Prvi snijeg....
- Referent za ONO i DSZ
#276 Re: Prvi snijeg....
A jes malo cudno snijeg u Sarajevu u Oktobru...il metar snijega u Februaru....
...srecom imaju mediji da se naprdjuje....
Last edited by Referent za ONO i DSZ on 29/10/2012 13:06, edited 1 time in total.
- Hajlac
#277 Re: Prvi snijeg....
Tako znaci - prozivas druge a sam nemas pokrica za moralistu.miki.ba wrote:Nisam gasio požar, jbg, al sticem dojam da si samo cekao da ti neko nešto kaže kako bi nam plasirao ove podatke.Hajlac wrote:
Aha samo ti zivi u ignoranciji o stvarima koje se desavaju kako lokalno tako globalno.
Biljne i zivotinjske vrste trenutno izumiru 1000 ( HILJADU ) puta brze od normalne brzine. Mora da je tako zbog suncanih zraka![]()
Takvi uspavani kao ti ce, kad ubrzo pocnu ogromne promjene, nazivati to visom silom i/ili predskazanjem kijametskog dana zbog nesposobnosti da razumiju uzroke i posljedice.
Hoces li iskaljivati taj sarkazam i ironiju kad nam u nekom sljedecem februaru bude -30C i vise ? Kad ne bude ni plina ni struje zbog preopterecenja sistema ? Ili kad bude citav Igman gorio? Ili kad citava Ilidza i okolica bude pod vodom? Ili kad u sezoni povrca i voca cijene budu od 3-4 KM pa navise a hljeb 2KM ?
Ili kad ti litar goriva bude >3-4 KM ? Sjeti me se kad ovo dozivis kako ti tako i svi mi ostali pa reci da sam zloca da sam eto prizivao nesrecu i zloTako je najlakse oprati se od sopstvene odgovornosti kako sa sutnju tako i za aktivno ucesce u unistavanju planete.
U zdravlje.
P.S. Kad vec glumis moralistu prozivajuci druge, ne odgovori ti meni - jesi li ti gasio pozare? Za razliku od tebe vec dvije godine uzastopno spasavao sam drvece skidajuci snijeg onda kad su pucale grane i citava stabla.
Vjerujem da si pod utiskom nekog strašnog filma i da kajem se što sam ti išta napisao, pardon.
Probaj otvoriti temu možda imaš istomišljenika.
Pod uticajem sam vrlo pozitivne ljudske osobine - Logike i sposobnosti zapazanja stvari van svakodnevnice i propagande/presucivanja po elektronskim medijima koji nikad ne zalaze u razloge dogadjaja o kojim samo sturo izvjestavaju.
Dok ce obicni ljudi, pogotovo stariji, vrlo cesto reci da ne pamte ovakve klimatske anomalije kakve su sve cesce.
Da ne pricam o naucnicima - klimatolozima, zoolozima i iinim koji vec godinama upozoravaju uspavane ovce na sve alarmantnija desavanja u Prirodi. Upozoravaju kroz naucne casopise, obavjestenja za jasnost, pa i dokumentarce o kojim imas predrasude kao posljedicu indoktrinacije.
A tebi su vidim na vrh jezika teorije zavjere - toliko o indoktrinaciji narodnih masa kroz medije.
Good Night, and Good Luck.
- O'zone
- Globalni moderator
#278 Re: Prvi snijeg....
Bit će i većijazzer wrote:kad' vidim kako pada odmah se sjetim februara i kontam ''ma valjda nece onoliki..''P308 wrote:Ovaj se snijeg ne sali
- Hajlac
#279 Re: Prvi snijeg....
Sasvim normalna pojava za snijeg u Oktobru.Referent za ONO i DSZ wrote:A jes malo cudno snijeg u Sarajevu u Oktobru...il metar snijega u Februaru....![]()
...sta nam ova nova tehnologija radi.
