Prvi joint

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bambino Blu

#276 Re: Prvi joint

Post by Bambino Blu »

Ko kaze da trava ne steti laze. Al' isto tako tvrdim da je bolje pusiti travu nego piti alkohol.

Do prije 2 mjeseca bio sam "teski" pusac marihuane. Znaci pusilo se i na veliko i na malo. Iskreno i radilo se sa travom. Pusilo se po 25 grama za noc. Od jutra kada se oci otvore onaj prvi zornjak kad te udari pa navece Bog zna koji vec pusis kad ti se vise gadi dim. Na flasu, na kantu, bong, motali holandjanina gulili papir sa cigara kad nestane jufki. Ma Bog sami zna vise na koje nacine se pusila. I tako godina i godina. Bilo je tu par pauza ono dan, dva pet, nekad i 10 hahaha al' sve sitno. Majka mi je obolila od teske vrste leukemije. Jao narkomanski mozak odmah doceka da travu umjesa u to sve. I umjesam ja nabavi se i ulje od thca (64% thc-a). Pa sa majkom i zapalim djoint vjerova li ili ne zena je plakala od smijeha doslovno al' kasnije se ispovracala ko luda al' to vjerujem da je mucnina od kemoterapije. Ona u bolnicu ja pusi travu on iz bolnice ja pusi travu i tako u krug....jedan dan vracam se sa gostovanja vikend je bio shvatim jebo majku godine su prosle ja se ne sjecam da sam normalan bio cak ni za bajram. A vremenom pocela me smarati trava realno moro sam je pusiti fakat moro glava boli ubi ako ga ne svintam danas...realno ja sam pretjerivo i tvrdim da je to razlog. Ko zna pusiti umjereno 1-2 u sedmici cak i u mjesecu je neka normala. Al' meni su 1-2 bila vec ujutro a gdje je ostatak dana...para i para se dalo na nju to su price al' ne zalim upoznao sam hejbet ljudi sa kojim sam se "zblizio" weed connecting people...kota po gradu itd...

Shvatim neke stvari da sam bas bio budala hahah ja nisam mogao zamisliti izlet izlazak na planinu more itd...da nema trave i to je bio moj problem nisam imao nisam znao granicu. Ko je zna kontrolisati svaka mu cast neka je pusi i nek' ne pije alkohol jer je to najvece smece. Neces ti napusen otici silovati nekoga niti ces ubiti nekoga a alkoholisan je svasta moguce. Kljucat ces i smijat se mada vise kljucat hahah.

Inace odlucio sam fakat prestati pusiti i vec 2 mjeseca ne pusim. Lahko sam je nabio nogom ? Pa bas i ne. Pomogao mi je namaz najvise. Jer me on stiiti mozda bi ja i danas otis'o planut pa ono al' odlucio sam se vjeri posvetiti namazu i on me stiti cim me ufati zelja da ga planem u tome ce vakat da se klanja dzamija i skrenem misli sa toga i tako dan za danom. Shvatim da je u vjeri spas a u tome neces ti neke koristi imati velike mada eto meni je davno prije pomogla i skolu da zavrsim one jebene predmete koje trebas da padnes pa te trema spuca ucio si znas al' zablokiras u rolncu njupas svintas i kurac ces zablokirati pricalica kad sastavi pricas i sto znas i sto ne znas hahaha. Al' opet sve u granicama normale ko zna al' problem je sto vecina danas ne zna i uvjerio sam se i nagledo se ljudi dosta. Bas zato sto je "bezopasna" al' vrremenom uzima maha. Izvlaci se cener po cener a kasnije i vece sume. Pocinjes zaboravljati umrtvi te ulijeni itd...

