Prva Bosnjacka gimnazija

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
melodie_

#351 Re: Prva Bosnjacka gimnazija

Post by melodie_ »

Chairman wrote:
pr0graMMer! wrote:mozel mi neko ko sada pohadja Bosnjacku gim. reci malo vise o toj skoli.. ne mislim sad od historijatu isl...nego o atmosfreri...tezini skole..drustvu isl...btw..imal neko '93 god da zeli upisati ovu skole..nek mi se javi na PM(private msg)... unaprijed hvala...;)
Koju god skolu upisao moras otpocetka znati sta bi studirao (znaci moras imati viziju sta nakon te 4 godine srednje).Taj mit da ti gimnazije daju neko veliko opste znanje je iscezao davno.Sad da upisujem gimnaziju batalio bi sve osim matematike i jezika.Potrudio bih se da nakon 4 godine govorim pored Eng jos 2 strana jezika.Ostalo je vise manje nebitno osim ako neces studirati medicinu,biologiju hemiju ili stomatologiju.

Sto se tice Bosnjacke vecina djece je lokalnih politicara,biznismena i od te skole se pokusava napraviti elitna ustanova.Ukoliko i ti nisi dijete nekog od navedenih pripadnika drustva dobro se potrudi na prijemnom da ne bi bio misteriozno eliminisan:)
Moj savjet ti je Prva ili Druga gimnazija.
Pozdrav
Ne znam kako se zatekoh ovdje nakon milion godina od objavljivanja posta, ali eto.
Ja lično pohađam Pbg. Moj tata nije političar, niti biznismen. Pri upisu su mi preporučili bilingualnu nastavu, evo i sada je pohađam. 4 godine sam na stipendiji, i skoro sve moje troškove plaća škola. Ne moj tata, nego školski donatori. Neko ko je završio Prvu bošnjačku gimnaziju i nosi njen duh sigurno neće sebe nazvati elitom. Isto kao što u Drugu gimnaziju uleti pokoji debil, tako se to dešava i ovdje. Samo, nekako su isti ti debili okuraženi statusom svoje porodice i uspijevaju pokvariti sliku o Gimnaziji. Gimnazija k'o gimnazija. Znanje u prosjeku isto svugdje, ako hoćeš da naučiš - naučit ćeš.Dosta ljudi zamišlja dan u Gimnaziji kao dan u vojsci. Pogrešno. Sedmica započinje školskom himnom i molitvom. Nosimo uniforme, ništa previše posebno i značajno, možda samo praktično. Jedina razlika je u odnosu profesora prema učeniku. Rijetko ćete čuti nekog učenika/icu Gimnazije da dobija jedinice jer je profesoru loš dan, ili jer eto, profesorica više voli muškarce. Zato, i samo zato, što Gimnazija vodi računa o činjenici da je jedini način da učenik nešto nauči ako zna da mu je profesor na raspolaganju, Gimnazija ima jedan od najviših prosjeka u državi. Sasvim obična djeca, kao i svugdje. Neke škola ne može odgojiti, neke ni roditelji ne mogu odgojiti. Ali moj status kao učenice Prve bošnjačke gimnazije sigurno neće uprljati neki Branković ili deseti lola. Danas, i svaki drugi dan ću biti ponosna što sam upisala Gimnaziju. A evo, aBd, i završavam uskoro.

Peace out :-)
Liefest

#352 Re: Prva Bosnjacka gimnazija

Post by Liefest »

Melodie,
Zanima me da li ides na B curriculum (Cambridge) i kakvi su A level ispiti ako si radila? Ako jos nisi te,kakvi su IGCSE? Ako ti nije problem,posalji na mail: [email protected] informacije o Cambridge kvalifikacijama koje znas :) koliko kostaju i kakve su.
Hvala.
Merjema96

#353 Re: Prva Bosnjacka gimnazija

Post by Merjema96 »

Mene zanima nacin placanja u ovoj skoli?
bordo_boy

#354 Re: Prva Bosnjacka gimnazija

Post by bordo_boy »

Merjema96 wrote:Mene zanima nacin placanja u ovoj skoli?
Keš, ili preko računa na banci :D
faris_refa

#355 Re: Prva Bosnjacka gimnazija

Post by faris_refa »

skola je predobra ja idem na curiculum b i malo je reci da grmi a nisam neki ucenik 3-4 amin :D
harisoni

#356 Re: Prva Bosnjacka gimnazija

Post by harisoni »

Ima li neko iz generacije 2005-2009?Pozdrav svima, a pogotovo mojoj ekipi kojoj je Sadeta bila razredna.Ocam šta bih dao da se mogu vratit u srednju... :cry:
DeepPurple

#357 Re:

