Prva gimnazija Sarajevo
#1 Prva gimnazija Sarajevo
Vidim na na ovom dijelu foruma nema teme o kultnoj sarajevskoj skoli.
#2 Re: Prva gimnazija Sarajevo
Tuspas mene. Kao nekadasnja prvogimnazijalka, moram reci da sam se uvijek ponosila cinjenicom da sam isla u istu skolu kao i dvojica od trojice jugoslovenskih Nobelovaca. Doduse, nesto me masila ta Nobelova, al' sta cu kad provedoh vise vremena u Jasni i Kisobranu nego u skoli. 

#3 Re: Prva gimnazija Sarajevo
Tuspas i mene..... 

#4 Re: Prva gimnazija Sarajevo
Slabo nas ima ovdje? 

#5 Re: Prva gimnazija Sarajevo
hev i ja.
#6 Re: Prva gimnazija Sarajevo
enikad se nismo furali uvijek smo bili furka
andric
prelog
basagic
izetbegovic
kocic...
i ja

andric
prelog
basagic
izetbegovic
kocic...
i ja

- Atticus Finch
#7 Re: Prva gimnazija Sarajevo
hajde da se i ja tuspasim, lijepo je to vrijeme bilo! 

#8 Re: Prva gimnazija Sarajevo
bilo je to dobro vrijem sve na kreit sve za raju jaraneAtticus Finch wrote:hajde da se i ja tuspasim, lijepo je to vrijeme bilo!
-
#9 Re: Prva gimnazija Sarajevo
Tuspas mene:) Doduše, ja sam završio prošle godine,ne pripadam starijoj gardi:)
#10 Re: Prva gimnazija Sarajevo
Evo i mene da dopunim listu ,prijeratna generacija.
#11 Re: Prva gimnazija Sarajevo
tuspas mene
ne znam ko pripada ovim "mladjim generacijama" kojima su keno i petra fiziku drzali, jednom sam vidjela kenu ide ulicom nesto sam sa sobom prica, ja ga zaustavim reko profesoooreeee, kad on meni postavi nekakvo pitanje o kosmosu nesto zvijezde planete rupe kretanje nesto, ja ostala
reko sta ima inace
(vjerovatno je njegovo pitanje bilo smislenije od ovog mog al to su detalji
)

ne znam ko pripada ovim "mladjim generacijama" kojima su keno i petra fiziku drzali, jednom sam vidjela kenu ide ulicom nesto sam sa sobom prica, ja ga zaustavim reko profesoooreeee, kad on meni postavi nekakvo pitanje o kosmosu nesto zvijezde planete rupe kretanje nesto, ja ostala

#12 Re: Prva gimnazija Sarajevo
tuspas mene.ja cu sada u 2. ali ostalo je jos par vaktilosnjih profesora.noke najjaci
-
#13 Re: Prva gimnazija Sarajevo
da se i ja tuspasim

#14 Re: Prva gimnazija Sarajevo
sudka
vasva
miro
keno
jadranka i co
vasva
miro
keno
jadranka i co
#15 Re: Prva gimnazija Sarajevo
jadranka me .... hajmo reci smorila
a vasva... nekad kad je izasla reklama za neki parfem od j.lo zove se deseo, i ja procitam na reklami deseo, i zacas u glavi: deseo desere desui desitum
valjda nisam fulila sta,nesto 'vako ide 

a vasva... nekad kad je izasla reklama za neki parfem od j.lo zove se deseo, i ja procitam na reklami deseo, i zacas u glavi: deseo desere desui desitum

-
#16 Re: Prva gimnazija Sarajevo
Jasna Hadžimurtezić je sad direktorica. Meni je bila razrednica.Kako je samo ekstra žena, nemam riječi. Keno i Petra su legende,Petra je bila teško bolesna ali se uspjela izliječiti. Ešrefa Gačanin se penzionisala, Faruk Bešlić i dalje smeta svakom živom...eto par informacija iz prve ruke:D
#17 Re: Prva gimnazija Sarajevo
faruk kralj
jedino kod njega sam imala sport kako bi taj cas trebao izgledati... jeste da je bilo izuzetaka, kad nas pusti da radimo sta hocemo, al kod njega sam se naucila popeti uz uze 

#18 Re: Prva gimnazija Sarajevo
Mene Oskar naucio da se popenjem na uze.....Cesto je upado Faruku na casove 

#19 Re: Prva gimnazija Sarajevo
i kod nas je, mene je naucio (oskar) ono kao stoj na rukama pa onda kolut naprijed, da to uradim sama, bila sam taaako ponosna na sebe
a uze me zapravo nije naucio faruk, al et nekako je na njegovom casu bilo pa sam njemu zasluge pripisala
... bila jedna maca cica plavusa, i popela se uz uze, a ja nisam mogla, i zainatim se i nju ispitam kako to sta to i popnem se 
uspomene....

a uze me zapravo nije naucio faruk, al et nekako je na njegovom casu bilo pa sam njemu zasluge pripisala

uspomene....

#21 Re: Prva gimnazija Sarajevo
a vi ste svi mladi, izgleda
ako vam nije Behma predavala, nemamo o cemu pricati

#22 Re: Prva gimnazija Sarajevo
ljekar wrote:enikad se nismo furali uvijek smo bili furka![]()
andric
prelog
basagic
izetbegovic
kocic...
i ja
piupiu wrote:Tuspas mene. Kao nekadasnja prvogimnazijalka, moram reci da sam se uvijek ponosila cinjenicom da sam isla u istu skolu kao i dvojica od trojice jugoslovenskih Nobelovaca. Doduse, nesto me masila ta Nobelova, al' sta cu kad provedoh vise vremena u Jasni i Kisobranu nego u skoli.
??? Otkud on u prvoj gimnaziji? Koje godine?
#23 Re: Prva gimnazija Sarajevo
i jaljekar wrote:enikad se nismo furali uvijek smo bili furka![]()
andric
prelog
basagic
izetbegovic
kocic...
i ja

#24 Re: Prva gimnazija Sarajevo
Lokacija Prve gimnazije u Sarajevu. Prva gimnazija u Sarajevu je prva i najstarija srednja škola u Bosni i Hercegovini. Osnovana je davne 1879. godine ukazom tadašnje Zemaljske vlade, a po odluci cara Franje Josipa. Medju mnogim ucenicima koji su pohadjali Prvu gimnaziju, sigurno treba napomenuti dva dobitnika Nobelove nagrade, Ivu Andrića i Vladimira Preloga.skuhlo wrote:ljekar wrote:enikad se nismo furali uvijek smo bili furka![]()
andric
prelog
basagic
izetbegovic
kocic...
i japiupiu wrote:Tuspas mene. Kao nekadasnja prvogimnazijalka, moram reci da sam se uvijek ponosila cinjenicom da sam isla u istu skolu kao i dvojica od trojice jugoslovenskih Nobelovaca. Doduse, nesto me masila ta Nobelova, al' sta cu kad provedoh vise vremena u Jasni i Kisobranu nego u skoli.
??? Otkud on u prvoj gimnaziji? Koje godine?
#25 Re: Prva gimnazija Sarajevo
evo jos se jedan prijavljujewewa wrote:a vi ste svi mladi, izgleda![]()