Vidi,
Primjetio sam da realno razmisljas...sto je dobro kad se kupuje auto. Kako imas skromniji budzet, moj ti je savjet da se drzis manjih automobila (za te novce moze se naci relativno pristojan vw polo ili ford fiesta). Svi veci auti u tom cijenovnom rangu su ili rikavela motori, ili muzejski primjerci (najveca greska je kad se neko sa takvim budzetom zaleti na neko veliko i masno suto tipa BMW 5 iz npr 87 ili Audi CC). Dakle, drzi se nekog manjeg gradkog autica, ne prelazis puno. Razmisli eventualno i o Corsi. Takva auta u pravilu ne prelaze puno, i iako su 15-ak godina stara, jos se moze pronaci finih primjeraka.
Vazno: Izbjegavaj auta koja imaju neku gresku ili manu, sa razmisljanjem po principu-ja cu to rijesiti, pa ce me doci jeftino...onaj koji prodaje se tri puta prije tebe preracunavao sta mu se isplata. Bjezi od auta koja su nelogicno jeftina jer su tu vjerojatno papiri neregularni, dakle, zna se koliko se sta krece, i niko tebe osim mame i tate ne voli, da ti daje nesto jeftinije "k'o tebi".
Drzi se serijskih auta. Puno je na trzistu raznih auta koja su bila narudzba i ne idu im klasicni dijelovi, kao i auta koje su npr. frlj. serije (cesto kod francuskih auta, imas slucaj da se neko auto u periodu nov '87- mart '88. proizvodilo sa nekim specificnim rijesenjem mjenjaca, ovjesa i sl. pa ne mozes nac taj dio iako na otpadima nadjes 5-6 naizgled istih auta.
Takodjer se cuvaj auta koja su radjena van maticnih zemalja (kruze po BiH vise Fiat una koji su brazilske proizvodnje i gotovo ni jedan im dio od talijanskog Una ne pristaje, jer je 5 milimetara duzi ili kraci). E ta ti se auta kupe kad se neko zaj**be pa ako je auto nelogicno jeftino vjerojatno je i to posrijedi.
Sretno i ne zuri, pamet uglavu, ali imaj na umu da "probirac nadje otirac". Dakle, sve sa mjerom.