Post by DeepPurple »

mIRCerka wrote:
TareSA wrote:
ovo je strasno na sta je ova tema ispala......uzas, ja se iskreno bojim ljudi kao sto su ovi sto sehru (da ovi budu zadovoljni kako nas je skola naucila) o mojoj gimnaziji........ja vas samo pitam kako god to bilo glupo ili kako god vi mislili da je odgovor ocigledan,zasto recimo I gimnazija nije dobila ovo Cambridge priznanje,ako vas zanima Cambrigde je koledz kojeg je osnovala crkva stoga mogao je to dati KSC ali nije ili ce sad neko reci da je dekan Cambridge-a ili ambasador VB u BiH musliman ili je mozda odvec naklonjen bosnjacima..........znaci nije ovdje rijec ko je finansira, ja cu vam reci najvise je finansiraju ucenici i to je ok,sta vas briga gdje je moj babo potrosio pare i na koga.......dobiju i nesto od kantona ali i sami vidimo kakve su skole koje su na budzetu naseg kantona........ :x :x :x ........znaci hajde da malo pricamo o kvaliteti kadra koje ta gimnazija izbaci a ne o tome cije su pare.....jer ja cisto sumnjam da bas vi svi koji sjedite ovdje privredjujete nesto posebno za ovu zemlju tako da se ne trebate brinuti jer pare koje ste vi zaradili nece niko dirati jer ih i nema........necu vise s ovakvim primitivcima da raspravljam jer moja skola je vrijedna samo lijepog spomena tako da ovakve teme me iznerviraju ali nisu vrijedne paznje, jer bosnjacka ce postojati pa da je i na vlasti saam Borislav Paravac jer ja cu sutra kad pocnem da zaradjujem prvi biti koji ce je mogati koliko mogu.........stoga bosnjacke ce biti a svi se samo mogu jediti......a vec sam jednom spomenuo u svom postu kome smeta neka se javi mojoj direktorici (jer kako kazete dobra je za organizovanje demonstracija) pa organizujte demonstracije pred skolom i trazite smjene...........ehehehehehe ali najlakse je na forumu se praviti frajer ili treba..........pozdrav primitivci
ispade ti na kraju primitivan...nagovori se svima, a opet nisi anveo niti jednu jedinu osobu koja je zavrsila bosnjacku i napravila BOOM sa tom skolom...
ako se ne varam, jedina poznata osoba koja je zavrsila bosnjacku je Amra Silajdzic....
razuvjeri nas, ne pljuj...argumentuj...
:P
Jest da je davno napisan post, ali moram odgovoriti. Zavrsila sam Bosnjacku gimnaziju prosjekom 5,0 i studiram na 3 fakulteta (2 ovdje i 1 dopisno u inostranstvu). Moji prosjeci su 10,0 , 9,5 i 8,2 (ako te bas zanima, mogu to i dokazati). Da li bih to postigla i da sam isla u neku drugu srednju? Mozda. U svakom slucaju o Bosnjackoj gimnaziji imam samo rijeci hvale. Dala mi je jako opsirno opste obrazovanje. Moram da napomenem da nisam guzonjina kcerka, dijete sam samohrane majke i ni po cemu ne spadam u elitu. U skoli nisam prisiljavana na bilo kakva vjerska ispoljavanja, a od predmeta vezanih za religiju smo imali samo Kulturu religija. U svakoj skoli ima problema sa profesorima / guzonjama / lijencinama pa ne pljujete po njima. Ova skola je kao i svaka druga, mozda su joj samo ostrije disciplinske mjere.
Molim vas da ne uzimate za primjer neke kvazi popularne licnosti kad je iz ove skole izaslo toliko intelektualaca. U mojoj generaciji je ucenik generacije bio svjetski prvak iz matematike i fizike, a sada je najbolji student na svom fakultetu. Ne znam koliko bi volio da ovdje navodim njegovo ime i prezime, tako da to necu uraditi. Ako kome jos uvijek trebaju ti silni dokazi, neka se obrati putem pp.
Toliko od mene,
Srdacan pozdrav svim normalnim ljudima :)
nellington

#358 Re: Prva Bosnjacka gimnazija

Post by nellington »

Ja samo moram reagovati na te titule svjetskih prvaka iz matematike i fizike sa jednim implied facepalmom.
poznanik

#359 Re: Prva Bosnjacka gimnazija

Post by poznanik »

Koja je godišnja cijena školovanja u Bošnjačkoj gimnaziji, šta sve učenik dobije za tu cijenu, i koji su ev. drugi izdaci?
Keksich

#360 Re: Prva Bosnjacka gimnazija

Post by Keksich »

.
ljubav_aha

#361 Re: Prva Bosnjacka gimnazija

Post by ljubav_aha »

nellington wrote:Ja samo moram reagovati na te titule svjetskih prvaka iz matematike i fizike sa jednim implied facepalmom.
da se pridruzim :D :-D

u SAD ubijaju u pojam sa privatnim skolama :lol: a imam par primjera ulaska na Hravard sa drzavnog faksa :D

vazno je zvrsiti skolice, i to je to ,koga je uopste briga da li je privatna gimnazija ili ne , kad te zaposlajvaju,ne pitjaju za Ivy Leauge , to se desava u holivudskim teen filmovima :-D
Post Reply