"Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post Reply
Hafis

#2051 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote: Jednostavno mi opet nije jasno na cemu zasnivas svoje tvrdnje.

Dakle zato sto Hrvatima u BiH nije bas sve 'potaman', eto Angele da zavodi red. Gle cuda, Hrvati nisu jedini u nezavidnoj situaciji. Da li bi radije bio Hrvat u Mostaru ili Bosnjak u Srebrenici?

I eto radi te kozmicke nepravde EU ce natjerati druge da izadju u susret Hrvatima? Pa zasto to nisu vec uradili? Zasto nema tih dokumenata, izjava i poteza kojim bi se dokazale tvoje tvrdnje?
Ako nešto negiraš to ne znači da ne postoji.
Po tvom mišljenju ništa se posebno ne dešava, i BiH se lagano ali nezaustavljivo drmucka makadamom prema EU?
Mister Yes

#2052 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Mister Yes »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ponavljam, stavove ICG ne mozes predstavljati kao zvanicne stavove EU.

Nije problem sto ne znas odgovor, vec sto uopste nisi u stanju razumjeti pitanje.
To se zove skrivanje glave u pijesak.
ICG je samo katalizator promjene smjera.
Ok, a sta cemo sa preostala cetiri scenarija? Jer ja se ne sjecam da u izvjestaju fokus bio samo na jednom.

Dakle neka Hrvati guraju jedan koji im odgovara, a Sarajevo neka gura drugi. Rijec je o dva nespojiva scenarija. Sta cemo onda?
Ima 5 scenarija. Prvo Bošnjaci od tih 5 izaberu 2 koja su za njih prihvatljiva. Onda Hrvati od ta 2 izaberu jedan. Jel može tako? :D
Alfons Kauders

#2053 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: Jednostavno mi opet nije jasno na cemu zasnivas svoje tvrdnje.

Dakle zato sto Hrvatima u BiH nije bas sve 'potaman', eto Angele da zavodi red. Gle cuda, Hrvati nisu jedini u nezavidnoj situaciji. Da li bi radije bio Hrvat u Mostaru ili Bosnjak u Srebrenici?

I eto radi te kozmicke nepravde EU ce natjerati druge da izadju u susret Hrvatima? Pa zasto to nisu vec uradili? Zasto nema tih dokumenata, izjava i poteza kojim bi se dokazale tvoje tvrdnje?
Po tvom mišljenju ništa se posebno ne dešava, i BiH se lagano ali nezaustavljivo drmucka makadamom prema EU?
Ah, dakle teret dokaza nije na tebi koji nesto tvrdis, vec na meni koji trazim da to dokazes?

Pa eto, ti si naucnik, reci mi da li takav model mozes upotrijebiti u svom radu?
Hafis

#2054 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ponavljam, stavove ICG ne mozes predstavljati kao zvanicne stavove EU.

Nije problem sto ne znas odgovor, vec sto uopste nisi u stanju razumjeti pitanje.
To se zove skrivanje glave u pijesak.
ICG je samo katalizator promjene smjera.
Ok, a sta cemo sa preostala cetiri scenarija? Jer ja se ne sjecam da u izvjestaju fokus bio samo na jednom.

Dakle neka Hrvati guraju jedan koji im odgovara, a Sarajevo neka gura drugi. Rijec je o dva nespojiva scenarija. Sta cemo onda?
Ma šta će Sarajevo gurati?
Što su ih gurali, gurali su. 20 godina od rata, zemlja sve više tone i svatko živ kriv samo Sarajevo nije.
Potrošio se kredit žrtve, i trebat će prijeći s riječi na djela.
Da vidimo tu ljubav prema BiH i brigu za njenu dobrobit u praksi...gdje su te ideje, gdje su te vizije multietničkog i jednakopravnog društva koje ne silaze s usana sarajevskih političara? Ima li išta osim onog nećemo, ne damo, ne možemo?
stakasa

#2055 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by stakasa »

Alfons Kauders wrote:
Ah, dakle teret dokaza nije na tebi koji nesto tvrdis, vec na meni koji trazim da to dokazes?

