"Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post Reply
zavrzlama

#1301 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by zavrzlama »

155_mm wrote:primjetio sam masovno svrsavanje povodom toga sto je ICG kao prestao gotiviti "turke" iz sarajeva. kao da ih je nekad gotivio. pa oni su samo davali prijedloge na osnovu stanja na terenu. tako da je ova promjena prijedloga najvjerovatnije uzrokovana promjenom stanja na terenu u BiH. ljudi su izgleda trazili a i dobili rezultate popisa (koji su odavno gotovi samo se kriju od javnosti) i na osnovu toga dali prijedloge. i ocigledno je popis pokazao da je hrvatima potrebna neka jaca zastita u vidu izborne jedinice ili entiteta ili kantona ili ceg vec. ali izgleda da se je na drzavnom nivou pojavila vecina koja bi mogla stabilno da vlada i samim time se otvara mogucnost ukidanje konstitutivnosti.

najveci problem ce biti definicija granica hrvatskog teritorija ako se bude islo tom rijesenju
. problem je sto ta nova vecina koja treba da vlada na drzavnom nivo ne smije biti u poziciji da bude ucijenjivana a to je jedino moguce uz izlaz na more. jer bi se u protivnom sigurno dogodilao da te neke zeljeznice sa sjedistem u capljini blokira pristup luci ploce i na taj nacin da ucijeniva i blokira drzavu. a i naravno da hrvati nece lako odustati od te mogucnosti ucijenjivanja. a ako se ostavi ta mogucnost ucijenjivanja onda nema smisla ni ukidati konstitutivnost.
ima veci problem od granica....a to je obiljezja,nazivi i religija u institucijama teritorijalne jedinice...ako hoces da provjeris iskrenost hrvatskih i srpskih politickih zahtjeva "samo spomenes nazive ,obiljezja i religiju u institucijama " i shvatis da njima uopste ne trebaju teritorijalne jedinice za dobropbit njihovog naroda ,nego iskljucivo kao sredstvo terora,ponizavanja i odvracanja drugih naroda..
zavrzlama

#1302 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by zavrzlama »

opcija wrote:
zavrzlama wrote:
155_mm wrote:primjetio sam masovno svrsavanje povodom toga sto je ICG kao prestao gotiviti "turke" iz sarajeva. kao da ih je nekad gotivio. pa oni su samo davali prijedloge na osnovu stanja na terenu. tako da je ova promjena prijedloga najvjerovatnije uzrokovana promjenom stanja na terenu u BiH. ljudi su izgleda trazili a i dobili rezultate popisa (koji su odavno gotovi samo se kriju od javnosti) i na osnovu toga dali prijedloge. i ocigledno je popis pokazao da je hrvatima potrebna neka jaca zastita u vidu izborne jedinice ili entiteta ili kantona ili ceg vec. ali izgleda da se je na drzavnom nivou pojavila vecina koja bi mogla stabilno da vlada i samim time se otvara mogucnost ukidanje konstitutivnosti.

najveci problem ce biti definicija granica hrvatskog teritorija ako se bude islo tom rijesenju
. problem je sto ta nova vecina koja treba da vlada na drzavnom nivo ne smije biti u poziciji da bude ucijenjivana a to je jedino moguce uz izlaz na more. jer bi se u protivnom sigurno dogodilao da te neke zeljeznice sa sjedistem u capljini blokira pristup luci ploce i na taj nacin da ucijeniva i blokira drzavu. a i naravno da hrvati nece lako odustati od te mogucnosti ucijenjivanja. a ako se ostavi ta mogucnost ucijenjivanja onda nema smisla ni ukidati konstitutivnost.
ima veci problem od granica....a to je obiljezja,nazivi i religija u institucijama teritorijalne jedinice...ako hoces da provjeris iskrenost hrvatskih i srpskih politickih zahtjeva "samo spomenes nazive ,obiljezja i religiju u institucijama " i shvatis da njima uopste ne trebaju teritorijalne jedinice za dobropbit njihovog naroda ,nego iskljucivo kao sredstvo terora,ponizavanja i odvracanja drugih naroda..
Meni to uopste nije problem.
Sto se mene tice mozete Sarajevo nazvati Mali Istambul i opet ofarbati ulice u zeleno.
nije to bosnjacki patent da nasilno mijenjaju nazive gradova,ubaciju islamske blagdane za institucijalne,vjesaju slike bozijih poslanika po skolama itd..to rade oni koji su zakovani u srednjem vijeku,boje se drugih i drugacijeg,i neznaju/nece i nesmiju da zive sa drugim....zato tebi i treba treci entitet,jer si nesposoban i nedovoljno civilizacijski napredovao da zivis sa drugim i drugacijim nego sto je u tvojoj jazbini iz koje viris :wink:
Mister Yes

