Prvi joint

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tesla10

#101 Re: Prvi joint

Post by Tesla10 »

Vsvp wrote:
SpecialOffer wrote:Heroin je zakon!
Ko nam je stavio drogu u heroin

A sta tek reci za debilcine koji nisu nikad ni probali a veliki su protivnici i znaju bolje od nas kako djeluje i koje su posljedice ...
Nadam se da se šališ, jer u suprotnom ti je logika nula.
tututuuuu

#102 Re: Prvi joint

Post by tututuuuu »

Korisnikk wrote:Poredis jabuke i kruske. Alkohol i droga su totalno razlicite stvari. Droga stvara jacu ovisnost. Stoga je narkoman svako ko je koristi. Alkoholicarem se ne moze tek tako postati.
Nek sam i ovo cuo. Nije da volim marihuanu nesto posebno ali ovo nema veze s vezom. Pusio sam (po)velike kolicine trave kad sam bio mladji i jednog dana mi jednostavno dopizdilo i od tad sam samo jednom zapalio, a i to jer je bilo takvo drustvo, pa eto da ja ne ubijam veselje, to je bilo prije godina i godina vec. S druge strane, cigarete npr., pa ako ne zapalim kad se probudim mislim da bih bio u stanju nekog ubiti ili bi mene neko ubio. A alkoholicare da i ne spominjemo, kao i droga, neko ne moze bez njega nekom je odvratan, sve je to subjektivno pa tako se moze i na marihuanu navuci, znam takvog, al da je to nesto uobicajno, i nije. Ali jedno je sigurno a to je da alkoholo itekako izaziva ovisnost a i gori je po organizam u velikim kolicinama od vecine droga.

A sto se teme tice, momak zapali prvi joint, nista strasno, malo da podijeli iskustvo, malo da se pohvali. :D Al ja cu mu reci ako ti se nije digao onda trava ne valja. Meni je uvijek salutirao :D
Connaisseur Karlin

#103 Re: Prvi joint

Post by Connaisseur Karlin »

maida95 wrote:
Ajatolah_ wrote:
maida95 wrote:Alkohol je pet puta veće zlo od trave.
Al' je otprilike toliko i dosadnije. :D Ne kontam zašto se uvijek kao neki argument u korist trave kudi alkohol. :-)
Dobar je alkohol dok se ne pretjeruje i dok se ne sjeda za volan, samo oni koji se toga ne drže pokvare svim ostlim.
Pa kad gospodin kritičar povlači paralelu između trave i alkohola, moram ovako reagovati. E čuj trava stvara ovisnost, a teško je postati alkoholičar :-) :mrgreen:
Boldovano je ključno. Ja lično smatram da je trava bolja (ako se to tako može reći) od alkohola jer do sad nikoga nisam srela da se "predozirao" i pravio neke gluposti jer se malo napušio, dok ovi što piju vazda neke probleme prave, vjerovatno jer većina ne poznaje granicu kad pije. Naravno, ima izuzetaka s obje strane al' se više susrećemo sa pijanim ljudima koji prave probleme nego sa ovim, kako ovaj reče, narkomanima koji koriste travu. Samo je problem što je alkohol legalan pa samim tim i prihvatljiviji od trave.
Trava stvara ovisnost,jer mnogi pokusaju pusiti nmarihunau na poslu. Ponasanje osobe nakon pusenja na poslu je vlro lako prepoznati,a osoba gubi automatski posao!
Osobe puse travu tokom voznje,i istovremeno mogu uzrokovati udes!
Connaisseur Karlin

#104 Re: Prvi joint

Ludzak wrote:sunce ti yebem, kakva nam je ovo omladina ? Ispiši džoint i dođe na forum da se pohvali time. I šta očekuješ, da ti neki 'pametnjaković' kaže da je to zdravo i da nastaviš time ?
Ja znam masu tih koji su konzumirali travu, sada nemaju dvije čiste u glavi. Bezvoljni, tromi, zaboravni...
:thumbup:
Kikibombona

#105 Re: Prvi joint

Post by Kikibombona »

Connaisseur Karlin wrote:
Ludzak wrote:sunce ti yebem, kakva nam je ovo omladina ? Ispiši džoint i dođe na forum da se pohvali time. I šta očekuješ, da ti neki 'pametnjaković' kaže da je to zdravo i da nastaviš time ?
Ja znam masu tih koji su konzumirali travu, sada nemaju dvije čiste u glavi. Bezvoljni, tromi, zaboravni...
Kakve su ovo gluposti zivota vam? :D

Da li bi ti ljudi bili entuzijasticni, hitri i bistri i da nisu konzumirali gandzu!?? :D

Kakva nebuloza, jbt!

