Prva Bosnjacka gimnazija

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
vesela

Post by vesela »

@tare_sa

jadno je preduzece/ustanova, grad i drzava u kojoj ces ti biti intelektualac...
a ne bih rekla da je do skole...

od moje pionirske zakletve se sjecam samo jedne recenice

...da cu postovati roditelje i starije...

zvuci mi plaho komunisticki :roll:
Zadig

Post by Zadig »

prva bosnjacka gimnazija
treci srpski univerzitet
drugo hrvatsko srednje sveuciliste
:roll:

samo naprijed drugovi samo naprijed
:roll:
Fair Life

Post by Fair Life »

vesela wrote:@tare_sa

jadno je preduzece/ustanova, grad i drzava u kojoj ces ti biti intelektualac...
a ne bih rekla da je do skole...

od moje pionirske zakletve se sjecam samo jedne recenice

...da cu postovati roditelje i starije...

zvuci mi plaho komunisticki :roll:
PIONIRSKA ZAKLETVA

Image

Danas, kada postajem pionir
dajem casnu pionirsku rijec:

Da cu marljivo uciti i raditi
i biti dobar drug;

Da cu voljeti nasu samoupravnu domovinu
Socijalisticku Federativnu Republiku Jugoslaviju;

Da cu razvijati bratsvo i jedinstvo
i ideje za koje se borio drug Tito;

Da cu cijeniti sve ljude Svijeta
koji vole slobodu i mir !
Last edited by Fair Life on 18/02/2006 07:14, edited 1 time in total.
maccarona

Post by maccarona »

ko sad laze? :D :D :D
vesela

Post by vesela »

gdje li sam ja davala zakletvu? :roll:

ako je ovo, fair tacno, onda su me moji roditelji dobro prevaspitali...sad mi je jasno sto mi niko u familiji nije bio komunista :roll: :D
maccarona

Post by maccarona »

haleluja :oops:
Fair Life

Post by Fair Life »

vesela wrote:gdje li sam ja davala zakletvu? :roll:

ako je ovo, fair tacno, onda su me moji roditelji dobro prevaspitali...sad mi je jasno sto mi niko u familiji nije bio komunista :roll: :D
I da je bio... Pa sta?
maccarona

Post by maccarona »

vjerovatno...nista :oops: :oops: :oops:
vesela

Post by vesela »

ostadoh bez odgovora na to: pa sta? :-?
Fair Life

Post by Fair Life »

maccarona wrote:vjerovatno...nista :oops: :oops: :oops:
maccarona wrote:uceram ti :oops: :oops: :oops:

imam li napokon bana? :oops: :oops: :oops:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 160#715160
grep

Post by grep »

zlata wrote:Ma *eb'li mater svoju. Svi redom.
U mene stricevka profesorica ne ide na predavanje....skole zatvorene...jer kanton nema novac za grijanje skolskih ustanova...a ovi se sepure "intelektualnim Bosnjastvom". K'o fol...oni su "pametniji" pa zato zasluzuju jednu privilegiranu nacionalisticku aparthajdnu ustanovu...koja se financira iz drzavne kase. Pa dabome. Isto k'o sto su im drzavne kase financirale silne vile, kule i imanja...zasto nebi i elitnu skolu.
Joj sto je rat mnogima bio "DOBAR"! Mashallah...da se jos jednom zarati...ma Saraj'vo ce biti k'o Beverly Hills.

FUJ. FUJ. FUJ.

Bosni i Hercegovini stvarno TREBA revolucija.
Revpluciju :lol: ko bona nebila?
Stari jedva zivu glavu izvuko iz onog rata, stara ranjena u straznjicu da izvinesh...itd..pola famelije...i sad bi ti iz gore navedenih razloga pravila revoluciju.
Sto kazu "sirotinji dobro kad i muha uleti u s.up.."
Ereinion

Post by Ereinion »

Ovi iz bošnjačke me po svojoj aroganciji najviše podsjećaju na slytherine iz Harry Potter serije romana.
zili

Post by zili »

divi im samo reklame, auuuuuu :s
danas

Post by danas »

Ereinion wrote:Ovi iz bošnjačke me po svojoj aroganciji najviše podsjećaju na slytherine iz Harry Potter serije romana.
koji je od ovih draco malfoy :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
TareSA

Post by TareSA »

bach wrote:KO li nam se to ruga ?