Mojoj majci je pomogla digla leukocite ubila vecinu stanica raka i tvrdim u ljekovite svrhe da, u rekreativno uzimanje ko zna neka pusi nek uziva u carima njenim kojih ima. Jer danas su ljudi na xanaxu apaurinu lexu itd...pa bolje im je nek' se smire dzojom nego da se truju hemijom al' u granicama normale a to vam je 1-2 jointa mjesecno. To je granica u kojoj mozes reci da nisi ovisan. Vec u sedmici to postaje i brojis dane kada ces ga opet zapaliti i onda se broj povecava i kolicina...pogotovo sadasnja davanja koja su mizerna u moje vrijeme se u njupas stavljalo 1,5. Sad je 0.8 i to da te pocaste.

Bolje vam je za tih 10km otici pojesti i popiti nesto, u sadaku dati jer to je ono sto je vrijedno. Narkomaniji i klosarluk moze svako glumiti i okusiti probaj biti insan odnosno covjek :)

Eto valjda vas nisam opro na ruke al' im'o sam zelju da podjelim neko iskustvo sa vama... :bih:
Jack Be Nimble

#277 Re: Prvi joint

Post by Jack Be Nimble »

Connaisseur Karlin wrote:
AmirBaa wrote:
Jack Be Nimble wrote:I mene je znala glava ponekada zaboliti. Mucninan ufatiti. Ali od kako je trava legalna gdje zivim, fino odem u "apoteku" i ciko sve objasni. Ima 30 razlicitih travi, 30 travi, 30 cuda. Ovo dobro za ovo, ovo za ono...sa nekima dovoljan jedan hit svakih sat vremena, imaju za glavobolje, san, reumu itd itd.

Nikada bolju travu nisam imao nego u zadnje 4 godine. Prije sam mislio da je trava trava, niko mi nije imao strucno da objasni sta je sta, bog zna sta sam ja duvao.
ma sta zna tvoja drzava (koja je vjerovatno jako uredjena, nezaposlenost ispod 10%, nema svakodnevnih pljacki i uboda nozevima, u glavnom gradu ima vode itd. itd.) ako ti jedan bosnjo kaze da je to droga, to je droga! Samo vjera u baketa i islamsku zajednicu, ne do Bog ugledati se na napredniji svijet !
U njegovoj drzavi je odobrena medicinska marihuana,a osoba mora imati odobrenje ljekara sa dnevnom dozom i licnu dozvolu ,a koju mora pokazati u drogeriji , pardon, "alternativnoj apoteci" :D
To je bilo odobreno 2006 ili 07, 2012 legalno za svaku osobu preko 21. Prije legalizacije ja sam uzimao na racun tate. Zbog njegove bolesti doktor mu je pisao nalaze, ali on nije volio/htjeo koristiti.
HAVANA

#278 Re: Prvi joint

Post by HAVANA »

Jarane,da si keksa domacice tolko jeo naskodilo bi ti.Ako budes vjerovo ko sto si pusio,nece ni to izdobrit.Mjera,moras imati mjere u svemu,sam se izboriti sa sobom,zivotom i problemima...Pretjerivanje i moranje nije nikom dobro donijelo.
Connaisseur Karlin

#279 Re: Prvi joint

Post by Connaisseur Karlin »

Jack Be Nimble wrote:
AmirBaa wrote: ma sta zna tvoja drzava (koja je vjerovatno jako uredjena, nezaposlenost ispod 10%, nema svakodnevnih pljacki i uboda nozevima, u glavnom gradu ima vode itd. itd.) ako ti jedan bosnjo kaze da je to droga, to je droga! Samo vjera u baketa i islamsku zajednicu, ne do Bog ugledati se na napredniji svijet !
U njegovoj drzavi je odobrena medicinska marihuana,a osoba mora imati odobrenje ljekara sa dnevnom dozom i licnu dozvolu ,a koju mora pokazati u drogeriji , pardon, "alternativnoj apoteci" :D
To je bilo odobreno 2006 ili 07, 2012 legalno za svaku osobu preko 21. Prije legalizacije ja sam uzimao na racun tate. Zbog njegove bolesti doktor mu je pisao nalaze, ali on nije volio/htjeo koristiti.
Razumijem,ali nisma znala da doktori tako lako pisu odobrenje za MM,ako pacijent nema interesa za koristenje marihuane.tj. nije ni pitao doktora za mu napise dozvolu za MM.
Kako uspijes izbjeci kontorlu upotrebe jointa ako radis puno radno vrijeme? Kod mene doslovno znaju uletiti ,ali ja to podrzavam :-D Ne zelim raditi sa osobama koje ne mogu sebe kontorlirati.
Šveđanin