Nije kriva marihuana sto neko propadne u zivotu. Propao bi i da nije pusio. Jednostavno, takvog je kapaciteta...

Poznajem super uspjesne ljude koji s vremena na vrijeme zapale dzoju. I da ne zapale, bili bi isto tako uspjesni. Dzoja niti pomaze niti odmaze.
Connaisseur Karlin

#106 Re: Prvi joint

Kikibombona wrote:
Kakve su ovo gluposti zivota vam? :D

Da li bi ti ljudi bili entuzijasticni, hitri i bistri i da nisu konzumirali gandzu!?? :D

Kakva nebuloza, jbt!

Nije kriva marihuana sto neko propadne u zivotu. Propao bi i da nije pusio. Jednostavno, takvog je kapaciteta...

Poznajem super uspjesne ljude koji s vremena na vrijeme zapale dzoju. I da ne zapale, bili bi isto tako uspjesni. Dzoja niti pomaze niti odmaze.
Posljedice upotrebe jointa postoje ;-)
dajdza-ze

#107 Re: Prvi joint

Post by dajdza-ze »

Napusite se svi koji nikad niste popusili. :gunjastajl: :gunjastajl: :gunjastajl: :gunjastajl: :gunjastajl: :gunjastajl:
swanfilter

#109 Re: Prvi joint

Post by swanfilter »

Korisnikk wrote:Poredis jabuke i kruske. Alkohol i droga su totalno razlicite stvari. Droga stvara jacu ovisnost. Stoga je narkoman svako ko je koristi. Alkoholicarem se ne moze tek tako postati.
U moru glupog moralisanja u vezi marice, ti definitivno prednjacis. Al fakat ... Na osnovu cega si zakljucio da se alkoholicarem ne postaje tek tako? Ja, evo, pusim maru vec 12 godina, redovno. Zavrsio fax, magistrirao, radim, .... Nikada pao u bilo kakav vid krize, nikada da bio pokusao preci na nes drugo, jace. A, imao sam prije par godina los period kada sam radio kao stoka, a nisam bio placen pa poceo sa posla furati cugu kuci. Nakon cetiri mjeseca se uhvatih da mi je to rutina postala, sve vise i vise alkohola nosio kuci, sve udaljeniji od samog sebe postajao ...

Prije par dana procitah da je u USA u 2015 godini 44 000 ljudi umrlo zbor predoziranja raznim tabletama namjenjenim za "lijecenje", od trave velika nula smrtnih slucajeva ... Pametnom dosta ...
Last edited by swanfilter on 01/05/2016 15:58, edited 1 time in total.
Kikibombona

#110 Re: Prvi joint

Post by Kikibombona »

Pa postoje posljedice upotrebe bilo cega!

Ja sam se sa trave vise puta uspjesno 'skidao', bez da sam osjecao ikakve posljedice i nelagodnost. Cetiri-pet godina konzumirao skoro svaki dan, kao sto neko konzumira kafu, pa onda preko noci prestao kao da nikada nijedan nisam zapalio. I tako u dva-tri navrata. Sada zapalim jednom u sedam dana kada se nadjem sa rajom, da eto malo evociramo uspomene na lijepo djetinjstvo i ranu mladost, sto mi muskarci rado ponavljamo iznova i iznova... :-D Fino, opusteno, lagano... Dodjem kuci kao beba bezbrizno zaspim i sanjam kako jasem crnog konja po proplancima... :D Ti moji drugari, svi redom dosta uspjesni na drustvenom i poslovnom planu. Vecina vec ima porodicu. Supruge i djevojke, koje su nekada imale predrasude prema vutrici, su otklonile iste kada su uvidjele da na muzicima i momcima ne prouzrokuje nikakve negativne promjene. Doslo je do toga da kroz salu neka spomene da je bolje da odemo na dzoju nego na koju casicu votke i sl. Co'ek kada popije zna biti naporan, izgubiti kontrolu.

