Prtljag na sarajevskom aerodromu
- tech10
#1 Prtljag na sarajevskom aerodromu
Kakva su vasa iskustva sa prtljagom na sarajevskom aerodromu?
Meni i mojima se zadnjih godina skoro redovno gubio ili kasnio po nekoliko dana prilikom dolaska.
Meni i mojima se zadnjih godina skoro redovno gubio ili kasnio po nekoliko dana prilikom dolaska.
- danas
ne sporim da je to slucaj... ali kad se vracam u USA i prtljag mi kasni, tu je iduci dan, donesen na vrata... dok u sarajevu uvijek moram da zovem, ganjam, zajebavam se sa time... dobijem prtljag 3-4 dana kasnije, moram sama da idem da ga pokupim... a vidim da je kofer dosao dan poslije mene... niko te ne obavijesti, a kamoli dostavi kuci...karanana wrote:Tu ne treba kriviti sarajevski aerodrom nego aerodrome na kojima ste presjedali iz aviona u avion. Butmir nema veze s tim.
ne znam kako je sad, ovo mi se desilo zadnji put prije 3 godine i par puta prije toga... mozda je sad bolje...
- tech10
Definitivno sarajevski aerodrom ne snosi krivicu za kasnjenje u dolasku, cak je osoblje bilo susretljivo i ljubazno, taksista dovukao prtljag na kucnu adresu. Krivci su avioprevoznici i njihov nonsalantan i diskriminatorski odnos prema linijama za Sarajevo. (crna rupa za njih)
- danas
jeste tako. preko beca i minhena je OK, stara veza preko amsterdama je bila OK isto... kao sto rekoh, uvijek bi mi prtljag dosao ali usko grlo je bilo na butmiru (u ta doba). a ne dao vam bog da idete sad ovo preko milana, to su tek horor price...

- cHupjahalic@
zalosno je, kao prvo, da ti ne vidis o cemu se ljudi raspravljaju... ne osporava niko ni tebe da se zalis, kako ovdje tako i na drugim temama. procitaj temu jos jednom i pogledaj da ljudi pisu o svojim vlastitim dozivljajima.adonis wrote:Ja fakat ne znam u cemu je stvar...niko se ne buni od ljudi koji zive u Bosni samo vi dijasporci nesto glumite...pa ako vam je tamo sve pod konac i savrseno koji kurac dolazite ovamo ikako????????
pojedinima treba sve crtati.
- cHupjahalic@
ja nisam u svaPskoj zemlji
a ni ovi sto su se do sada javljali
, niti sam nesto napisala sto "dize" zemlju u kojoj zivim a "spusta" nasu domovinu.
ne mogu primijetiti ni da je to neko od ostalih sto su se javljali napisao.
savrsenstvo ne postoji nigdje.
da se vratim na temu:
ja sam takve srece da gotovo svaki put kad putujem ne dodje mi kofer. doduse uvijek su ga nasli, urucen mi je ali oni sati cekanja se protegnu pa osjecam da cekam stvari po godinu dana.
ne mogu primijetiti ni da je to neko od ostalih sto su se javljali napisao.
savrsenstvo ne postoji nigdje.
da se vratim na temu:
ja sam takve srece da gotovo svaki put kad putujem ne dodje mi kofer. doduse uvijek su ga nasli, urucen mi je ali oni sati cekanja se protegnu pa osjecam da cekam stvari po godinu dana.
- tech10
Adonise, niko ovdje nije rekao da nasa Bosna ne valja, nego se radi o tome da avioprevoznici za Bosnu cesto gube, ili iz odredjenih razloga, ne ukrcaju prtljag za putnike u Bosnu i onda to traje po nekoliko dana. Prosle godine je moj prtljag iz Milana, umjesto u Sarajevo, otisao u Nicu i cekao ga pet dana.adonis wrote:De ne kenjaj previse prijatelju,znaci sve je savrseno u tim svapskim zemljama samo kod nas nista ne valja...a sto vam je lijepo tamo moji dijasporci...ne znam samo sto se mucite i patite da dolazite ovamo....
Kritika je upucena avioprevoznicima, a ne sarajevskom aerodromu.
Normalno je da se ovo desava svugdje u svijetu, ali ne da vidis deset ljudi sa istog leta kako stoje na salteru "Izgubljeno-nadjeno". Radi se o masovnoj pojavi, a ne o sporadicnom slucaju.
-
Bosanski_Amerikanac
Sigurno nam imidz zemlje nije los zbog dijasporaca. Pa sad ti promisli zbog cega je imidz takav kakav jeste.adonis wrote:Zalosno da ne moze biti gore....pa se mi pitamo zasto nam je los image zemlje u inostranstvu....vidi obrazovane i konstruktivne dijaspore...aferim...
Sto se prtljage tice u Zagrebu nema nikakvih problema. Barem do sada nije bilo. A onda iz Zagreba rent a car i miran. Ali to sa prtljagom je samo peh, desava se sirom svijeta.
