"Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post Reply
energy star

#3176 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

mirsek wrote: ToČno, posto ste posijali pokusaje samouprava i stavljanje HB zastava i oznaka gdje jeste i niste smjeli sad žanjite . :thumbup: :bih:
Jbt. cekas 15 godina poslije rata da se napokon postuje ustav FBIH i da slozno krenemo u izgradnju BIH kad se ono pohasilo i jos sa dodikom hoce da radi na pravljenju torova.
I trazi podrsku od Bosnjaka. :lol:
Vi bi složno u Europu sa dva tora: Jednim vašim a drugim Dodikovim.

Nismo poludili da vam dopustimo to!
RahatHurmašica

#3177 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by RahatHurmašica »

.
Last edited by RahatHurmašica on 24/03/2015 15:43, edited 1 time in total.
energy star

#3178 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

RahatHurmašica wrote:
energy star wrote:
mirsek wrote: ToČno, posto ste posijali pokusaje samouprava i stavljanje HB zastava i oznaka gdje jeste i niste smjeli sad žanjite . :thumbup: :bih:
Jbt. cekas 15 godina poslije rata da se napokon postuje ustav FBIH i da slozno krenemo u izgradnju BIH kad se ono pohasilo i jos sa dodikom hoce da radi na pravljenju torova.

mudro zboriš. Samo, koga briga šta majorizirani naprđuju?
Pa sviju onih koji su van trokuta Zenica-Sarajevo-Tuzla!
mirsek

#3179 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by mirsek »

energy star wrote:

Ocigledno jeste cim necete sa nama da ukidamo sve torove u BIH. :thumbup:
dalje

#3180 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by dalje »

mirsek wrote: Ocigledno jeste cim necete sa nama da ukidamo sve torove u BIH. :thumbup:
Koji ste to VI? Ako mislis na bosnjacke politicare njima nikad nije bilo ni na kraj pameti ukidanje RS.
Kao sto ni Srbima nikad nije bilo ni na kraj pameti vracanje Kosova u Srbiju. Isti razlozi.
Niko ne voli da dijeli vlast, pogotovo ne Bakir, Zlatko, Haris i ostale lopine.
energy star

#3181 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

mirsek wrote:
energy star wrote:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/bakir-ha ... /140715011

Ja nemam kompromisa oko dvije stvari.
Jedna je borba protiv korupcije. Tu ne smije biti nikakvih dilema. Druga, možda važnija, ne smije se ponovo sjedati za stol u vezi s novim kartama u BiH. Nema, dakle, trećeg entiteta, a nema ni priče da ćemo ukinut RS, jer to nije realno. Možda se u perspektivi i o tome može razgovarati, ali sada je to demagogija. Puno smo mi čuli priča o tome kako će ukinuti RS, o 100 posto BiH... Šta smo dobili? Dobili smo 100 posto RS. Tako da ja pokušava da vodim realnu politiku

Mi vam vamo iz Hercegovine želimo puno sreće pri vođenju takve realne politike!!!
mirsek

#3182 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by mirsek »

energy star wrote:
mirsek wrote:
energy star wrote:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/bakir-ha ... /140715011

Ja nemam kompromisa oko dvije stvari.
Jedna je borba protiv korupcije. Tu ne smije biti nikakvih dilema. Druga, možda važnija, ne smije se ponovo sjedati za stol u vezi s novim kartama u BiH. Nema, dakle, trećeg entiteta, a nema ni priče da ćemo ukinut RS, jer to nije realno. Možda se u perspektivi i o tome može razgovarati, ali sada je to demagogija. Puno smo mi čuli priča o tome kako će ukinuti RS, o 100 posto BiH... Šta smo dobili? Dobili smo 100 posto RS. Tako da ja pokušava da vodim realnu politiku

Mi vam vamo iz Hercegovine želimo puno sreće pri vođenju takve realne politike!!!
Pa jel ovo bilo prije ili poslije vezivanja zastava sa dodikom ????
Da ne spominjem nasilne pokusaje formiranja samouprave ??
Samo iskreno i posteno, ako nista barem po ustavu.
Ali ne htjedoste nesto tako da saradjujemo.
Nazalost :roll:

Sad žanjete ignoranciju. :nasolji1:
Mister Yes

#3183 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Mister Yes »

Na ovim izborima biramo izdajnike. Jer nema sumnje, ko god da pobijedi biće proglašen izdajnikom zbog onoga na šta će morati pristati. Pri tome će i Hrvati i Bošnjaci optuživati svoje predstavnike za izdaju. Jer takvi su kompromisi. Niko sa njima nije zadovojan.

Ostaje nam još da vidimo ko će preuzeti te uloge izdajnika sada u oktobru. Sve se sprema za sporazum. Dvadeset godina od Daytona, ICG izvještaj, sastanak kod Merkelovke, rezultati popisa taman nakon izbora (a ti rezultati se čekaju da se prema njima crtaju te izborne jedinice).

