Prtljag u avionu (carry-on)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Eborg

#1 Prtljag u avionu (carry-on)

Post by Eborg »

Letim prvi put bez checked prtljaga pa sve moram skontati u ruksak koji će biti kao carry-on prtljag (unutar Evrope, BiH i EU). Do sada je sve moglo u veliku torbu, ali sada su drugačiji izazovi sa ruksakom. :)

1) Da li je neophodno da sve higijenske potrepštine budu spakovane u providnoj kesici kao za zamrzivač ili je moguće uzeti i providni neseser?

2) Gdje bih mogao pronaći u Sarajevu mali kaladont ali i prazne flašice/posudice od 50-tak ml da stavim šampon, vodicu za ispiranje usta, kremu i slično?

3) Smijem li ponijeti mali kišobran na sklapanje?

'Fala! :)
newlevel

#2 Re: Prtljag u avionu (carry-on)

Post by newlevel »

Ne znam gdje putujes, ali cijene svih tih kozmetickih preparata je puno jeftinija nego kod nas. Meni su davno tek kupljen dezodorans izvadili iz torbe i bacili ga u kantu za smece. Od tad to te stvari ne nosim sa sobom, kupim u prvom marketu sve sto mi treba za 10-15€.
newlevel

#3 Re: Prtljag u avionu (carry-on)

Post by newlevel »

A ako bi ipak nosio, te travel posudice za kozmetiku imas kupiti u BBI u onoj radnjo Caprisa ili je Carpisa, sto prodaju torbe, kofere i sve za putovanje.
Salonski Kriticar

#4 Re: Prtljag u avionu (carry-on)

Post by Salonski Kriticar »

DM je znao imati putna pakovanja sve neophodne kozmetike, uljucujuci vodicu, kaladont, sampone itd. Ono, sve kao i obicno, ali su bocice do 100ml, odnosno, u kolicini dozvoljenoj za nosenje u avion. Ja sam uzimao u DM-u na Grbavici, a onda su to prestali drzati. Ne znam da li sad imaju u drugim radnjama.

Mali kisobran na sklapanje mozes nositi. Meni je uvijek u torbi koja ide sa mnom u putnicku kabinu i nikad nije bio problem.

Sretan put! :)
Eborg

#5 Re: Prtljag u avionu (carry-on)

Post by Eborg »

newlevel wrote:Ne znam gdje putujes, ali cijene svih tih kozmetickih preparata je puno jeftinija nego kod nas. Meni su davno tek kupljen dezodorans izvadili iz torbe i bacili ga u kantu za smece. Od tad to te stvari ne nosim sa sobom, kupim u prvom marketu sve sto mi treba za 10-15€.
Ma znam, samo pošto idem poslovno na 2 dana ne da mi se trzati po samoposlugama, pogotovo što kasno stižem. Pogledat ću u toj radnji.

Imam već jedan providni neseser pa je li on dovoljan ili baš moram kupiti ziplock kesicu? :-)
Salonski Kriticar wrote:DM je znao imati putna pakovanja sve neophodne kozmetike, uljucujuci vodicu, sampone itd. Ono, sve kao i obicno, ali su bocice do 100ml, odnosno, u kolicini dozvoljenoj za nosenje u avion. Ja sam uzimao u DM-u na Grbavici, a onda su to prestali drzati. Ne znam da li sad imaju u drugim radnjama.
Pogledat ću i tu, hvala ti! :thumbup:
Post Reply