#1303 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Mister Yes »

opcija wrote:
Mister Yes wrote:
Zar nije lakše naučiti engleski nego ganjati "strance" po ovoj kiši i kijametu?
Stranci su ovo pisali i zato je drug zavrzlama pravilno postupio sto je ispitao jednog od njih.
Ko ce znati bolje od stranaca.
Ja od juce mjerkam jednog da ga ispitam al ne znam kako da mu se predstavim.
Zarobi ga pa zaveži za neki stub. Znaš već kako to ide :lol:
zavrzlama

#1304 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by zavrzlama »

opcija wrote:Tako je u pravu si.
Svako sebi nadje lijek. :thumbup:
super :D ....imaju dvije susjedne drzave koje granice sa BIH i rado primaju one koji neznaju da zive sa drugim i drugacijim,kod njih je jedna policija,jedno sudstvo,jedna religija i sve samo za jedan narod...svake godine prime oko 15 000-20 000 tvojih istomisljenika..neznam sta jos cekas u drzavi gdje se trazi da svi budu ravnopravni,vidi te drskosti i drzave :D
joint union

#1305 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by joint union »

Mister Yes wrote:
opcija wrote:
Mister Yes wrote:
Zar nije lakše naučiti engleski nego ganjati "strance" po ovoj kiši i kijametu?
Stranci su ovo pisali i zato je drug zavrzlama pravilno postupio sto je ispitao jednog od njih.
Ko ce znati bolje od stranaca.
Ja od juce mjerkam jednog da ga ispitam al ne znam kako da mu se predstavim.
Zarobi ga pa zaveži za neki stub. Znaš već kako to ide :lol:
:D
tandmand

#1306 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by tandmand »

Hafis wrote:
tandmand wrote:Najbezbolnije rjesenje, sa najmanje napetosti bilo bi formiranje hrvatske izborne jedinice.
- pomjeriti granicu izmjedju HNK i ZHK na rijeku Neretvu, do kriza na Humu
- od kantona 8+10 formirati hrvatsku izbornu jedinicu
- formirati dvije opcine Mostar sukladno granici izmedju HNK i ZHK (rijesen problem Mostara)

Vecina hrvatskog izbornog tijela bi se nasla u ovoj jedinici a oni koji bi ostali mogli bi prijaviti za glasanje u njoj po svojoj zelji. Neki Hrvat iz Tuzle bi mogao pri glasanju navesti da njegov glas vazi za ovu izbornu jedinicu iako stvarno glasa van nje.

E sad druga stvar ako neki prohrvatski separatisti jos mastaju o granicama Banovine.
Meni to izgleda sasvim solidno rješenje.
Normalno uz određene intervencije u izbornom zakonu glede popunjavanja Doma naroda FBiH jer ovo sada je smijurija. Primjer goraždanskog kantona i recimo PS županije.

