Prvi joint

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Connaisseur Karlin

#351 Re: Prvi joint

Post by Connaisseur Karlin »

maida95 wrote:
Connaisseur Karlin wrote:Alkohol utice drugacije,i naravno da postoje danas mnogi zakoni o kontroli u koristenju alkohola.
naravno da utiče drugačije od marihuane. Rekoh već, utiče gore, ljudi su agresivniji nakon upotrebe (većina, barem). Kod marihuane je drugačiji slučaj, uglavnom smiruje ljude.
Connaisseur Karlin wrote:Na pocetku teme sam napisala: legalizacija joint ima jedan cilj: Novac novac novac.
Što je legalizovan alkohol? Da bi se mogla vršiti dezinfekcija rana u slučaju neke nesreće u kafiću? :mrgreen:
Pod "drugacijim uticajem" se podrazumjeva efekak supstanci u organizmu,a rezultat moze biti jednak" ,npr. saobracjana nesrece pod dejstvom alkohola ili jer je osoba high od joint-a. Gresivno ponasanje i bez uticaja supstanci je upadljivije u svakom drustvu,i kao takvo,nije prihvatljivo sa ili bez uticaja supstanci. Smirenost bez utacaja susptanci jeste smirenost,a pod uticajem supstanci,osoba djeluje smireno,jer je nervni sistem usporen,djelomicno blokiran. Obe osobe koje djeluju smireno bez uticaja ili pod uticajem jointa ce drugacije reagirati tokom voznje na putu.

Razina alkoholizama se moze analizirati u svakoj drzavi , tj. kako drzava kontorlise prodaju alkohola!
hakazvaka

#352 Re: Prvi joint

Post by hakazvaka »

Jel tema legalizacija ili prvo iskustvo?
tututuuuu

#353 Re: Prvi joint

Post by tututuuuu »

hakazvaka wrote:Jel tema legalizacija ili prvo iskustvo?
A nemas sta pisati vise o prvom iskustvu. Dobijes erekciju, malo se nasmijes, zaspes i to je to. :D
Connaisseur Karlin

#354 Re: Prvi joint

Post by Connaisseur Karlin »

tututuuuu wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Ti uopste ne znas protokol pisanja odobrenja MM od strane doktora. :)

Postoje razna istrazivanja,a njiove metode ,period,cilj naravno mogu dati razlicite rezutlate,znam kako istraizvanja "funkcioniraju".Treba prihavtiit cinjenicu da rezultati istrazivanja nisu izgovor za nekonzumiranje jointa ili konzumiranje marihuane,vec imaju cilj za analizu uticaja marihunae. Vec je dokazano da je akt pusenja nezdrav za pluca,poznto je da marihuna ima negativno dejstvo na nervni sistem,poznato je da je jedenje marihune opasnije,jer njene hemijske supstance "putuju" direktno u krv.

Jos nisam cula da je dugogodisnja konzumacija vode razvija ovisnost :lol:

Marihuana jeste droga , jer uzrokuje psiholoski efekat na osobu , utice na posanasnje osobe. :)

'Vakoooooo... "Jedenjem" marihuane ne putuje nista direktno u krvotok, vec se ide metabolizirati u jetru. Pusenjem marihuane (zapravo bilo cega) izbjegava se metabolizam jetre i na taj nacin ide direktno u krvotok, dakle, potpuno krivo. Dalje, to sto nesto putuje direktno u krvotok ne znaci nuzno da je i stetnije, jer, mnoge stvari postaju tek otrovne kad ih jetra metabolizira (dakle, stvaraju se nusproizvodi djelovanjem raznih enzima).

Boldano... U pravu si da je marihuana droga, zapravo psihoaktivna supstanca, THC. Ali i alkohol ima itekako psiholoski ucinak na osobu pa se ne svrstava u narkotike, zapravo mnoge stvari imaju takav ucinak kao kava, cajevi, teobromin (ima ga u cokoladi) na kraju krajeva i sex i jos mnogo cega drugog. Pa zasto je marihuana droga a "casa vina za raspolozenje nije"? ili par kockica cokolade da "se osjecate bolje jer podize kolicinu dopamina u mozgu", kava da se razbudite i izdrzite noc itd...? Cigarete da i ne spominjemo...

Istina je da je vecina nas na raznim psihoatkivnim supstancama od kako se probudimo dok ne odemo spavati. Po cemu je marihuana razlicita od spominjanog alkohola?

a apaurine, leksiliume i ostalo cime se gospoda puca dok zove narkomanima djecu sto sprze koji joint isto da ne zaboravimo.
Jedenje marihunae jeste opsano,juce sam postavila par komentara.Opasnije je od pusenja jointa,jer ima snazan uticaj na ljudski organizam. Osobe lro brzo zagale u hitnoj sluzbi.

