Pruzimo podrsku Generalu Delicu

Locked
Maraschino

Post by Maraschino »

chuchumbamayumbe wrote:
Maraschino wrote:
Shoba wrote:vidjecemo sta ce sud reci.....a sto se podrske tice, on je ima vise nego sto mu treba. Nego, sad treba odgovoriti na neka yebena pitanja.

On je bio jedini general koji je u ratu i neimastini bio DEBEO, i koga niko nikad nije vidio na liniji. Kazu da je na jednom prijemu pojeo 15 tulumbi...za vrijeme rata......u stvari,bio je samo Alijin poslusnik, SDA potrcko.....

:lol: :lol:

e ovo definitivno treba zapamtiti kao jedan "biser"komentar

p.s. sto neko rece, nemas sta reci-preskoci temu :roll:
Ne vidim u čemu je problem sa komentarom?
Ne vjerujes da je uvazeni general mogao pojesti 15 tulumbi?
Mogu i ja pojesti 15 tulumbi, ali da mi je u ratu bila makar jedna, a ne 15?!
A to sto se udebljao, garant nije on lunch paketa i graha. Mozda je ipak od tulumbi...jedna tamo, jedna vamo, 15 tamo...pa koja baklava i da vidis kako raste glava!
Haman ko teleća.
ma ovo mi je vise "sega" :D

a podsjeca me na post titovsko vrijeme,kada se govorilo : imao je stari toliko auta,vila,prstenova,gaca,carapa...
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Maraschino wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
Maraschino wrote:
:lol: :lol:

e ovo definitivno treba zapamtiti kao jedan "biser"komentar

p.s. sto neko rece, nemas sta reci-preskoci temu :roll:
Ne vidim u čemu je problem sa komentarom?
Ne vjerujes da je uvazeni general mogao pojesti 15 tulumbi?
Mogu i ja pojesti 15 tulumbi, ali da mi je u ratu bila makar jedna, a ne 15?!
A to sto se udebljao, garant nije on lunch paketa i graha. Mozda je ipak od tulumbi...jedna tamo, jedna vamo, 15 tamo...pa koja baklava i da vidis kako raste glava!
Haman ko teleća.
ma ovo mi je vise "sega" :D

a podsjeca me na post titovsko vrijeme,kada se govorilo : imao je stari toliko auta,vila,prstenova,gaca,carapa...
Po čemu te to podsjeća na post titovsko vrijeme?
To hoces da uporedis Delica i Tita na neki nacin, ili?
Titi je svasta moglo stati pod kapu zbog njegovih zasluga, i to mu je citav svijet priznao.
chuchumbamayumbe

ejub wrote:Pratim ovaj forum i razne teme koje se postave za diskusiju.Isto tako pratim i par likova koji se javljaju(uglavnom su to isti likovi) na razne teme vezane za Armiju BiH ,Aliju I. komadante u armiji i sve ono sto je vezano za DRŽAVU BIH i njenu odbranu u zadnjoj agresiji sa istoka-Srbija i nasi domaci izdajnici i zapada Hrvatska
Uglavnom su isti ,naravno vrlo negativni komentari.
Meni je drago da je doslo vrijeme kad ,mozes da izneses svoje misljenje a da nezavrsis na kakvom otoku.
A sa druge strane isto tako ovi pojedini likovi kojima sve smeta moraju da znaju da ima i onih koji se neslazu sa ovim negativnostima.
Moraju znati da ima onih (a ako bolje pogledaju vidjece da su ti vecina) kojima je Alija svetinja.Moraju znati da komadant Armije BiH nije mala stvar .....
Moraju znati da vise nikada Jugoslavije ,da nema vise Bosnjakla koji ce sutjeti i klimati glavom ,da nema vise brastva i jedinstva(onakvog da samo bosnjaci vole).....................
E sad neka imaju to na umu........................
Bravo Ejube, tako treba!
Jos samo da se javno kazu imena tih "mrzitelja" i kriticara Alije, Armije i Bosnjaka pa da se konacno jednom zauvijek protjeraju sa foruma i da ih posaljemo tamo gdje im je mjesto.
Da nas puste da uzivamo u plodovima nase borbe...u rahatluku, zdravlju i sevdahu.
To je nama nasa borba dala.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