Inače većina problema je i nastala intervencijama visokog predstavnika u federalni ustav 2001. godine.
Hrvati bi izgleda olako pristali na ovo rjesenje, samo sto treba traziti protuuslugu i gledati ovo kao dio veceg koncepta.
Dodao bih da i grad Neum treba dodati redizajniranom Zapadno-hercegovackom kantonu ali zadrzati izlaz na more za HNK, konkretno poluotok Klek.
Sasvim je nepotreban problem Bosnjacima da zadrzavaju sa sobom jedan vecinski hrvatski grad. Kako bi se velicina HNK kantona smanjila time bi izrazito porastao procentualni udio bosnjackog stanovnistva. Od ostatka opcine Capljina sa lijeve strane Neretve formirati opcinu Pocitelj.
Kako se uvelike spominje ukidanje principa konstutivnosti jasno je da u dijelu Federacije koji ne bi bio hrvatska izborna jedinica, ne bi mogli vise egzistirati poduzeca i javne ustanove sa etnickim predznakom kojima je i onako vlasnik ista ta Federacija. Dakle elektroprivreda HZHB i HP u bosnjackoj izbornoj jedinici bi potpali pod upravu EP BiH i BiH posta. Telekomi takodjer. Morati ce se davati veliki ustupci inace ostaje rahat patnja.
Last edited by tandmand on 05/08/2014 22:41, edited 2 times in total.
zavrzlama

#1307 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by zavrzlama »

Hrvati bi izgleda olako pristali na ovo rjesenje
treci entitet forsira dio zapadne evrope ,jer su skontali da nastavkom"rahat patnje" i ovo malo preostalih hrvata ce za par decenija se istopiti u BIH....treci entitet jednostavno treba da zaustavi mogucnost da nehrvati u nekoj blizoj buducnosti poklope demografski mjesta u kojima cine blizu 50% stanovnistva...npr. Distrikt Brcko je pokazao ko se najbolje snalazi u sistemu gdje su svi ravnopravni,gdje je jedinstvena policija ,sudstvo i skolstvo(danas je brcko vecinski bosnjacki grad a rs prsijecen na dva dijela)..sutra od Banja Luke napravit distrikt BIH ,desio bi se Brcanski scenario....zapad pravi opasan previd ,misleci da ce se hrvati zadovoljit svojom izbornom jedinicom,neznaju da ce im porast apetiti i krenuti istim putem kao i srbi(svakih par mjeseci referendum o izlasku iz BIH)...
Yug

#1308 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Yug »

zavrzlama wrote:
treci entitet forsira dio zapadne evrope ,jer su skontali da nastavkom"rahat patnje" i ovo malo preostalih hrvata ce za par decenija se istopiti u BIH....treci entitet jednostavno treba da zaustavi mogucnost da nehrvati u nekoj blizoj buducnosti poklope demografski mjesta u kojima cine blizu 50% stanovnistva...npr. Distrikt Brcko je pokazao ko se najbolje snalazi u sistemu gdje su svi ravnopravni,gdje je jedinstvena policija ,sudstvo i skolstvo(danas je brcko vecinski bosnjacki grad a rs prsijecen na dva dijela)..sutra od Banja Luke napravit distrikt BIH ,desio bi se Brcanski scenario....zapad pravi opasan previd ,misleci da ce se hrvati zadovoljit svojom izbornom jedinicom,neznaju da ce im porast apetiti i krenuti istim putem kao i srbi(svakih par mjeseci referendum o izlasku iz BIH)...
Opet imas mokre snove.Hvala dragom Allahu sto nam je dao internet da makar ovako mozemo istresti frustracije kad vec ne mozemo familiji izetbegovic i SDA U LICE :-D
zavrzlama

#1309 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by zavrzlama »

Yug wrote:
zavrzlama wrote:
Opet imas mokre snove.Hvala dragom Allahu sto nam je dao internet da makar ovako mozemo istresti frustracije kad vec ne mozemo familiji izetbegovic i SDA U LICE :-D
znam,zbog tih snova neki kemece o referendumu a drugi traze entitet za sebe :wink: ....kakvi su to ljudi da se boje necijih mokrih snova :D
tandmand

#1310 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by tandmand »