#280 Re: Prvi joint

Post by Šveđanin »

U ovoj temi se javilo jako mnogo osoba koje puse marihuanu - ipak mislim da je realnost drugacija, tradicionalna zemlja, dosta hard core vjernika, veliki uticaj religijskih zajednica... ovo sto citam u temi i ono sto vidim odlaskom u Bosnu kroz pricu sa narodom mi se itekako razlikuje.

Mislim da je u Bosni ubjedljivo najveci broj osoba sa odgovorom "nisam probao i ne bih nikada probao"... bar jedno 80-90%.

Image
AmirBaa

#281 Re: Prvi joint

Post by AmirBaa »

Šveđanin wrote:U ovoj temi se javilo jako mnogo osoba koje puse marihuanu - ipak mislim da je realnost drugacija, tradicionalna zemlja, dosta hard core vjernika, veliki uticaj religijskih zajednica... ovo sto citam u temi i ono sto vidim odlaskom u Bosnu kroz pricu sa narodom mi se itekako razlikuje.

Mislim da je u Bosni ubjedljivo najveci broj osoba sa odgovorom "nisam probao i ne bih nikada probao"... bar jedno 80-90%.

Image
dodji u sarajevo za bajram i obidji bilo koju kafanu/kafic, vidjeces hard core vjernike razguljene ko guzice :thumbup:
insomnia78

#282 Re: Prvi joint

Post by insomnia78 »

Joj, gle'aj francuske
Fali ti legenda na ovoj karti
nema me tamo

#283 Re: Prvi joint

Post by nema me tamo »

Šveđanin wrote:U ovoj temi se javilo jako mnogo osoba koje puse marihuanu - ipak mislim da je realnost drugacija, tradicionalna zemlja, dosta hard core vjernika, veliki uticaj religijskih zajednica... ovo sto citam u temi i ono sto vidim odlaskom u Bosnu kroz pricu sa narodom mi se itekako razlikuje.

Image

Hahahahahahaha
Jack Be Nimble

#284 Re: Prvi joint

Post by Jack Be Nimble »

Razumijem,ali nisma znala da doktori tako lako pisu odobrenje za MM,ako pacijent nema interesa za koristenje marihuane.tj. nije ni pitao doktora za mu napise dozvolu za MM.
Kako uspijes izbjeci kontorlu upotrebe jointa ako radis puno radno vrijeme? Kod mene doslovno znaju uletiti ,ali ja to podrzavam :-D Ne zelim raditi sa osobama koje ne mogu sebe kontorlirati.
Ponekada pitas, ponekada doktor ti kaze 'a mozda bi mogao probati ovo'. Stari je bolovao od MS i doktor mu preporucio zbog misica da uzima travu da bi lakse mogao stajati na nogama i pokretati noge. Pokusao jednom, pomoglu mu sto je najgore, ali eto taj balkanski mentalitet u njemu je govorio da je postao narkoman :sad:.

A to zavisi od firme i mnoge firme koje su to imale su ukinuli to pravilo. Mada je to sve do firme. Samo je problem u tome sto ti mozes zapaliti joint u petak i imati THC u sebi do ponedeljka ili utorka npr. Ako ces nekome zabraniti travu, onda zasto ne i alkohol preko vikenda? Takodjer ja mogu pusiti travu preko vikenda i biti pozitivan na testu. Drug do mene moze tog istog jutra koristiti razno razne pilule, biti veci ovisnik a da na testu padne, to jest da se to na testu ne prikaze.

Sem ako radis za vladu ili firma ima ugovor sa vladom/drzavom, mnoge firme su ukinule to testiranje. Jer je stvarno ne potrebno.
Goldenhand

#285 Re: Prvi joint

Post by Goldenhand »

Image
Hardcore vjernici najviše puše jer nije alkohol, a u Bosni su za njih najgore stvari krmetina i alkohol.

