Ima li kakvih bivsih/sadasnjih polaznika te skole da nam priopce koju o njenom kvalitetu?
Jer osim sto znamo da direktorica skole aktivno stimulise ucenike da demonstriraju u vrijeme nastave
Demokratija - sloboda izbora.Prenj wrote:Evo jos dilema za razmisljanje:
Zanimljivo je da su skoro u isto vrijeme dvije, barem po imenu nacionalno/religiozno eksluzivne, skole Katolicki skolski centar i Bosnjacka gimnazija, niknule jedna pored druge.
odakle se finansiraju - iz tvog džepaPrenj wrote:Koja je uopste svrha (skupog) osnivanja takvih skola?
Ne znam, ali očito nešto ne štima.Prenj wrote:Zar postojece srednje skole grada Sarajeva nisu bile dovoljno dobre?
seljak_cojek wrote:Demokratija - sloboda izbora.Prenj wrote:Evo jos dilema za razmisljanje:
Zanimljivo je da su skoro u isto vrijeme dvije, barem po imenu nacionalno/religiozno eksluzivne, skole Katolicki skolski centar i Bosnjacka gimnazija, niknule jedna pored druge.odakle se finansiraju - iz tvog džepaPrenj wrote:Koja je uopste svrha (skupog) osnivanja takvih skola?Ne znam, ali očito nešto ne štima.Prenj wrote:Zar postojece srednje skole grada Sarajeva nisu bile dovoljno dobre?
Upisati dijete u Katolički školski centar ili Bošnjačku gimnaziju je stvar izbora a upisati dijete u nasilno iskonstruisane "dvije škole pod jednim krovom" u Prozoru, Busovači,...... je segregacija jer ne možeš birati.Prenj wrote:seljak_cojek wrote:Demokratija - sloboda izbora.Prenj wrote:Evo jos dilema za razmisljanje:
Zanimljivo je da su skoro u isto vrijeme dvije, barem po imenu nacionalno/religiozno eksluzivne, skole Katolicki skolski centar i Bosnjacka gimnazija, niknule jedna pored druge.odakle se finansiraju - iz tvog džepaPrenj wrote:Koja je uopste svrha (skupog) osnivanja takvih skola?Ne znam, ali očito nešto ne štima.Prenj wrote:Zar postojece srednje skole grada Sarajeva nisu bile dovoljno dobre?![]()
Velika hvala na (ne)argumentovanom doprinosu diskusiji.
Pa da nastavimo ...
Danas smo svjedoci pojave otvorene segregacije djece u mnogobrojnim osnovnim i srednjim skolama na podrucju BiH.
Da li ove dvije skole igraju odredjenu ulogu u tom procesu ili su one segregacijske samo po imenu?
Prenj , ovo je više nego konstruktivno .........ja bih dodao da je tema poklopljenaUpisati dijete u Katolički školski centar ili Bošnjačku gimnaziju je stvar izbora a upisati dijete u nasilno iskonstruisane "dvije škole pod jednim krovom" u Prozoru, Busovači,...... je segregacija jer ne možeš birati.
Ne slazem se.manijak1 wrote:Prenj , ovo je više nego konstruktivno .........ja bih dodao da je tema poklopljenaUpisati dijete u Katolički školski centar ili Bošnjačku gimnaziju je stvar izbora a upisati dijete u nasilno iskonstruisane "dvije škole pod jednim krovom" u Prozoru, Busovači,...... je segregacija jer ne možeš birati.
![]()
sa ovom konstatacijom .
SDPnajSrce wrote:ista pitanja i za katolicku skolu bas ko finansira
"Promicatelj"?????komi wrote:SDPnajSrce wrote:ista pitanja i za katolicku skolu bas ko finansira:D:D
pa samo ti ime govori???
ako katolička crkva po japanu i južnoj koreji ima svoje centre zašto ne bi sponzorisala škole u zemlji gdje ima dosta katolika
promicatelj školstva je biskup Pero Sudar
:D:D
E vidiš to je sloboda izbora o kojoj sam govorio. Niko te ne prisiljava da upišeš dijete u te škole ako ne želiš. I opet ponavljam da djeca (roditelji) u Prozoru, Busovači nemaju tu mogućnost (iako su to škole kojima je osnivač država).hrasno38 wrote:Jebes ti skole koje imaju imaju prefix Bosnjacka, Srpska ili Hrvatska. .............
Ja sam svoje dijete upisao u obicnu skolu koja se zove po jednom gradskom naselju jer mi to tako najvise pase. Kada podje u srednju to nece 100% biti Bosnjacka ali ni Hrvatska i Srpska ali ako bude "BOSANSKA" tu nece biti dilema.
Izgleda da tebe vise kopka naziv 'Bosnjacka/i/o' od direktorice skole i ucenika koji demonstriraju u vrijeme nastave!Prenj wrote:Insipirisan novom reklamom ...
Ima li kakvih bivsih/sadasnjih polaznika te skole da nam priopce koju o njenom kvalitetu?
Jer osim sto znamo da direktorica skole aktivno stimulise ucenike da demonstriraju u vrijeme nastave, malo je drugih poznatih cinjenica.