A sta mislis onako laicki, je li sasvim normalna pojava petina gradskog drveca rascijepljena do korijena a puno vise osakacenih grana ? Jesmo li tu pojavu vidjali prije famozne 2009. godine ? Ili nas pamcenje slabo sluzi
Malo ukljuciti sivu materiju - nije na odmet.
Last edited by Hajlac on 29/10/2012 13:14, edited 1 time in total.
- Hajlac
#280 Re: Prvi snijeg....
Control panel wrote:Kao da je ratna zona.
-
miki.ba
#282 Re: Prvi snijeg....
Malo da se opustišHajlac wrote:.
- Referent za ONO i DSZ
#283 Re: Prvi snijeg....
Vidi "pasa moj solidni", slazem se ja s mnogim sto ti pises ali sive celije ukljucujem po potrebi jer je prevelika potraznja.
Imaju brate ljudi i institucije nadlezne i placene za te stvari
...I sto bi se ja "trudio".
Imaju brate ljudi i institucije nadlezne i placene za te stvari
- Hajlac
#284 Re: Prvi snijeg....
Brigo moja predji na drugoga - tipican primjer stanja u drustvu.Referent za ONO i DSZ wrote:Vidi "pasa moj solidni", slazem se ja s mnogim sto ti pises ali sive celije ukljucujem po potrebi jer je prevelika potraznja.
Imaju brate ljudi i institucije nadlezne i placene za te stvari...I sto bi se ja "trudio".
Sto bi se ja BA brinuo za gradsko drvece (ili bilo sta drugo) kad ima ko je zaduzen
Isto je i za ovu situaciju - gluho bilo nekoliko komsija iz svake ulice da se okupi s letvama i za 30min posla skine vecinu snijega koji lomi drvece.
Kad treba sta uraditi - nek radi neko drugi.
Kad treba sta dobiti - nek mi Drzava da/omoguci.
Kakvo samoorganizovanje, akcije - to je nazadno pu pu fuj kaka mrski socijalizam...
-
miki.ba
#285 Re: Prvi snijeg....
Ne vjerujem ni da bi ti ova prica prošla u Minhenu, a kamoli ovde.Hajlac wrote:Brigo moja predji na drugoga - tipican primjer stanja u drustvu.Referent za ONO i DSZ wrote:Vidi "pasa moj solidni", slazem se ja s mnogim sto ti pises ali sive celije ukljucujem po potrebi jer je prevelika potraznja.
Imaju brate ljudi i institucije nadlezne i placene za te stvari...I sto bi se ja "trudio".
Sto bi se ja BA brinuo za gradsko drvece (ili bilo sta drugo) kad ima ko je zaduzenTako je bilo i za snijeg - drvlje i kamenje na KJP Rad, CZ i kompaniju. Umjesto da su proglasili vanredno stanje pa hajmo svi upri lopatom(al znaju i oni iz CZ kako je narod letargican i samosvjestan).
Isto je i za ovu situaciju - gluho bilo nekoliko komsija iz svake ulice da se okupi s letvama i za 30min posla skine vecinu snijega koji lomi drvece.
Kad treba sta uraditi - nek radi neko drugi.
Kad treba sta dobiti - nek mi Drzava da/omoguci.
Kakvo samoorganizovanje, akcije - to je nazadno pu pu fuj kaka mrski socijalizam...
Mi pokušavamo organizovati koji kanister vode i malo drva za ogrjev, a ti nam da idemo još cistit snijeg sa drveca...ccc.
- Referent za ONO i DSZ
#286 Re: Prvi snijeg....
Vidim ja moj Hajlac nista ti ne kontas....al nadoces polahko.
- Hajlac
#287 Re: Prvi snijeg....
miki.ba wrote: Ne vjerujem ni da bi ti ova prica prošla u Minhenu, a kamoli ovde.
Mi pokušavamo organizovati koji kanister vode i malo drva za ogrjev, a ti nam da idemo još cistit snijeg sa drveca...ccc.
