08.11.2005 00:50
KAZNA Zbog kaosa u uličnom oglašavanju petorica odletjela iz svojih ureda
Komunalnim redarima reklame došle glava
Autor Vojislav Mazzocco
Prve konkretne posljedice subotnjeg bijesa gradonačelnika Milana Bandića pokazale su se tek jučer. Podsjetimo, gradonačelnik je izgubio živce kad je otkrio da nisu skinuti ilegalni plakati u Aveniji Dubrovnik, a mete njegova bijesa bili su član Poglavarstva Davor Jelavić i načelnik komunalnih redara Davor Krsnik.
Degradirani na ulicu
Bez obzira na to što su morali odslušati desetominutno Bandićevo urlanje, Krsnik i Jelavić ipak su uspjeli spasiti svoje pozicije. Umjesto njih, ceh su platili šefovi područnih komunalnih odsjeka koji su i izravno odgovorni za rad redara i komunalni red.
Gradonačelnik ima pravo ljutiti se, no bio je blagonaklon prema meni. Mogao me smijeniti jer ne obavljam svoj posao priznao je Jelavić koji je sam potpisao smjene petorice područnih šefova komunalnih redara. Dodao je da je od početka bio nezadovoljan radom komunalaca jer je grad prljav i neuredan te da nije želio nikoga moliti da obavlja svoj posao.
Smijenjeni, doduše, nisu ostali bez posla, već su degradirani na mjesta običnih uličnih komunalnih redara te će ubuduće biti zaduženi za to da tragaju za prekršiteljima komunalnog reda koje su propustili kazniti.
Ne možete nikoga puškom natjerati da bude odgovoran komentirao je smjenu neodgovornih gradonačelnik, a Jelavić je dodao kako se ne može tražiti od ljudi da se bave poslom za koji nisu sposobni. Nesposobnima i neodgovornima gradonačelnik i Jelavić ocijenili su Vatroslava Morića, Marijana Zorića, Rajka Jozića, Dubravka Megla i Miroslava Lezaića. Oni će se pridružiti ekipama od dvadesetak redara kojima su dosad zapovijedali iz ureda. Osim što su naumili očistiti grad od ilegalnih reklama, gradski oci žele i zaraditi nešto od unosnog marketinškog posla.
Veća zarada grada
Dosadašnja cijena od 120 kuna po četvornome metru za držanje reklamnih plakata povećat će se iako još nije odlučeno koliko. Grad će sam postaviti panoe i označiti ih bar-kodovima kako bi se lakše kontrolirali oglašivači.
U tom je budućem poslu, osim brige za izgled grada, i najvjerojatniji razlog za rušenje šume panoa. Kako bi se osiguralo to da grad u budućnosti kontrolira oglašavanje, dosad uklonjeni panoi već se šalju u staro željezo. Oni koji su ih propustili maknuti više nikada neće vidjeti svoje vlasništvo.
Prve konkretne posljedice subotnjeg bijesa gradonačelnika
-
Dexx
#1 Prve konkretne posljedice subotnjeg bijesa gradonačelnika
nazalost radi se o gradonacelniku Zagreba, ne Sarajeva. Gradonacnelnik Sarajeva ima preca posla od pozivati gradske sluzbenike da rade za ono zastopsu placeni?