Pa eto, ti si naucnik, reci mi da li takav model mozes upotrijebiti u svom radu?
Nije on nikakav naucnik nego medicinski tehnicar
sanjin_1

#2056 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:
Mister Yes
Ja isto vjerujem da stranci ovdje mogu uraditi šta god hoće. Ali činjenica jeste da će radikalizirati Bošnjake ako stvore treći na silu (mada kažem mogu i to). Ne mogu nikako da skontam zašto bi im to bilo u interesu? Imaš li ti neko objašnjenje? Zašto bi stranci namjerno radikalizirali Bošnjake?

Kada tako razmišljam jedini način da se ne radikaliziraju je da sami pristanu na treći. Ali opet, to ima smisla samo ako je Bošnjacima interes EU. Ako nije onda dobrovoljno neće pristati. A ako je na silu biće otpora i biće više brada i kratkih tola sasvim sigurno.
Ovdje se naivno slaže mit o strahu zapada od bošnjačke radikalizacije u BiH, i da će im u tom strahu gledati kroz prste i nakon 20 godina od prestanka rata na ovim prostorima. Otuda i neki bezrazložni osjećaj ''sigurnosti'' ...jer eto..mi smo opasni.
Evidentno je da bošnjačko političko vodstvo ne može preskočiti niti jednu prepreku koja vodi u EU - ovo će sada izazvati reakcije ''ujo, hercegćetnik, boban, heliodrom, separatisti, genocid, multietničnost..i ostale špice od kojih se ne živi.
RS se neće ugasiti preko noći, a treba naći dogovor s Hrvatima, na koji trenutno NITI JEDAN bošnjački političar nije spreman. Ne zato što neće, već zato što ne smije...barem ne još. A vrijeme će vrlo brzo pokazati gdje i u kome leži problem.
Moći će se to još par godina vrludati i razvlačiti onda će stvar leći. Neće se moći beskonačno sprovoditi politika ''mi nećemo'' a s druge strane ne nuditi jasno što hoće u stvari.
Ostaje još malo nabijanja cijene u vlastitim očima ovom jeftinom sagom s turcima, koja me upravo podsjeća na one njihove komercijalne i imbecilne serije kojima zaglupljuju ljude.
Ovdje se naivno slaže mit o strahu zapada od bošnjačke radikalizacije u BiH, i da će im u tom strahu gledati kroz prste i nakon 20 godina od prestanka rata na ovim prostorima. Otuda i neki bezrazložni osjećaj ''sigurnosti'' ...jer eto..mi smo opasni.
Strahovito naivno posmatranje eventualnog (naglašavam - eventualnog) razvoja situacije.
Vidi, pošto je očigledno da o politici vrlo malo znaš uputit će te u neke "pikanterije".
Prilikom razvoja raznih političkih modela uvjek se definišu najmanje dva (2) načina koji predstavljaju premise i konstrukciju putanje do određenog cilja. Npr. vidi ovako (hipotetički) naravno
Cilj - Funkcionalna država BiH
plan A - država sa građanskim uređenjima odnosno jedan čovjek - jedan glas (u ovom slučaju predstavlja jednu političku krajnost)
plan B - radikalizacija Bošnjačkog glasačkog tijela odnosno zahtjev za kompletnom unitarizacijom države i pretvaranje BiH u nacionalnu državu Bošnjaka (u ovom slučaju predstavlja drugu krajnost političke spektre)...