Hrvati će svoje optuživati da su dopustili ukidanje kantona a da se zauzvrat dobila samo izborna jedinica a ne i treći.

Bošnjaci će svoje optuživati za izdaju jer su dopustili crtanje novih karata podjele sada i Federacije na dva dijela. Pa makar se radilo samo o izbornim jedinicama.

Oni koji izgube ove izbore u oktobru biće u stvari najveći pobjednici. Jer u oktobru se biraju buduće izdajice. Izdajice će svoju ulogu uraditi i onda se 2018-te vraćaju prave stranke.
mirsek

#3184 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by mirsek »

Mister Yes wrote:Na ovim izborima biramo izdajnike. Jer nema sumnje, ko god da pobijedi biće proglašen izdajnikom zbog onoga na šta će morati pristati. Pri tome će i Hrvati i Bošnjaci optuživati svoje predstavnike za izdaju. Jer takvi su kompromisi. Niko sa njima nije zadovojan.

Ostaje nam još da vidimo ko će preuzeti te uloge izdajnika sada u oktobru. Sve se sprema za sporazum. Dvadeset godina od Daytona, ICG izvještaj, sastanak kod Merkelovke, rezultati popisa taman nakon izbora (a ti rezultati se čekaju da se prema njima crtaju te izborne jedinice).

Hrvati će svoje optuživati da su dopustili ukidanje kantona a da se zauzvrat dobila samo izborna jedinica a ne i treći.

Bošnjaci će svoje optuživati za izdaju jer su dopustili crtanje novih karata podjele sada i Federacije na dva dijela. Pa makar se radilo samo o izbornim jedinicama.

Oni koji izgube ove izbore u oktobru biće u stvari najveći pobjednici. Jer u oktobru se biraju buduće izdajice. Izdajice će svoju ulogu uraditi i onda se 2018-te vraćaju prave stranke.
A RS ce ostati netaknuta zajedno sa blokadama za EU i NATO ?
Znaci Bosnjaci kao apsolutna vecina u BIH ce dobiti sta ???? :-)
radostan dan

#3185 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by radostan dan »

ti momče brže s makarske rivijere no na nj...loše vrijeme?
Mister Yes

#3186 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Mister Yes »

radostan dan wrote:ti momče brže s makarske rivijere no na nj...loše vrijeme?
Mene pitaš? (zbunjuje me ovo "momče" :D )

Nisam ni bio dole već u CG. Tamo došao u subotu a ovdje se vratio danas. Nije ni malo 8 noći u ovoj krizi :-D
energy star

#3187 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

Mister Yes wrote:
Kantoni su ti koji sačinjavaju Federaciju.
Ukinu li se kantoni automatski se ukida i Federacija!

Dakle ako se kantoni ukinu automatski se tih 20-25 hrvatskih općina počinju samoorganizirati u jednu cjelinu!
radostan dan

#3188 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by radostan dan »

Mister Yes wrote:
radostan dan wrote:ti momče brže s makarske rivijere no na nj...loše vrijeme?
Mene pitaš? (zbunjuje me ovo "momče" :D )

Nisam ni bio dole već u CG. Tamo došao u subotu a ovdje se vratio danas. Nije ni malo 8 noći u ovoj krizi :-D

još smo mi momci...malo zarđali, aL gura se...gdje si bio, ako nije tajna?
Nije ni malo 8 noći
:shock: ...što piči vrijeme, sunce ti kalajisano... :-?

da ne bude off, šta zbore visokoumne crnogorice u vezi partija kod tete angele?
cindrlimindrli

#3189 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by cindrlimindrli »

energy star wrote:
Mister Yes wrote:
Kantoni su ti koji sačinjavaju Federaciju.
Ukinu li se kantoni automatski se ukida i Federacija!

Dakle ako se kantoni ukinu automatski se tih 20-25 hrvatskih općina počinju samoorganizirati u jednu cjelinu!
As'ti Isss'aaa kad krenete u formiranje te cjeline i pocnete lijepiti plakate po znakovima pored puta. Spreja se ima-check, Gange su spremne-check, tudje kokosi-check, farba za mazanje vrata po stanovima-check.
Ozezi!
Skijaš

#3190 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Skijaš »

Mister Yes wrote:Na ovim izborima biramo izdajnike. Jer nema sumnje, ko god da pobijedi biće proglašen izdajnikom zbog onoga na šta će morati pristati. Pri tome će i Hrvati i Bošnjaci optuživati svoje predstavnike za izdaju. Jer takvi su kompromisi. Niko sa njima nije zadovojan.

