Prvi joint

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Korisnikk

#301 Re: Prvi joint

Post by Korisnikk »

Gojeni H wrote:
Nocty wrote:
Korisnikk wrote:Tvoj nacin izrazavanja, tvoja komunikacija sa sugovornikom dovoljno govori o samom tebi. Ukratko, neotesan, neodgojen, ...
"Kulturno pricam sa ljudima svog nivoa. Kada pricam sa narkomanima spustim se na njihov komunikativni nivo. Narkomanu necu ukazati ni najmanju dozu postovanja iz jednog jednostavnog razloga: zato sto je narkoman. Narkomane smatram nizim bicima i manje vrijednim od sebe."

ko te pita za postovanje?
ja zelim bolan da budem pilot,halo!
narkotik ? znas ti sta znaci ta rijec? il ponavljas ko papagaj?
ti si za mene jedno nisko bice,jer nisi i ne ucestvujes u izvornim blagodatima ove nase zemlje (gaie) za mene si van zemaljac
mi na ovoj zemlji koja nam je dom volimo da ucimo i da pusimo njenu posebnu jednu jedinu nama najmiliju travu.
i de mi reci nako iskreno : jel ti krivo?
:lol: Leti, mrki, leti.
Što će mi biti krivo? Drogiraj se do mile volje. Svoj život uništavaš.
EDIT: Odgovor namijenjen korisniku Nocty
Bambino Blu

#302 Re: Prvi joint

Post by Bambino Blu »

Trava nije droga, al' jeste psihoaktivna supstanca koja more pormjeniti pogled na svijet.
Ne moze izazvati fizicku ovisnost al' moze pisihicku ono tipa daj da si napusen da ti je dobro ahaha. U granicama normala skoro pa nema nikakvih posljedica.

Dok alkohol i u malim kolicinama ostavlja posljedice na jetru, i ostale organe a o sutrasnjem jutru suvisno je trositi rijeci. Svi vi koji pljujete po travi a branite alkohol zapitajte se kada je umro neko od trave i ko se izlijecio od alkohola ? Opet kazem ne o popravljanju krvnih slika itd...vec izljeciti neku bolest. Trava je dokazana da lijeci rak i da spustanca THC ubija stanice raka.

Al' opet manite se i jednog i drugog al' ako bas morate manje zlo je trava od alkohola...

Edit: @Korisnikk vidis npr taj isti narkoman tebe spusta doslovno. On sa tobom kulturno ti sa njim papanski. Ti nekoga nazivas narkomanom jer je sta rek'o nesto dobro za travu ? Ja ne vidim da je napisao da je heroin dobar nigdje...ti ne znas prvo sta znaci rijec narkoman. Isto tako ne znas sta znaci rijec alkoholicar. Isto tako ne znas sta znaci kucni odgoj a to je najveca tuga. Ne da mi se raspravljati preko foruma sa nekim al' po svemu sudeci ti si gori od teskog narkomana koji ne moze bez dopa. A kako sam te zakljucio ? isto tako ko sto si ti zakljucio da je ovaj iznad narkoman :)
Kaligrafija

#303 Re: Prvi joint

Post by Kaligrafija »

Korisnikk wrote:
Kaligrafija wrote:
Korisnikk wrote: Kulturno pricam sa ljudima svog nivoa. Kada pricam sa narkomanima spustim se na njihov komunikativni nivo. Narkomanu necu ukazati ni najmanju dozu postovanja iz jednog jednostavnog razloga: zato sto je narkoman. Narkomane smatram nizim bicima i manje vrijednim od sebe.

