Koja oprema spada u paket prve pomoci (u planini, na biciklu) ?
Hvala
zahvaljujemrosegirl wrote:http://www.putovanja.info/sr/zanimljivo ... klom_I_deo
HIGIJENSKI PRIBOR I PRVA POMOĆ
S obzirom da je higijena vrlo bitna,naročito na putovanjima,ne bi valjalo krenuti na put bez nekih,barem osnovnih,higijenskih sitnica.Pored naravno peškira (ili2), sapuna (najbolje neki antibakteriski) i pribora za oralnu higijenu (četkica za zube,pasta i eventualno konac),vrlo je bitno,zbog raznih nepredviđenih okolnosti,poneti nešto medikamenata,za prvu pomoć.Iako sam pobornih tradicionalnih,narodnih medicina, radi lakšeg snalaženja usled eventualnih nedaća, za pribor za prvu pomoć preporučiću vam neke standardnije,farmaceutske medikamente.Pri putovanju bi dakle neizostavno trebalo imati torbicu sa prvom pomoći.Naravno,ne mislim nužno na kupljeni,zapakovani pribor,već na nešto što sami možete sklopiti.Dakle,obratite pažnju na sledeće:
• zavoj (za eventualne otvorene povrede ili prelome)
• prašak za brže zarastanje rana(poželjno)
• nekolko tableta protiv bolova kostiju (Brufen ili Kafetin)
• tablete protiv stomačnih tegoba(Omeprol ili Ranisan)
• igla,jak konac i naprstak (nezamenjivo)
• prah hiper mangana(razblažen u vodi služi za spoljnu dezinfekiciju,efikasan mada ne i neophodan))
• mast za ublažavanje bolova zglobova (Brufen,Dikolfen,Reumex+ ili mast spravljena od biljke gavez)
• bočica alkohola (za dezinfekciju eventualnih rana)
• set flastera za posekotine (mada i nije nužno)
• Pribor za brijanje (brijač(i) i šta-već-posle-brijanja)
• rolna ili pakovanje toalet papira (neophodno)
Sve ovo lako možete da spakujete u malu,priručnu torbicu,za koju se mora naći mesta u prtljagu.Ako putuje više ljudi,dovoljno je da samo jedan ponese ovaj pribor.
al ovo mi izgleda bas hardcore, za mali izlet biciklom ja bih ponijela onaj kofercic za prvu pomoc sto je obavezan oprema za auto