prvi na listi uspješnih kandidata - ADS FBIH

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
damiragic

#1 prvi na listi uspješnih kandidata - ADS FBIH

Post by damiragic »

Pozdrav,

Radim kod privatnika već pet godina. Promjenio sam ih pet. Konkurišem na druge poslove kako u državnoj službi tako i drugih privatnika redovno.
Nedavno je završio stručni ispit (dražvna služba) na kojem sam plasiran kao prvi, nakon pismenog i usmenog dijela. Slijedi dostavljanje dokaza za ispunjavanje posebnih i općih uslova.
Posebni uslovi su:
-diploma
-tri godine staža
-vozačka dozvola

opći uslovi su:
-diploma
-državljanin BiH
-punoljetstvo
-dokaz da nisam obuhvaćen odredbom člana IX Ustava
-dokaz da nisam otpušten iz držav. služ. kao rezulatat disciplinske mjere.

U samom tekstu javnog poziva za prijave na konkurs navedeno je da će kandidati biti pismeno obavješteni o uspješnosti na stručnom ispitu. Dok u Uredbi koja se može naći na stranici adsfbih.gov.ba(UREDBA O USLOVIMA, NAČINU I PROGRAMU ZA POLAGANJE ISPITA OPĆEG ZNANJA I STRUČNOG ISPITA ZA KANDIDATE ZA DRŽAVNU SLUŽBU U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE (Prečišćeni tekst)) navedeno je da će biti usmeno obavjšteni preko oglasne ploče. Dobro, ne prepuštam ništa slučaju i odem do Agencija, kad sam tamo prvi na listi međutim ne piše ništa o daljnjoj proceduri (dostavi dokaza o posebnim uslovima). U roku od dva dana predajem svu dokumentaciju (i opće i posebne uslove) čak i ljekarsko jer znam da agencija traži samo dlaku u jajetu da te odbije sa prijavom.

E sada moje pitanje za one koji su prošli isto: obzirom da sada lista sa uspješnim kandidatima se predočava rukovodiocu organa koji je raspisao konkurs, kada i kako su vas obavijestili pozvali da dostavite dokaze o ispunjavanju općih uslova? Odnosno je li vas obavijeste pismeno o redoslijedu na konačnoj listi, ili će postaviti konačnu listu listu na oglasnu ploču?
Nekako s proljeća

#2 Re: prvi na listi uspješnih kandidata - ADS FBIH

Post by Nekako s proljeća »

Nema logike da će kandidati biti ''usmeno obaviješteni putem oglasne ploče'', kada se na oglasnu ploču postavljaju pisane obavijesti. Predaj ti sve dokumente koji se traže u javno objavljenom konkursu i ostalo je svakako lutrija. Aplicirao si pismeno pa ćeš pismeno i dobiti povratne informacije. Sretno.
Post Reply