Ja sam se nekako volio druziti sa razlicitim profilima ljudi. U raji imam fakultetskih obrazovanih, obicnih radnika/hamala, a ponekad se nadjem u drustvu 'klosara', lopova i ostalog drustvenog 'skarta'... Ima ponesto zanimljivog i u tim ljudima. Recimo, neke djevojke su znale negodovati kada bi vidjele ko me sve pozdravlja... Doduse, sto sam stariji - sve im pricu teze podnosim, ali opet su mi dragi neki od tih ljudi koje 'fina' raja zaobilazi u sirokom luku.

Eh, sada dolazimo na poentu cijele price. Radi takvog nacina zivota vjerovatno nisam iskoristio puni potencijal. Uvijek mi je bilo draze druzenje od obrazovanja. I ne zalim zbog toga. Nikada me nisu proganjale pretjerane ambicije. Nikada nisam patio za materijalnim dobrima. Imam vise nego dovoljno da zderem i pijem koliko mi volja, da si priustim ponesto luksuza, da putujem... Imam slobodnog vremena da dzogiram do besvjesti, da se pentram po planinama, da vozim biciklo po prirodi, da igram tenis, da igram fudbal i kosarku, bla bla... Ne bih to mijenjao za privatni biznis ispunjen stresom nema sanse! Od takvog sam materijala sastavljen. Nismo svi isti.

Nego, kako da se skinem sa droge zvane hljeb?
Vec dvije godine pokusavam i ne mogu izdrzati vise od 20ak dana!?

Hljeb mi je najgori porok. Ne pusim pljuge, ne pijem kafu, ne igram kladu, umjerno pijem i konzumiram dzoju... al' prokleti hljeb iz ishrane nikako ne uspjevam izbaciti! :(
Connaisseur Karlin

#111 Re: Prvi joint

Kikibombona wrote:

Ja sam se sa trave vise puta uspjesno 'skidao', bez da sam osjecao ikakve posljedice i nelagodnost. Cetiri-pet godina konzumirao skoro svaki dan, kao sto neko konzumira kafu, pa onda preko noci prestao kao da nikada nijedan nisam zapalio. I tako u dva-tri navrata. Sada zapalim jednom u sedam dana kada se nadjem sa rajom, da eto malo evociramo uspomene na lijepo djetinjstvo i ranu mladost, sto mi muskarci rado ponavljamo iznova i iznova... :-D Fino, opusteno, lagano... Dodjem kuci kao beba bezbrizno zaspim i sanjam kako jasem crnog konja po proplancima... :D Ti moji drugari, svi redom dosta uspjesni na drustvenom i poslovnom planu. Vecina vec ima porodicu. Supruge i djevojke, koje su nekada imale predrasude prema vutrici, su otklonile iste kada su uvidjele da na muzicima i momcima ne prouzrokuje nikakve negativne promjene. Doslo je do toga da kroz salu neka spomene da je bolje da odemo na dzoju nego na koju casicu votke i sl. Co'ek kada popije zna biti naporan, izgubiti kontrolu.

Ja sam se nekako volio druziti sa razlicitim profilima ljudi. U raji imam fakultetskih obrazovanih, obicnih radnika/hamala, a ponekad se nadjem u drustvu 'klosara', lopova i ostalog drustvenog 'skarta'... Ima ponesto zanimljivog i u tim ljudima. Recimo, neke djevojke su znale negodovati kada bi vidjele ko me sve pozdravlja... Doduse, sto sam stariji - sve im pricu teze podnosim, ali opet su mi dragi neki od tih ljudi koje 'fina' raja zaobilazi u sirokom luku.

Eh, sada dolazimo na poentu cijele price. Radi takvog nacina zivota vjerovatno nisam iskoristio puni potencijal. Uvijek mi je bilo draze druzenje od obrazovanja. I ne zalim zbog toga. Nikada me nisu proganjale pretjerane ambicije. Nikada nisam patio za materijalnim dobrima. Imam vise nego dovoljno da zderem i pijem koliko mi volja, da si priustim ponesto luksuza, da putujem... Imam slobodnog vremena da dzogiram do besvjesti, da se pentram po planinama, da vozim biciklo po prirodi, da igram tenis, da igram fudbal i kosarku, bla bla... Ne bih to mijenjao za privatni biznis ispunjen stresom nema sanse! Od takvog sam materijala sastavljen. Nismo svi isti.

