili i radnici i radnice tvornice McCromick Harvester Works. Ali 3. Maja poslodavci su odlučili da štrajku treba doći na kraj te su poslali svoje „razbijače štrajkova“ na radnike. Kada su razbijači došli nastao je sukob između njih i radnika te je intervenirala policija ubivši četvero radnika i ranivši mnoge. Kao odgovor na ovaj događaj 4. Maja, anarhisti i radnički aktivisti sazvali su za 20:30h mirnu skupštinu na Haymarket trgu gdje se trebalo raspravljati o daljnjim tokovima borbe i o odgovoru na akcije policije.
Oko 22h kad je skup bio pri kraju došla je policija sa zahtjevom raspuštanja skupštine no tada je netko iz gomile, u kojoj je preostalo oko 200 ljudi, bacio bombu ubivši jednog i ranivši nekoliko policajaca. Policija je uzvratila paljbu i ubila još sedmero svojih policajaca (kasniji medicinski pregled je potvrdio da su policajci umrli od „svojih“ metaka, a i oni ozlijeđeni su također ranjeni tim metcima) i gomilu radnika i radnica (do danas nitko nije utvrdio koliko je točno radnika umrlo). Nakon događaja uhićeno je devetoro anarhista i radničkih aktivista, no jedino je puštena Lucy Parsons. Suđenje ovim aktivistima bilo je namješteno i puno kontradikcija, a nikad se nije našao ni jedan dokaz koji bi upućivao da su bombu bacili optuženi (počinitelj nikad nije uhvaćen). Naprotiv, mnogi od optuženih nisu tada ni bili nazočni na mjestu događaja. Ali, njima se nije sudilo radi ubojstva već radi njihovog aktivizma – radi njihove borbe za svoja prava. Tako je i u optužbi pisalo da su oni osuđeni radi svojih govora i pamfleta koji su nadahnuli štrajk koji je kulminirao ubojstvom policajca. Prilikom čitanja presude sudac je rekao: „Osudite ove ljude, neka budu primjer drugima, objesite ih i spasite naše institucije!“. Od osmero osuđenih četvoro njih (Albert Parsons, Adolph Fischer, August Spies i George Engel) obješeno je 11. studenog. 1887. Louis Lingd izvršio je samoubojstvo uoči vješanja, Michael Schwab i Samuel Filden osuđeni su na doživotnu robiju a Oscar Neebe na 15 godina zatvora. U čast ovim žrtvama i ovom događaju , koji su kroz svijet prenijeli marljivi aktivisti, ponajviše Lucy Parsons, Prvi Maj počinje se diljem svijeta slaviti kao Međunarodni dan radnika i radnica. Iako je ovaj dan nastao kao borba radnika za osmosatno radno vrijeme, on nije izgubio na svojoj važnosti, jer on će ostati središnji dan radničkog pokreta dokle god se u svijetu krše radnička prava i izrabljuje radnička klasa. Na spomeniku žrtvama Haymarketškog masakra upisano je „Doći će dan kada će naša šutnja biti moćnija od vašeg blebetanja!“
- Tufna
#117 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
nemam nista protiv tradicionalnog bosanskohercegovackog prezderavanja uz cevape i alkohol. ali, valjda se zna kad se slavi, a kada se izlazi na ulice i podize glas. idem ove godine sa deckom na proteste. kada sam mu predlozila on se naravno protivio, hoce na livadu i tacka. i obecam mu ja divlji sex i tako ga pridobijem. pitam se zasto oklijevati?! zene, aktivirate muzeve i momke!
-
silver testelone
#118 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
wow prvi post i odma divlji sexTufna wrote:nemam nista protiv tradicionalnog bosanskohercegovackog prezderavanja uz cevape i alkohol. ali, valjda se zna kad se slavi, a kada se izlazi na ulice i podize glas. idem ove godine sa deckom na proteste. kada sam mu predlozila on se naravno protivio, hoce na livadu i tacka. i obecam mu ja divlji sex i tako ga pridobijem. pitam se zasto oklijevati?! zene, aktivirate muzeve i momke!
zaključak: il si troll, il si Kemina
- Kemo BA
#119 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Tufnice,Tufna wrote:nemam nista protiv tradicionalnog bosanskohercegovackog prezderavanja uz cevape i alkohol. ali, valjda se zna kad se slavi, a kada se izlazi na ulice i podize glas. idem ove godine sa deckom na proteste. kada sam mu predlozila on se naravno protivio, hoce na livadu i tacka. i obecam mu ja divlji sex i tako ga pridobijem. pitam se zasto oklijevati?! zene, aktivirate muzeve i momke!
svakako dođi a moj prijedlog je da mu kažeš "ako neceš na proteste ništa od sex-a". Ne smijem dalje bicu banovan.
- Kemo BA
#120 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Moja je ,nego šta bi ti htio?silver testelone wrote:wow prvi post i odma divlji sexTufna wrote:nemam nista protiv tradicionalnog bosanskohercegovackog prezderavanja uz cevape i alkohol. ali, valjda se zna kad se slavi, a kada se izlazi na ulice i podize glas. idem ove godine sa deckom na proteste. kada sam mu predlozila on se naravno protivio, hoce na livadu i tacka. i obecam mu ja divlji sex i tako ga pridobijem. pitam se zasto oklijevati?! zene, aktivirate muzeve i momke!![]()
zaključak: il si troll, il si Kemina
- Lobotomija
#121 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Pa gdje je taj skup?
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#123 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Skup je u entitetu, neće valjda biti u BRČKO DC-u!?Lobotomija wrote:Pa gdje je taj skup?
- Kemo BA
#124 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Cuj Sindikat radi za 1.MAJ. 
Ocito je da sam manjina koja smatra da društvo nije pravedno i da ovo stanje postaje nepodnošljivo
Ono što nije uspjelo mnogim forumašima uspjelo je "Sindikatu".Želio sam makar i sam prošetati ispred zgrade Vlade na 1.Maj,eto nako radi licnog zadovoljstva. Ali na web stanici SSBIH 1.Maj se i ne spominje.Gledah dnevnik,vijesti nigdje ništa ossim turistickih aranžmana i gužvi na izlazima prema moru.Svatih da sam manjina i odustajem cak i od solo šetnje ispred zgrade Vlade.
Radnici sretan vam 1.Maj.
Prijatno!
Mene više na ovoj temi nema
Ocito je da sam manjina koja smatra da društvo nije pravedno i da ovo stanje postaje nepodnošljivo
Ono što nije uspjelo mnogim forumašima uspjelo je "Sindikatu".Želio sam makar i sam prošetati ispred zgrade Vlade na 1.Maj,eto nako radi licnog zadovoljstva. Ali na web stanici SSBIH 1.Maj se i ne spominje.Gledah dnevnik,vijesti nigdje ništa ossim turistickih aranžmana i gužvi na izlazima prema moru.Svatih da sam manjina i odustajem cak i od solo šetnje ispred zgrade Vlade.
Radnici sretan vam 1.Maj.
Prijatno!
Mene više na ovoj temi nema
Last edited by Kemo BA on 30/04/2012 21:24, edited 1 time in total.
- bpsang
#125 Re: PRVOMAJSKI PRAZNICI
Dže...Dže , treba začepitinteresimo wrote:Tučepi