Čovjek se mora nekako opustiti.
medvjed23

#286 Re: Prvi joint

Post by medvjed23 »

alkoholičari su dosta iskreniji i pošteniji od narkomana.. uglavnom kažu da piju ćeifa radi i to je to.. rijetko prodaju priču kako je alkohol zdrav, kako vodi samospoznaji, duhovnom uzdizanju i sl..
Korisnikk

#287 Re: Prvi joint

Post by Korisnikk »

swanfilter wrote:
Korisnikk wrote:
swanfilter wrote:Prije par dana procitah da je u USA u 2015 godini 44 000 ljudi umrlo zbor predoziranja raznim tabletama namjenjenim za "lijecenje", od trave velika nula smrtnih slucajeva ... Pametnom dosta ...
Popiskim se na fakultet koji tebi narkosu dade diplomu. Je li te barem stid kad gledas majci u lice i kazes joj da je rodila narkomana ako si joj uopste ikad priznao da se drogiras?

Tvoj nacin izrazavanja, tvoja komunikacija sa sugovornikom dovoljno govori o samom tebi. Ukratko, neotesan, neodgojen, ...
Kulturno pricam sa ljudima svog nivoa. Kada pricam sa narkomanima spustim se na njihov komunikativni nivo. Narkomanu necu ukazati ni najmanju dozu postovanja iz jednog jednostavnog razloga: zato sto je narkoman. Narkomane smatram nizim bicima i manje vrijednim od sebe.
Gojeni H

#288 Re: Prvi joint

Post by Gojeni H »

HAVANA wrote:Jarane,da si keksa domacice tolko jeo naskodilo bi ti.Ako budes vjerovo ko sto si pusio,nece ni to izdobrit.Mjera,moras imati mjere u svemu,sam se izboriti sa sobom,zivotom i problemima...Pretjerivanje i moranje nije nikom dobro donijelo.
:lol: :lol: :lol:
Gojeni H

#289 Re: Prvi joint

Post by Gojeni H »

Nocty wrote: ajde ba uduni vise s tom narko glupostima,trava nije narkotik...kraljice i kraljevi,sekspir i da ne govorim ko jos sve je konzumiraju a ti nesto ko znas a nikad nisi ni probo...nemas pravo glasa.
:lol: :lol:

Jarane, vidi se iz pisanja da duvanje nema uticaja na tebe ... samo udri. :D

Inace tema :thumbup: ... Kakvo jutro! :D
Kaligrafija

#290 Re: Prvi joint

Post by Kaligrafija »

Korisnikk wrote: Kulturno pricam sa ljudima svog nivoa. Kada pricam sa narkomanima spustim se na njihov komunikativni nivo. Narkomanu necu ukazati ni najmanju dozu postovanja iz jednog jednostavnog razloga: zato sto je narkoman. Narkomane smatram nizim bicima i manje vrijednim od sebe.

Rekoh ja da malo tukne na fasizam... Narkomanija je bolest, ne osudjuj da nebi dobio jednog u kuci, karma cesto kaznjava glupost...Znam masu momaka iz finih porodica, normalnih, intelektualaca, koji su iz radoznalosti, otisli krivim putem...Sto zbog drustva, sto zbog slabog karaktera...Daj da vide sta je to heroin i dovidjenja i zdravo...Da se razumijemo i ja sam ih izbjegavao, poslije nekog perioda, jer nisu dobri sebi a kamo li drugome, ali nisam nikad osudjivao, nisam ih vrijedjao... Pricao sam nekad sa nekim, ko se pokusavao skinuti, to su zive muke, zao mi ih bilo, i njih i njihovih porodica, pa neko uspije, neko ne...a i taj sto uspije do kraja zivota je obiljezen i do kraja zivota mora gledati s kim sjedi, sta radi, ne smije se sekirati, jer ga i najmanja greskica moze odvesti na stari put... Zato drugi put dobro razmisli sta ces napisati, ovo je bilo ravno nekim Hitlerovim parolama...
Drinski

