ma taman da je inženjer... džaba muDrinski wrote:mora sa priznati da je doktor pravi hercegovac, sa pola foruma raspravlja, i ne odstupa ni makac, niko mu nista ne moze.
zna on da je prica bezvezna, ali se iskazuje kao dobar tehnicar.
"Prudski sporazum" ponovo aktivan
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2526 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2527 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Hafis wrote:
Vidiš, nije lako sa mnom
- Alfons Kauders
#2528 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
pst
eto arapa doktore
hiljade, hiljade tisuca
nadrogiranih, iz najnizih slojeva
uglavnom - nije majka muju karala... znas vec sto
eto arapa doktore
hiljade, hiljade tisuca
- BHCluster
#2529 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Hafisaga ako mislis na susret iz 2007. gen. R. Delić nije bio osudjen tada.Hafis wrote: 4. ''Sta mislis jel dobrosusjedski uz veselje i festu docekivati osudjene na UZP ?'' - svakako da nije dobrosusjedski, ali tu pojavu smo imali i ranije (gen. R. Delić), i neovisno što će netko sada uspoređivati čija su nedjela veća, princip je princip i mora važiti za sve. Ako može Delić - može i Kordić.....da zaključim: ili nitko, ili svi.
Vidiš, nije lako sa mnom
-
Hafis
#2530 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Pa ti stvarno vjeruješ da se ja nečega u životu bojim?Alfons Kauders wrote:pst
eto arapa doktore
hiljade, hiljade tisuca
I da me još tangira to.
Što je bilo, bilo je..bilo je i Arapa i nearapa, kakve sad veze ima to umivanje?
-
Nomo
#2531 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
porediti delica i kordica , to je kao da poredis Boga sa svinjom .
ps dario kordic je u busovaci ofrbao krme u zeleno i utjero ga u dzamiju . eto ko je dario k .
pps gojko susak je u canadi na svinji napisao tito . medjtim njega je tuzilo drustvo za zastitu zivotinja gore u kanadi .
ps dario kordic je u busovaci ofrbao krme u zeleno i utjero ga u dzamiju . eto ko je dario k .
pps gojko susak je u canadi na svinji napisao tito . medjtim njega je tuzilo drustvo za zastitu zivotinja gore u kanadi .
-
dert
#2532 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Hafise, Hafise pa ti si stvarno hafis
Dobro si to napamet naucio al' negdje su ti se zice pobrkale .Ubjedjujes druge u nesto sto i sam znas da ne moRe biti. Dobro pamti sta ti ova dva ''muderisa" Alfonso i Sanjin kazu
Nadoces ti u voznji .
- Alfons Kauders
#2533 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
"...ne bojim se vatre,Hafis wrote:Pa ti stvarno vjeruješ da se ja nečega u životu bojim?Alfons Kauders wrote:pst
eto arapa doktore
hiljade, hiljade tisuca
I da me još tangira to.
Što je bilo, bilo je..bilo je i Arapa i nearapa, kakve sad veze ima to umivanje?
turaka ni vlaha..."
a vidim ne bojis se ni provalit pred rajom
- BHCluster
#2534 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Je li je Hrvatima prihvatljiva ovakva podjela bh. entiteta RS?
-
Hafis
#2535 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Dobro nam došao r3d3.
Lijepo je vidjeti nove i ovako objektivne članove
.....prva pa odmah u glavu po drugim 
Lijepo je vidjeti nove i ovako objektivne članove
-
Hafis
#2536 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
A ti si onaj dosadni s brojevima što sam neki dan stavio na ignore
Šta je bilo? Baniralo te, pa se klonirao?
Šta je bilo? Baniralo te, pa se klonirao?
- Alfons Kauders
#2537 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
zaboravio si stojadinovic - pavelic i karadzic - boban ali tu je to negdjer3d3 wrote:na sve možeš samo im na saveznike ne udaraj.
cvetković-maček, tuđman-milošević, čović-dodik?
stara ljubav
- Yamcha
#2538 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Uh, r3d3, kakva je ovo karta? gdje si nju našao?
-
Hafis
#2539 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
....Kulenović-Pavelić....bilo je toga, bilo....Alfons Kauders wrote:zaboravio si stojadinovic - pavelic i karadzic - boban ali tu je to negdjer3d3 wrote:na sve možeš samo im na saveznike ne udaraj.
cvetković-maček, tuđman-milošević, čović-dodik?
stara ljubav
- BHCluster
#2540 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Ili ovako da izgleda tzv "Hrvaska" izborna jedinica za Predsjednistvo Bosne i Hercegovine koja ne prelazi entitetsku liniju, sa jednom stavkom a ta je da se dijeli na dva dijela te da glasovi imaju istu tezinu 50%-50%.