Tablete za smirenje ,narocito tabelete za spavanje razvijaju ovisnost kod ljudi,To je ospte poznata cinjenica.Zasto se stvara ovisnost.Odgovro je vlro jednostavan: Ljudi ih konzumiraju predugo ,i ne slijede protokol i upozorenja na kutijama tableta.
tututuuuu

#355 Re: Prvi joint

Post by tututuuuu »

Mozda i zaglave, ali to je zato sto je tesko naci mjeru ukoliko jedes marihuanu, nista nista a on jede li jede i onda booooom. Dok kroz pluca ucinak je skoro pa trenutan.
Last edited by tututuuuu on 03/05/2016 18:37, edited 1 time in total.
VCorp

#356 Re: Prvi joint

Post by VCorp »

Zamislite samo iza ovih nickova koliko roditelja sere i piše svašta protiv marihuane a ne znaju koliko su slijepi i glupi dok sjede za ručkom a djeca im razvaljena ko Juga :lol:
hakazvaka

#357 Re: Prvi joint

Post by hakazvaka »

Haj da pokusam opet, jel tema prvo iskustvo ili legalizacija?

Poslije ovog posta svaki post koji nije vezan za temu (a ta je "(prvo) iskustvo sa marihuanom") ce biti uklonjen. Ima odvojena tema za legalizaciju, a ovdje mozete prenijeti svoja iskustva ako zelite.
Jack Be Nimble

#358 Re: Prvi joint

Post by Jack Be Nimble »

Connaisseur Karlin wrote:
Alkohol utice drugacije,i naravno da postoje danas mnogi zakoni o kontroli u koristenju alkohola.

Ako se dozvoli nekotrolisana upotreba jointa,desit ce s isti problem. U SAD su vec zabiljezeni slucajevi uzroka saobracjanih nesreca jer je vozac ,tokom voznje,pusio joint. Policajaci cesto puta urade pretres automobila,i pronadju joint,a rezultat je kazna i odlazak na Sud.

Na pocetku teme sam napisala: legalizacija joint ima jedan cilj: Novac novac novac.

Danas se ljudi lijece od ovisnistva o kockanju,ali je posotjanje kazina u drzavama odlican izvor profita.
Definitivno je do novca.

Policija vise ne mora da odvaja iz svog budzeta za traganjem i hapsenjem nekoga ko ima joint ili gaji travi. U zatvor ne idu vise takvi ljudi pa i drzava ne mora da ih hrani i trosi pare na njima dok su u zatvoru tako da ustede nesto para. Takodjer svi koji su bili u zatvoru zbog marihuane su pusteni, opet mog da glasaju, kada traze posao mogu komotno da odgovore NE na pitanje "da li si ikad bio krimicno osudjen". Jednostavno sav kriminal koji se vratio oko trave je nestao jer vise nema smisla da radis ilegalno kada svaka druga osoba gaji na otvorenom.

Vlada zaradzuje veliki novac na racun poreza i pare koristi za obnovu skole, pomoc beskucnicima, pomoc onima koji su se navukli na vece droge.

A sto se tice voznje pod utiskom trave taj procenat se nije povisio ni za nijansu. I dalje je problem alkohol + volan a ne trava + volan. Nakon legalizacije rijetki su slucajevi da je udes bio uzrok trave, mada su svi mislili da ce to biti prvi negativni uzrok legalizacije. To nije bio problem prije a ni poslije legalizacije.

Uglavnom sve vise republika prate kako se stvari odvijaju u WA, CO, OR, AK jer do sada samo se pozitivni uzroci mogu zabiljeziti.
maida95

#359 Re: Prvi joint

Post by maida95 »

VCorp wrote:Zamislite samo iza ovih nickova koliko roditelja sere i piše svašta protiv marihuane a ne znaju koliko su slijepi i glupi dok sjede za ručkom a djeca im razvaljena ko Juga :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
hakazvaka wrote:Haj da pokusam opet, jel tema prvo iskustvo ili legalizacija?

Poslije ovog posta svaki post koji nije vezan za temu (a ta je "(prvo) iskustvo sa marihuanom") ce biti uklonjen. Ima odvojena tema za legalizaciju, a ovdje mozete prenijeti svoja iskustva ako zelite.
briši ti temu kompletnu ili je zaključaj, momak nek' otvori novu ako ga interesuje, ovdje slabo ko piše o prvom iskustvu :mrgreen:
VCorp

#360 Re: Prvi joint

Post by VCorp »

maida95 wrote:
VCorp wrote:Zamislite samo iza ovih nickova koliko roditelja sere i piše svašta protiv marihuane a ne znaju koliko su slijepi i glupi dok sjede za ručkom a djeca im razvaljena ko Juga :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
hakazvaka wrote:Haj da pokusam opet, jel tema prvo iskustvo ili legalizacija?

briši ti temu kompletnu ili je zaključaj, momak nek' otvori novu ako ga interesuje, ovdje slabo ko piše o prvom iskustvu :mrgreen:

Pa šta je tu čudno da se neko ne sjeća prvog iskustva s gandžom ? :lol: :lol: :lol: :lol:
maida95