KumAli wrote: Koji dio zapadne evrope propagira treci entitet? Imas Davora Stiera u EU parlamentu koji to propagira i niko vise.
2.08.2014 Vecernji list
HDZ-ov europarlamentarac Davor Ivo Stier izgubio je svaku nadu da bi mogao u novom mandatu Europskog parlamenta postati zamjenik šefa delegacije EP-a za odnose s BiH i Kosovom nakon što je to na sjednici Predsjedništva HDZ-a početkom srpnja u Osijeku blokirao sam predsjednik stranke Tomislav Karamarko.
Kako neslužbeno doznajemo od izvora u HDZ-u, tenzije oko tog imenovanja dosegle su vrhunac kada je na sjednici Predsjedništva stranke Dubravka Šuica nabrajala koji je HDZ-ov europarlamentarac dobio mjesto u kojem odboru i kojoj delegaciji, pa je spomenula Stiera na mjestu zamjenika šefa delegacije za BiH, na što je Karamarko rekao da to ne dolazi u obzir jer, kako izvori prepričavaju Karamarkovu argumentaciju, “Stier radi protiv interesa HDZ-a u BiH”.Karamarko je rekao Šuici da će ona biti zamjenica šefa delegacije EP-a za BiH. Šuica je, neslužbeno se doznaje, već tada bila napisala europskim pučanima da će Stier biti njihov kandidat, no nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a morala je pisati novu obavijest europskim pučanima.
Na čelu delegacije Europskog parlamenta za odnose s BiH i Kosovom bit će SDP-ovac Tonino Picula. Picula i Stier, podsjetimo, surađivali su na tekstu posljednje rezolucije o BiH koju je Europski parlament usvojio u prošlom sazivu, a predsjednik Ivo Josipović dodijelio im je državno odličje zbog toga što, iako iz različitih političkih opcija, surađuju na pitanjima od hrvatskog nacionalnog interesa.
daddy-kool

#1311 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by daddy-kool »

zavrzlama wrote:...sto ce reci bosnjaci,dobijaju prevlast u drzavnim instritucijama BIH,hrvati gube u drzavnim,a dobivaju na lokalnim gdje su vecina,dok srbi ostaju u rs-u na istom a gube na drzavnom nivou...
Odnosno Srbi ništa ne dobijaju, a trebaju da daju.
Hrvati trebaju da dobiju, a nemaju šta dati za uzvrat.

A nadaju se i jedni i drugi labavoj konfederaciji entiteta sa opcijom otcjepljenja.
Yug

#1312 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Yug »

@zavrlzama
Nista se care ne sikiraj,sve ide kako je zamisljeno u mnogo jacim krugovima u svijetu :-D ....Lijepa lutka moja,kako ono meni voli demokratiju i ravnopravnost,da te covjek na ranu stavi. :lol:
zavrzlama

#1313 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by zavrzlama »

Yug wrote:@zavrlzama
Nista se care ne sikiraj,sve ide kako je zamisljeno u mnogo jacim krugovima u svijetu :-D ....Lijepa lutka moja,kako ono meni voli demokratiju i ravnopravnost,da te covjek na ranu stavi. :lol:
ja se ne sekiram...ja konstantno napominjem da se ovdje neprijatelj tuce valstitim oruzjem"rahat patnjom"..

koliko malo rahat patnja ima posljedica,vidimo u refrendumima i kmecanjem za trecim entitetom...

a za ravnopravnost i demokratiju...pokazalo se to tokom rata u BIH..znamo kako su prosle nebosnjacke bogomolje,a gdje su bili parkinzi,ko je genocide pravio i logore otvarao....ko vjesa svece po javnim ustanovama itd... ;-)
Yug

#1314 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Yug »

zavrzlama wrote:
ja se ne sekiram...ja konstantno napominjem da se ovdje neprijatelj tuce valstitim oruzjem"rahat patnjom"..

koliko malo rahat patnja ima posljedica,vidimo u refrendumima i kmecanjem za trecim entitetom...

a za ravnopravnost i demokratiju...pokazalo se to tokom rata u BIH..znamo kako su prosle nebosnjacke bogomolje,a gdje su bili parkinzi,ko je genocide pravio i logore otvarao....ko vjesa svece po javnim ustanovama itd... ;-)
Ma pusti se rata,bogomolje su davno izgradjene,ljudi su se vratili i to su pravi heroji i nasi sugradjani i lojalni gradjani Republike Srpske,tu zive skoluju djecu idu u prodavnicu i pijacu u svojim rodnim mjestima i tako treba.Yebes nezavisnost,svejedno je ili ovako i nezavisni,mozda je i bolje ovako. ;-)
energy star