Rekoh ja da malo tukne na fasizam... Narkomanija je bolest, ne osudjuj da nebi dobio jednog u kuci, karma cesto kaznjava glupost...Znam masu momaka iz finih porodica, normalnih, intelektualaca, koji su iz radoznalosti, otisli krivim putem...Sto zbog drustva, sto zbog slabog karaktera...Daj da vide sta je to heroin i dovidjenja i zdravo...Da se razumijemo i ja sam ih izbjegavao, poslije nekog perioda, jer nisu dobri sebi a kamo li drugome, ali nisam nikad osudjivao, nisam ih vrijedjao... Pricao sam nekad sa nekim, ko se pokusavao skinuti, to su zive muke, zao mi ih bilo, i njih i njihovih porodica, pa neko uspije, neko ne...a i taj sto uspije do kraja zivota je obiljezen i do kraja zivota mora gledati s kim sjedi, sta radi, ne smije se sekirati, jer ga i najmanja greskica moze odvesti na stari put... Zato drugi put dobro razmisli sta ces napisati, ovo je bilo ravno nekim Hitlerovim parolama...
Vi narkomani ste eksperti u pronalaženju izgovora. Kakva bolest bolan? Prestaneš se drogirati i problem riješen. Ali naravno narkić voli osjećaj kad se drogira, poglupo mu bez tog osjećaja, sve nekako monotono. Disciplina nije za narkića.
Hitler Jugend...Obrazuj se malo, nece ti skoditi...
kecher II

#304 Re: Prvi joint

Post by kecher II »

ja imam osjecaj da je ova drzava u kurcu zato sto njome upravljaju i vladaju a i u velikom broju obitavaju mentalni sklopovi poput @korisnik, pa covjece zamisli ti kolika zatucanost i morbidnost treba da zastupas stavove o nizim bicima pa ko god da su. i onda ono sebi da zapravo da prica i o ratu, cetnicima, ustasama, balijama, genocidu....istoriji, bilologij... sve ovaj nas sjebani narod zna i sta je narkoman i niza bica, svjetska politika, zavjere, cionizam..... ccccc..... na temi o ganji ovaj me lik (@korisnik) pogodio da mi se BH drustvo zgadi onako bas generalno, jos kad neko kaze ne treba generalizirat....svaka cast pojedincima ali generalno smo u kurcu.
Korisnikk

#305 Re: Prvi joint

Post by Korisnikk »

I ti se kaligrafijo prestani drogirati. Neće ti škoditi.
Korisnikk

#306 Re: Prvi joint

Post by Korisnikk »

kecher II wrote:ja imam osjecaj da je ova drzava u kurcu zato sto njome upravljaju i vladaju a i u velikom broju obitavaju mentalni sklopovi poput @korisnik, pa covjece zamisli ti kolika zatucanost i morbidnost treba da zastupas stavove o nizim bicima pa ko god da su. i onda ono sebi da zapravo da prica i o ratu, cetnicima, ustasama, balijama, genocidu....istoriji, bilologij... sve ovaj nas sjebani narod zna i sta je narkoman i niza bica, svjetska politika, zavjere, cionizam..... ccccc..... na temi o ganji ovaj me lik (@korisnik) pogodio da mi se BH drustvo zgadi onako bas generalno, jos kad neko kaze ne treba generalizirat....svaka cast pojedincima ali generalno smo u kurcu.
I ja kazem da smo u ku*. Ljudi kao ti mi to dokazuju. Ali opet ne treba generalizovati.
Ommadawn

#307 Re: Prvi joint

Post by Ommadawn »

Nikad nisam cigaru zapalio. Jednom probao, radi raje, iskašljao dušu iz sebe i više nikad.
Džoja je već išla bez problema, mada je došla malo kasnije. Zadnjih godina nikako a nije bilo ni prilike osim kad je jaranov dobavljač pao baš taj dan kad nam je trebao donijeti. Jaran se malo sjebo a meni bilo svejedno.

Je li iko od vas probao bunike? Ja znam jednog koji je trčao bos kroz šumu i danas dan ima ružne ožiljke po nogama a sve valjda zbog bunike.
kecher II

#308 Re: Prvi joint

Post by kecher II »