Nema dogovora o monoetničkim izbornim jedinicama jer nema dogovora oko toga gdje bi bile granice tih monoetničkih administrativnih jedinica. Odnosno, nije bitno zoveš li to Trećim, izbornom jedinicom ili regijom, ako se ide na podebljavanje linije među narodima, dogovor je nemoguć jer je nemoguće dogovoriti šta bi trebalo biti čije.
Hafis

#3191 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Skijaš wrote:

Nema dogovora o monoetničkim izbornim jedinicama jer nema dogovora oko toga gdje bi bile granice tih monoetničkih administrativnih jedinica. Odnosno, nije bitno zoveš li to Trećim, izbornom jedinicom ili regijom, ako se ide na podebljavanje linije među narodima, dogovor je nemoguć jer je nemoguće dogovoriti šta bi trebalo biti čije.
I da se prisjetimo pobjedničke skladbe s ''Vaš šlager sezone 2011'': ...nema ni ekskluziviteta nacionalnih stranka na ministarska mjesta kod formiranja federalne vlade... :)
Skijaš

#3192 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Skijaš »

Hafis wrote:
Skijaš wrote:

I da se prisjetimo pobjedničke skladbe s ''Vaš šlager sezone 2011'': ...nema ni ekskluziviteta nacionalnih stranka kod formiranja federalne vlade... :)
Ako SDA osvoji dovoljno glasova da može sa HDZ-om podijeliti tal, HDZ će dobiti taj ekskluzivitet na entitetskom nivou. Ali ja ne vjerujem da će SDA toliko ojačati.
webby-x

#3193 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by webby-x »

Skijaš, kako napreduje Vikićeva struja kod Radončića?

:D
Hafis

#3194 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Skijaš wrote:
Ako SDA osvoji dovoljno glasova da može sa HDZ-om podijeliti tal, HDZ će dobiti taj ekskluzivitet na entitetskom nivou. Ali ja ne vjerujem da će SDA toliko ojačati.
Pa tko bi im mogao pomrsiti račune u tom dealu?
webby-x

#3195 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by webby-x »

Hafis wrote:
Skijaš wrote:Ako SDA osvoji dovoljno glasova da može sa HDZ-om podijeliti tal, HDZ će dobiti taj ekskluzivitet na entitetskom nivou. Ali ja ne vjerujem da će SDA toliko ojačati.
Komšo.
To je onaj što sa Draganom ruča na Širokom.
Onaj što je istakao Antu kao "kandidata".

Moraš priznati da je simpatičan Skijašev naivni
romantičarski pogled na BiH i njeno društvo.

:)
energy star

#3196 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

cindrlimindrli wrote:
As'ti Isss'aaa kad krenete u formiranje te cjeline i pocnete lijepiti plakate po znakovima pored puta. Spreja se ima-check, Gange su spremne-check, tudje kokosi-check, farba za mazanje vrata po stanovima-check.
Ozezi!

S kakvom se to policijom onda misli održavati autoritet Federacije ako se ukinu kantoni a sa njima i kantonalna policija?
Skijaš

#3197 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Skijaš »

webby-x wrote:Skijaš, kako napreduje Vikićeva struja kod Radončića?

:D
Ja sam uvijek bio optimista i mislim da je to puno zdraviji pristup životu nego zauzeti stav kako su narodi trajno podijeljeni, kako nema nade za multietnički koncept, da bolestan ne može ozdraviti ili tužan postati sretan. Ja sam sposoban u svemu naći zrno nade. Nekad to bude opravdano, nekad ne bude, ali to su sporedne stvari, bitno je ostati dosljedan u nadi da stvar uvijek nekako može izdobriti.
Skijaš

#3198 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Skijaš »

Hafis wrote:
Skijaš wrote:
SDP i Komšić neće pristati na taj ekskluzivitet, Izetbegović i Radončić su zakrvili do maksimuma, a SDA neće toliko ojačati da bez njih može formirati vlast sa HDZ-om.
Mister Yes

#3199 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Mister Yes »

radostan dan wrote: još smo mi momci...malo zarđali, aL gura se...gdje si bio, ako nije tajna?
Herceg Novi. Prvi put u CG nakon rata.
radostan dan wrote:da ne bude off, šta zbore visokoumne crnogorice u vezi partija kod tete angele?
Ti naravno znaš da sam išao sa ljepšom polovinom? Sunčane naočale (nisu moje, Đanfranka su Ferea) mi omogućavaju da pomalo gledam okolo krišom. Ali baš da pričam? Star sam ja za takve avanture. Što je čovjek stariji život mu je draži i ne bi ga rizikovao brez prijeke potrebe :oops:
energy star

#3200 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

http://hsp-bih.ba/aktualnosti/37-vijest ... obode.html

Je li ovo i cvijeće okrenulo ćurak?

Tako i hrvatski narod mora imati na točno određenom ozemlju svoju izvršnu, sudbenu i zakonodavnu vlast kako bi sam odlučivao o svojoj sudbini jer je to temeljni stavak Međunarodnoga pakta o građanskim i političkim pravima koji se odnosi na politička nacionalno kolektivna prava.
Post Reply