#291 Re: Prvi joint

Post by Drinski »

Nocty wrote:
Drinski wrote: A sto da se ja bavim nijansama kad su i jedan i drugi slucaj - narkomanija?
ajde ba uduni vise s tom narko glupostima,trava nije narkotik...kraljice i kraljevi,sekspir i da ne govorim ko jos sve je konzumiraju a ti nesto ko znas a nikad nisi ni probo...nemas pravo glasa.
Da li tvoji roditelji znaju da slijedis Sekspira u tome? Sigurno bi se ponosili!
KB9

#292 Re: Prvi joint

Post by KB9 »

HAVANA wrote:Ako budes vjerovo ko sto si pusio
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
HAVANA

#293 Re: Prvi joint

Post by HAVANA »

insomnia78 wrote:Joj, gle'aj francuske
Ti vazda dje je najzelenije,ti si musliman,i to pravi.
Nocty

#294 Re: Prvi joint

Post by Nocty »

Korisnikk wrote:Tvoj nacin izrazavanja, tvoja komunikacija sa sugovornikom dovoljno govori o samom tebi. Ukratko, neotesan, neodgojen, ...
"Kulturno pricam sa ljudima svog nivoa. Kada pricam sa narkomanima spustim se na njihov komunikativni nivo. Narkomanu necu ukazati ni najmanju dozu postovanja iz jednog jednostavnog razloga: zato sto je narkoman. Narkomane smatram nizim bicima i manje vrijednim od sebe."

ko te pita za postovanje?
ja zelim bolan da budem pilot,halo!
narkotik ? znas ti sta znaci ta rijec? il ponavljas ko papagaj?
ti si za mene jedno nisko bice,jer nisi i ne ucestvujes u izvornim blagodatima ove nase zemlje (gaie) za mene si van zemaljac
mi na ovoj zemlji koja nam je dom volimo da ucimo i da pusimo njenu posebnu jednu jedinu nama najmiliju travu.
i de mi reci nako iskreno : jel ti krivo?
insomnia78

#295 Re: Prvi joint

Post by insomnia78 »

HAVANA wrote:
insomnia78 wrote:Joj, gle'aj francuske
Ti vazda dje je najzelenije,ti si musliman,i to pravi.
Mumin original
Nocty

#296 Re: Prvi joint

Post by Nocty »

Drinski wrote:
Nocty wrote:
Drinski wrote: A sto da se ja bavim nijansama kad su i jedan i drugi slucaj - narkomanija?
ajde ba uduni vise s tom narko glupostima,trava nije narkotik...kraljice i kraljevi,sekspir i da ne govorim ko jos sve je konzumiraju a ti nesto ko znas a nikad nisi ni probo...nemas pravo glasa.
Da li tvoji roditelji znaju da slijedis Sekspira u tome? Sigurno bi se ponosili!
ja pusio dok sam zivio sa starcima i pred starcima
nakon sto sam ih ubijedio tako sto no fuck was given that day
i jer slijedim takodjer i martin luter kinga koji je reko da ako je zakon necastan i nepravedan tvoja je duznost da ga ne postujes.
Sad zivim sa zenom i djetetom i dalje pusim,i gljive jedem (isusa jedem)haha isus je iskustvo al sta ti znas,ti mislis mi se cerekamo a? atomi se tu cjepaju! kad se sjetim new yorka samo :)
Gojeni H

#297 Re: Prvi joint

Post by Gojeni H »

Nocty wrote:
Korisnikk wrote:Tvoj nacin izrazavanja, tvoja komunikacija sa sugovornikom dovoljno govori o samom tebi. Ukratko, neotesan, neodgojen, ...
"Kulturno pricam sa ljudima svog nivoa. Kada pricam sa narkomanima spustim se na njihov komunikativni nivo. Narkomanu necu ukazati ni najmanju dozu postovanja iz jednog jednostavnog razloga: zato sto je narkoman. Narkomane smatram nizim bicima i manje vrijednim od sebe."