Korisnikk wrote:
kecher II wrote:ja imam osjecaj da je ova drzava u kurcu zato sto njome upravljaju i vladaju a i u velikom broju obitavaju mentalni sklopovi poput @korisnik, pa covjece zamisli ti kolika zatucanost i morbidnost treba da zastupas stavove o nizim bicima pa ko god da su. i onda ono sebi da zapravo da prica i o ratu, cetnicima, ustasama, balijama, genocidu....istoriji, bilologij... sve ovaj nas sjebani narod zna i sta je narkoman i niza bica, svjetska politika, zavjere, cionizam..... ccccc..... na temi o ganji ovaj me lik (@korisnik) pogodio da mi se BH drustvo zgadi onako bas generalno, jos kad neko kaze ne treba generalizirat....svaka cast pojedincima ali generalno smo u kurcu.
I ja kazem da smo u ku*. Ljudi kao ti mi to dokazuju. Ali opet ne treba generalizovati.
ma ti nemas pojma druze, moguce da lozis ljude ali ako ne onda imas ozbiljan problem sa drustvom i okolinom uopste. uredu je da neko ima stavove protiv ganje uopste ali pravdati ih kao ti ....narkomani, nizi vrsta...sve je to isto, blabla... i sl. imbicilnim izjavama nema smisla. ako nesto ne znas, nije sramota, pogotovu tako osjetljive stvari oko kojih se vodi polemika na svjetskom nivou, ne moras nikome govoriti, imas internet pa se edukuj, istrazuj, uporedjuj za i protiv.....
ganja utice na pamcenje ali ne da bi to uticalo na normalan zivot. ljudi koji uzivaju marihuanu su sasvim normalni ljudi koji zive uobicajene zivote, razlicitih profila, od uglednih i poslovnih ljudi, preko srednje radnicke klase pa do totalnih kokuza i luzera pa i narkomana.
ljudi koji uzivaju marihuanu mogu sasvim racionalno odluciti da li da zapale ili ne zapale dzoint u odredjenoj situaciji, dovoljno su samosvjesni i odgovorni pa po svom licnom misljenju cak i odgovorniji od ovih protivnika tipa @korisnik i sl.
broj dva

#309 Re: Prvi joint

Post by broj dva »

kecher II wrote:
Korisnikk wrote:
ma ti nemas pojma druze, moguce da lozis ljude ali ako ne onda imas ozbiljan problem sa drustvom i okolinom uopste. uredu je da neko ima stavove protiv ganje uopste ali pravdati ih kao ti ....narkomani, nizi vrsta...sve je to isto, blabla... i sl. imbicilnim izjavama nema smisla. ako nesto ne znas, nije sramota, pogotovu tako osjetljive stvari oko kojih se vodi polemika na svjetskom nivou, ne moras nikome govoriti, imas internet pa se edukuj, istrazuj, uporedjuj za i protiv.....
ganja utice na pamcenje ali ne da bi to uticalo na normalan zivot. ljudi koji uzivaju marihuanu su sasvim normalni ljudi koji zive uobicajene zivote, razlicitih profila, od uglednih i poslovnih ljudi, preko srednje radnicke klase pa do totalnih kokuza i luzera pa i narkomana.
ljudi koji uzivaju marihuanu mogu sasvim racionalno odluciti da li da zapale ili ne zapale dzoint u odredjenoj situaciji, dovoljno su samosvjesni i odgovorni pa po svom licnom misljenju cak i odgovorniji od ovih protivnika tipa @korisnik i sl.
---
Za ilustraciju - 42 godine,zena i djete, zavrsen fakultet, stalan i dobro placen posao,govorim tri jezika,vlastita biblioteka od ca 1000 knjiga, mali dzoks skoro svaki dan negdje oko 9 na vece cisto da se malo opustim i bolje zaspem. Ne pravim nikakve pizdarije nikome.
Ali sam bice nize vste i narkoman :D
kokuz_sa

#310 Re: Prvi joint

Post by kokuz_sa »

bi li dopustio djetetu da pusi travu?

karikiram..
navecer cca 9h..sjedite gledate TV..ti klinac i zena i smotana dzoja..i kruzi medju vama?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#311 Re: Prvi joint

Post by Velkoski »

Pušim svaki dan, ne pijem, poyy
medvjed23

#312 Re: Prvi joint

Post by medvjed23 »

pozz
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#313 Re: Prvi joint

Post by Velkoski »

i da se ljubav_aha banuje, koji smor godinama htj
mad_max_ba

#314 Re: Prvi joint

Post by mad_max_ba »