#1315 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

tandmand wrote:Najbezbolnije rjesenje, sa najmanje napetosti bilo bi formiranje hrvatske izborne jedinice.
- pomjeriti granicu izmjedju HNK i ZHK na rijeku Neretvu, do kriza na Humu
- od kantona 8+10 formirati hrvatsku izbornu jedinicu
- formirati dvije opcine Mostar sukladno granici izmedju HNK i ZHK (rijesen problem Mostara)

Vecina hrvatskog izbornog tijela bi se nasla u ovoj jedinici a oni koji bi ostali mogli bi prijaviti za glasanje u njoj po svojoj zelji. Neki Hrvat iz Tuzle bi mogao pri glasanju navesti da njegov glas vazi za ovu izbornu jedinicu iako stvarno glasa van nje.

E sad druga stvar ako neki prohrvatski separatisti jos mastaju o granicama Banovine.
'Pomjeriti granicu između HNK i ZHK kantona'

Nećemo nikakvo 'pomjeranje HNK granica'.
Zašto bih ih pomjerali kad smo tu većina recimo negdje u omjeru 55:42.
Ka tendencijom povećanja te većine.
Dakle do 66%, 11 postotualnih poena.
'formirati dvije općine Mostar'
Bošnjački mokri snovi.
Amerikanci predložili tri gradska područja 'koja prelaze Neretvu'.
HDZ predložio jedinstvenu općinu.

Bošnjački prijedlog od dvije općine koeficijent 456 da će proći!
Hafis

#1316 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

zavrlzama
''Rahat patnja - majka svih politika'', koliko se sjećam to su bile riječi Đure Pucara ili Đure Đakovića..svejedno sada

Dodao bih da rahat patnja osim posljedica u vidu zahtjeva za referendumom i kmečanjem za trećim, ima i izrazito povoljan utjecaj i na vaninstitucionalne aktivnosti, a time i posljedični razvoj građanskih plenuma, kojih se nadam se neće nedostajati i u narednoj petoljetki nadolazeće rahat patnje.
energy star

#1317 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

KumAli wrote:
A sta vi ovdje tacno raspravljati izmedju sebe? Zar nemate poskok portal za crtanje karata treceg entiteta? Meni nije jasno vise sta se kurcite oko tih prica. Zar je tako tesko shvatiti da to uopste nije diskusija? Kakvi entiteti?
Imaš ti donekle i pravo.
Sadašnje stanje sa Federacijom i 10 kantona od kojih su četiri većinska hrvatska (livanjski, zapadnohercegovački, hercegovačko-neretvanski i posavski) uopće nije tako loše za Hrvate.

i sad glavna kvaka: u sva ta četiri kantona Hrvati s vremenom povećavaju tu većinu.

Imamo već 2021. prvi test ove moje tvrdnje!
exliberal-ex

#1318 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by exliberal-ex »

Meni je uvijek bilo smijesno kad zavrzlama I ostali napisu rahat patnja I kmecanje kad hoce da ponize ili ismiju dva naroda...a kad pogledamo teme I sta se stvarno desava na terenu ...ko non stop kmeci, prijeti nekim novim ratom ( tj doci ce ameri ili bar turska pa protjerat vlahe) zivka I moljaka medjunarodnu zajednicu da napravi "gradjansku" drzavu gdje ce svi biti jednaki( ali ce bosnjaci biti malo iznad...jer su oni jedini pravi nasljednici nekih plemena I kraljeva od prije 1000 + godina)........srbi?...nope...hrvati?...isto tako ne......bosnjaci...bingo. :kiss:

kao sto rekoh ranije, zatvorite ovu temu za godinu dana pa je onda ponovo otvorite I vidjet cete da se nista nije promjenilo...bosna u evropskim a pogotovo svjetskim globalnim igrama ima ulogu....da nekazem kakvu
Hafis

#1319 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Ali ipak rahat patnja je nepatvoreni i autohtoni domaći brend i ne treba je zanemarivati. Ima tu jako dosta istine kada se razmakne zezancija.
energy star

#1320 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

KumAli wrote:
Jedini koji kmecite ste vi. Ovdje nikoga ne boli kurac ni za gradjansku drzavu ni treci entitet. To nikome ne pada na pamet. Imas ljude koji zele da imaju normalan zivot, posao itd.

