Prva presuda za mito u BiH ... Lagumdzija osudjen

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Prenj

#1 Prva presuda za mito u BiH ... Lagumdzija osudjen

Post by Prenj »

Konacno!
Nezavisne wrote: http://www.nezavisne.com/dnevne/crnahro ... 005-01.php

Lagumdžiji pola godine zatvora i novčana kazna

SARAJEVO - Doktor Zijad Lagumdžija, optužen za primanje mita, juče je u sarajevskom Općinskom sudu osuđen na zatvorsku kaznu od šest mjeseci.

Sudija Goran Radević je, osim ove kazne, Lagumdžiji izrekao i novčanu kaznu od 10.000 KM, koju je optuženi dužan platiti u roku od tri mjeseca od dana pravosnažnosti presude.

Radević je kazao da je tokom suđenja dokazano da je doktor Lagumdžija počinio krivično djelo primanja mita, te produženo krivično djelo protuzakonitog pokušaja u posredovanju, za šta mu je izrečena novčana kazna. Ukoliko optuženi ne uplati novac u predviđenom roku, kazna će mu biti pretvorena u zatvorsku.

Prema navodima optužnice, Zijad Lagumdžija je 23. avgusta 2003. godine nakon pregleda pacijentu Remziji Džaferović predložio operaciju kod dr Idriza Bukvića, te za uslugu tražio od 500 do 700 KM.

U drugoj tački optužnice navedeno je da je u novembru 2003. godine u svojoj kući u naselju Stup, uz obećanje da će pomoći oko operacije Zvjezdane Demirović, od njenog supruga Elvisa tražio 2.000 KM. Lagumdžija je zaposlen u KCUS "Koševo", na Odjelu za ginekologiju i akušerstvo.

A. DURMO
No_Comment

Post by No_Comment »

Hvala BOGU...barem jednog da osude... :D
stella_k

Post by stella_k »

Pocelo je, pocelo :-D
Kad li ce poceti PRAVE glave da padaju :?:
gandhi

Post by gandhi »

Ja matere mi pomislio Zlatko. :D :D :D
car-x

Post by car-x »

gandhi wrote:Ja matere mi pomislio Zlatko. :D :D :D
tako je napravljeno da zvuci bombasticno, lagumdzija osudjen.. kad ono neki tamo lihvar u bolnici, a ne onaj koji je svojoj gospodji namijesto poslove dok je obnaso duznost kojekakvog predjsednika..
gavrilo

Post by gavrilo »

... i sutra ce to da stoji na naslovnim stranicama avaza i svaki prolaznik ce da pomisli na zlaju :roll:
Lace

Post by Lace »

gavrilo wrote:... i sutra ce to da stoji na naslovnim stranicama avaza i svaki prolaznik ce da pomisli na zlaju :roll:
naslovi prodaju novine...a ovdje povecavaju broj ucitavanja stranice :D
gavrilo

Post by gavrilo »

8) ja nisam nista vidio
Fair Life

Post by Fair Life »

car-x wrote:
tako je napravljeno da zvuci bombasticno, lagumdzija osudjen.. kad ono neki tamo lihvar u bolnici, a ne onaj koji je svojoj gospodji namijesto poslove dok je obnaso duznost kojekakvog predjsednika..
Mislis... kao Alija sinu Bakiru i kcerima?

Bakir, arhitekta babin...
BošnjakTZ

Post by BošnjakTZ »

Fala bogu,nadam se da je istina
da pamtis

Post by da pamtis »

Doktor Zijad Lagumdžija, optužen za primanje mita

.......kada bi se samo mogli izlijeciti od ovog virusa (mito)......
Prenj

Post by Prenj »

Vise od pola problema smo mi.
Nadajmo se da ce biti jos hrabrih gradjana koji ce se usuditi da prijave primaoce mita.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Doslo valjda i narodu iz guzice u glavu... Kad bi svako prijavio barem po jednog doktora koji mu je uzeo mito, ili nije htjeo ni pricati s njim bez para, mislim da uskoro ne bismo imali ni portire po medicinskim ustanovama.
rei