Korisnikk wrote:Cisto da dodam. Ja sam i protiv alkohola ali droga (marihuana) je gore zlo. Alkohola moras ogromne kolicine piti da bi postao alkoholicar. Nema toliko alkoholicara. Travara je na svakom cosku. Trava stvara ovisnost brze i jace. Alkohol samo u nekim slucajevima "postane droga." Kao sto rekoh, alkolicar se tesko postane. narkoman ovisan o travi lahko.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Ludzak

#315 Re: Prvi joint

Post by Ludzak »

AmirBaa wrote:
Šveđanin wrote:U ovoj temi se javilo jako mnogo osoba koje puse marihuanu - ipak mislim da je realnost drugacija, tradicionalna zemlja, dosta hard core vjernika, veliki uticaj religijskih zajednica... ovo sto citam u temi i ono sto vidim odlaskom u Bosnu kroz pricu sa narodom mi se itekako razlikuje.

Mislim da je u Bosni ubjedljivo najveci broj osoba sa odgovorom "nisam probao i ne bih nikada probao"... bar jedno 80-90%.

Image
dodji u sarajevo za bajram i obidji bilo koju kafanu/kafic, vidjeces hard core vjernike razguljene ko guzice :thumbup:
Ma daj ba. Kakve to nebuloze pričaš ??
Toga kod nas nema. :lol:
Connaisseur Karlin

#316 Re: Prvi joint

Post by Connaisseur Karlin »

Jack Be Nimble wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Razumijem,ali nisma znala da doktori tako lako pisu odobrenje za MM,ako pacijent nema interesa za koristenje marihuane.tj. nije ni pitao doktora za mu napise dozvolu za MM.
Kako uspijes izbjeci kontorlu upotrebe jointa ako radis puno radno vrijeme? Kod mene doslovno znaju uletiti ,ali ja to podrzavam :-D Ne zelim raditi sa osobama koje ne mogu sebe kontorlirati.
Ponekada pitas, ponekada doktor ti kaze 'a mozda bi mogao probati ovo'. Stari je bolovao od MS i doktor mu preporucio zbog misica da uzima travu da bi lakse mogao stajati na nogama i pokretati noge. Pokusao jednom, pomoglu mu sto je najgore, ali eto taj balkanski mentalitet u njemu je govorio da je postao narkoman :sad:.

A to zavisi od firme i mnoge firme koje su to imale su ukinuli to pravilo. Mada je to sve do firme. Samo je problem u tome sto ti mozes zapaliti joint u petak i imati THC u sebi do ponedeljka ili utorka npr. Ako ces nekome zabraniti travu, onda zasto ne i alkohol preko vikenda? Takodjer ja mogu pusiti travu preko vikenda i biti pozitivan na testu. Drug do mene moze tog istog jutra koristiti razno razne pilule, biti veci ovisnik a da na testu padne, to jest da se to na testu ne prikaze.

Sem ako radis za vladu ili firma ima ugovor sa vladom/drzavom, mnoge firme su ukinule to testiranje. Jer je stvarno ne potrebno.
Sve substance koji si spomenuo imaju razlicito dejstvo na organizam. jedna primjer: ujutro popijem ibuprofen i uradim testiranje za otkrivanje jointa,definitivno se nece destiti probem,jer testovi su postavljeni odredjenim metodama indetificiranja odredjenih hemijskih substanci u organizmu. :)

Zamisli da danas tetiraju 50 osoba na razlicitm lokacijama u New Orelans;dolsovno bi svi izgubli posao :D
maida95

#317 Re: Prvi joint

Post by maida95 »

Velkoski wrote:Pušim svaki dan, ne pijem, poyy
Koji si ti narkoman i ovisnik, strašno!
MyTao

#318 Re: Prvi joint

Post by MyTao »

Nevjerovatno koliko se ljudi plase obicnog jointa... a svi puse duhan, piju alkohol...