I jedna i druga putanja vode do istog cilja - funkcionalna država BiH

Itd..itd..
Evidentno je da bošnjačko političko vodstvo ne može preskočiti niti jednu prepreku koja vodi u EU - ovo će sada izazvati reakcije ''ujo, hercegćetnik, boban, heliodrom, separatisti, genocid, multietničnost..i ostale špice od kojih se ne živi.
Ono što ti ne želiš vidjeti iz samo tebi znanih razloga jeste činjenica da bošnjačko političko vodstvo NEĆE preskočiti niti jednu prepreku koja vodi u EU ako je ta prepreka nauštrb Bosne i Hercegovine. Primjera je bezbroj (od Aprilskog paketa pa tjeraj do dana današnjeg i S-F). A ovo sve što si nabrojao od bobana do heliodroma i ostalih špica stoji mada se bošnjačka politka na tome ne bazira. To je samo fino za šHukanje po forumima..
RS se neće ugasiti preko noći,
Ne baš preko noći ali će nestati takvom brzinom da ni samom preCeniku neće biti jasno šta se desilo (zezam se, naravno da mu je već jasno kuda idu stvari ali valja udarat dumine)
a treba naći dogovor s Hrvatima, na koji trenutno NITI JEDAN bošnjački političar nije spreman. Ne zato što neće, već zato što ne smije...barem ne još. A vrijeme će vrlo brzo pokazati gdje i u kome leži problem.
Dogovor sa Hrvatima već je postignut a zove se Washingtonski sporazum. Jasno je meni da biste vi sada i guzice dali da se sve iz ovog sporazuma vrati na početak ali kasno je sada. O tome ste trebali misliti kad ste proglašavali razne "samouprave", kršili Staut Mostara, ...itd..itd.. Ako ne znaš kako će se ova situacija sa Čovićem i HDZ-om završiti onda savjetujem da se prisjetiš šta se desilo nakon propale "samouprave".
Sa ostalim se slažem. Niti JEDAN bošnjački političar nije spreman da potpiše nestanak BiH i nestanak Bošnjaka. Bili ti pristao da te neko osakati i tako osakaćenog baci pored puta da iskrvariš a ti mu još daš i potpis da takvo što uradi ? ..
Opet isto..nemate zehre jedne realnosti ali to je vaš problem za koji niste našli rješenje evo skoro 20 godina.
Hafis

#2057 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:

Ja sam za konsocijaciju, jednu vrstu kombinacije belgijskog i švicarskog tipa. Mada je to teško izvodivo u praksi zbog više objektivnih ali i subjektivnih čimbenika.
Alfons Kauders

#2058 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ma šta će Sarajevo gurati?
Što su ih gurali, gurali su. 20 godina od rata, zemlja sve više tone i svatko živ kriv samo Sarajevo nije.
Da vidimo tu ljubav prema BiH i brigu za njenu dobrobit u praksi...gdje su te ideje, gdje su te vizije multietničkog i jednakopravnog društva koje ne silaze s usana sarajevskih političara? Ima li išta osim onog nećemo, ne damo, ne možemo?
To jednostavno nije argument, vec wishful thinking. Mene zanimaju konkretne stvari - a vidim vama bas ne ide najbolje s njima.
Alfons Kauders

#2059 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote: Ako nešto negiraš to ne znači da ne postoji.

Ja sam za konsocijaciju, jednu vrstu kombinacije belgijskog i švicarskog tipa. Mada je to teško izvodivo u praksi zbog više objektivnih ali i subjektivnih čimbenika.
Ako si za konsocijaciju, zasto onda zagovaras stvaranje etnicki cistih teritorija?
palermo

#2060 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by palermo »