Hljeb mi je najgori porok. Ne pusim pljuge, ne pijem kafu, ne igram kladu, umjerno pijem i konzumiram dzoju... al' prokleti hljeb iz ishrane nikako ne uspjevam izbaciti! :(
Naravno da postoje posljedice od konzumiranja bilo cega,ali su posljedice drugacije,tj. kratkorocne i dugorocne. Prekomjerna upotreba bilo cega nema pozitivne posljedice na organizam. Ako mislis da joint nije opasan,dozvoli svojoj zeni tokom njene trudnoce da konzumira joint , dadni svom djetetu od 12 godina da pusi joint,vikendnima.
Ljudi gube poslove radi pokusaja pusenja marihuane na pauzam na poslu ili tokom voznje u autu,Ipak postoje ocigledne posljedice,kao,npr, kod osoba koje konzumiraju alkohol. Pusenje duhana razvija ovisnost i negativno utice na zdravlje,ali njegova krtorocna upotreba nema ne utice poput jointa ili alkohola.
Pokusavas opisom svog drustvenog zivota opravdati da joint nema efekta na tvoje realcije sa ljudima ili tvojim izborom zivota.Pusenje jointa je pozanto u svim drustvenim slojevima,ali njegovo konzumiranje moze imati veci uticaj na osobe koje rade vrlo dogovorne poslove. Zamisli da dodjes u operacionu salu i hirurg se osjeca malo hihg prije tvoje operacije. Koristenje jointa u nizim slojevima drsutva je manje upadljivo,jer osobe nemaju posao ili rade poslove koji nemaju visok nivo odgovornosti.
Joint ,kao i alkool imaju,osim drustvenih posljedica,ostavljaju trag na zdravlje osobe.
Danas je pristup jointu vlro jednostavan,poput obicnih cigareta ili akholola,i zato se danasnja upotreba jointa pokusava uporediti sa upotrebom bijelog hljeba i njegovim posljedicama konzumiranja u drustvu. Joint nije bijeli hljeb,ma kako pusaci jointa pokusavali umanjiti svoju odgovornost ili opravadati svoju ovisnost kanabisom, :)
Korisnikk

#112 Re: Prvi joint

Post by Korisnikk »

swanfilter wrote:
U moru glupog moralisanja u vezi marice, ti definitivno prednjacis. Al fakat ... Na osnovu cega si zakljucio da se alkoholicarem ne postaje tek tako? Ja, evo, pusim maru vec 12 godina, redovno. Zavrsio fax, magistrirao, radim, .... Nikada pao u bilo kakav vid krize, nikada da bio pokusao preci na nes drugo, jace. A, imao sam prije par godina los period kada sam radio kao stoka, a nisam bio placen pa poceo sa posla furati cugu kuci. Nakon cetiri mjeseca se uhvatih da mi je to rutina postala, sve vise i vise alkohola nosio kuci, sve udaljeniji od samog sebe postajao ...

Prije par dana procitah da je u USA u 2015 godini 44 000 ljudi umrlo zbor predoziranja raznim tabletama namjenjenim za "lijecenje", od trave velika nula smrtnih slucajeva ... Pametnom dosta ...
Popiskim se na fakultet koji tebi narkosu dade diplomu. Je li te barem stid kad gledas majci u lice i kazes joj da je rodila narkomana ako si joj uopste ikad priznao da se drogiras?
Connaisseur Karlin

#113 Re: Prvi joint

swanfilter wrote:

swanfilter,poskuvas bezuspjesno opravadati svoju ovisnost :D Ti si jednostavno naklonjen ovisnosti,a ovisnost se moze prakticirati na razlicite nacine!
Sutra da ti neko naredi da prestanes pustiti joint do kraja zivota,sigurna sam da bi pronasao nesto novo da nastavis svoju ovisnost!
tututuuuu

#114 Re: Prvi joint

Post by tututuuuu »

Sve to sto ovdje pise je istina.