De nek mi neko objasni kada je to neki doctor propisao cigaru kao lijek?? :-) :-)

Sto se tice ovisnosti, pa prekomjerno uzimanje bilo cega od covjeka moze napraviti ovisnika, cigare i alkohol su puno ovisnije od trave... cak i ovisnost o seceru od koje pati veliki broj ljudi je gori od ovisnosti o travi...

ljudi se plase nepoznatog, jer ne znaju bolje...
handžar88

#319 Re: Prvi joint

Post by handžar88 »

Koga boli kurac sta misle o travi ovi maloumnici rodjeni sredinom proslog stoljeca.. pusite katran i dalje plastike zapalite i snifajte to vam nije droga, i vi koji ne pusite bolje vam je da se borite protiv duhana a ne protiv trave jer i vas pušači cigara truju dok sumnjam da je neko joint zapalio u vasoj blizini.. ako je trava droga ja sam najveca narkomancina, i jel to vas problem?
broj dva

#320 Re: Prvi joint

Post by broj dva »

kokuz_sa wrote:bi li dopustio djetetu da pusi travu?

karikiram..
navecer cca 9h..sjedite gledate TV..ti klinac i zena i smotana dzoja..i kruzi medju vama?
---
Normalno da ne bi dao djetetu, skodi razvoju mozga u djece. Ali sinu studentu sa dobrim ocjenama ne bi branio.
I ne pusim nista u stanu,samo na balkonu...
p206

#321 Re: Prvi joint

Post by p206 »

ne vidim smisao udisati nekakav dim, bilo od duhana ili konoplje, ili one nargile, da bi ti bilo kao nešto bolje, da se zabaviš i sl.
ima puno kvalitetnijih načina za zabavit se
maida95

#322 Re: Prvi joint

Post by maida95 »

ovo treba zaključat' :mrgreen:
kecher II

#323 Re: Prvi joint

Post by kecher II »

broj dva wrote: ---
Za ilustraciju - 42 godine,zena i djete, zavrsen fakultet, stalan i dobro placen posao,govorim tri jezika,vlastita biblioteka od ca 1000 knjiga, mali dzoks skoro svaki dan negdje oko 9 na vece cisto da se malo opustim i bolje zaspem. Ne pravim nikakve pizdarije nikome.
Ali sam bice nize vste i narkoman :D
Korisnikk wrote:Popiskim se na fakultet koji tebi narkosu dade diplomu. Je li te barem stid kad gledas majci u lice i kazes joj da je rodila narkomana ako si joj uopste ikad priznao da se drogiras?
Korisnikk wrote:Kulturno pricam sa ljudima svog nivoa. Kada pricam sa narkomanima spustim se na njihov komunikativni nivo. Narkomanu necu ukazati ni najmanju dozu postovanja iz jednog jednostavnog razloga: zato sto je narkoman. Narkomane smatram nizim bicima i manje vrijednim od sebe.
@broj dva, izvini sto te citirah al' mor'o sam, pa ti vidi kako ces dalje s tim vecernjim ritualom...
Connaisseur Karlin

#324 Re: Prvi joint

Post by Connaisseur Karlin »

MyTao wrote:Nevjerovatno koliko se ljudi plase obicnog jointa... a svi puse duhan, piju alkohol...

De nek mi neko objasni kada je to neki doctor propisao cigaru kao lijek?? :-) :-)

Sto se tice ovisnosti, pa prekomjerno uzimanje bilo cega od covjeka moze napraviti ovisnika, cigare i alkohol su puno ovisnije od trave... cak i ovisnost o seceru od koje pati veliki broj ljudi je gori od ovisnosti o travi...

ljudi se plase nepoznatog, jer ne znaju bolje...
Doktori daju racept za medicinsku marihunau,jer je drzava tako dozvolila,ali ne jer je to njihova ideja ili dobrovoljan akt. Mnogi doktori pisu odobrenja bazirana na rezultatima testova pacijenta ,a jedno od rjesenja je medicinska marihuna,a koje je legalizirano od strane drzave.
Hemijski sastav duhana za cigarete ,kao i pusenje marihunae imaju negativan efekat na zdravlje pluca. Svaka ozbiljna organizacija koja radi istraizvanja o zdravlju pluca ce potvrditi posljedice pusenja cigareta i marihuane.
kecher II

#325 Re: Prvi joint

Post by kecher II »

p206 wrote:ne vidim smisao udisati nekakav dim, bilo od duhana ili konoplje, ili one nargile, da bi ti bilo kao nešto bolje, da se zabaviš i sl.
ima puno kvalitetnijih načina za zabavit se
znas onu staru ''o ukusima se ne raspravlja''
Post Reply