Apropo ove radikalizacije Bošnjaka......jedan dobar komentar Inoslava Beškera na izbor Erdogana i dijelom dotiče i pitanje BiH....
Nije nikakva tajna da je u početku pobuna protiv Assadova režima u Siriji i financirao i naoružavao njegove protivnike, od kojih su najbješnji sada jezgro “Kalifata”. Manje je poznato da, po washingtonskim obavještajnim procjenama, oko 10 posto pripadnika “Islamske države” čine etnički Turci, iz Turske. Ako je to točno, sam je Erdogan hranio guju da ga ujede, kao što je Washington naoružavao i financirao Osamu bin Ladena i slične dok su se sa džihadističkih pozicija borili protiv Sovjetskog Saveza u Afganistanu, potpuno previdjevši, ili kobno podcijenivši vjerojatnost da će se oni, poslije kraha sovjetskog sustava, okrenuti s istih pozicija protiv “Velikog Sotone”, kako ekstremisti zovu Sjedinjene Države. Grubo pojednostavljeno: Sjedinjene Države su stvorile monstruma koji je srušio Dvojne nebodere Svjetskoga trgovinskog centra u New Yorku.

Ironija sudbine je htjela da se između Turske, koju je islamizirao u osobnu korist, i “kalifatskih” manijaka, nađe kao još jedini odbojnik baš Kurdistan, desetljećima trun u oku nacionalističke Turske.

Kurdi, naravno, brane sebe - ali htjeli-nehtjeli brane i Tursku: ako džihadisti prođu kroz (formalno irački) istočni Kurdistan, prodrijet će u zapadni, unutar turskih granica, dakle u Tursku. Onda Erdogan više neće imati protiv sebe laičke, liberalne, socijaldemokratske snage, a uza se sve koji su za jaču islamizaciju društva, jer će najžešći među potonjima krenuti protiv njega, kao još jednoga slugu “križarskog Zapada”.

Vjerovali ili ne, to nije daleko od nas. Tim prije što je kratkovidna sebičnost srpskih i hrvatskih vođa u Bosni učinila što je mogla da se ekstremisti postave kao ultima ratio zaštite islama tu, na našoj etničkoj i državnoj granici.

Katastrofično? Možda. Ali tko je još lani mogao pomisliti da “Kalifat” nije himera, baljezganje nekih dalekih luđaka po Nigeru ili na jugu Alžira - a danas već kontrolira pola Sirije i Iraka.
Kompjetan komentar na
http://www.jutarnji.hr/erdogan--vladar- ... -/1212456/
energy star

#2061 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

Alfons Kauders wrote:
Ko je rekao da se mora mijenjati Ustav na taj nacin?

To je uslov EU? Ili tvoj uslov?
Ovdje Alfonso hoće nama proturiti zamisao da je ustavna reforma neki ustupak Bošnjaka.

Kao eto Zapadna Njemačka izlazi nekome u susret pa joj trebaju neki žestoki ustupci za to!

Silne milijarde koje održavaju ovaj cirkus KOlorado ne daje ni Alfonso (kao ni Ante ni Stevo) nego EU i USA i upravo zato se i forsiraju ustavne reforme!

I sad su ustavne reforme utakmica: MOžda Bošnjaci steknu još veću prednost nad Hrvatima, a možda dio te prednosti izgube!
sanjin_1

#2062 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ako si za konsocijaciju, zasto onda zagovaras stvaranje etnicki cistih teritorija?
Pa zato što "oni" tako vide BiH. Konsocijacija etnički očišćenih teritorija koje su takve postale ratnim zločinom, genocidom i etničkim čišćenjem. I sada je potrebno legalizirati takve akcije koje su, vidi čuda, osuđene na dugogodišnje robije i to od strane Haškog tribunala..dakle traži se lagalizacija nečeg što je već presuđeno kao nelegalno.
Upravo zato i ponavljam da je NEMOGUĆE napraviti "treći" entitet bez bošnjačkog aminovanja a pri tome se zaboravlja da će i postojeći entiteti kakve ih poznajemo nestat će sa lica zemlje (u političkom smislu).
Zato se i pokušava napraviti svojevrsna "hajka" na državu BiH od strane srpsko-hrvatske koalicije (ko zna koja po redu).
energy star

