Prtljag na sarajevskom aerodromu
-
Timotije
Prvi put da mi je "kufer" nestao ove godine u martu u Becu, smiris se odmah dok vidis da jos deset ljudi ceka, znas da je citav jedan "vagon" ostao sa torbama na tranzit aeredromu. Doletio nocnim letom, ciko taksista sutra dosao na adresu, nikakav problem. Inace osoblje i aerodrom u Sarajevu, bez ikakvih primjedbi, ni bolji a pogotovo ne gori nego bilo koji drugi evropski. Da je bogdo vise stvari u BiH kao sto je aerodrom!
- uozo
Dva put letio preko Milana!danas wrote:jeste tako. preko beca i minhena je OK, stara veza preko amsterdama je bila OK isto... kao sto rekoh, uvijek bi mi prtljag dosao ali usko grlo je bilo na butmiru (u ta doba). a ne dao vam bog da idete sad ovo preko milana, to su tek horor price...![]()
![]()
Jednom sam prespavao u Milanu, jer je iz sarajeva let kasnio pa sam zakasnio na let. U hotelu sam upoznao interesantne ljude koji cekaju i po dva tri dana na let.
Drugi put mi naravno torba dosla dva dana poslije.
Preko Milana ne idem vise ni kad bi me sve one hostese citavu noc po necemu ceskale.
A interesantno, da nikad nisam imao problema sa SJJ. Cesto putujem i nikad mi se nije desilo da mi nesto zagube.
Jos kad bi WLAN uveli!
-
water
Evo da i ja nesto kazem, nema veze sa prtljagom, ali ima veze sa aerodromom (sa prtljagom nikakvih problema). kad sam proljetos polazio iz PGH za Sarajevo, seljanki na Northwest standu je trebalo pola sata da me cekira, pet puta je zvala supervizora, i na kraju kad je zavrsila cekiranje, ja vidim nema sarajevskog aerodroma , na sta ce ona uh ne moze dalje od Zagreba (seljacka veza preko ZG, o tome drugi put), naravno dvadeset minuta kasnije dok je provjerila, skontala je da je OK.
kad sam se vracao, na SA aerodromu, pridjem standu, momak mozda 25-26 kuka, pogleda kartu cekira prtljag za dvije minute, vrati kartu dovidjenja, sretan put; fin, dotjeran, ljubazan, ja stao ne mogu da ga se nagledam (bez gay jokes please!), jedno od najprijatnijih iskustava, sa bilo kog aerodroma na kojim sam dosada bio. Sarajevo International Airport 12 points!
kad sam se vracao, na SA aerodromu, pridjem standu, momak mozda 25-26 kuka, pogleda kartu cekira prtljag za dvije minute, vrati kartu dovidjenja, sretan put; fin, dotjeran, ljubazan, ja stao ne mogu da ga se nagledam (bez gay jokes please!), jedno od najprijatnijih iskustava, sa bilo kog aerodroma na kojim sam dosada bio. Sarajevo International Airport 12 points!
-
realna do boli
Prtljag se gubi svuda po svijetu.Moj se izgubio na putu za Australiju i to u Zagrebu ...samo da se zna
.Poslije tri dana isporucen na kucnu adresu a nakon tuzbe kompanije naknadno nakon 6mj.dobila sam naknadu od 2oo australskih dolara .
Prilkom povratka u BiH nije bilo problema. Moja kcerka koja leti po svijetu par puta godisnje najvise primjedbi ima na frankfurtski i zagrebacki aerodrom.Jos se nije dogodilo da je prtljag ostao u Sarajevu ...bar za sada...
Moja iskustva sa osobljem sarajevskog aerodroma su : 12 bodova
Prilkom povratka u BiH nije bilo problema. Moja kcerka koja leti po svijetu par puta godisnje najvise primjedbi ima na frankfurtski i zagrebacki aerodrom.Jos se nije dogodilo da je prtljag ostao u Sarajevu ...bar za sada...
Moja iskustva sa osobljem sarajevskog aerodroma su : 12 bodova
- Arslan_11
#35 Re: Prtljag na sarajevskom aerodromu
Znam da je tema iz naftalina, al bolje nego da otvaram novu. Letim sutra za bec, ima li jos onih zabrana za tecnost u prtljagu? Parfem, deo, sampon itd???
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6030X using Tapatalk
- hrusta
#36 Re: Prtljag na sarajevskom aerodromu
Ima jarane, sve to stavi u cekirani prtljag djabe ce to oduzeti i to baciti. Ako ides samo sa rucnim, probaj mozda prodje.
- OptimusPrime
#37 Re: Prtljag na sarajevskom aerodromu
Dvadesetak letova sa SJJ i nikada nisam imao problema i neugodnosti.. Neka samo tako nastave...
- Arslan_11
#38 Re: Prtljag na sarajevskom aerodromu
Hvala
-
klikerusa
#39 Re: Prtljag na sarajevskom aerodromu
Ma sve je to u 100 grama 'vamo-tamo. Samo da se Butmirska kontrola vrsi, vrsi se. Doduse ja nisam imao problema kad sam letio iz Istanbula. Da li sto je bratska zemlja, ili...
Jaran mi prica prije par godina. Letio preko bare, i fali kofer. On kakav je pomahnitao, onako ljudski, fino, posteno zaprijeti "teti" na salteru. Samo joj je rekao: "Samo da znate da sam na tabletama. Ja odoh kuci (recimo Jablanica), ne dodje li kofer do ujutru na tu i tu adresu, ja cu se vratiti sa onim sto sam zakopao, i sve cemo onda lijepo regulisati gdje kofer i ko je kriv."
Ustaje jaro sabahile na kafu kad pred kucom taksista ceka (nije smio da ga budi). Donosi kofer i iz steke Marlbora fale samo dvije kutije. Sve ostalo ispreturano, ali na mjestu.
Pa hajde ti budi pametan. Zato ja u kofere koji idu dole u avion stavim samo manje potrebne stvari, a sve ostalo upakujem onako vojnicki u kofer koji ide u kabinu sa mnom. Mozda ga i otvore, pa samo zatvore
Jaran mi prica prije par godina. Letio preko bare, i fali kofer. On kakav je pomahnitao, onako ljudski, fino, posteno zaprijeti "teti" na salteru. Samo joj je rekao: "Samo da znate da sam na tabletama. Ja odoh kuci (recimo Jablanica), ne dodje li kofer do ujutru na tu i tu adresu, ja cu se vratiti sa onim sto sam zakopao, i sve cemo onda lijepo regulisati gdje kofer i ko je kriv."
Ustaje jaro sabahile na kafu kad pred kucom taksista ceka (nije smio da ga budi). Donosi kofer i iz steke Marlbora fale samo dvije kutije. Sve ostalo ispreturano, ali na mjestu.
Pa hajde ti budi pametan. Zato ja u kofere koji idu dole u avion stavim samo manje potrebne stvari, a sve ostalo upakujem onako vojnicki u kofer koji ide u kabinu sa mnom. Mozda ga i otvore, pa samo zatvore