Ali, negativne posljedice po zdravlje, sto se prvog dijela tice nisu povezane s marihuanom per se vec nacinom kako se ona konzumira, a to je da se inhalira dim, tako da se to moze izbjeci. Sve stvari izlozene visokim temeperaturama i dimu su nezdrave, od duhanskog dima pa do dimljenog mesa.

Sto se utjecaja na psihu tice, i to je istina. Ali to se dogodi ponekad, kod nekih i prestanes pusiti sve se brzo normalizira. Ali ipak puno cesce ljudim pruza ugodu, pa valjda je zato i puse.

Uvlacenje dima bilo kakvog, pa tako i marihuane nije zdravo, al on se ne istice tu nista posebno u odnosu na druge legalne droge kao sto su cigarete, jedenje nezdrave hrane itd...

Naprotiv, puno vise nesreca, tuca, ubistava se dogadja zbog alkohola nego zbog marihuane. Svako ko je pusio travu zna da mu je u takvom stanju zadnje na pameti ici nekog tuci, a s obzirom da za raliku od alkohola ne daje hrabrost, mnogi se nece ni glupirati na cesti ili uopce voziti. A ko vozi takav to je do tog idiota, takav moze sjesti i pijan u auto.
tututuuuu

#115 Re: Prvi joint

Post by tututuuuu »

Kikibombona wrote:

Naravno da postoje posljedice od konzumiranja bilo cega,ali su posljedice drugacije,tj. kratkorocne i dugorocne. Prekomjerna upotreba bilo cega nema pozitivne posljedice na organizam. Ako mislis da joint nije opasan,dozvoli svojoj zeni tokom njene trudnoce da konzumira joint , dadni svom djetetu od 12 godina da pusi joint,vikendnima.
Ljudi gube poslove radi pokusaja pusenja marihuane na pauzam na poslu ili tokom voznje u autu,Ipak postoje ocigledne posljedice,kao,npr, kod osoba koje konzumiraju alkohol. Pusenje duhana razvija ovisnost i negativno utice na zdravlje,ali njegova krtorocna upotreba nema ne utice poput jointa ili alkohola.
Pokusavas opisom svog drustvenog zivota opravdati da joint nema efekta na tvoje realcije sa ljudima ili tvojim izborom zivota.Pusenje jointa je pozanto u svim drustvenim slojevima,ali njegovo konzumiranje moze imati veci uticaj na osobe koje rade vrlo dogovorne poslove. Zamisli da dodjes u operacionu salu i hirurg se osjeca malo hihg prije tvoje operacije. Koristenje jointa u nizim slojevima drsutva je manje upadljivo,jer osobe nemaju posao ili rade poslove koji nemaju visok nivo odgovornosti.
Joint ,kao i alkool imaju,osim drustvenih posljedica,ostavljaju trag na zdravlje osobe.
Danas je pristup jointu vlro jednostavan,poput obicnih cigareta ili akholola,i zato se danasnja upotreba jointa pokusava uporediti sa upotrebom bijelog hljeba i njegovim posljedicama konzumiranja u drustvu. Joint nije bijeli hljeb,ma kako pusaci jointa pokusavali umanjiti svoju odgovornost ili opravadati svoju ovisnost kanabisom, :)

Stvar je sto i jedna i druga strana tjere stvar u ekstreme... Od onih koji tvrde da ja pusenje trave cak zdravo, do onih koji djecurliju koji ispuse par jointova zovu narkomanima. Niti je zdravo niti su takvi narkomani (valjda neko misli da je to isto kao bosti se u venu, koristiti heroin ili sinteticke doge itd., ali nikako nije). Nezdrava praksa, zabava, koja u rukama nedgovornih moze biti opasna i nista vise, kao i alkohol. Al opet ne cujem da se ljude koji popiju ponekad casu vina ili koju casu vise na recimo svadbi naziva alkoholicarima, kako se to radi u ovom slucaju.
Last edited by tututuuuu on 01/05/2016 16:35, edited 1 time in total.
Connaisseur Karlin

#116 Re: Prvi joint

tututuuuu wrote:

Ali, negativne posljedice po zdravlje, sto se prvog dijela tice nisu povezane s marihuanom per se vec nacinom kako se ona konzumira, a to je da se inhalira dim, tako da se to moze izbjeci. Sve stvari izlozene visokim temeperaturama i dimu su nezdrave, od duhanskog dima pa do dimljenog mesa.