#2063 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

sanjin_1 wrote:
Upravo zato i ponavljam da je NEMOGUĆE napraviti "treći" entitet bez bošnjačkog aminovanja a pri tome se zaboravlja da će i postojeći entiteti kakve ih poznajemo nestat će sa lica zemlje (u političkom smislu).
Zato se i pokušava napraviti svojevrsna "hajka" na državu BiH od strane srpsko-hrvatske koalicije (ko zna koja po redu).
Pa mi to i radimo. Pomalo jedan entitet brišemo sa lica zemlje!
Ovaj drugi entitet ostavvljamo drugima da ga brišu.
Ne možemo ni mi sve sami!
Alfons Kauders

#2064 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

energy star wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ovdje Alfonso hoće nama proturiti zamisao da je ustavna reforma neki ustupak Bošnjaka.

Kao eto Zapadna Njemačka izlazi nekome u susret pa joj trebaju neki žestoki ustupci za to!

Silne milijarde koje održavaju ovaj cirkus KOlorado ne daje ni Alfonso (kao ni Ante ni Stevo) nego EU i USA i upravo zato se i forsiraju ustavne reforme!

I sad su ustavne reforme utakmica: MOžda Bošnjaci steknu još veću prednost nad Hrvatima, a možda dio te prednosti izgube!
Naravno da reform nije ustupak, ali podjela zemlje i crtanje granica koje mogu dovesti do rata svakako jeste.

A sto se tice EU i SAD, ja ne zivim od njihovih para. Zivim od para njihovih firmi s kojim radim, sto je velika razlika. To sto vi u Hercegovini uistinu vjerujete bajkicama HDZ-a po kojim Hrvati drze preko 30% privrede u BiH, a mi ovdje zivimo od EU i SAD nije moj problem.
Mister Yes

#2065 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Mister Yes »

palermo wrote:Apropo ove radikalizacije Bošnjaka......jedan dobar komentar Inoslava Beškera na izbor Erdogana i dijelom dotiče i pitanje BiH....
Nije nikakva tajna da je u početku pobuna protiv Assadova režima u Siriji i financirao i naoružavao njegove protivnike, od kojih su najbješnji sada jezgro “Kalifata”. Manje je poznato da, po washingtonskim obavještajnim procjenama, oko 10 posto pripadnika “Islamske države” čine etnički Turci, iz Turske. Ako je to točno, sam je Erdogan hranio guju da ga ujede, kao što je Washington naoružavao i financirao Osamu bin Ladena i slične dok su se sa džihadističkih pozicija borili protiv Sovjetskog Saveza u Afganistanu, potpuno previdjevši, ili kobno podcijenivši vjerojatnost da će se oni, poslije kraha sovjetskog sustava, okrenuti s istih pozicija protiv “Velikog Sotone”, kako ekstremisti zovu Sjedinjene Države. Grubo pojednostavljeno: Sjedinjene Države su stvorile monstruma koji je srušio Dvojne nebodere Svjetskoga trgovinskog centra u New Yorku.

Ironija sudbine je htjela da se između Turske, koju je islamizirao u osobnu korist, i “kalifatskih” manijaka, nađe kao još jedini odbojnik baš Kurdistan, desetljećima trun u oku nacionalističke Turske.

Kurdi, naravno, brane sebe - ali htjeli-nehtjeli brane i Tursku: ako džihadisti prođu kroz (formalno irački) istočni Kurdistan, prodrijet će u zapadni, unutar turskih granica, dakle u Tursku. Onda Erdogan više neće imati protiv sebe laičke, liberalne, socijaldemokratske snage, a uza se sve koji su za jaču islamizaciju društva, jer će najžešći među potonjima krenuti protiv njega, kao još jednoga slugu “križarskog Zapada”.

Vjerovali ili ne, to nije daleko od nas. Tim prije što je kratkovidna sebičnost srpskih i hrvatskih vođa u Bosni učinila što je mogla da se ekstremisti postave kao ultima ratio zaštite islama tu, na našoj etničkoj i državnoj granici.