Pa brale i ja studiram u inostranstvu ali sam iz tvoje lijepe skole izbacen a da nisam ni usao u nju. Smo zato sto se ime i prezime mojih roditelja ne nalazi po TV ekranima , parlamentima i stranicama novina rezervisanim za politiku , i "DZET SET" sta god to znacilo

Image
Joj bas mi te je nekako zao, sta cu ti ja nisam ja odredio gdje ces se i kako roditi.......a moze svi koji ste voljni saljite mi hediju da se nikada ne vratim medju vas.......ali hocu ne da bi vas gledao, nego da bi vam vladao.....nazalost tako vam je danas........a jadna ili ne jadna firma ili grad ili drzava u kojoj ja budem radio, svakako ce od mene imati koristi......a i ja od njih.........money rules the world.......pa pratite malo ljudi trendove ovaj balkanski shrot vise nije u modi.....ti fazoni sentimentalnosti i covjecnosti itd, ma daj pa svijet se na to zgraza ali sta ces to je ono sto nas je i dovelo do toga.....i nisam ovdje tema jaaa nego bosnjacka gimazija, ako bas zelite otvorite novu temu naslovljenu na mene, meni ce biti velika cast.....vidim poredite "nas" i sa likovima iz harry pottera, ah kako dojmljivo.........uzivajte ljudi i ne dajte da vas iko nervira jer zivot je kratak da bi ga tako tracili.....
Ereinion

Post by Ereinion »

TareSA wrote:
bach wrote:KO li nam se to ruga ?

Pa brale i ja studiram u inostranstvu ali sam iz tvoje lijepe skole izbacen a da nisam ni usao u nju. Smo zato sto se ime i prezime mojih roditelja ne nalazi po TV ekranima , parlamentima i stranicama novina rezervisanim za politiku , i "DZET SET" sta god to znacilo

Image
Joj bas mi te je nekako zao, sta cu ti ja nisam ja odredio gdje ces se i kako roditi.......a moze svi koji ste voljni saljite mi hediju da se nikada ne vratim medju vas.......ali hocu ne da bi vas gledao, nego da bi vam vladao.....nazalost tako vam je danas........a jadna ili ne jadna firma ili grad ili drzava u kojoj ja budem radio, svakako ce od mene imati koristi......a i ja od njih.........money rules the world.......pa pratite malo ljudi trendove ovaj balkanski shrot vise nije u modi.....ti fazoni sentimentalnosti i covjecnosti itd, ma daj pa svijet se na to zgraza ali sta ces to je ono sto nas je i dovelo do toga.....i nisam ovdje tema jaaa nego bosnjacka gimazija, ako bas zelite otvorite novu temu naslovljenu na mene, meni ce biti velika cast.....vidim poredite "nas" i sa likovima iz harry pottera, ah kako dojmljivo.........uzivajte ljudi i ne dajte da vas iko nervira jer zivot je kratak da bi ga tako tracili.....
Prije ću izvršiti kolektivno samoubistvo sa članovima uže porodice, nego da mi jedan skorojevićki papan kao ti vlada. Čuj ga, on će da vlada. Žao mi je što ću te razočarati, ali ovaj napaćeni narod ipak po malo dolazi pameti u zadnje vrijeme. Ako je nasjeo na razne podvale stotinu puta, neće vala i sto i prvi put, barem se nadam...
danas

Post by danas »