Sto se utjecaja na psihu tice, i to je istina. Ali to se dogodi ponekad, kod nekih i prestanes pusiti sve se brzo normalizira. Ali ipak puno cesce ljudim pruza ugodu, pa valjda je zato i puse.

Uvlacenje dima bilo kakvog, pa tako i marihuane nije zdravo, al on se ne istice tu nista posebno u odnosu na druge legalne droge kao sto su cigarete, jedenje nezdrave hrane itd...

Naprotiv, puno vise nesreca, tuca, ubistava se dogadja zbog alkohola nego zbog marihuane. Svako ko je pusio travu zna da mu je u takvom stanju zadnje na pameti ici nekog tuci, a s obzirom da za raliku od alkohola ne daje hrabrost, mnogi se nece ni glupirati na cesti ili uopce voziti. A ko vozi takav to je do tog idiota, takav moze sjesti i pijan u auto.
Osobe koje godinama puse marihunau jesu malo "usporene" ,to jeste posljedica korstienja jointa.
U SAD drzavama,u kojim je dozvoljena medicinska marihuna,osobe imaju dozvolu od doktora,ali sa ogranicenom upotrebom marihuane,a ogranicena upotreba nije iskljucivo bazirana na kolicini konzumacije i vremenskim periodima konzumacije,ali postoji ograniceno korsitenje marihunae iskjucivo u kuci,tj. osoba sa dozvolom ne smije sjesti u auto sa jointm u tasni ili da pusi joint n ajavnim mjestima ilina poslu. Ljudi ,opet,krse pravila,i zahvaljujuci svojoj ovisnosti ogu ugorziti druge osobe u drustvu!
U BiH,vjerovatno, ne postoji narocita kontrola kunzumiranja jointa,a to je jako opasna cinjenica,jer mladi su najvise nakolkenji da se predoziraju. na temi, osobe,koje su ovisnici godinama ,pokusavaju svojim pisanjem motivirati mlade da koznumiraju joint. To je jedan od odlika ovisnika: nepostojanje odgovornosti za sebe i druge osobe u drsutvu!
Kikibombona

#117 Re: Prvi joint

Post by Kikibombona »

Connaisseur Karlin wrote: Naravno da postoje posljedice od konzumiranja bilo cega,ali su posljedice drugacije,tj. kratkorocne i dugorocne. Prekomjerna upotreba bilo cega nema pozitivne posljedice na organizam. Ako mislis da joint nije opasan,dozvoli svojoj zeni tokom njene trudnoce da konzumira joint , dadni svom djetetu od 12 godina da pusi joint,vikendnima.
Ne bih imao nista protiv da moje dijete, ako ga budem imao, konzumira marihuanu s vremena na vrijeme. Ako u tome umije pronaci zadovoljstvo, sto da ne. Od samog konzumiranja je vaznije u kakvom ce drustvu konzumirati. I jos vaznije od toga je cvrstina karaktera i kontrola nad postupcima.

Ako je dijete DEBIL, tu pomoci nema. Glupost mora isplivati.

Tako i ti koji konzumiraju u tijeku obavljanja delikatnih poslova. To su debili, neodgovorni ljudi, bahati! Glupost iz takvih mora izaci. Ako nece zabrljati napuseni, onda ce zabrljati zato sto su pijani, zato sto su gledali filmove cijelu noc pa radi pospanosti pogrijesili, sto su se posvadjali sa zenom pa nerzvoze radi zabrljali itd. Nije problem trava, problem je sto imamo pametne i glupe ljude, sto imamo odgovorne i neodgovorne itd.

Ja ti najozbiljnije kazem, hljeb ne mogu odbaciti iako se nenormalno trudim. A joint mogu vise nikad da ne zapalim. Dosta mojih prijatelja i poznanika je prestalo konzumirati travu i nisam cuo da je iko imao ikakvih problema. Ja nisam ama bas nikakvih. Navucen sam na travu jednako kao na sladoled. :D
tututuuuu

#118 Re: Prvi joint

Post by tututuuuu »

tututuuuu wrote:

Osobe koje godinama puse marihunau jesu malo "usporene" ,to jeste posljedica korstienja jointa.
U SAD drzavama,u kojim je dozvoljena medicinska marihuna,osobe imaju dozvolu od doktora,ali sa ogranicenom upotrebom marihuane,a ogranicena upotreba nije iskljucivo bazirana na kolicini konzumacije i vremenskim periodima konzumacije,ali postoji ograniceno korsitenje marihunae iskjucivo u kuci,tj. osoba sa dozvolom ne smije sjesti u auto sa jointm u tasni ili da pusi joint n ajavnim mjestima ilina poslu. Ljudi ,opet,krse pravila,i zahvaljujuci svojoj ovisnosti ogu ugorziti druge osobe u drustvu!
U BiH,vjerovatno, ne postoji narocita kontrola kunzumiranja jointa,a to je jako opasna cinjenica,jer mladi su najvise nakolkenji da se predoziraju. na temi, osobe,koje su ovisnici godinama ,pokusavaju svojim pisanjem motivirati mlade da koznumiraju joint. To je jedan od odlika ovisnika: nepostojanje odgovornosti za sebe i druge osobe u drsutvu!
pa ima ona izreka sto kaze kako je sve u umjerenosti. godinama pusiti travu sigurno nije zdravo, i to su daleko rjedji slucajevi, mislim da se vise misli na nekakvo rekreativno koristenje a i to obicno zavrsi nakon studija itd.

da se neko "predozirao" od trave nikad nisam cuo. Mislim, ja sam jednom moguce, al jedino sto mi se dogodilo jest da sam zaspao. :D Nisam nikad cuo da je neko nastradao, a nije bas da malo ljudi pusi travu ili je bar par puta probalo.

a u takvom stanju, kako sam vec napisao sigurno ne treba voziti ili raditi bilo kakve opasne poslove, kao sto ne treba ni pijan, je l tako?
maida95

#119 Re: Prvi joint

Post by maida95 »

Connaisseur Karlin wrote:Prekomjerna upotreba bilo cega nema pozitivne posljedice na organizam.
to je to :thumbup:
Connaisseur Karlin wrote:Ljudi gube poslove radi pokusaja pusenja marihuane na pauzam na poslu ili tokom voznje u autu,
:-)
ne gube kada popiju koju na poslu?
Niko normalan ne bi zapalio NA POSLU. Većina uglavnom konzumira sa društvom ili kad već dođe kući, da se "opusti". Ko god puši travu (ili pije) za vrijeme radnog vremena bi trebao biti svjestan posljedica koje mu to može donijeti i to nema veze sa travom nego sa konzumentom.
Connaisseur Karlin wrote:Ipak postoje ocigledne posljedice,kao,npr, kod osoba koje konzumiraju alkohol. Pusenje duhana razvija ovisnost i negativno utice na zdravlje,ali njegova krtorocna upotreba nema ne utice poput jointa ili alkohola.
ali se lakše postaje ovisan. Barem to vidim po primjerima iz okoline :zoka:
Kaligrafija

#120 Re: Prvi joint

Post by Kaligrafija »

Ja ovde iz napisanih postova vidim da su ovi sto su pusili ili puse maru, sve neka fina, opustena, kulturna raja, lagano odgovaraju bez stresa i suvisnih emocija...Dok su ovi sto su protiv sve neki, radikali, ekstremi, zadojeni, pa cak malo pojedini mirisu na fasizam...O kulturi da ne govorim... Sve satro moralisti, a onda odu u kafanu napiju se i onda dodju kuci i nabubaju i zenu i djecu i mater i oca, ili su agresivni po prirodi, pa im svaka dlaka smeta... :D :D :lol: :lol:

Smirite se malo, zapalite jednu... :D
Image
maida95

#121 Re: Prvi joint

Post by maida95 »

Kikibombona wrote: Ja ti najozbiljnije kazem, hljeb ne mogu odbaciti iako se nenormalno trudim.
jesi l' prob'o da ne kupuješ? :mrgreen: :mrgreen:
Šalim se. Ja sam par puta pokušavala da izbacim hljeb, ali nema šanse ba :-)
Kikibombona

#122 Re: Prvi joint

Post by Kikibombona »

maida95 wrote:
Kikibombona wrote: Ja ti najozbiljnije kazem, hljeb ne mogu odbaciti iako se nenormalno trudim.
Zadnji put sam izdrzao deset dana.