Jedini koji pricaju o trecem entitetu ste vi. Dolazite sa poskok foruma da ubjedjujete ljude kako je treci entitet super stvar. Onda se registrujete i predstavljate kao Bosnjaci i dolazite sa pricom o tome da je treci entitet najbolji jer time bi se spasila BiH od raspada. Kao da mi ne citamo vase forume?

Citam vas vec 10 godina. Prvo ste jos bili agresivni prije nekih 9 godina. Pa onda jedan period raspadanje BiH. Pa onda period u kojem je medjunarodna zajednica umorna vise od BiH i "raspad je blizu".

Pa onda jedan period uvlacenja Dodiku u dupe nebi se zli Bosnjaci prepali te zajednicke sile.

Pa period kmecanja i lajanja na Ameriku.

Pa onda period male konfuzije (nakon izjava tamo nekog Turcina).

Pa onda period:"Hajde da se fino dogovorimo o federalnoj jedinici". Ma kakav entitet? Necemo entitet mi hocemo samo izbornu jedinicu. To je super light verzija federalne jedinice. :-)

Cijeli proces te prosli. Od kako je vas gradonacelnik zapadnog Mostara u ratu za BBC-dispatches rekao kako ce se Istocni Mostar zauzeti vojnim putem "ubrzo" do danasnjeg kmecanja i molitve za razum.

Sta je sledeca faza? Dolazak Angele Merkelke na bijelom konju sa krilima? Kada cete vise popustiti? Zar je tesko shvatiti da od toga nema nista i da gubite vrijeme sa tom pricom?
Znaš kako se ono kaže: 'Uporni fakultet završavaju'
Mister Yes

#1321 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Mister Yes »

energy star wrote: i sad glavna kvaka: u sva ta četiri kantona Hrvati s vremenom povećavaju tu većinu.
U Posavskom ne
155_mm

#1322 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by 155_mm »

Yug wrote:
zavrzlama wrote:

Ma pusti se rata,bogomolje su davno izgradjene,ljudi su se vratili i to su pravi heroji i nasi sugradjani i lojalni gradjani Republike Srpske,tu zive skoluju djecu idu u prodavnicu i pijacu u svojim rodnim mjestima i tako treba.Yebes nezavisnost,svejedno je ili ovako i nezavisni,mozda je i bolje ovako. ;-)
cuj ovog ma zaboravi rat i se zlocine nad vlastutim narodom. zlocine kakve ni zivotinje ne cine medjusobno. cuj bogomolje izgradjene. jeste eno fata orlovic ima potpuno novu crkvu u dvoristu. cuj skoluju djecu. najbolji primjer konjevic polje. cuj vratili se. pa vratili se na svoje a ne na tudje. pa taj povratak govori da se bosnjaci nikad nece odreci svog podrinja.
155_mm

#1323 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by 155_mm »

Mister Yes wrote:
energy star wrote: i sad glavna kvaka: u sva ta četiri kantona Hrvati s vremenom povećavaju tu većinu.
U Posavskom ne
demografska poklapanja na sve strane.
hahahahahahahahahahaha
Alfons Kauders

