Provociranje pokrivenih zena u porodilistu u Zenici!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bosanac sa dna kace

#1 Provociranje pokrivenih zena u porodilistu u Zenici!!!

Post by Bosanac sa dna kace »

Ev slusam na radio Nabi (http://www.naba.ba) kako medicinsko osoblje provocira pokrivene zene u Zenici koje dodju da se porode, upravo se javila zena iz Zenice i prica kako ih provociraju govoreci im; ''Sta vi pokrivene hocete, sto radjate tolko djece...'' Kaze da je doslo do toga da neke vec idu da se poradjaju u Zavidovice u Dom zdravlja i da ne smiju da kazu koja im je to trudnoca! :x :x :x :x
SRAMOTA!!!!
zar nismo za BiH sviju nas, gdje cemo bit svi jednaki!!! :x :x :x
\/\/\/

Post by \/\/\/ »

Da, cuo sam i ja. Ne znam sta je posao tih babica, da vicu ili da rade ono za sta su osposobljene. :x :x SRAMOTA :x :x
Ne treba obrađat paznju na takvu đubrad.
hananah

Post by hananah »

Dodjem s odmora i odmah frka, samo frke nekakve na forumu :(
Elem nejse, sjedim ja neki dan u frizerskom salonu i pored mene jedna pokrivena sa dvije curice i onako u pricu neobaveznu, kaze ona jos kod kuce ima sina, fina, dotjerana, rekoh, hajde nek raste natalitet, bas fino kad neko ima para za radjati. E tad ja dodjem na red za pranje kose, u medjuvremenu gospodja zavrsila i ode (sisale se curice) i moja mi frizerka prica dok me fenira kako gospodja svaki mjesec dobiva 400 km od IZ, i za svako dijete jos toliko :) Eto, ta gospodja sto se zalila je samo trebala odgovoriti bolnickom osoblju onako s visoka "ja za radjanje dobivam pare, svaki mjesec vasu platu, a moj je posao da povecavam natalitet: :) Dakle, srem ih bilo, oni nasli da pitaju :x :x :x :x :x Nije ni njima lako, valjda sto rano ustaju na posao pa se svega nagledaju i svasta trpe za bijednu platu, a mozda nemaju ni sredstava da koga plate da cuva djecu (ako ih imaju, skupoca ziva). Dijete je fakat luksuz - zato blago pokrivenima - one nemaju tih problema :) Zivio natalitet :)
Shoshana

Post by Shoshana »

Vidi dosla Hana :)
Nek' si nam ziva i zdrava!
hananah

Post by hananah »

Dosla :) I opet ode za koji dan :) :-) :-) :-) :-) :-)
Bosanac sa dna kace

hananah wrote:Dodjem s odmora i odmah frka, samo frke nekakve na forumu :(
Elem nejse, sjedim ja neki dan u frizerskom salonu i pored mene jedna pokrivena sa dvije curice i onako u pricu neobaveznu, kaze ona jos kod kuce ima sina, fina, dotjerana, rekoh, hajde nek raste natalitet, bas fino kad neko ima para za radjati. E tad ja dodjem na red za pranje kose, u medjuvremenu gospodja zavrsila i ode (sisale se curice) i moja mi frizerka prica dok me fenira kako gospodja svaki mjesec dobiva 400 km od IZ, i za svako dijete jos toliko :) Eto, ta gospodja sto se zalila je samo trebala odgovoriti bolnickom osoblju onako s visoka "ja za radjanje dobivam pare, svaki mjesec vasu platu, a moj je posao da povecavam natalitet: :) Dakle, srem ih bilo, oni nasli da pitaju :x :x :x :x :x Nije ni njima lako, valjda sto rano ustaju na posao pa se svega nagledaju i svasta trpe za bijednu platu, a mozda nemaju ni sredstava da koga plate da cuva djecu (ako ih imaju, skupoca ziva). Dijete je fakat luksuz - zato blago pokrivenima - one nemaju tih problema :) Zivio natalitet :)
VIDI VIDI KOJ DOSO!!!!!
haj ne seri sad odma, bas sam se bio obradovo kad sam te vidio, niko ne spomenu na radio Nabi nikakve pare za radjanje, sto da ne nek IZ pomaze rast nataliteta, sta fali , ne ide iz drzavnog dzepa, IZ je nevladina institucija i ima svoje izvore finansiranja!
Poso babica i ostalog medicinskog osoblja je da porode zenu, da joj olaksaju muke, a ne de seru gluposti, ako se djeca ne bud radjala nece bit ni posla za njih! :x
sffovac

Post by sffovac »

hananah wrote:Dodjem s odmora i odmah frka, samo frke nekakve na forumu :(
ne znam ako tako razmisljas stvarno s ovim svijetom onda nie nesto uredu, jesi li svesna da dijete nie obaveza ni finansijska racunica, nego nesto najljepse sto ti se u zivotudesi i da ga nikad ne bi trebala stavljati na papir zajedno sa paprikama mesom i ostalim mirodjijama
a to sto im neko placa da radjaju i tome svaka cast, bar da neko i o njima razmislja, da su tvoji roditelji razmisljali kad su tebe pravili mozda ni tebe ne bi bilo, a mozda si im i zalutala, pa im racune poremetila :D, sta fali sto se bule gule, neka....
halo

#8 Re: Provociranje pokrivenih zena u porodilistu u Zenici!!!

