prvi koraci...

radiogaga33

Post by radiogaga33 »

St.Germain wrote:sa-x - forum ne moze biti slika stanja u drzavi, jer je telekom srpske ovdje blokiran vec vise od godinu dana....
Ne mogu da vjerujem da je blokiran pristup 49% drzave :shock:
rei

Post by rei »

rei wrote:
zena wrote:
danas wrote:daj rei procitaj tekst prije nego se pocnes provaljivati...

organizatoru su se javili ljudi koji su mi porucili da vjernici ne zele ucestvovati u bilo kakvim sekularnim akcijama: Zanimljiv komentar je bio i da ljudi koji su muslimanske vjeroispovjesti uopste ne zele imati ikakav politicki angazman u nekoj sekularnoj platformi.

mojim komentarom sam izrazila cudjenje -- da neko (kao osoba koja se javila moderatoru) smatra da samo zato sto je neko vjernik ne zeli imati veze sa sekularnom akcijama i ljevicarskim idejama... meni je to bilo glupo, ali ocigledno nije glupo osobi koja to misli i koja je to porucila organizatoru.

ova mi je bas izjava interesanta, posto sam ja ubijedjena da najvise glasaca za lijevo orjentisane stranke ima Bosnjaka, pa svih onda ostalih...
ja sam se uvijek pitala kako to nigdje recimo SDP nije pobijedio tamo
gdje su Hrvati u vecini, ili Srbi.... znaci ova konstatacija boldirana je netacna....
Pompadour

#53 koga zanima kako se zivi u RS???

Post by Pompadour »

i pita li se iko jesu li oni sto idu na tekme i urlaju sta god da vec urlaju zavedena i opcinjena vecina, kojima najvaznija sporedna stvar na svijetu (lopta)do te mjere titra mozgom a one vesele godine rata u kojima se na sveopstu radost klalo i ubijalo (ironija, naravno) tek sjecanje tesko i tuzno tek po tome sto nije bilo struje i milka cokolade??? Nismo li nekako pokopcali da ne bismo trebali vjerovati bas svemu sto nam jedni po jedni serviraju? I koji smo klinac ovdje ako cemo se bacati krivicom ko vrucim kestenom? U RS se zivi kako se mora. Ko koga zavodi pansrpskim idejama, cuce se...Svi cemo lijepo gledati PinkBiH i sta ce nam sta vise, slike govore i vise od rijeci. j.... politiku, znala sam da treba da grijem mlijeko pred spavanje. Prastajte,

madame Pompadour
mostarac

Post by mostarac »

Ono sto je greska politickih partija u BiH je ukazivanje na probelme a nijedna ne nudi rjesenje tog problema algoritmom koji ima odredjen broj koraka. Dakle po meni nas sistem treba biti sljedeci:
1. UKAZATI NA PROBLEM (mada svi vec znaju)
2. UKAZATI NA UZROKE PROBLEMA
3. UKAZATI NA LJUDE KOJI STVARAJU TAJ PROBLEM IMENOM I PREZIMENOM
4. PREDLOZITI KORAKE I PLAN IZVEDBE
5. POSTAVITI USLOVE I ROKOVE
6. SUMIRATI REZULTATE I TO JASNO PONUDITI NARODU

Korak 4 je narochito vazan da dopre do naroda.
morti

Post by morti »

E bravo...Doprijeti do naroda je možda i najvažnije....hebi ti svako djelovanje kad raja ne zna ko su "likovi";)...
Ustvari neće ni bit djelovanja ako se ne zna za "pokret"...
Letci,fazoni,plakati,po tramvajima šarat...
E sad...Očigledno je da se iz Sarajeva mora početi...Al ima Bosne i iza Sarajeva... :D

Revolucija do jaja!!!
epilog

#56 Zdravko Grebo???

