Do prije 2 mjeseca bio sam "teski" pusac marihuane. Znaci pusilo se i na veliko i na malo. Iskreno i radilo se sa travom. Pusilo se po 25 grama za noc. Od jutra kada se oci otvore onaj prvi zornjak kad te udari pa navece Bog zna koji vec pusis kad ti se vise gadi dim. Na flasu, na kantu, bong, motali holandjanina gulili papir sa cigara kad nestane jufki. Ma Bog sami zna vise na koje nacine se pusila. I tako godina i godina. Bilo je tu par pauza ono dan, dva pet, nekad i 10 hahaha al' sve sitno. Majka mi je obolila od teske vrste leukemije. Jao narkomanski mozak odmah doceka da travu umjesa u to sve. I umjesam ja nabavi se i ulje od thca (64% thc-a). Pa sa majkom i zapalim djoint vjerova li ili ne zena je plakala od smijeha doslovno al' kasnije se ispovracala ko luda al' to vjerujem da je mucnina od kemoterapije. Ona u bolnicu ja pusi travu on iz bolnice ja pusi travu i tako u krug....jedan dan vracam se sa gostovanja vikend je bio shvatim jebo majku godine su prosle ja se ne sjecam da sam normalan bio cak ni za bajram. A vremenom pocela me smarati trava realno moro sam je pusiti fakat moro glava boli ubi ako ga ne svintam danas...realno ja sam pretjerivo i tvrdim da je to razlog. Ko zna pusiti umjereno 1-2 u sedmici cak i u mjesecu je neka normala. Al' meni su 1-2 bila vec ujutro a gdje je ostatak dana...para i para se dalo na nju to su price al' ne zalim upoznao sam hejbet ljudi sa kojim sam se "zblizio" weed connecting people...kota po gradu itd...
Shvatim neke stvari da sam bas bio budala hahah ja nisam mogao zamisliti izlet izlazak na planinu more itd...da nema trave i to je bio moj problem nisam imao nisam znao granicu. Ko je zna kontrolisati svaka mu cast neka je pusi i nek' ne pije alkohol jer je to najvece smece. Neces ti napusen otici silovati nekoga niti ces ubiti nekoga a alkoholisan je svasta moguce. Kljucat ces i smijat se mada vise kljucat hahah.
Inace odlucio sam fakat prestati pusiti i vec 2 mjeseca ne pusim. Lahko sam je nabio nogom ? Pa bas i ne. Pomogao mi je namaz najvise. Jer me on stiiti mozda bi ja i danas otis'o planut pa ono al' odlucio sam se vjeri posvetiti namazu i on me stiti cim me ufati zelja da ga planem u tome ce vakat da se klanja dzamija i skrenem misli sa toga i tako dan za danom. Shvatim da je u vjeri spas a u tome neces ti neke koristi imati velike mada eto meni je davno prije pomogla i skolu da zavrsim one jebene predmete koje trebas da padnes pa te trema spuca ucio si znas al' zablokiras u rolncu njupas svintas i kurac ces zablokirati pricalica kad sastavi pricas i sto znas i sto ne znas hahaha. Al' opet sve u granicama normale ko zna al' problem je sto vecina danas ne zna i uvjerio sam se i nagledo se ljudi dosta. Bas zato sto je "bezopasna" al' vrremenom uzima maha. Izvlaci se cener po cener a kasnije i vece sume. Pocinjes zaboravljati umrtvi te ulijeni itd...
Mojoj majci je pomogla digla leukocite ubila vecinu stanica raka i tvrdim u ljekovite svrhe da, u rekreativno uzimanje ko zna neka pusi nek uziva u carima njenim kojih ima. Jer danas su ljudi na xanaxu apaurinu lexu itd...pa bolje im je nek' se smire dzojom nego da se truju hemijom al' u granicama normale a to vam je 1-2 jointa mjesecno. To je granica u kojoj mozes reci da nisi ovisan. Vec u sedmici to postaje i brojis dane kada ces ga opet zapaliti i onda se broj povecava i kolicina...pogotovo sadasnja davanja koja su mizerna u moje vrijeme se u njupas stavljalo 1,5. Sad je 0.8 i to da te pocaste.
Bolje vam je za tih 10km otici pojesti i popiti nesto, u sadaku dati jer to je ono sto je vrijedno. Narkomaniji i klosarluk moze svako glumiti i okusiti probaj biti insan odnosno covjek
Eto valjda vas nisam opro na ruke al' im'o sam zelju da podjelim neko iskustvo sa vama...