Hajlac wrote: Hoces li iskaljivati taj sarkazam i ironiju kad nam u nekom sljedecem februaru bude -30C i vise (na Ravnoj Romaniji je vec ovog februara bilo -37C )? Kad ne bude ni plina ni struje zbog preopterecenja sistema ? Ili kad bude citav Igman gorio kao Prenj ovog ljeta? Ili kad citava Ilidza i okolica bude pod vodom? Ili kad u sezoni povrca i voca cijene budu od 3-4 KM pa navise a hljeb 2KM ?
Ili kad ti litar goriva bude >3-4 KM ? Sjeti me se kad ovo dozivis kako ti tako i svi mi ostali pa reci da sam zloca da sam eto prizivao nesrecu i zloTako je najlakse oprati se od sopstvene odgovornosti kako sa sutnju tako i za aktivno ucesce u unistavanju planete.
- Hajlac
#288 Re: Prvi snijeg....
Nadosao sam ja odavno al nista od toga kad su takvi teska manjina u svijetu. Ljudi su takvi da ne vide dalje od juce i dalje od sutra.Referent za ONO i DSZ wrote:![]()
Vidim ja moj Hajlac nista ti ne kontas....al nadoces polahko.
A ti kako vec rece, prozivaj 'nadlezne' iz udobne stolice.
Ista filozofija kao i u slucaju vodjenja opstine/kantona/drzave - imaju nadlezni; nije moj posao da pratim sta rade i ucestvujem u funkcionisanju drustva - moje je da svako 2 godine strihiram listic a u medjuvremenu lajem na njih sviju(al' sa sigurne udaljenosti od zgrada Parlamenta/Kantona/Predsjednistva...da ne bi pokis'o il dobio degenek od 'organa reda' tj. cuvara lopova u odijelima) od KJP Rad-a do parlamenta i premijera...
Brigo moja predji na drugoga i mozak na pasu
- Logovan
#289 Re: Prvi snijeg....
Vala je ovaj snijeg uranio, što jest jest...

- Reglan
#290 Re: Prvi snijeg....
Evo najavljuju sutra snijeg.
Ko da gledam da ce komunalci reci da ih je snijeg iznenadio.Sutra haos u saobracaju.
Ko da gledam da ce komunalci reci da ih je snijeg iznenadio.Sutra haos u saobracaju.
-
esad_plavi
#291 Re: Prvi snijeg....
Nije haos u saobracaju zbog komunalaca ni zbog snijega, nego zbog nedostatka solidarnosti i zdravog razuma. Sta ce ljudi iz Komunalnog, rade koliko mogu - pada snijega za 20 grtalica, a oni imaju 10? Tu moze pomoci vlastita logika: ne vozi bezveze - idi pjeske/ gradskim prijevozom ako mozes; potrpajte se po 3-4 u auto ujutro kad na posao ides, a ne 100 auta - 110 putnika; sjedni na taxi ako mozes; nemoj parkirati auto nasred ceste ili trotoara da grtalice ne mogu proci i slicno.arshavin wrote:Evo najavljuju sutra snijeg.
- starii
#292 Re: Prvi snijeg....
sevap ih je nazvati pa obavjestiti da ce padati snijegarshavin wrote:Evo najavljuju sutra snijeg.
- Logovan
#293 Re: Prvi snijeg....
Za one koji jedva čekaju da padne snijeg: da Bog da vam u kući padao. 
- sorcerer
#294 Re: Prvi snijeg....
+1zlo87 wrote:Za one koji jedva čekaju da padne snijeg: da Bog da vam u kući padao.
- charrrmed
#295 Re: Prvi snijeg....
zlo87 wrote:Za one koji jedva čekaju da padne snijeg: da Bog da vam u kući padao.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#297 Re: Prvi snijeg....
A u mačku piterinu
...`dje lopata
?
- Not My Idea
#298 Re: Prvi snijeg....
Bobi, padal kod nas? Ja nista ne vidim.