Znas sta sam uradio jedanesti?

Kupio vruc hljeb i pojeo cijeli uz litar mlijeka! :lol:

A imam bas cvrstu volju kada nesto odlucim. Hljeb je gori od heroina. :evil:
Connaisseur Karlin

#123 Re: Prvi joint

tututuuuu wrote:

Stvar je sto i jedna i druga strana tjere stvar u ekstreme... Od onih koji tvrde da ja pusenje trave cak zdravo, do onih koji djecurliju koji ispuse par jointova zovu narkomanima. Niti je zdravo niti su takvi narkomani (valjda neko misli da je to isto kao bosti se u venu, koristiti heroin ili sinteticke doge itd., ali nikako nije). Nezdrava praksa, zabava, koja u rukama nedgovornih moze biti opasna i nista vise, kao i alkohol. Al opet ne cujem da se ljude koji popiju ponekad casu vina ili koju casu vise na recimo svadbi naziva alkoholicarima, kako se to radi u ovom slucaju.
Fizcika i psihicka ovisnost nisu zdrave! Osobe koje piju pivo svaki vikend su ovisne o pivu,a osobe su svjesne toga,ali njihova ovisnost se kontorlise njihovom voljom o kolicni konzumiranja alkohola svaki vikend. To jeste alkoholizam,ali je takva pojava u drusutvu pristuna vijekovma,i postala je ubicajena pojava i nomrlaizirana od strane drsutva. Isti problem je sa konzumiranjem jointa,ako se njegova upotreba bude nomrlaizirala kao upotreba alkohola,za nekoliko decenija, drustvo ce imati problem sa kontorlisanjem ovisnosti i radnom sposobnosti pojedinaca u drustvu. U SAD osobe koje rade npr. na kontroli ogorminh avio masina se redovno kontorolisu,cak i tokom poslovnih posjeta sirom svjeta!
maida95

#124 Re: Prvi joint

Post by maida95 »

Kikibombona wrote:
maida95 wrote:
Zadnji put sam izdrzao deset dana.

Znas sta sam uradio jedanesti?

Kupio vruc hljeb i pojeo cijeli uz litar mlijeka! :lol:

A imam bas cvrstu volju kada nesto odlucim. Hljeb je gori od heroina. :evil:
:lol: :lol: :lol:
Zamiris'o hljeb u prolazu, a? :mrgreen: ma najgora stvar što se tiče naše ishrane je taj hljeb. A još mi takav narod da ga uz sve jedemo, još malo pa ćemo pitu s hljebom jesti :roll:
Connaisseur Karlin

#125 Re: Prvi joint

maida95 wrote:
Connaisseur Karlin wrote:Prekomjerna upotreba bilo cega nema pozitivne posljedice na organizam.
to je to :thumbup:
Connaisseur Karlin wrote:Ljudi gube poslove radi pokusaja pusenja marihuane na pauzam na poslu ili tokom voznje u autu,
:-)
ne gube kada popiju koju na poslu?
Niko normalan ne bi zapalio NA POSLU. Većina uglavnom konzumira sa društvom ili kad već dođe kući, da se "opusti". Ko god puši travu (ili pije) za vrijeme radnog vremena bi trebao biti svjestan posljedica koje mu to može donijeti i to nema veze sa travom nego sa konzumentom.
Connaisseur Karlin wrote:Ipak postoje ocigledne posljedice,kao,npr, kod osoba koje konzumiraju alkohol. Pusenje duhana razvija ovisnost i negativno utice na zdravlje,ali njegova krtorocna upotreba nema ne utice poput jointa ili alkohola.
ali se lakše postaje ovisan. Barem to vidim po primjerima iz okoline :zoka:
maida,poao gube mnogi radi alkohola,naravno :)

Vjeruj mi ljudi pokusavaju pusiti joint na pauzama na poslu!Zato se zove ovisnost.

Ovisnost moze biti manje ili vise upadljiva , a njen uticaj se mjeri sa rizikom stete u drustvu!

Naravno da je ovisnost cigaretama jako pristuna u drusvtu,ali nema jak efekat na gubljenje ljudskih zivota. Cigarete jedu pluca,smanjuju imunitet osobe,iskasljavanje pusackog slajma je ok.
Post Reply