Prvenstveno se smatrate:

Prvenstveno se smatrate:

BH građaninom/građankom
71
44%
Bosancem/Bosankom
50
31%
Hercegovcem/Hercegovkom
2
1%
Bošnjakom/Bošnjakinjom
23
14%
BH Srbinom/Srpkinjom
5
3%
BH Hrvatom/Hrvaticom
11
7%

Total votes: 162

republikosrpskanac

#76 Re: Prvenstveno se smatrate:

Post by republikosrpskanac »

srbin iz republike srpske.
tbv

#77 Re: Prvenstveno se smatrate:

Post by tbv »

republikosrpskanac wrote:srbin iz republike srpske.
Image
torcida

#78 Re: Prvenstveno se smatrate:

Post by torcida »

kulturnim čeljadetom a onda sve ostalo.. :D
Ma.Le.Na

#79 Re: Prvenstveno se smatrate:

Post by Ma.Le.Na »

treba ovo dici na visi nivo provokacije :D
uvesti opciju FGR :D
jedaneska

#80 Re: Prvenstveno se smatrate:

Post by jedaneska »

Bilo bi korisno i reprezentativno kad bi bilo moguće da svi korisnici interneta u BIH glasaju na ovoj anketi, zato promovišite temu - da bismo možda već tokom sljedećeg mjeseca svi imali bolji uvid i realniju sliku o nama samima - u odnosu na ono što nam se inače već godinama svakodnevno servira i prezentuje, manje ili više činjenično, tj. realno. Mogućnost manipulacija i propagandnog uticaja je na ovom forumu srećom nemoguća ili je svedena na minimum, pa je od izuzetne važnosti iskoristiti ovu jedinstvenu priliku :thumbup:
privremeni

#81 Re: Prvenstveno se smatrate:

Post by privremeni »

jedaneska wrote:Ima li neko informaciju ili podatak, da li se stanovnici Sicilije osjećaju prvenstveno Italijanima ili Sicilijancima :-)
Iz prve ruke da ti odgovorim. Za sve strance su Italijani, ali su nevjerojatno ponosni na Siciliju i to stalno isticu. Imaju i svoj dijalekt (pogotovo starija generacija) koji je za vecinu ostalih nerazumljiv. U odnosu na ostale regije Italije i njihove stanovnike, oni su, prije svega i uvijek Sicilijanci, za sjevernjake je to u negativnom a za njih u pozitivnom smislu.
U vrijeme kad se razmahivala Liga Nord, njihova reakcija je bila u smislu da ne talasaju previse, jer Sicilija najvise bastini prava na odcjepljenje od ostatka zemlje. Da ne pominjem onu ( da li vas asocira na neke slicne) pricu kako su njima ostalima otkrili kupatila i higijenu. :)
Sto se tice pitanja, stavio sam pod prvo, jer ne pripadam ni jednoj od ostalih navedenih kategorija, pa i da hocu ne mogu drugacije odgovoriti.No, taman mi i odgovara. :D
Elzana

#82 Re: Prvenstveno se smatrate:

Post by Elzana »

a opcija odgovora ništa od navedenog?
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#83 Re: Prvenstveno se smatrate:

Post by anthraxQ »

pa ne može se izjasniti Bosancem jer to nije etnička kategorija.

dovoljan ti je rodni list iz BiH i time si automatski Bosanac. to nije upitno. tako da na popisu je glupo se tako izjasniti.

etnički Bošnjak može i ne mora biti Bosanac. Bosanac ne mora biti ni Bosnjak, ni Hrvat, ni Srbin...

i ovi sto pišu da ce se izjasniti kao Bosanac na popisu griješe, jer ako su rođeni u Bosni to su, a na popisu se traži koliko znam etnička kategorija..

ne padajte u zamke stigmatizacije npr naziva Bosnjak. jer Bosnjak nije jednako Islam.

Bosanci smo svi, pa nema smisla tako se izjasnjavati.
jedaneska

#84 Re: Prvenstveno se smatrate:

Post by jedaneska »

Elzana wrote:a opcija odgovora ništa od navedenog?
ne može ništa - ako si rodom iz BIH, ako imaš cips-ovu BH ličnu, ako imaš BH pasoš i ako ti na registarskoj tablici na autu piše BIH - onda mora nešto :wink:
vaučer

#85 Re: Prvenstveno se smatrate:

Post by vaučer »

Hercegovci nisu bosanci anthrax, ne melji gluposti.

U vezi pitanja mislim da je opcija građanin BIH suvišna jer smo svi upravo to, bez obzira na entitet i nacionalnu odrednicu. Drugo je u biti pitanje odabira između regionalne i nacionalne pripadnosti koje je ustvari kod većine ljudi izmješano i ne stoji u značajnoj opoziciji.
Tema je dakle mega fail jer nema smisla.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#86 Re: Prvenstveno se smatrate:

Post by anthraxQ »

vaučer wrote:Hercegovci nisu bosanci anthrax, ne melji gluposti.

U vezi pitanja mislim da je opcija građanin BIH suvišna jer smo svi upravo to, bez obzira na entitet i nacionalnu odrednicu. Drugo je u biti pitanje odabira između regionalne i nacionalne pripadnosti koje je ustvari kod većine ljudi izmješano i ne stoji u značajnoj opoziciji.
Tema je dakle mega fail jer nema smisla.
HErcegovina je pokrajina Bosne. kako je dospjelo to u naziv to je diskutabilno. država je oduvijek bila Bosna. Hercegovina je pokrajina.

dugo vremena je npr Slavonija bila samostalna, ili Dalmacija, a to Hercegovina nikad nije, pa opet se država ne zove Hrvatska i Slavonija. samo je nama to natureno.
vaučer

#87 Re: Prvenstveno se smatrate:

Post by vaučer »

Aha, yes wasever.
Ja sam se rodio u Bosni u Hercegovini, ti pretpostavljam također.
Piši reklamaciju tim 'notarima s greškom', ako ti odgovore pričat ćemo a u međuvremenu sam ja Hercegovac a ti skupa sa mnom u Bosni i Hercegovini.
Jel tako?
Jeste.
Locked