#361 Re: Prvi joint

Post by maida95 »

pa ništa, ja se ne čudim :lol:
Kaligrafija

#362 Re: Prvi joint

Post by Kaligrafija »

Tu tu tu tu Birani pokretac teme, jos uvijek je razvaljen, molimo pokusajte kasnije... :lol: :lol: :lol:
Ja mislim da i on nema pojma sto je otvorio ovu temu... :lol: :lol: :D
alenthekiller

#363 Re: Prvi joint

Post by alenthekiller »

Vazda sam volio to drustvo, konstatni izvor smijeha hahah Bila zajebancija ona kome posluku porat, drug se napusio prvi put i sad se mi smijemo klipu svi. On pobjeze u drugu sobu odjednom. Mi udjemo u sobu on se sklupcao u cosku i place, zao mu onog lika sto mu se smijemo, kao nije zasluzio to i slicno. :lol: Bilo je situacija tako, jednom prilikom ja ulazim u stan, dvojca sjede i gledaju tv i vidim animal planet upaljen. Reko koliko gledate tv, dva sata, a reko sta gledate, pogledase se i govori ovaj jedan "ne znamo" i pocese se smijat hahah Jednog momka je ufatio takav trip, prvi put zapalio pa je u crnjaku bio, znojio se, nije se mogao nikako smiriti, umrijet ce, srcani ce dobiti, saznace neko njegov, sve tako crnjaci se i hoda po sobi, za glavu se fata, popio lex jedan i zaspao ko beba. 90% su neke dobrile i smijalice, ali kad crnjak ufati... strahoba za gledati. Ko ne zna, neka sam ne pokusava, utice na psihu definitivno.
Krastavica

#364 Re: Prvi joint

Post by Krastavica »

jedenje marihunae jeste opsano,juce sam postavila par komentara.Opasnije je od pusenja jointa,jer ima snazan uticaj na ljudski organizam. Osobe lro brzo zagale u hitnoj sluzbi.

Ne znam za tebe , ja se zelja najeo i nikad u hitnoj nisam bio :zzzz:
Jack Be Nimble

#365 Re: Prvi joint

Post by Jack Be Nimble »

Krastavica wrote:jedenje marihunae jeste opsano,juce sam postavila par komentara.Opasnije je od pusenja jointa,jer ima snazan uticaj na ljudski organizam. Osobe lro brzo zagale u hitnoj sluzbi.

Ne znam za tebe , ja se zelja najeo i nikad u hitnoj nisam bio :zzzz:
Opasno jeste. Pogotovo ako ne znas sta radis. Obicno je greska sto ljudi odma ocekuju da ce se nesto desiti nakon prvog zalogaja, pa onda pojedu citavu hurmasicu :-). Jedan zalogaj je dovoljan a ovisno o tvom tijelu osjetices uticaju sigurno nakon 60 do 90min. Zato obicno pocetnicima se govori da krenu sa duvanjem.

Ako bi iko htjeo pokusati neka ima dosta kikirikija pri blizini. Sta je hrana za alkohol, to je kikiriki za marihuanu kada se pojede.
tututuuuu

#366 Re: Prvi joint

Post by tututuuuu »

posao roditelja i je takav da se brinu.
O'zone
Globalni moderator

#367 Re: Prvi joint

Post by O'zone »

Prvi put bio lom smijao se kao budala 2 sata. Poslije toga probao još tri-četri puta ali nikad da se dobije isti osjećaj samo zakljucam i gledam gdje ću zaspati imam osjećaj da mi pritisak padne na nulu i nako crnjak neki. Tako da više nisam nikad konzumirao veselicu. Jbga bitno je u kakvom si filmu ako si u depri nije baš dobar izbor.

Kad bih znao da mogu opet postići onaj osjećaj smijeha i zajebancije sad bih se olešio pa makar mi na čelu pisalo "narkić "
tututuuuu

#368 Re: Prvi joint

Post by tututuuuu »

Ja sam je najvise volio sam uz film ili muziku laganu (koje note sam mogao cuti! :D ) i puno slatkog naravno, tako se fino ismijem i najbitnije opustim te naspavam kao beba. Isto u krugu odredjenih ljudi u koje sam siguran. Uz druge bi me znala spucati paranoja (a mozda i nije paranoja) i crne misli sto je receno. Ne volim puno pricati u takvim situacijama iako obicno nisam takav, jer ovako vise ni sam ne znam sta pricam, ni kome pricam a ponekad ni gdje pricam. :D

I da, uz zene sve je sladje. :D

Danas slabo. Dosadilo mi. Zlobni jezici bi rekli ostario. :(

i da, ako je osoba u depresiji nikako nije dobar izbor.
MyTao

#369 Re: Prvi joint

Post by MyTao »

off topic
tututuuuu

#370 Re: Prvi joint

Post by tututuuuu »

off topic
Jack Be Nimble

#371 Re: Prvi joint

Post by Jack Be Nimble »

off topic