- Bumbar
evo bunim se ja...i sama sam cekala gotovo sat vremena na prtljagu. Preznojila se s obzirom da su unutra bili vazni papiri (preglomazno da nosim kao rucnu prtljagu) a da ne spominjem licne stvari...studentica21 wrote:adonis wrote:Ja fakat ne znam u cemu je stvar...niko se ne buni od ljudi koji zive u Bosni samo vi dijasporci nesto glumite...pa ako vam je tamo sve pod konac i savrseno koji kurac dolazite ovamo ikako????????![]()
nevjerovatno...ljudi kazu da je svima avioprevoznicima BiH crna rupa...nitko nista protiv BiH nije rekao a vi odmah po njima...jebem ti torove nase...kojem narodu pripadas...jesi li iz dijaspore ili si odavde...jesi li iz sarajeva ili si dosljo...Boze dragi...
-
big_bud
"izgubljeni prtljag" je rijetko kad zaista izgubljen. o citavom procesu ukrcavanja putnika i prtljaga na avion brine zemaljska posada. u toj posadi ima tim, ili jedan covjek koji se bavi proracunima i odnosima tezina u avionu. u te proracune ulezi izmedju ostalog podatak o broju putnika, prtljage, i goriva. odnosi tezina u avionu moraju biti takvi da ne poremete njegov balans. u slucaju da bi se taj balans aviona mogao narusiti, prtljag je taj koji se ostavlja svjesno na mjestu ukrcavanja. u tom slucaju, kad vam aviokompanija ne dostavi prtljag zajedno s vama, imate pravo na novcanu naknadu od avio kompanije kojom ste letjeli. to naravno, ni jedna avio kompanija nece javno reci, ali je korisno da znate. zato, slijedeci put, kad vam se to desi, vi fino na salter avio kompanije, pa trazite naknadu. to je najbolje obrazloziti time da nemate drugih stvari osim tih koje vam nisu dostavljene, te da ste tu poslovno i sl..
to je slucaj sa svakim aerodromom na svijetu, a ti adonise ne rise. nije tacno da se ne buni niko ko je iz bih, a tebi niko nije kriv sto ne zivis u nekoj uredjenoj zemlji.
to je slucaj sa svakim aerodromom na svijetu, a ti adonise ne rise. nije tacno da se ne buni niko ko je iz bih, a tebi niko nije kriv sto ne zivis u nekoj uredjenoj zemlji.
- tech10
Na osnovu mog proslogodisnjeg iskustva sa Alitalia pravo na novcanu naknadu imas ako prtljag ne dodje u roku od 5 dana. Zahtjev se trebao slati u njihovo predstavnistvo u Prag sa prilozenim racunima za artikle koji su kupljeni. Ispod 5 dana-nista.big_bud wrote:imate pravo na novcanu naknadu od avio kompanije kojom ste letjeli. to naravno, ni jedna avio kompanija nece javno reci, ali je korisno da znate. zato, slijedeci put, kad vam se to desi, vi fino na salter avio kompanije, pa trazite naknadu. to je najbolje obrazloziti time da nemate drugih stvari osim tih koje vam nisu dostavljene, te da ste tu poslovno i sl..
-
ed0
Meni je International Airport Alija Izetbegovic sto se prtljaga tice jedan od najboljih. Dok ti ciko zvekne pecat i kaze bujrum in Bosnia kuferi se vec kotrljaju, tako da vazda prtljag cekiram kad letim za Sarajevo i jos neke manje aerodrome, jer i ako se prtljag 'izgubi' znas da ces sve za tren srediti. Druga prica je kad se leti za Amsterdam ili ne daj Boze Pariz. Tu samo dolazi rucni prtljag u obzir, jer dok dodjes na red da prijavis 'promahu' u prtljagu prodju sigurno 2 sata.
-
mamica papucarka
danas wrote:isto...butmirski trougao...
![]()
![]()
e lude zene braco draga.
-
EI Presidente
Nikad nisam ostao bez prtljaga na SA aerodromu
Jedino sto se mora mijenjati je da osoblje (posebno drotovi) postanu malo ljubazniji, to je sve. Al' opet, generalno na mnogim Europskim aerodromima osoblje se ne ubija od ljubaznosti, tako da ni SA aerodrom ne zaostaje u tom smislu.
ZG aerodrom mi je ubjedljivo najgori. Samo da se zna
ZG aerodrom mi je ubjedljivo najgori. Samo da se zna
-
Crvena Tifoza
Malo manje leti sa KLM-om preko bare i sve ce bit uredu.danas wrote:ne sporim da je to slucaj... ali kad se vracam u USA i prtljag mi kasni, tu je iduci dan, donesen na vrata... dok u sarajevu uvijek moram da zovem, ganjam, zajebavam se sa time... dobijem prtljag 3-4 dana kasnije, moram sama da idem da ga pokupim... a vidim da je kofer dosao dan poslije mene... niko te ne obavijesti, a kamoli dostavi kuci...karanana wrote:Tu ne treba kriviti sarajevski aerodrom nego aerodrome na kojima ste presjedali iz aviona u avion. Butmir nema veze s tim.
ne znam kako je sad, ovo mi se desilo zadnji put prije 3 godine i par puta prije toga... mozda je sad bolje...
- terapija
#25 Re: Prtljag na sarajevskom aerodromu
Ne leti sa Ž kompanijamatech10 wrote:Kakva su vasa iskustva sa prtljagom na sarajevskom aerodromu?