TareSA wrote:
Joj bas mi te je nekako zao, sta cu ti ja nisam ja odredio gdje ces se i kako roditi.......a moze svi koji ste voljni saljite mi hediju da se nikada ne vratim medju vas.......ali hocu ne da bi vas gledao, nego da bi vam vladao.....nazalost tako vam je danas ........a jadna ili ne jadna firma ili grad ili drzava u kojoj ja budem radio, svakako ce od mene imati koristi......a i ja od njih.........money rules the world.......pa pratite malo ljudi trendove ovaj balkanski shrot vise nije u modi.....ti fazoni sentimentalnosti i covjecnosti itd, ma daj pa svijet se na to zgraza ali sta ces to je ono sto nas je i dovelo do toga.....i nisam ovdje tema jaaa nego bosnjacka gimazija, ako bas zelite otvorite novu temu naslovljenu na mene, meni ce biti velika cast.....vidim poredite "nas" i sa likovima iz harry pottera, ah kako dojmljivo.........uzivajte ljudi i ne dajte da vas iko nervira jer zivot je kratak da bi ga tako tracili.....
evo da se slozim sa tobom... :D

svakako, tacno je da ces nam ti nazalost vladati... jer tako nam je nazalost danas, da se jucerasnji piljari sepure i vladaju... na nasu zalost, a na tvoju srecu -- dobro ti to rece...

jer sila boga ne moli, pa znamo da ni ti ni tvoj babo koji ste zajahali na vlast u mutnom, je necete nikad pustiti... a vidim da su te tome naucili u ovoj elitnoj gimnaziji... a vidim i kakvim su te covjekom napravili u prvoj nam gimnaziji u bosnjaka... da se izrugujes covjecnosti i velicas samo korist i vlast... neka, tako i treba, pokazite svoje pravo lice, ne stidite se svoje bahatosti i arogancije... bravo elito, ponosna sam na vas...

samo da dodam -- ti i takvi kao ti, mojom malenkoscu nikada necete vladati. hvala bogu, pobjegla sam od vas.
zlata

Post by zlata »

Je'l' i DEEN is'o u Bosnjacku...k'o Amra Silajdzic?
Zox

Post by Zox »

Neko rece "nek pocrkaju dusmani".
Ovoliko licemjerje ja u zivotu nisam vidio. ZNA SE sta zagovara SDS, ZNA se za sta se borilo u Sarajevu. Ne mozes jednom guzicom na dvije stolice, dajte ili da se svi fino podijelimo (bolje sagovornike za to od RS i HDZ-a necete naci) ili da se NE dijelimo.
Ali NE. Medjunarodnoj zajednici cemo prodavati pricu kako smo za multietnicku drzavu da se ne raskomadamo, a ovamo cemo zapisati teritori cim mozemo, kojekakvim aerodromima, demonstracijama, gimnazijama (finansiranim iz budzeta.)
Dokle vise to ibrecenje "sta vam smetaju demonstracije, sta vam smeta aerodrom, sta vam smeta gimnazija, ovo prvo je sloboda, ovo drugo je otac nacije, ovo trece je multietnicko", kome vise prosipate tu pricu?
Reina

Post by Reina »

Super, izgleda da su svi zato da se u cijeloj BiH uci po jedinstvenom
Planu i programu koji su SVI prihvatili ali ga ne primjenjuju.. Znaci
Nakon revolucije u RS ce se uciti po jedinstvenom planu i programu, nece djecu uciti da su cetnici bili pozitivni likovi, postavljace simbole koji ne degradiraju djecu ostalih nacionalnosti, nece se slaviti krsna slava kao drzavni praznik, U Hercegovini u skolama pod jednim krovom vise se nece uciti po hrvatskom i posebno bosanskom planu i programu, (koji je i prihvacen) sve katolicke skole ce se ukinuti, ukinut ce se i ta jedna bosnjacka, i svi ce uciti po jedinstvenom planu i programu kao sto to rade u vecim gradovima Federacije.
Ma predivnoooooooo i ja sam ZA.... :-) juuuuupiiii :-D
senada

Post by senada »

Trazeci nesto po netu, naletih na ime guzonjinog sina - pise da je upisao - PBGS - u prijevodu stoji - Psihijatrijska Bolnica Guzonjinih Sinova :zzzz:
zlata