Post by epilog »

mrak wrote:Eto, sta fali da pokazemo ljudima ko je Zdravko Grebo i zasto ima smisla glasati za njega. Ima jos par pozitivnih licnosti. U vezi kupovanja glasova, mislim da je to prvo neizvodiva, a drugo i sam sam rekao da je to jako nedemokratski i odvratno, ali ovo su pomalo vanredna vremena.
stvarno nevjerovatno i istovremeno tragikomicno, pa u pravu si, covjeku nista ne fali ima dvije noge , toliko ruku, ima cak i dzukelu. e vidis ta njegova dzukela puno utice na njega jer sad imaju isti karakter. Molim vas kad vec zapocinjete ovakve teme onda bar sa sobom rascistite ko su ljudi oko vas. Sta ti znas o Grebi? Znas li da je preko pravnog fakulteta prao pare tako sto je oformio interdisciplinarni studij, pokrao donacije, otvorio urede na faksu a uz to sve placao kiriju od 10 km po kvadratu u sred grada...isti taj zdravko grebo nije podrzao studente kada su se borili za svoja prava na pf-u u sarajevu, sjecam se tad je dao i izjavu kako su ga godine promijenile, kako je iz revolucionara prerastao u pacifistu, o Boze zasto li?
U svakom slucaju ideja vam je super a kraj joj jos izvijesniji kada imate tako jako postavu na samom pocetku. sretno!
mostarac

#57 Re: Zdravko Grebo???

Post by mostarac »

epilog wrote:
mrak wrote:Eto, sta fali da pokazemo ljudima ko je Zdravko Grebo i zasto ima smisla glasati za njega. Ima jos par pozitivnih licnosti. U vezi kupovanja glasova, mislim da je to prvo neizvodiva, a drugo i sam sam rekao da je to jako nedemokratski i odvratno, ali ovo su pomalo vanredna vremena.
stvarno nevjerovatno i istovremeno tragikomicno, pa u pravu si, covjeku nista ne fali ima dvije noge , toliko ruku, ima cak i dzukelu. e vidis ta njegova dzukela puno utice na njega jer sad imaju isti karakter. Molim vas kad vec zapocinjete ovakve teme onda bar sa sobom rascistite ko su ljudi oko vas. Sta ti znas o Grebi? Znas li da je preko pravnog fakulteta prao pare tako sto je oformio interdisciplinarni studij, pokrao donacije, otvorio urede na faksu a uz to sve placao kiriju od 10 km po kvadratu u sred grada...isti taj zdravko grebo nije podrzao studente kada su se borili za svoja prava na pf-u u sarajevu, sjecam se tad je dao i izjavu kako su ga godine promijenile, kako je iz revolucionara prerastao u pacifistu, o Boze zasto li?
U svakom slucaju ideja vam je super a kraj joj jos izvijesniji kada imate tako jako postavu na samom pocetku. sretno!
pa normalno da se o svakoj osobi treba raspraviti. Mi to nismo znali za Grebu i ne mozes nas optuzivati jer ne znamo. Ovo je tek u povojima i niko nije izisao sa nekakvim sluzbenim prijedlozima. Mozes nam pomoci i tako sto bi ti rekao koga bi predlozio.
epilog

#58 zasto treba neko nekog predlagati

Post by epilog »

1. Treba samo biti pragmatican i naci ljude u dobi izmedju 20 i 35 godina koji su nakon svih desavanja koja su nas zadesila ostali zdravi.
2. Ti ljudi moraju biti profesionalci u svojim oblastima.
3. Za takav tim ti treba izmedju 30 i 50 ljudi.
4. Tada imas reprezentaciju za nastup koja ne treba da bude poznata ili priznata od sadasnje postave, vec mora da nadje podrsku u nebiracima i dolazecim glasacima.
5.Neko je gore spomenuo da je BiH mala zemlja, jos jedan podatak, BiH sa svojim resursima moze da hrani 12 mio. ljudi, mi ih imamo knap 4 mio. Za mene je to dovoljan motiv, argument i razlog da mogu sa sigurnosti reci da znam kako bih vodio svoju zemlju.
morti

#59 Re: zasto treba neko nekog predlagati

Post by morti »

epilog wrote:1. Treba samo biti pragmatican i naci ljude u dobi izmedju 20 i 35 godina koji su nakon svih desavanja koja su nas zadesila ostali zdravi.
2. Ti ljudi moraju biti profesionalci u svojim oblastima.
3. Za takav tim ti treba izmedju 30 i 50 ljudi.
4. Tada imas reprezentaciju za nastup koja ne treba da bude poznata ili priznata od sadasnje postave, vec mora da nadje podrsku u nebiracima i dolazecim glasacima.
5.Neko je gore spomenuo da je BiH mala zemlja, jos jedan podatak, BiH sa svojim resursima moze da hrani 12 mio. ljudi, mi ih imamo knap 4 mio. Za mene je to dovoljan motiv, argument i razlog da mogu sa sigurnosti reci da znam kako bih vodio svoju zemlju.
Slažem se,ali...možel neko sa 18... :D
epilog