Katastrofično? Možda. Ali tko je još lani mogao pomisliti da “Kalifat” nije himera, baljezganje nekih dalekih luđaka po Nigeru ili na jugu Alžira - a danas već kontrolira pola Sirije i Iraka.
Kompjetan komentar na
http://www.jutarnji.hr/erdogan--vladar- ... -/1212456/
:thumbup:
sanjin_1

#2066 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

energy star wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ustavne reforme JESU bošnjački ustupak.
A eto nek "Njemačka" zavrne te silne milijarde i eto riješen problem a ti nastavi sklapat lego kockice..
Ovoliko naivnosti nisam vidio ni u Darke Brkana još od "zlatne kašike"...
sanjin_1

#2067 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

energy star wrote:
sanjin_1 wrote:
Pa mi to i radimo. Pomalo jedan entitet brišemo sa lica zemlje!
Ovaj drugi entitet ostavvljamo drugima da ga brišu.
Ne možemo ni mi sve sami!
Pa gdje se onda sve to uklapa u tvoje drvljenje o još jednom entitetu? :-)
BHCluster

#2068 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by BHCluster »

Hafis wrote: Ma šta će Sarajevo gurati?
To drustvo o kojm ti zboris se blokira od Srpsko-Hrvatski politicara.
energy star

#2069 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

Alfons Kauders wrote:
energy star wrote:

Naravno da reform nije ustupak, ali podjela zemlje i crtanje granica koje mogu dovesti do rata svakako jeste.

A sto se tice EU i SAD, ja ne zivim od njihovih para. Zivim od para njihovih firmi s kojim radim, sto je velika razlika. To sto vi u Hercegovini uistinu vjerujete bajkicama HDZ-a po kojim Hrvati drze preko 30% privrede u BiH, a mi ovdje zivimo od EU i SAD nije moj problem.
Ovo u rat ne vjerujem.
Ne vjerujem da ovi moji susjedi Bošnjaci u Mostaru, koji praktično žive u dvije ulice Istočnog Mostara će uzeti pušku i početi pucati.
Jednostavno ne vjerujem!
Mislim ono sve je moguće ali koeficijent stavljam 459!
Tako da to smatram vašim blefom.
A što se tiče udruživanja kantona, tu vidim veoma dobru stvar.
Mnogostruka korist.
BiH Hrvatima omogućava učešće u vlasti u kojoj sad im Bošnjaci ne daju da participiraju,
smanjivanje administracije.
energy star

#2070 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

Mislim da Bošnjaci totalno imaju problema sa percepcijom rata.

1991, bukti rat u Sloveniji, rat u Hrvatskoj, ravnaju se gradovi, desetine tisuća mrtvih
'e neće biti rata u BiH'

2014, region totalno miran, čak i Kosovo, nema vojske skoro nikave, čak ni regruta, oružja isto tako vrlo malo, EUFOR sve kontrolira u BiH
'moglo bi biti rata u BiH'

:-)
Alfons Kauders

#2071 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

energy star wrote:
Alfons Kauders wrote:
energy star wrote:

Ovo u rat ne vjerujem.
Ne vjerujem da ovi moji susjedi Bošnjaci u Mostaru, koji praktično žive u dvije ulice Istočnog Mostara će uzeti pušku i početi pucati.
Jednostavno ne vjerujem!
Mislim ono sve je moguće ali koeficijent stavljam 459!
Tako da to smatram vašim blefom.
A što se tiče udruživanja kantona, tu vidim veoma dobru stvar.
Mnogostruka korist.
BiH Hrvatima omogućava učešće u vlasti u kojoj sad im Bošnjaci ne daju da participiraju,
smanjivanje administracije.
Pa fino ti kazem, ako se krene krsiti ustav, sve je moguce. Ako mislis da ce taj susjed u Mostaru mirno gledati dok se oko njega nasilno uspostavlja neki novi nasljednik UZP HRHB, bojim se da se varas.