Post by rei »

cuj prijaviti, ma to oni ljudi rade na ocigled svih..... boli njih ....
ali konacno da i njih zaboli..... i mecka zaigra i pred njihovim vratima :x
car-x

Post by car-x »

Fair Life wrote:
car-x wrote:

ne.. mislio sam na zlatka lagumdziju i njegovu zenu..

mijesaj malo literaturu..

kad stalno citas jednu te istu stvar, to neminovno dovodi do dezinformisanja i jednostranog pogleda na stvari..
Fair Life

Post by Fair Life »

Znao sam da ti ne mislis na Bakira...
Gdje bi ti to... ode ti dusa.
rei

Post by rei »

car-x wrote:
Fair Life wrote:
car-x wrote:tako je napravljeno da zvuci bombasticno, lagumdzija osudjen.. kad ono neki tamo lihvar u bolnici, a ne onaj koji je svojoj gospodji namijesto poslove dok je obnaso duznost kojekakvog predjsednika..

ne.. mislio sam na zlatka lagumdziju i njegovu zenu..

mijesaj malo literaturu..

kad stalno citas jednu te istu stvar, to neminovno dovodi do dezinformisanja i jednostranog pogleda na stvari..
care vala znas i ti reci, ma fair sve nesto oko ovaca a ispade
on najveca :lol:
car-x

Post by car-x »

Fair Life wrote:Znao sam da ti ne mislis na Bakira...
Gdje bi ti to... ode ti dusa.
vidis, meni su bakir i zlatko i svi ostali koji su se na tudjoj muci bogatili, isti..

dok ti jednog mrzis iz dna duse, sto je bakir i sto je alijin sin, a drugi ti je idol, tot'em..

i onda jos s vremena na virjeme, nako s visine, izaseres pokoju.. davno je neko reko da brada ne cini filozofa.. i ti s godinama si posto samo stariji..
Prenj

Post by Prenj »

A da se drzimo osnovne teme, proslave prve dobivene bitke protiv korupcije?
I Lagumdzija i Bakir imaju dovoljno vlastitih tema na kojima mozete nastaviti diskusiju?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

car-x wrote:
e care, sad ga ti ukaki....
ako cemo vec od Zlatka, manji problem predstavlja stela za posao njegovoj zeni, sta cemo za stanove sto ekonomija podijeli profesorima....
sta cemo za podjelu gradjevinskih dozvola za sirenje kuca mimo urbanistickog plana (Bistrik, bicakcic)....

Prenj, svaka cast za namjerno odabran naslov :D i mene si trznuo :D
car-x

Post by car-x »

mIRCerka wrote:
car-x wrote:
e care, sad ga ti ukaki....
ako cemo vec od Zlatka, manji problem predstavlja stela za posao njegovoj zeni, sta cemo za stanove sto ekonomija podijeli profesorima....
sta cemo za podjelu gradjevinskih dozvola za sirenje kuca mimo urbanistickog plana (Bistrik, bicakcic)....

Prenj, svaka cast za namjerno odabran naslov :D i mene si trznuo :D
ako se bez tendera i bilo cega dobije poso koji vrijedi 200 - 300.000 km, onda ne treba biti previse pametan da se skonta da se za tu lovu moze isto tako kupiti par stanova..

da se razumijemo, ja nikog ne opravdavam.. samo mislim da ko god da se na bilo koji nacin okoristio svojom funkcijom, treba da odgovara pred sudom za zloupotrebu polozaja.. bio to bicackic, bakir i., zlatko ili bilo ko drugi, meni je skroz svejedno..

osudili su doktora (koji je, btw, pogazio hipokratovu zakletvu i kome treba namah oduzeti ljekarsku diplomu) koji je zasnjiro 2-3000 km.. ok.. negdje se mora poceti..

ali je taj isti doktor zrtveno janje ukoliko se zavrsi samo na tome..
Prenj

Post by Prenj »

mIRCerka wrote: Prenj, svaka cast za namjerno odabran naslov :D i mene si trznuo :D
Dobar marketing cuda cini :D
Post Reply