#60 tuzan je kraj

Post by epilog »

nazalost i sve dobre ideje ostaju samo ideje jer zavrse ovako, neko se usuti, ima drugih obaveza, nema tu cvrstine, nema odlucnosti, nema sigurnosti u sebe, no nije niko za krivit, takvim nas cini sistem oko nas, takvim nas cine oni koji nas vladaju...
_galaksija

Post by _galaksija »

Jednom davno jedan seljak je naisao na orlovo jaje negdje na putu.Uzeo je to jaje i odnio ga u svoj kokosinjac.Nakon nekog vremena izlegao se mali orao koji je vremenom usvojio sve od kokoski:jeo je sta su jele one,kokodakao je,....kad...jednog dana na nebu se pojavi orao "kralj neba" kako ga druge ptice nazivase i gledajuci taj njegov velicanstveni let koke su zanijemile a sa njima i mali orao u kokosinjcu.Taj mali orao nije znao da moze da leti...
"A ko je ona ptica gore" povice orlic.
"To je orao,kralj neba" rece jedna koka.
"Kako je divan...da je i meni onako da letim" snuzdi se orao.
A jedna koka u kokosinjcu ga kljucnu po glavi i rece mu:
"Cuti,ti si kokos,ti nikad neces letjeti kao taj orao...on je kralj neba a ti to nisi i gotovo!"
Mali orao se snuzdio i povukao u sebe.Umro je u ubjedjenju da je kokos....
DA LI VAS OVA PRICA ASOCIRA NA NAS OBICNE LJUDE U BOSNI I HERCEGOVINI?
mostarac

Post by mostarac »

joj odavno ne procitah nista bolje. Svaka cast
morti

Post by morti »

_galaksija wrote:Jednom davno jedan seljak je naisao na orlovo jaje negdje na putu.Uzeo je to jaje i odnio ga u svoj kokosinjac.Nakon nekog vremena izlegao se mali orao koji je vremenom usvojio sve od kokoski:jeo je sta su jele one,kokodakao je,....kad...jednog dana na nebu se pojavi orao "kralj neba" kako ga druge ptice nazivase i gledajuci taj njegov velicanstveni let koke su zanijemile a sa njima i mali orao u kokosinjcu.Taj mali orao nije znao da moze da leti...
"A ko je ona ptica gore" povice orlic.
"To je orao,kralj neba" rece jedna koka.
"Kako je divan...da je i meni onako da letim" snuzdi se orao.
A jedna koka u kokosinjcu ga kljucnu po glavi i rece mu:
"Cuti,ti si kokos,ti nikad neces letjeti kao taj orao...on je kralj neba a ti to nisi i gotovo!"
Mali orao se snuzdio i povukao u sebe.Umro je u ubjedjenju da je kokos....
DA LI VAS OVA PRICA ASOCIRA NA NAS OBICNE LJUDE U BOSNI I HERCEGOVINI?
Dobar tekst...
Ima tu istine...
List

#64 Re: Zdravko Grebo???

Post by List »

epilog wrote:
Je li to misliš da su drugi "eminentni" profesori nešto bolji?

Šaćir Filandra koji predaje na Fakultetu Političkih Nauka Univerziteta u Sarajevu ne pojavljuje se na predavanjima. Asistentica obavlja skoro sav posao umjesto njega. Gospodin dođe samo da prijavi datum za ispitni rok i bude na ispitu. I ponekad dođe na fakultet ali sve se svodi na sjedenje u kancelariji.
Većinu vremena hladi muda u Preporodu a pred TV kamerama priča kako predaje na Fakultetu Političkih Nauka na katedri Politologije? :shock: :-?
I priča o svojim iskustvima u radu sa studentima? :shock: :-?

