pa tebe sam zaduzio da nam odredjujes sta je vrijedno paznje.Svemirski_Jebach wrote:e svaka ti cast. Ti na dvadeset stranica nisi postirao nista vrijedno paznje. Kako si samo to uspio?SherlockHolmes wrote:zato sto nije.
Prvi musliman izabran u USA kongres
-
SherlockHolmes
- manijak1
Ne bih se kladio da nije.Druga je stvar sistema i sveukupnih promašaja jedne administracije.Ali eto mijenja se i to stanje.Ili i to nije tek da nije?
-
Pearl
@ Dony.. hljeba i igra 
nema haqqe i mr_bosnjaka... mora se kuhati negdje

nema haqqe i mr_bosnjaka... mora se kuhati negdje
-
Svemirski_Jebach
dok je amerika zatvrala oci za brodove oruzja za armiju bih koji su prolazili jadranskim morem, dok su jednostrano ukinuli embargo na oruzje bih europljani su od srbije kupili telekom za preko milijardu maraka i svercali naftu istome preko madzarske..
-
freak_with_a_laptop
Nije BIO zlocin, nego je i dan danas zlocin. Drze ih ko dresirane mede u cirkusu, u rezervatima.Svemirski_Jebach wrote: pa sada i oni tu spadaju u "all mean are created equal".
a sto je bilo, jeste bio zlocin i tu nema sumnje.
NE zeleci relativizirati zlocin, samo da pitamo sta su englezi, francuzi, holandjani, spani ili portugalci uradili sa zemalja gdje su dosli? Maje, Inke? rings a bell, huh?
a zato sto jesu neznalice jer im se sve svodi na frazeologiju iz medija...e zato. I idemo do kraja.
Nedo bog, ko dodje u nepriliku da ga ti zastupis na sudu - ubio si covjeka? Ne boj se jarane, svaki dan ima mrtvih, njihovo zlo ce da opravda tvoje. Tvoja argumentacija ubija.
-
Sogan
Ma Mane ja sam se vec izjasnio na nekoj od jednocifrenih stranica da su mi ondasnji Ustav i subkulture prirasle srcu, nemam sta drugo na temu kazat... sve ostalo je prinudna percepcija konta sujeta...manijak1 wrote:Ne bih se kladio da nije.Druga je stvar sistema i sveukupnih promašaja jedne administracije.Ali eto mijenja se i to stanje.Ili i to nije tek da nije?
-
Svemirski_Jebach
eh eto nek ti znas kako je u rezervatima...pojma nemas o tome. ljudi slobodno mogu izaci i raditi sta god zele, ici u skolu, baviti se biznisom.
indijanska plemena u rezervatima su oslobodjena od poreza i ne potpadaju pod zakone USA...a glavni izvor primanja su im kasina. A mogu ih otvarati jer nisu pod jurisdikcijom USA.
imas li jos nesto za reci?
indijanska plemena u rezervatima su oslobodjena od poreza i ne potpadaju pod zakone USA...a glavni izvor primanja su im kasina. A mogu ih otvarati jer nisu pod jurisdikcijom USA.
-
Kwaheri
imam ja pitanje...Svemirski_Jebach wrote:eh eto nek ti znas kako je u rezervatima...pojma nemas o tome. ljudi slobodno mogu izaci i raditi sta god zele, ici u skolu, baviti se biznisom.
kome je u dugorocnom interesu imati "kasina" u toj zoni? ako znash...
-
freak_with_a_laptop
Imam - Tolika sirina i ljepota, okom nemeres pregledati, Bambi pred kucom a vjeverica nad kucom - cemu sluzi ta ograda za ulaz i izlaz?Svemirski_Jebach wrote:eh eto nek ti znas kako je u rezervatima...pojma nemas o tome. ljudi slobodno mogu izaci i raditi sta god zele, ici u skolu, baviti se biznisom.
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Poglavicama... Oni ubiru porez u konjima, ¾enama, ¹atorima i sl...zena wrote:imam ja pitanje...Svemirski_Jebach wrote:eh eto nek ti znas kako je u rezervatima...pojma nemas o tome. ljudi slobodno mogu izaci i raditi sta god zele, ici u skolu, baviti se biznisom.
-
Svemirski_Jebach
ne znam, ali ako im se ne svidja ne moraju ih imati. Problem je sto im se svidja i donosi lovu...zena wrote:imam ja pitanje...Svemirski_Jebach wrote:eh eto nek ti znas kako je u rezervatima...pojma nemas o tome. ljudi slobodno mogu izaci i raditi sta god zele, ici u skolu, baviti se biznisom.
-
SherlockHolmes
imas i cigare kupit jeftino, pravo se zabavljaju.