ejub wrote:Pratim ovaj forum i razne teme koje se postave za diskusiju.Isto tako pratim i par likova koji se javljaju(uglavnom su to isti likovi) na razne teme vezane za Armiju BiH ,Aliju I. komadante u armiji i sve ono sto je vezano za DRŽAVU BIH i njenu odbranu u zadnjoj agresiji sa istoka-Srbija i nasi domaci izdajnici i zapada Hrvatska
Meni je drago da je doslo vrijeme kad ,mozes da izneses svoje misljenje a da nezavrsis na kakvom otoku.
A sa druge strane isto tako ovi pojedini likovi kojima sve smeta moraju da znaju da ima i onih koji se neslazu sa ovim negativnostima.
Moraju znati da ima onih (a ako bolje pogledaju vidjece da su ti vecina) kojima je Alija svetinja.Moraju znati da komadant Armije BiH nije mala stvar .....
Moraju znati da vise nikada Jugoslavije ,da nema vise Bosnjakla koji ce sutjeti i klimati glavom ,da nema vise brastva i jedinstva(onakvog da samo bosnjaci vole).....................
Osjete tu slobodu misljenja i govora svaki dan, na vlastitoj kozi, u svakoj mogucoj i nemogucoj situaciji, nista ne brini.
Carlito Brigante

Post by Carlito Brigante »

Ovaj Zov_divljine mora da je kakav Delićev amidžić iz Visokog, čuj Delić se drž'o, k'o i u ratu, herojski. Možda misli na Delićevo "herojsko" držanje u Ženevi '93.-e iza Alijinih leđa dok je Mladić na čelu svojih trupa doš'o iznad Hrasnice? Taj krmak je jedino (doduše privremeno) "oslobodio" vilu na Breci, ili Breki, kako ko voli. Dudaku, Naseru, Seferu i sličnima kapa dolje, a ovaj svakako ništa bolje nije ni zaslužio. :x
IMME

Post by IMME »

Carlito Brigante wrote:Ovaj Zov_divljine mora da je kakav Delićev amidžić iz Visokog, čuj Delić se drž'o, k'o i u ratu, herojski. Možda misli na Delićevo "herojsko" držanje u Ženevi '93.-e iza Alijinih leđa dok je Mladić na čelu svojih trupa doš'o iznad Hrasnice? Taj krmak je jedino (doduše privremeno) "oslobodio" vilu na Breci, ili Breki, kako ko voli. Dudaku, Naseru, Seferu i sličnima kapa dolje, a ovaj svakako ništa bolje nije ni zaslužio. :x
Najkrace - da sam neko ... umjesto njega tebe bih u Hag, ciste savjesti ostavsi - koja li si ti bagra :zzzz:
ejub

Post by ejub »

chuchumbamayumbe wrote:
Bravo Ejube, tako treba!
Jos samo da se javno kazu imena tih "mrzitelja" i kriticara Alije, Armije i Bosnjaka pa da se konacno jednom zauvijek protjeraju sa foruma i da ih posaljemo tamo gdje im je mjesto.
Da nas puste da uzivamo u plodovima nase borbe...u rahatluku, zdravlju i sevdahu.
E sad ja ne znam za sta si se ti borio......,ali ja znam da cista obraza mogu da branim bosnjake ,Aliju ,nase generale ........................a pojedinci sto pokusavaju da oblate sve sto uje ustalo u odbranu BiH neka se zamisle........

Samo moraju znati da su se Bosnjaci opametili...........
Maraschino

Post by Maraschino »

Otisla tema u helac kao i svaka :)

Ovdje se govori o optuzbama za ratni zlocin a ne o zalugama Delica.

Kada gospon dodje a Vi mu na racun i tuljumbe i humanitarnu i sekretarice i sve sto Vam padne na um i sve sto Vam je neko u zivotu skrivio.

Na kraju , jebe mi se i za Delica i sve Delice jer nikada nisam cekao da mi neko drugi pravi "dobro" u zivotu nego sam gledao da sam svoj zivot uredim.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

ejub wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
Bravo Ejube, tako treba!
E sad ja ne znam za sta si se ti borio......,ali ja znam da cista obraza mogu da branim bosnjake ,Aliju ,nase generale ........................a pojedinci sto pokusavaju da oblate sve sto uje ustalo u odbranu BiH neka se zamisle........

Sorry sto se mjesam - ali samo mi reci, iskreno, jesi li se za ovo danas borio?
chuchumbamayumbe

Maraschino wrote:Otisla tema u helac kao i svaka :)

Ovdje se govori o optuzbama za ratni zlocin a ne o zalugama Delica.

Kada gospon dodje a Vi mu na racun i tuljumbe i humanitarnu i sekretarice i sve sto Vam padne na um i sve sto Vam je neko u zivotu skrivio.

