Zov_divljine wrote:chuchumbamayumbe wrote:
Delic nije odbranio BiH, odbranio ju je narod koje je proljevao svoju krv za nju.
Normalno da sam Delic nije odbranio BH!
Ali je svako na svoj nacin doprinjeo odbrani.
Po tebi, nikome pojedinacno se ne bi trebala odati pocast, jer eto kao, sta ti i ja imamo sa Izetom Nanicem koji je negdje iz Krajne....
Svakom pojedincu koji je bio u nasim redovima, pa i Delicu, treba odati postovanje i pruziti podrsku. Jer svo smo bili na istoj strani u borbi protiv istog dusmana.
A Delicevi navodni zlocini na drugu stranu, neka odgovara za to!
Moja su dva ujaka citav rat provela u Petom korpusu, tako da nema potrebe da se objasnjavamo o Nanicu, Dudaku, Sarganu...
Nismo ti i ja ti koji to treba da ucine...Drzava treba da oda pocast svakom borcu. Ne na nacin da im zamazuje oci certifikatima, borackim zakonima ili obecanjima od izbora do izbora. Borci su na dnu i oni nemaju nista od tvoga i moga hvala. Delic je vjerovatno dosao u audiju A8, boli ga briga, pun ko brod, zbrinu sebe i svoje potomke za narednih nekoliko godina.
To mene boli, a onda se jos nadje neko da kaze eto kako treba Delicu gladiti jaja i pomoci mu, jer je covjeku tesko, ovo-ono.
Proviri kroz prozor, puni kontejneri gladnih boraca, stoje pred granapom i kuckaju 2km da kupe 2 litra MB piva i na trenutak zaborave surovu stvarnost.
Borci mole za pomoc, a Delic hladi jaja u A8.
Necu vise o Delicu i slicnima njemu, fakat mi je muka.
Haj zdravo.