-
Pearl
raspitaj se malo bolje ili jos bolje, posjeti one native americans koji zele da se drze svoje tradicije.. u rezervatima... oni koji se "asimiliraju" prihvaceni su.. tacno je da se u americi cijeni raznolikost, ali ih Natives podsjecaju na gorku proslost, pa ih drze dalje od sebeSvemirski_Jebach wrote:pa sada i oni tu spadaju u "all mean are created equal".Pearl wrote:ja nisam ni rekla nista drugoSvemirski_Jebach wrote:osnovi advokatske etike: zadatak advokata jeste da svim legalnim sredstvima zastiti interes klijenta.posto si i na moj prosli komentar "odgovorio" optuzbama prema drugoj strani, skrecuci diskusiju sa tvog nacina obracanja u drugom smjeru
kao i koristenje "velikih" rijeci da "zastrasis" protivnika..
ponavljam, dopusti da i drugi imaju drugacije vidjenje amerike, ili bilo koje druge drzave, bez da ih napadas kako su neobrazovani, glupi, nenacitani i ususkani u okrilje propagande ako se ne slazu sa tobom..
p.s. pitaj native americans, uslovno receno "vlasnike" te zemlje, sta misle o demokratiji i "all men are equal" ili "one nation under god"
a sto je bilo, jeste bio zlocin i tu nema sumnje.
NE zeleci relativizirati zlocin, samo da pitamo sta su englezi, francuzi, holandjani, spani ili portugalci uradili sa zemalja gdje su dosli? Maje, Inke? rings a bell, huh?
a zato sto jesu neznalice jer im se sve svodi na frazeologiju iz medija...e zato. I idemo do kraja.
npr:
http://academic.udayton.edu/race/02righ ... rign02.htm
http://www.iwchildren.org/redskinhate.htm
-
SherlockHolmes
kazu ameri tako bi trebali i s vehabijamaztluhcs wrote:Poglavicama... Oni ubiru porez u konjima, ženama, šatorima i sl...zena wrote:imam ja pitanje...Svemirski_Jebach wrote:eh eto nek ti znas kako je u rezervatima...pojma nemas o tome. ljudi slobodno mogu izaci i raditi sta god zele, ici u skolu, baviti se biznisom.
kome je u dugorocnom interesu imati "kasina" u toj zoni? ako znash...Nejma AmeriGa ništa s tim...
-
Kwaheri
a imaju li oni rudara tamo? i kako im je? jesu li bijelci, posto crnci ne vole raditi? opet, ako znash...Svemirski_Jebach wrote:ne znam, ali ako im se ne svidja ne moraju ih imati. Problem je sto im se svidja i donosi lovu...zena wrote:imam ja pitanje...Svemirski_Jebach wrote:eh eto nek ti znas kako je u rezervatima...pojma nemas o tome. ljudi slobodno mogu izaci i raditi sta god zele, ici u skolu, baviti se biznisom.
- manijak1
I Australija ima sličan problem 
-
freak_with_a_laptop
Svidja im se? Sami se ogradili?Svemirski_Jebach wrote:
ne znam, ali ako im se ne svidja ne moraju ih imati. Problem je sto im se svidja i donosi lovu...
-
Pearl
ma dao bog klonoveDONY wrote:Pearl wrote:@ Dony.. hljeba i igra
nema haqqe i mr_bosnjaka... mora se kuhati negdje![]()
na kraju kada "isprovociraju" i neko nudezan fasuje Ban,moderatori,skoro vecina izgleda igraju u istom timu sa "provokatorima'...![]()
valjda ideoloska linija..![]()
ne sekiram se ja za te "nepravedno banovane"
- Salko sto je u vodu skako
meni su indijanci indijanke ono pravo cool 
- manijak1
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Misli¹ opet bi im se vratili? Preko hijerarhije nazad u Saudiju, pa iz Saudije u AmeriGu na raèun? Vidi¹ ti kako ti Ameri znaju èuvati values cijelog svijeta.... Nisu te vrijednosti sigurne drugje pa ako veæ nisu pod njihovom nogom kuæi, moraju biti pod njihovom nogom tamo gdje su...SherlockHolmes wrote:kazu ameri tako bi trebali i s vehabijamaztluhcs wrote:Poglavicama... Oni ubiru porez u konjima, ¾enama, ¹atorima i sl...zena wrote: imam ja pitanje...
kome je u dugorocnom interesu imati "kasina" u toj zoni? ako znash...Nejma AmeriGa ni¹ta s tim...
-
Svemirski_Jebach
ograda nije logor, mogu izaci i zivjeti gdje god u americi zele. Ograda nije zatvorena...nego sluzi za razgranicenje jurisdikcije.freak_with_a_laptop wrote:Svidja im se? Sami se ogradili?Svemirski_Jebach wrote:
ne znam, ali ako im se ne svidja ne moraju ih imati. Problem je sto im se svidja i donosi lovu...