Ne znam kako se zatekoh ovdje nakon milion godina od objavljivanja posta, ali eto.Chairman wrote:Koju god skolu upisao moras otpocetka znati sta bi studirao (znaci moras imati viziju sta nakon te 4 godine srednje).Taj mit da ti gimnazije daju neko veliko opste znanje je iscezao davno.Sad da upisujem gimnaziju batalio bi sve osim matematike i jezika.Potrudio bih se da nakon 4 godine govorim pored Eng jos 2 strana jezika.Ostalo je vise manje nebitno osim ako neces studirati medicinu,biologiju hemiju ili stomatologiju.pr0graMMer! wrote:mozel mi neko ko sada pohadja Bosnjacku gim. reci malo vise o toj skoli.. ne mislim sad od historijatu isl...nego o atmosfreri...tezini skole..drustvu isl...btw..imal neko '93 god da zeli upisati ovu skole..nek mi se javi na PM(private msg)... unaprijed hvala...
Sto se tice Bosnjacke vecina djece je lokalnih politicara,biznismena i od te skole se pokusava napraviti elitna ustanova.Ukoliko i ti nisi dijete nekog od navedenih pripadnika drustva dobro se potrudi na prijemnom da ne bi bio misteriozno eliminisan:)
Moj savjet ti je Prva ili Druga gimnazija.
Pozdrav
Ja lično pohađam Pbg. Moj tata nije političar, niti biznismen. Pri upisu su mi preporučili bilingualnu nastavu, evo i sada je pohađam. 4 godine sam na stipendiji, i skoro sve moje troškove plaća škola. Ne moj tata, nego školski donatori. Neko ko je završio Prvu bošnjačku gimnaziju i nosi njen duh sigurno neće sebe nazvati elitom. Isto kao što u Drugu gimnaziju uleti pokoji debil, tako se to dešava i ovdje. Samo, nekako su isti ti debili okuraženi statusom svoje porodice i uspijevaju pokvariti sliku o Gimnaziji. Gimnazija k'o gimnazija. Znanje u prosjeku isto svugdje, ako hoćeš da naučiš - naučit ćeš.Dosta ljudi zamišlja dan u Gimnaziji kao dan u vojsci. Pogrešno. Sedmica započinje školskom himnom i molitvom. Nosimo uniforme, ništa previše posebno i značajno, možda samo praktično. Jedina razlika je u odnosu profesora prema učeniku. Rijetko ćete čuti nekog učenika/icu Gimnazije da dobija jedinice jer je profesoru loš dan, ili jer eto, profesorica više voli muškarce. Zato, i samo zato, što Gimnazija vodi računa o činjenici da je jedini način da učenik nešto nauči ako zna da mu je profesor na raspolaganju, Gimnazija ima jedan od najviših prosjeka u državi. Sasvim obična djeca, kao i svugdje. Neke škola ne može odgojiti, neke ni roditelji ne mogu odgojiti. Ali moj status kao učenice Prve bošnjačke gimnazije sigurno neće uprljati neki Branković ili deseti lola. Danas, i svaki drugi dan ću biti ponosna što sam upisala Gimnaziju. A evo, aBd, i završavam uskoro.
Peace out