Tako je bilo i sa Zlatkom Lagumđijom koji je dugi niz godina u papirima bio redovan profesor na Fakultetu Političkih Nauka a nikada se nije pojavio na predavanju ili ispitu. Nikada! Čak je i ocjenu upisivala asistentica (to u normalnim uslovima ne bi bilo moguće).
mrak

Post by mrak »

Moja sjecanja na Zdravka Grebu su po intervjuima i djelima od prije nekih 5 godina. Svako se moze promjeniti, mada tvoje navode treba dobro provjeriti.

@List, "i drugi su isti takvi" ne bi smjelo da bude opravdanje. Sa losim stvarima se treba obracunati prvo kod kuce. Recimo to je po meni greska dosta lijevih partija, posebice SDP-a, koji stite svoj kadar pa makar bio i los.

Ne svidja mi se na primjer ni kako SPÖ radi ovdje u Austriji, oni su malte ne firma, imaju svoje pod-firme, puno je talova itd. Valjda je to sudbina svake velike partije?

[/quote]
List

Post by List »

Mrak, 99% onih koji su na bilo kojoj poziciji razmisljaju prije svega o vlastitoj dobiti. Pocev od banalnog primjera profesora u skoli.....preko nekoga ko radi u nevladinoj organizaciji i prodaje maglu.....pa do politicara.....a 99% univerzitetskih profesora stranacki su ljudi.
mrak

Post by mrak »

Dobro, vjerujem da su pravi altruisti odista rijetki, ali sitne koristi su odista za oprostiti. Problem nastaje kada se omjer licne i koristi kolektiva (a kojoj lik na datoj funkciji treba da doprinese, profesor, politicar, direktor) nesrazmjerno pomjeri na stranu licne koristi.
morti

Post by morti »

OK...dosta šuplje...kad će drugi mIRC-sastanak?
jel ko šta razmišljo...ime...kako ide sa forumom...
morti

Post by morti »

Dobro,evo ja predlažem starto mjesto (mIRC,kanal #kriznistab)!!!
danas u 19:00...
Aj ba,đe je zapelo???
vratnik

Post by vratnik »

Imam ja prijedlog: Besim Spahic
St.Germain

Post by St.Germain »

sorry za neplanirano odsustvo, bio sam uskracen za konekciju protekle dvije sedmice, u domovini sam jos narednu sedmicu dvije, pa ako se sta bude dogovaralo i ako imate nekih ideja, javljajte se, steta bi bilo da ova ideja propadne
ujedno pozdrav za sve u studiju i reziji :oops:
schnjufko

#72 Dobro jel pao tal vise

Post by schnjufko »

Jesmo ljevicari
jesmo gradjanska partija ( odnosno opcija)
ocemo bit neki peti sdp
ili smo samo gomila gladne kokuzne raje
Prijedlog za logo
Moj prijedlog je sruseni tor ili tor pa prekrizen. Sto se tice varijanti za ruku kao simbol sa stecka mislim da je s Pudaric bio jedan od kreatora vizualnog identiteta za zastavu s ljiljanima i slicno nisam siguran za stecak. A glede opcija dobro svima vam je do...alo da gledate kako se hapa. e pa imam jedan prijedlog za opciju. Prvo za nekakav vizualni identitet ja bi uzeo cetvorostruki dukat dakle simbol Bosne i Hercegovine kada je bila najjaca i naj cijenjenija. nit je komunisticki nit je fasisticcki niti pripada i jednomnom narodu. Druga bitna simbolika je gengizam nauka o gengama dakle o parama. Hocemo da imamo para da smo uvalili tih 8 do 15 milijadi u bilo kako glupu fabriku napavili bi do sada 5 takvih fabrika pa ma koliko glupe bile ali bile bi fabrike i radile bi nekako.
nebi bili gladni i zedni.
Podrzavam skupljanje pred skupstinom tako je krenuo i otpor u srbii buraz mi se nagutao suzava sportski al kaze opet ce ako ovi nastave da prave gluposti.
elem terminche upisan mozda ja and my pas donesemo kafe
Viva zapata la revolutia (or whatever)

PS lupanje u serpe pravi poprilicnu buku
a ovaj grad je i onako vec previse tih
Post Reply