#1324 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

KumAli wrote:
exliberal-ex wrote:Meni je uvijek bilo smijesno kad zavrzlama I ostali napisu rahat patnja I kmecanje kad hoce da ponize ili ismiju dva naroda...a kad pogledamo teme I sta se stvarno desava na terenu ...ko non stop kmeci, prijeti nekim novim ratom ( tj doci ce ameri ili bar turska pa protjerat vlahe) zivka I moljaka medjunarodnu zajednicu da napravi "gradjansku" drzavu gdje ce svi biti jednaki( ali ce bosnjaci biti malo iznad...jer su oni jedini pravi nasljednici nekih plemena I kraljeva od prije 1000 + godina)........srbi?...nope...hrvati?...isto tako ne......bosnjaci...bingo. :kiss:

kao sto rekoh ranije, zatvorite ovu temu za godinu dana pa je onda ponovo otvorite I vidjet cete da se nista nije promjenilo...bosna u evropskim a pogotovo svjetskim globalnim igrama ima ulogu....da nekazem kakvu
Jedini koji kmecite ste vi. Ovdje nikoga ne boli kurac ni za gradjansku drzavu ni treci entitet. To nikome ne pada na pamet. Imas ljude koji zele da imaju normalan zivot, posao itd.

Jedini koji pricaju o trecem entitetu ste vi. Dolazite sa poskok foruma da ubjedjujete ljude kako je treci entitet super stvar. Onda se registrujete i predstavljate kao Bosnjaci i dolazite sa pricom o tome da je treci entitet najbolji jer time bi se spasila BiH od raspada. Kao da mi ne citamo vase forume?

Citam vas vec 10 godina. Prvo ste jos bili agresivni prije nekih 9 godina. Pa onda jedan period raspadanje BiH. Pa onda period u kojem je medjunarodna zajednica umorna vise od BiH i "raspad je blizu".

Pa onda jedan period uvlacenja Dodiku u dupe nebi se zli Bosnjaci prepali te zajednicke sile.

Pa onda period:"Hajde da se fino dogovorimo o federalnoj jedinici". Ma kakav entitet? Necemo entitet mi hocemo samo izbornu jedinicu. To je super light verzija federalne jedinice. :-)

Cijeli proces te prosli. Od kako je vas gradonacelnik zapadnog Mostara u ratu za BBC-dispatches rekao kako ce se Istocni Mostar zauzeti vojnim putem "ubrzo" uz svu potporu tenkova Hrvatske Vojske u BiH do danasnjeg kmecanja i molitve za razum.

Sta je sledeca faza?Koliko nisko jedan narod moze pasgti za samo 20 godina? Gdje je onaj ponosni HVO? Ako ste vec za treci entitet imali bi zaista respekt kada bi se organizirali poput Ira. Hocete slobodu; necete da vas majoriziraju. Vi ste autenticni narod u BiH. Pa onda pravite teroristicke napade. Ili jos plemenitije bi bilo uci u neku gerilsku borbu. Ovo sto danas radite je jednostavno pateticno.
uistinu je nevjerovatno o kakvim projekcijama se radi ovdje... jedni se godinama nadaju da ce im doci putin i strelkov, pa napraviti novi krim od romanije... drugi pak kontaju da ce angela merkel i NATO doci da ratuju za covicevu hacijendu...

i to traje godinama, bez jebenog prestanka... pominje se u svakoj mogucoj prilici, svakodnevno

ali eto bosnje su te koji kmeche i kukaju, mada nemaju tako "ambiciozne" ciljeve i planove... (zapravo nemaju nikakve, sto je drugi problem)

to je fakat nevjerovatan fenomen... oni koji prizivaju rat, vojne intervencije, terorizam, raspad drzave i razmjenu teritorija uz humano preseljenje naroda... zapravo tvrde da neko drugi kmechi i unosi nemir u narod? svojim bazama su do te mjere isprali mozak da ljudi fakat vjeruju kako ce ovdje doci neko da ratuje za njih i da pravi novu Gazu, po mjeri beograda i zagreba... zapravo ni zagreba...