-
sanjin_1
#2541 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
ovaj "delegat" baš umislo da se nešto pita ...daje "dobrodošlice" mlati "banove"..dobro Alfonso reče...kad paralelna stvarnost postane jača od realnosti onda postaneš forumska "luda"Hafis wrote:Dobro nam došao r3d3.
Lijepo je vidjeti nove i ovako objektivne članove.....prva pa odmah u glavu po drugim
-
sanjin_1
#2542 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Ahh "doture" dragi pa kad možeš ti, zašto ne bi mogao bilo ko drugi? Usput, koliko si naloga imao do sada? Sigurno ne manje od 3.Hafis wrote: Šta je bilo? Baniralo te, pa se klonirao?
-
sanjin_1
#2543 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Sve u svemu, mešĆini da se "legitimnom" a bogami ni "nebeCkom" narodu ova najava ukudanja konstitutivnosti nije previše svidjela...a lijepo vam Skijaš reče još na početku teme.."ovo k'o da je Silajdžić pisao"
Ukratko, pošto mi je pomalo dosadilo igrati se "mačke i miša", epilog ove priče bit će nestanak entiteta . Iz tog razloga se i pokušava oživjeti Prudski sporazum (SDA - HDZ - SNSD) kao još jedna karifeka u stilu "eto, moremo se dogovoriti"...ličnog sam mišljenja da to ovaj put nema šanse da prođe zbog čitavog niza dešavanja na geopolitičkoj sceni a iz čitavog ovog procesa, sve strane izaći će kao gubitnici (Srbi - izgubit će entitet, Bošnjaci - ostat će bez kantona, Hrvati - ponovo neće imati teritorijalnu jedinicu u kojoj će biti etnička većina)...heben vakat pa eto ti
Ukratko, pošto mi je pomalo dosadilo igrati se "mačke i miša", epilog ove priče bit će nestanak entiteta . Iz tog razloga se i pokušava oživjeti Prudski sporazum (SDA - HDZ - SNSD) kao još jedna karifeka u stilu "eto, moremo se dogovoriti"...ličnog sam mišljenja da to ovaj put nema šanse da prođe zbog čitavog niza dešavanja na geopolitičkoj sceni a iz čitavog ovog procesa, sve strane izaći će kao gubitnici (Srbi - izgubit će entitet, Bošnjaci - ostat će bez kantona, Hrvati - ponovo neće imati teritorijalnu jedinicu u kojoj će biti etnička većina)...heben vakat pa eto ti
-
oakville
#2544 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Ne mogu srbi za zelenim pregovaračkim stolom izgubiti ono što su dobili vojno, ko što ni hrvati ne mogu za pregovaračkim stolom dobiti ono što nisu uspjeli dobiti vojno. Bošnjaci naravno mogu proslaviti pobjedu u postojanju geografskih linija na karti i varta 1 i pol volt zastave sa zvijezdicama, a mogu bogami snimiti i još koji film o genocidu, voli svijet gledati filmove o gubitnicima, mada im brzo dosade.sanjin_1 wrote:Sve u svemu, mešĆini da se "legitimnom" a bogami ni "nebeCkom" narodu ova najava ukudanja konstitutivnosti nije previše svidjela...a lijepo vam Skijaš reče još na početku teme.."ovo k'o da je Silajdžić pisao"![]()
- joint union
#2545 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Znaci oni nad kojima je pocinjen genocid su gubitnici? Aferim!oakville wrote:Ne mogu srbi za zelenim pregovaračkim stolom izgubiti ono što su dobili vojno, ko što ni hrvati ne mogu za pregovaračkim stolom dobiti ono što nisu uspjeli dobiti vojno. Bošnjaci naravno mogu proslaviti pobjedu u postojanju geografskih linija na karti i varta 1 i pol volt zastave sa zvijezdicama, a mogu bogami snimiti i još koji film o genocidu, voli svijet gledati filmove o gubitnicima, mada im brzo dosade.sanjin_1 wrote:Sve u svemu, mešĆini da se "legitimnom" a bogami ni "nebeCkom" narodu ova najava ukudanja konstitutivnosti nije previše svidjela...a lijepo vam Skijaš reče još na početku teme.."ovo k'o da je Silajdžić pisao"![]()
-
oakville
#2546 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Ma kakvi - oni su moralni pobjednici. Bogati na kojoj ti planeti živiš?