Post by zlata »

mashenka wrote:Super, izgleda da su svi zato da se u cijeloj BiH uci po jedinstvenom
Nakon revolucije u RS ce se uciti po jedinstvenom planu i programu, nece djecu uciti da su cetnici bili pozitivni likovi, postavljace simbole koji ne degradiraju djecu ostalih nacionalnosti, nece se slaviti krsna slava kao drzavni praznik, U Hercegovini u skolama pod jednim krovom vise se nece uciti po hrvatskom i posebno bosanskom planu i programu, (koji je i prihvacen) sve katolicke skole ce se ukinuti, ukinut ce se i ta jedna bosnjacka, i svi ce uciti po jedinstvenom planu i programu kao sto to rade u vecim gradovima Federacije.
Pa ta "jedina bosnjacka" vec ima toliko mocne i bogate sponzore....da slobodno moze funkcionirati bez drzavnog $$$$ i van jedinstvenog programa. Zasto bi se nasa "Nouvelle Riche" i "SDA Begovici" skolovali u istim skolama kao obicna raja?
Zadig

Post by Zadig »

imam diplomsko pitanje za maturante iz bosnjacke gimnazije:

Kada prolazim pored prve bosnjacke gimnazije zrak koji udisem jel bosnjacki, srpski ili hrvatski?

:D
Reina

Post by Reina »

zlata wrote:
mashenka wrote:Super, izgleda da su svi zato da se u cijeloj BiH uci po jedinstvenom
Pa ta "jedina bosnjacka" vec ima toliko mocne i bogate sponzore....da slobodno moze funkcionirati bez drzavnog $$$$ i van jedinstvenog programa. Zasto bi se nasa "Nouvelle Riche" i "SDA Begovici" skolovali u istim skolama kao obicna raja?
pa kakve ko ima sponzore mi ne znamo, u svakom slucaju sto vise sponzora to je dobro za djecu, medjutim, meni je gore da neko
uzima pare iz drzavnog budzeta a najmanje uce o toj drzavi.....
ljubavi prema istoj.... uh kad bih sad detaljisala..... ne mogu vise pisati
previse mi misli lete na nagradu koju smo osvojili za film Grbavica..
Zivjela Bosna :bih: :bih: :bih:
zlata

Post by zlata »

mashenka wrote:
zlata wrote:
pa kakve ko ima sponzore mi ne znamo, u svakom slucaju sto vise sponzora to je dobro za djecu, medjutim, meni je gore da neko
uzima pare iz drzavnog budzeta a najmanje uce o toj drzavi.....
ljubavi prema istoj.... uh kad bih sad detaljisala..... ne mogu vise pisati
previse mi misli lete na nagradu koju smo osvojili za film Grbavica..
Zivjela Bosna :bih: :bih: :bih:
Pa ne znam bas kol'ko ima istine u tom...ravnopravnom financiranju buducih patriota BiH. :x Kol'ko znam....skole u mojoj kasabi su pretezno "bosnjacke"...ipak..."neja se $$$ ni za grijanje"! Valjda ne zasluzuju. Oni su tek "provincijalci" a nikako "bosnjacka elita"! Jaooooo...nisam nikad bila komunista...al'mi pravo "bidne zao" Titina vakta. Ne samo da se je imalo za grijanje...nego je sistem omogucav'o isto skolovanje SVIMA...neovisno od tog: "Ciji si? Sta si? Cak su i "narodni neprijatelji" i protivnici sistema imali isti pristup visem skolstvu...k'o i "lojalni" gradjani.

Po tvojoj teoriji...Tito rahmetli Aliji nikad nije trebo dozvol'ti pristup univerzitetu. Zasto bi financirali "drzavne neprijatelje"? Je'l' tako?

Izgleda...da me je skolovala IVZ ili takva vlast...ja bih morala prvo ici u sumu po drva za grijanje...pa onda u'skolu!
Post Reply