Na kraju , jebe mi se i za Delica i sve Delice jer nikada nisam cekao da mi neko drugi pravi "dobro" u zivotu nego sam gledao da sam svoj zivot uredim.
Slazem se sa konstatacijom.
Ovo je zrelo da se zamandali.
ejub

Post by ejub »

_BosanaC wrote:
ejub wrote:
chuchumbamayumbe wrote: Bravo Ejube, tako treba!

Sorry sto se mjesam - ali samo mi reci, iskreno, jesi li se za ovo danas borio?
-Nezavisna BiH -da
-Da slobodno mogu nazvati selam-da
-da nema vise ulica "Milosa Obilica" i parkova "cara dusana"-da
-da pare umjesto da idu u Bg ostaju u Sarajevu -da
-Da mogu sa svojom djecom postiti mjesec Ramazana i Ici u džamiju bez straha -da
Da mogu djetetu dati pravo muslimansko ime- da

da ima ovoliko "tajkuna" -ne
da na vidjelo isplivaju razne cele i sl-ne

I jos par stvari koje me jako nerviraju ali to je sitno u odnosu na ono sto sam dobio .
E sad meni je vjera ,džamija ,pravo da kazem sta mislim jako bitno a nekome je bitno samo da natrpa zadnji dio i sve mu se vrti oko toga
seln

Post by seln »

ejub wrote:

Jesu...vidjelo se na izborima.
seln

Post by seln »

ejub wrote:
-Nezavisna BiH -da
-Da mogu sa svojom djecom postiti mjesec Ramazana i Ici u džamiju bez straha -da

I jos par stvari koje me jako nerviraju ali to je sitno u odnosu na ono sto sam dobio .
E sad meni je vjera ,džamija ,pravo da kazem sta mislim jako bitno a nekome je bitno samo da natrpa zadnji dio i sve mu se vrti oko toga
Sto jest - jest...prije se nije smjelo ni postiti, ni selam nazivati, ni muslimansko ime davati....svi muslimanski domovi puni Pera i Mara....
bengin

Post by bengin »

seln wrote:
ejub wrote:
-Nezavisna BiH -da

Sto jest - jest...prije se nije smjelo ni postiti, ni selam nazivati, ni muslimansko ime davati....svi muslimanski domovi puni Pera i Mara....
Blago tebi ljubavi pa ti sva briga spala na to možeš li ić u džamiju, postit mjesec ramazana, nazivat selam itd. Tebi izgleda, za razliku od ogromne većine u ovoj jebenoj državi, trpeza puna. Ili si SDA prvoborac, dajdžić neke od rukovodećih glava na državnim jaslama, neko ko se umjesto za vlastitom glavom povodi za onim što mu mjesni hodža (SDA perjanica) kaže, ili nešto sl.? Ili si dovoljno glup da potrebu za boljim i normalnijim životom u ovoj jebenoj državi zadovoljavaš džamijom i selamom.
realna do boli

Post by realna do boli »

-Nezavisna BiH -da

Onda meni ostaje da se pitam. za sta su se moj brat i muz borili u Armiji BiH ?
pinkzelena

Post by pinkzelena »

Sto jest - jest...prije se nije smjelo ni postiti, ni selam nazivati, ni muslimansko ime davati....svi muslimanski domovi puni Pera i Mara....[/quote]

Ovo boldirano nije tacno! Prije rata, bar onoliko koliko se ja sjecam, a mislim da se dobro sjecam, nisam bila bas tako mala.. i davala su se muslimanska imena, muska djeca se sunetila, kandilji na dzamijama gorili, postilo se, moja nana isla u dzamiju, Bajram se slavio, bilo onih kaseta za kupiti "ilahije i kaside" ovoga se dobro sjecam..stare komsinice to kupovale i gledale.Ono sto jest jest, a ono sto nije stvarno nije.
Moja mi je druga nana- majka pricala da je i njena mama bila pokrivena, isla u dzamiju.. niko joj nije branio... prema tome, da mi neko tvrdi sad da se nije smjelo postiti, klanjati, selam nazivati itd....davati muslimanska imena..
je smijesno.Ovo mi vuce nekako na islamizaciju drzave, u kojoj se i prije rata sve smjelo raditi ono sto je gore nabrojano.A to muslimanski domovi puni pera i mara..treba shvatiti da su ljudi davali svakojaka imena jer su im se svidjala, a ne iz straha.Meni su moji dali katolicko ime,ali ne jer nisu smjeli muslimansko,vec eto..to im se svidjalo i sta.
Isto tako, znala sam kome cu reci merhaba, kome dobar dan i nikad mi niko nije zabranio,niti je rekao: suti, ne smijes!
Samo tad je bilo puno bolje..religija je bila lijepa stvar,intimna,nije se pricalo u ovolikoj mjeri ko danas,uvijek se nekako sjetis onih nana..kad spremaju iftar,a danas je skoro svako musliman po potrebi! ili drugi... da ne bude da muslimane prozivam.
nosara