- mirsek
#2547 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Nisu oni to dobili.oakville wrote:Ne mogu srbi za zelenim pregovaračkim stolom izgubiti ono što su dobili vojno, ko što ni hrvati ne mogu za pregovaračkim stolom dobiti ono što nisu uspjeli dobiti vojno. Bošnjaci naravno mogu proslaviti pobjedu u postojanju geografskih linija na karti i varta 1 i pol volt zastave sa zvijezdicama, a mogu bogami snimiti i još koji film o genocidu, voli svijet gledati filmove o gubitnicima, mada im brzo dosade.sanjin_1 wrote:Sve u svemu, mešĆini da se "legitimnom" a bogami ni "nebeCkom" narodu ova najava ukudanja konstitutivnosti nije previše svidjela...a lijepo vam Skijaš reče još na početku teme.."ovo k'o da je Silajdžić pisao"![]()
To im je ostavljeno zbog zelje amera da ne bude traktorijada i ekonomski kolaps srbije a mozda i direktno ukljucivanje svim jednicama u rat u BIH.
Dakle,
ako ne slusaju kao sto sad rade, sve ce im to biti oduzeto, tj. svima nama ce se nametnuti novo rjesenje.
Nadam se ono koje ce unormaliti ovu drzavu i ojacati njene ingerenecije na putu u EU i NATO.
-
oakville
#2548 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Bogami im Amerika iz godine u godinu sve više oduzima RS i nameće nova rješenja, baš su ih značajno oslabili toliko da su stvarali tzv. "državne institucije" sa po 60% predstavnika iz RS-a, da ljudima ne zafali vlastimirsek wrote:Nisu oni to dobili.oakville wrote:Ne mogu srbi za zelenim pregovaračkim stolom izgubiti ono što su dobili vojno, ko što ni hrvati ne mogu za pregovaračkim stolom dobiti ono što nisu uspjeli dobiti vojno. Bošnjaci naravno mogu proslaviti pobjedu u postojanju geografskih linija na karti i varta 1 i pol volt zastave sa zvijezdicama, a mogu bogami snimiti i još koji film o genocidu, voli svijet gledati filmove o gubitnicima, mada im brzo dosade.sanjin_1 wrote:Sve u svemu, mešĆini da se "legitimnom" a bogami ni "nebeCkom" narodu ova najava ukudanja konstitutivnosti nije previše svidjela...a lijepo vam Skijaš reče još na početku teme.."ovo k'o da je Silajdžić pisao"![]()
To im je ostavljeno zbog zelje amera da ne bude traktorijada i ekonomski kolaps srbije a mozda i direktno ukljucivanje svim jednicama u rat u BIH.
Dakle,
ako ne slusaju kao sto sad rade, sve ce im to biti oduzeto, tj. svima nama ce se nametnuti novo rjesenje.
Nadam se ono koje ce unormaliti ovu drzavu i ojacati njene ingerenecije na putu u EU i NATO.
A NATO na funkcioniranje i postojanje RS nema uticaja, NATO je bio interventna snaga koja je stvarala RS, pa nema nikakvog razloga da nakon što su učestvovali u stvaranju sad nešto rade protivno sebi. Blebetanje o državnoj imovini i navodno "protivljenje ulasku u NATO u rs-u" je samo rješavanje pitanja ko će šta, gdje i koliko jamiti u podjeli imovine, to je sve.
Za EU mogu samo reći
Last edited by oakville on 14/08/2014 22:10, edited 1 time in total.
- joint union
#2549 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Ocito ne na istoj kao i ti. Ne bih da idem u OT, no da li su nad Srbima pocinjeni genocidi u II svjetskom ratu te pod Otomanskim carstvom, kako tvoji idoli vole reci?oakville wrote:Ma kakvi - oni su moralni pobjednici. Bogati na kojoj ti planeti živiš?
-
oakville
#2550 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Naravno da ti je bio genocid nad Srbima u II ratu, gluposti o otomanskoj imperiji ne treba ni komentarisati (čuj genocid nad srbima u Otomanskoj imperiji, kad su baš tada srbi najviše demografski napredovali u svojoj historij). I jel genocid nad srbima čini srbe pobjednicima u WWII? Nešto ne vidim da je tako.joint union wrote:Ocito ne na istoj kao i ti. Ne bih da idem u OT, no da li su nad Srbima pocinjeni genocidi u II svjetskom ratu te pod Otomanskim carstvom, kako tvoji idoli vole reci?oakville wrote:Ma kakvi - oni su moralni pobjednici. Bogati na kojoj ti planeti živiš?