Nezavisne wrote: http://www.nezavisne.com/dnevne/crnahro ... 005-01.php
Lagumdžiji pola godine zatvora i novčana kazna
SARAJEVO - Doktor Zijad Lagumdžija, optužen za primanje mita, juče je u sarajevskom Općinskom sudu osuđen na zatvorsku kaznu od šest mjeseci.
Sudija Goran Radević je, osim ove kazne, Lagumdžiji izrekao i novčanu kaznu od 10.000 KM, koju je optuženi dužan platiti u roku od tri mjeseca od dana pravosnažnosti presude.
Radević je kazao da je tokom suđenja dokazano da je doktor Lagumdžija počinio krivično djelo primanja mita, te produženo krivično djelo protuzakonitog pokušaja u posredovanju, za šta mu je izrečena novčana kazna. Ukoliko optuženi ne uplati novac u predviđenom roku, kazna će mu biti pretvorena u zatvorsku.
Prema navodima optužnice, Zijad Lagumdžija je 23. avgusta 2003. godine nakon pregleda pacijentu Remziji Džaferović predložio operaciju kod dr Idriza Bukvića, te za uslugu tražio od 500 do 700 KM.
U drugoj tački optužnice navedeno je da je u novembru 2003. godine u svojoj kući u naselju Stup, uz obećanje da će pomoći oko operacije Zvjezdane Demirović, od njenog supruga Elvisa tražio 2.000 KM. Lagumdžija je zaposlen u KCUS "Koševo", na Odjelu za ginekologiju i akušerstvo.
A. DURMO
Prva presuda za mito u BiH ... Lagumdzija osudjen
-
Prenj
#1 Prva presuda za mito u BiH ... Lagumdzija osudjen
Konacno!
-
car-x
tako je napravljeno da zvuci bombasticno, lagumdzija osudjen.. kad ono neki tamo lihvar u bolnici, a ne onaj koji je svojoj gospodji namijesto poslove dok je obnaso duznost kojekakvog predjsednika..gandhi wrote:Ja matere mi pomislio Zlatko.![]()
![]()
- Fair Life
Mislis... kao Alija sinu Bakiru i kcerima?car-x wrote:tako je napravljeno da zvuci bombasticno, lagumdzija osudjen.. kad ono neki tamo lihvar u bolnici, a ne onaj koji je svojoj gospodji namijesto poslove dok je obnaso duznost kojekakvog predjsednika..gandhi wrote:Ja matere mi pomislio Zlatko.![]()
![]()
Bakir, arhitekta babin...
-
_BosanaC
Doslo valjda i narodu iz guzice u glavu... Kad bi svako prijavio barem po jednog doktora koji mu je uzeo mito, ili nije htjeo ni pricati s njim bez para, mislim da uskoro ne bismo imali ni portire po medicinskim ustanovama.
-
car-x
ne.. mislio sam na zlatka lagumdziju i njegovu zenu..Fair Life wrote:Mislis... kao Alija sinu Bakiru i kcerima?car-x wrote:tako je napravljeno da zvuci bombasticno, lagumdzija osudjen.. kad ono neki tamo lihvar u bolnici, a ne onaj koji je svojoj gospodji namijesto poslove dok je obnaso duznost kojekakvog predjsednika..gandhi wrote:Ja matere mi pomislio Zlatko.![]()
![]()
mijesaj malo literaturu..
kad stalno citas jednu te istu stvar, to neminovno dovodi do dezinformisanja i jednostranog pogleda na stvari..
-
rei
care vala znas i ti reci, ma fair sve nesto oko ovaca a ispadecar-x wrote:ne.. mislio sam na zlatka lagumdziju i njegovu zenu..Fair Life wrote:Mislis... kao Alija sinu Bakiru i kcerima?car-x wrote:tako je napravljeno da zvuci bombasticno, lagumdzija osudjen.. kad ono neki tamo lihvar u bolnici, a ne onaj koji je svojoj gospodji namijesto poslove dok je obnaso duznost kojekakvog predjsednika..
mijesaj malo literaturu..
kad stalno citas jednu te istu stvar, to neminovno dovodi do dezinformisanja i jednostranog pogleda na stvari..
on najveca
-
car-x
vidis, meni su bakir i zlatko i svi ostali koji su se na tudjoj muci bogatili, isti..Fair Life wrote:Znao sam da ti ne mislis na Bakira...
Gdje bi ti to... ode ti dusa.
dok ti jednog mrzis iz dna duse, sto je bakir i sto je alijin sin, a drugi ti je idol, tot'em..
i onda jos s vremena na virjeme, nako s visine, izaseres pokoju.. davno je neko reko da brada ne cini filozofa.. i ti s godinama si posto samo stariji..
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
e care, sad ga ti ukaki....car-x wrote:tako je napravljeno da zvuci bombasticno, lagumdzija osudjen.. kad ono neki tamo lihvar u bolnici, a ne onaj koji je svojoj gospodji namijesto poslove dok je obnaso duznost kojekakvog predjsednika..gandhi wrote:Ja matere mi pomislio Zlatko.![]()
![]()
ako cemo vec od Zlatka, manji problem predstavlja stela za posao njegovoj zeni, sta cemo za stanove sto ekonomija podijeli profesorima....
sta cemo za podjelu gradjevinskih dozvola za sirenje kuca mimo urbanistickog plana (Bistrik, bicakcic)....
Prenj, svaka cast za namjerno odabran naslov
-
car-x
ako se bez tendera i bilo cega dobije poso koji vrijedi 200 - 300.000 km, onda ne treba biti previse pametan da se skonta da se za tu lovu moze isto tako kupiti par stanova..mIRCerka wrote:e care, sad ga ti ukaki....car-x wrote:tako je napravljeno da zvuci bombasticno, lagumdzija osudjen.. kad ono neki tamo lihvar u bolnici, a ne onaj koji je svojoj gospodji namijesto poslove dok je obnaso duznost kojekakvog predjsednika..gandhi wrote:Ja matere mi pomislio Zlatko.![]()
![]()
ako cemo vec od Zlatka, manji problem predstavlja stela za posao njegovoj zeni, sta cemo za stanove sto ekonomija podijeli profesorima....
sta cemo za podjelu gradjevinskih dozvola za sirenje kuca mimo urbanistickog plana (Bistrik, bicakcic)....
Prenj, svaka cast za namjerno odabran naslovi mene si trznuo
da se razumijemo, ja nikog ne opravdavam.. samo mislim da ko god da se na bilo koji nacin okoristio svojom funkcijom, treba da odgovara pred sudom za zloupotrebu polozaja.. bio to bicackic, bakir i., zlatko ili bilo ko drugi, meni je skroz svejedno..
osudili su doktora (koji je, btw, pogazio hipokratovu zakletvu i kome treba namah oduzeti ljekarsku diplomu) koji je zasnjiro 2-3000 km.. ok.. negdje se mora poceti..
ali je taj isti doktor zrtveno janje ukoliko se zavrsi samo na tome..