Post by nosara »

Pinkzelena, svaka ti je zlatna!
Optimus_Prime

Post by Optimus_Prime »

Napokon ima pravde,tko kaže da je nema,laže,ako bude i Boga neće Delić do kraja života iz zatvora za zločine za koje je odgovoran.
ejub

Post by ejub »

bengin wrote:
seln wrote:
ejub wrote:
-Nezavisna BiH -da

Blago tebi ljubavi pa ti sva briga spala na to možeš li ić u džamiju, postit mjesec ramazana, nazivat selam itd. Tebi izgleda, za razliku od ogromne većine u ovoj jebenoj državi, trpeza puna. Ili si SDA prvoborac, dajdžić neke od rukovodećih glava na državnim jaslama, neko ko se umjesto za vlastitom glavom povodi za onim što mu mjesni hodža (SDA perjanica) kaže, ili nešto sl.? Ili si dovoljno glup da potrebu za boljim i normalnijim životom u ovoj jebenoj državi zadovoljavaš džamijom i selamom.
Kao sto rekoh ja negledam po trpezi da li mi je dobro.A vidim ti nisi glup pa imas nekih rezona da je najbitnije da ti je supak pun pa da ti je dobro.
Prijavi se za azil u nekoj od zapadnih zemalja,supak ce ti vjerovatno biti pun ,na ovaj ili onaj nacin,ali tebi je to svejedno.
Deset u pola

Post by Deset u pola »

Suština cijele priče jeste da se ne smiju u isti koš trpati prave žrtve ovog rata i Alija i njegova banda, koji su svojom katastrofalnom politikom doveli ovaj narod na ivicu nestanka i još se na toj nesreći enormno obogatili.

ALIJA I NJEGOVA BANDA NISU ŽRTVE OVOG RATA.

Jel jasnije?
ejub

Post by ejub »

pinkzelena wrote:Sto jest - jest...prije se nije smjelo ni postiti, ni selam nazivati, ni muslimansko ime davati....svi muslimanski domovi puni Pera i Mara....[/quote]

Ovo boldirano nije tacno! Prije rata, bar onoliko koliko se ja sjecam, a mislim da se dobro sjecam, nisam bila bas tako mala.. i davala su se muslimanska imena, muska djeca se sunetila, kandilji na dzamijama gorili, postilo se, moja nana isla u dzamiju, Bajram se slavio, bilo onih kaseta za kupiti "ilahije i kaside" ovoga se dobro sjecam..stare komsinice to kupovale i gledale.Ono sto jest jest, a ono sto nije stvarno nije.
Moja mi je druga nana- majka pricala da je i njena mama bila pokrivena, isla u dzamiju.. niko joj nije branio... prema tome, da mi neko tvrdi sad da se nije smjelo postiti, klanjati, selam nazivati itd....davati muslimanska imena..
je smijesno.Ovo mi vuce nekako na islamizaciju drzave, u kojoj se i prije rata sve smjelo raditi ono sto je gore nabrojano.A to muslimanski domovi puni pera i mara..treba shvatiti da su ljudi davali svakojaka imena jer su im se svidjala, a ne iz straha.Meni su moji dali katolicko ime,ali ne jer nisu smjeli muslimansko,vec eto..to im se svidjalo i sta.
Isto tako, znala sam kome cu reci merhaba, kome dobar dan i nikad mi niko nije zabranio,niti je rekao: suti, ne smijes!
Samo tad je bilo puno bolje..religija je bila lijepa stvar,intimna,nije se pricalo u ovolikoj mjeri ko danas,uvijek se nekako sjetis onih nana..kad spremaju iftar,a danas je skoro svako musliman po potrebi! ili drugi... da ne bude da muslimane prozivam.
[/quote]

Ma super ,postis ides u džamiju i onda das ime djetetu Perica :roll: Zvuci simpaticno ali žaomi je ,nema vise tog vremena kada su Bosnjaci davali imena djeci po kumovima .
Ali isto tako danas nema zabrane da djetetu das ime kako god zelis
Locked