ko te pita za postovanje?
ja zelim bolan da budem pilot,halo!
narkotik ? znas ti sta znaci ta rijec? il ponavljas ko papagaj?
ti si za mene jedno nisko bice,jer nisi i ne ucestvujes u izvornim blagodatima ove nase zemlje (gaie) za mene si van zemaljac
mi na ovoj zemlji koja nam je dom volimo da ucimo i da pusimo njenu posebnu jednu jedinu nama najmiliju travu.
i de mi reci nako iskreno : jel ti krivo?
:lol: Leti, mrki, leti.
Drinski

#298 Re: Prvi joint

Post by Drinski »

Nocty wrote:
Drinski wrote:
Nocty wrote: ajde ba uduni vise s tom narko glupostima,trava nije narkotik...kraljice i kraljevi,sekspir i da ne govorim ko jos sve je konzumiraju a ti nesto ko znas a nikad nisi ni probo...nemas pravo glasa.
ja pusio dok sam zivio sa starcima i pred starcima
nakon sto sam ih ubijedio tako sto no fuck was given that day
i jer slijedim takodjer i martin luter kinga koji je reko da ako je zakon necastan i nepravedan tvoja je duznost da ga ne postujes.
Sad zivim sa zenom i djetetom i dalje pusim,i gljive jedem (isusa jedem)haha isus je iskustvo al sta ti znas,ti mislis mi se cerekamo a? atomi se tu cjepaju! kad se sjetim new yorka samo :)
Vidio sam odmah ja da si ti svjetski covjek.
Nocty

#299 Re: Prvi joint

Post by Nocty »

cb1 receptoari se moraju obnovit
2 dana minimum i 4 sedmice za potpunu obnovu
svakodnevno izgubi moc jer su cb1 receptoari istroseni
a ja im nedam da se obnove...jer kad dodje 4ta sedmica sanjam kamene kugle u bosni kako bljeste energijom...nebi bilo lose prestat malo kao u new yorku kad sam s curom...

pa onda 5tu sedmicu,ne znas odakle te puklo :)
Korisnikk

#300 Re: Prvi joint

Post by Korisnikk »

Kaligrafija wrote:
Korisnikk wrote: Kulturno pricam sa ljudima svog nivoa. Kada pricam sa narkomanima spustim se na njihov komunikativni nivo. Narkomanu necu ukazati ni najmanju dozu postovanja iz jednog jednostavnog razloga: zato sto je narkoman. Narkomane smatram nizim bicima i manje vrijednim od sebe.

Rekoh ja da malo tukne na fasizam... Narkomanija je bolest, ne osudjuj da nebi dobio jednog u kuci, karma cesto kaznjava glupost...Znam masu momaka iz finih porodica, normalnih, intelektualaca, koji su iz radoznalosti, otisli krivim putem...Sto zbog drustva, sto zbog slabog karaktera...Daj da vide sta je to heroin i dovidjenja i zdravo...Da se razumijemo i ja sam ih izbjegavao, poslije nekog perioda, jer nisu dobri sebi a kamo li drugome, ali nisam nikad osudjivao, nisam ih vrijedjao... Pricao sam nekad sa nekim, ko se pokusavao skinuti, to su zive muke, zao mi ih bilo, i njih i njihovih porodica, pa neko uspije, neko ne...a i taj sto uspije do kraja zivota je obiljezen i do kraja zivota mora gledati s kim sjedi, sta radi, ne smije se sekirati, jer ga i najmanja greskica moze odvesti na stari put... Zato drugi put dobro razmisli sta ces napisati, ovo je bilo ravno nekim Hitlerovim parolama...
Vi narkomani ste eksperti u pronalaženju izgovora. Kakva bolest bolan? Prestaneš se drogirati i problem riješen. Ali naravno narkić voli osjećaj kad se drogira, poglupo mu bez tog osjećaja, sve nekako monotono. Disciplina nije za narkića.
Post Reply