to sto su im haman deceniju na vlasti isti i sto su ih doveli u ekonomski, politicki i demografski corsokak nije bitno - toliko su se pozabavili nama da su zaboravili na sebe... mora se priznati da su dodik i covic pravi maheri kada je u pitanju manipulacija i sisanje ovaca... samo sto im je baza zaboravila da to pali samo na njima, a ne na nama, pa su poceli vjerovati u vlastitu propagandu

elem eto angele i putina poslije izbora, da ratuju umjesto njih :-)
energy star

#1325 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

Alfons Kauders wrote:
KumAli wrote:
exliberal-ex wrote:Meni je uvijek bilo smijesno kad zavrzlama I ostali napisu rahat patnja I kmecanje kad hoce da ponize ili ismiju dva naroda...a kad pogledamo teme I sta se stvarno desava na terenu ...ko non stop kmeci, prijeti nekim novim ratom ( tj doci ce ameri ili bar turska pa protjerat vlahe) zivka I moljaka medjunarodnu zajednicu da napravi "gradjansku" drzavu gdje ce svi biti jednaki( ali ce bosnjaci biti malo iznad...jer su oni jedini pravi nasljednici nekih plemena I kraljeva od prije 1000 + godina)........srbi?...nope...hrvati?...isto tako ne......bosnjaci...bingo. :kiss:

Cijeli proces te prosli. Od kako je vas gradonacelnik zapadnog Mostara u ratu za BBC-dispatches rekao kako ce se Istocni Mostar zauzeti vojnim putem "ubrzo" uz svu potporu tenkova Hrvatske Vojske u BiH do danasnjeg kmecanja i molitve za razum.

Sta je sledeca faza?Koliko nisko jedan narod moze pasgti za samo 20 godina? Gdje je onaj ponosni HVO? Ako ste vec za treci entitet imali bi zaista respekt kada bi se organizirali poput Ira. Hocete slobodu; necete da vas majoriziraju. Vi ste autenticni narod u BiH. Pa onda pravite teroristicke napade. Ili jos plemenitije bi bilo uci u neku gerilsku borbu. Ovo sto danas radite je jednostavno pateticno.
uistinu je nevjerovatno o kakvim projekcijama se radi ovdje... jedni se godinama nadaju da ce im doci putin i strelkov, pa napraviti novi krim od romanije... drugi pak kontaju da ce angela merkel i NATO doci da ratuju za covicevu hacijendu...

i to traje godinama, bez jebenog prestanka... pominje se u svakoj mogucoj prilici, svakodnevno

ali eto bosnje su te koji kmeche i kukaju, mada nemaju tako "ambiciozne" ciljeve i planove... (zapravo nemaju nikakve, sto je drugi problem)

to je fakat nevjerovatan fenomen... oni koji prizivaju rat, vojne intervencije, terorizam, raspad drzave i razmjenu teritorija uz humano preseljenje naroda... zapravo tvrde da neko drugi kmechi i unosi nemir u narod? svojim bazama su do te mjere isprali mozak da ljudi fakat vjeruju kako ce ovdje doci neko da ratuje za njih i da pravi novu Gazu, po mjeri beograda i zagreba... zapravo ni zagreba...

to sto su im haman deceniju na vlasti isti i sto su ih doveli u ekonomski, politicki i demografski corsokak nije bitno - toliko su se pozabavili nama da su zaboravili na sebe... mora se priznati da su dodik i covic pravi maheri kada je u pitanju manipulacija i sisanje ovaca... samo sto im je baza zaboravila da to pali samo na njima, a ne na nama, pa su poceli vjerovati u vlastitu propagandu

elem eto angele i putina poslije izbora, da ratuju umjesto njih :-)
'Prizivaju rat'...
A mogu navesti barem jedno desetak izjava bošnjačkih političara koji spominju rat.
A istodobno ne mogu navesti ni jednu jedinu izjavu hrvatskih ili srpskih političara koji spominju rat. Prosto zato što ih nema.

Čuj u Federaciji Čović i Dodik na vlasti?
Bolan otkad to?

KOliko ja znam na vlasti je nevjerojatna kleptokratsko-unitarističko-hegemonističko-pljačkaška ekipa koja em što pokrade sve što stiže još uz to tijekove novca prebacuje sa hrvatskih područja na bošnjačka.
Ili FTV koja se smiluje pa tjedno 5 minuta posveti problemima Širokog ili Mostara!

Hvala vam draga federalno braćo ali mi u toj Federaciji nemamo namjeru živjeti niti ćemo!
Post Reply