Zajebano je to sefe, crtati granice bez puske - nikad ne znas hoce li onaj kome crta prodje kroz kucu ugostiti geometre i pocastiti ih lozom, ili ih pak pocastiti olovom.
energy star

#2072 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

Alfons Kauders wrote:
Pa fino ti kazem, ako se krene krsiti ustav, sve je moguce. Ako mislis da ce taj susjed u Mostaru mirno gledati dok se oko njega nasilno uspostavlja neki novi nasljednik UZP HRHB, bojim se da se varas.

Zajebano je to sefe, crtati granice bez puske - nikad ne znas hoce li onaj kome crta prodje kroz kucu ugostiti geometre i pocastiti ih lozom, ili ih pak pocastiti olovom.
Moj susjed iz istočnog Mostara najnormalnije krši ustav tj odluku ustavnog suda i koliko ja vidim u Mostaru ni najmanjeg uzbuđenja oko toga.

Zajebano je braniti granice bez puške.
NIkad ne znaš kad može doletjeti neka šaka ili stijena u glavu!

A što se tiče granica, nisu dobre.
Ali ajde durati ćemo nekako.
HNK, LK, ZHK, PK da se nekako durati!
Alfons Kauders

#2073 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

energy star wrote:
Alfons Kauders wrote:

Moj susjed iz istočnog Mostara najnormalnije krši ustav tj odluku ustavnog suda i koliko ja vidim u Mostaru ni najmanjeg uzbuđenja oko toga.

Zajebano je braniti granice bez puške.
NIkad ne znaš kad može doletjeti neka šaka ili stijena u glavu!

A što se tiče granica, nisu dobre.
Ali ajde durati ćemo nekako.
HNK, LK, ZHK, PK da se nekako durati!
Pa gledaj, ako namjeravate korigirati granice sakama i stijenama, ne znam zasto se toliko cudite kada se kaze da ce kad tad doci i do olova.

Koji vam je kurac? Vi stvarno mislite da se granice mogu tako crtati?
energy star

#2074 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

Alfons Kauders wrote: Ako mislis da ce taj susjed u Mostaru mirno gledati dok se oko njega nasilno uspostavlja neki novi nasljednik UZP HRHB, bojim se da se varas.
Ako poslije ovoga što je Zlaja-Bakir kombinacija napravila izbacivanjem Hrvata iz vlasti, misliš da će ikad Hrvati više pristati na FBIH, bojim se da se varaš!
Nomo

#2075 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Nomo »

energy star wrote:Mislim da Bošnjaci totalno imaju problema sa percepcijom rata.

1991, bukti rat u Sloveniji, rat u Hrvatskoj,
ravnaju se gradovi, desetine tisuća mrtvih
'e neće biti rata u BiH'

2014, region totalno miran, čak i Kosovo, nema vojske skoro nikave, čak ni regruta, oružja isto tako vrlo malo, EUFOR sve kontrolira u BiH
'moglo bi biti rata u BiH'

:-)
nabroji mi gradove koji su poravnani osim vukovara . a sto se tice desetina tisuca mrtvih ....mozes li mi reci koliko je poginulo Hrvata ( koliko vojnika i koliko civila u domovinskom ratu ) mislim da bi to trebao znati svaki Hrvat 20 godina poslije rata . Hrvati su jako ponosni na taj oslobodilcaki rat i jako dobro upuceni u detalje .
ps pricam neki dan sa jednim slicnim tebi i kaze mi da u je Blajburgu ubijeno 200 tisuca Hrvata govori o partizanskim logorima u zagrebu o masovnim grobnicama u sloveniji u kojima leze Hrvati a koliko je ubijeno u ovom ratu pojma nema . I ne samo on , skoro niko pojma nema o broju zrtava kao sto pojma nemaju da je Vukovar bio u jugoslaviji dok se napadao . O stoljecu sedmom sve znaju a ,,ne znaju,, elemntarne podatke o ratu koji je bio jucer . Cudno . u najmanju ruku cudno .
Post Reply