Post by halo »

Bosanac sa dna kace wrote:Ev slusam na radio Nabi (http://www.naba.ba) kako medicinsko osoblje provocira pokrivene zene u Zenici koje dodju da se porode, upravo se javila zena iz Zenice i prica kako ih provociraju govoreci im; ''Sta vi pokrivene hocete, sto radjate tolko djece...'' Kaze da je doslo do toga da neke vec idu da se poradjaju u Zavidovice u Dom zdravlja i da ne smiju da kazu koja im je to trudnoca! :x :x :x :x
SRAMOTA!!!!
zar nismo za BiH sviju nas, gdje cemo bit svi jednaki!!! :x :x :x
Ne ova Bih je samo za pokrivene i bradonje sa kratkim pantolama :D :D :D :D :D :D :D I nadam se da ce buducnost ipak pokazati svoje pravo lice.A kao sto vidimo polako dolazi DOSTA VISE :x :x :x :x :x
hananah

Post by hananah »

ccc, to mi i treba kad fino kazem cinjenice ljidima koji ne shvataju poentu, odmah serem i odmah se moji roditelji uzimaju u usta :(
ja fino kazem da mnogi nemaju novaca za dijete, ma kolika radost ono bilo - nema se para, nema se cim nahraniti, djaba je :( a IZ daje samo onima koji su veliki vjernici, sta je sa ljudima odnosno zenama koje nisu pokrivene :( tu su u gubitku srece materinstva :( ili mogu imati samo jedno dijete :( o tome pricam :(
mozda osoblje zna za ovo financiranje, a to vise nije tajna nikakva i naravno da su ogorceni, ipak treba cuvati posao, a cesto se dobiju otkazi kad se ide na trudnicko, tako dok oni ustaju rano za nekih 300/400 km i svoju djecu, ako ih imaju daju nekom na cuvanje i tako ih ostaju zeljni samo pokrivene mogu osjetiti pravu srecu materinstva, niti se brinu kako ce dijete nahraniti, ni ko ce ga cuvati niti se boje da ce se razboliti kad idu rano ujutro na posao (zima je ipak)
dodala bih da ne opravdavam nikoga nego samo shvatam ogorcenost bolnickog osoblja, i sama sam na isti nacin ogorcena :( pokriti se ne zelim a zelim djecu, od onoga sto zaradjujem tesko a da ne govorim da mozda ne bih ostala na tom poslu - nema drzava para za trudnicka :(
eto, necu vise "sreti", ako ste shvatili sto sam htjela reci neka ste ako nite opet nek niste :D libo me gabri :)
Bosanac sa dna kace

hananah wrote:ccc, to mi i treba kad fino kazem cinjenice ljidima koji ne shvataju poentu, odmah serem i odmah se moji roditelji uzimaju u usta :(
ja fino kazem da mnogi nemaju novaca za dijete, ma kolika radost ono bilo - nema se para, nema se cim nahraniti, djaba je :( a IZ daje samo onima koji su veliki vjernici, sta je sa ljudima odnosno zenama koje nisu pokrivene :( tu su u gubitku srece materinstva :( ili mogu imati samo jedno dijete :( o tome pricam :(
mozda osoblje zna za ovo financiranje, a to vise nije tajna nikakva i naravno da su ogorceni, ipak treba cuvati posao, a cesto se dobiju otkazi kad se ide na trudnicko, tako dok oni ustaju rano za nekih 300/400 km i svoju djecu, ako ih imaju daju nekom na cuvanje i tako ih ostaju zeljni samo pokrivene mogu osjetiti pravu srecu materinstva, niti se brinu kako ce dijete nahraniti, ni ko ce ga cuvati niti se boje da ce se razboliti kad idu rano ujutro na posao (zima je ipak)
dodala bih da ne opravdavam nikoga nego samo shvatam ogorcenost bolnickog osoblja, i sama sam na isti nacin ogorcena :( pokriti se ne zelim a zelim djecu, od onoga sto zaradjujem tesko a da ne govorim da mozda ne bih ostala na tom poslu - nema drzava para za trudnicka :(
eto, necu vise "sreti", ako ste shvatili sto sam htjela reci neka ste ako nite opet nek niste :D libo me gabri :)
shavatm da ti ne shvatas, jer po tvojoj logici pokrivene zene samo cekaju kace ih cojk kod kuce zaskotcit, nista ne rade, samo radajaju djecu , uzivaju i boli ih briga za ostatak svijeta!
mislim da bi ti trebalo bit drago sto je konanco neko shavtio u BiH da treba nesto da se ucini a ne samo da se mlati prazna slama, a eto IZ je ucinila nesto!
sffovac

Post by sffovac »

zamijemo mi tebe, ali previse proracunato i pesimisticno gledas na to ,onda ne bi iz kreveta trebala izlaziti jer bi se nesto moglo desiti, sto bi nasi stari rekli novi dan nova nafaka, nikad ne znas sta te ceka iza ugla, mozda to dijete bude sretno pa da ti donese vise nego sto i mozes zamisliti, tu spada i ono materijalno, nikad ne gledam na te stvari tako, onda nikad u zivotu covjek nebi prelazio na nesto nepoznato, jer postoji rizik, normalno je da postoji, ali sad da bi se djeteta zbog tog straha odrekao, ne nevidim tu nikakvog rezona, i ne vidim sta je lose sto im pomazu, da je ovo drzava ko sto nije ona bi trebala svim majkama da pomogne, ne vidim ako to radi neka nvo da je to lose sto pomaze oderejenoj grupaciji, to je njihova dobra volja
hananah

Post by hananah »

nemoj ti meni nametati moju logiku :oops: niti ti pojma imas sto se desava u mojoj glavi tako ti analiziraj malo sebe, jer i ja analiziram sebe, i svako treba i ima pravo samo sebe i svoju logiku da analizira :)
a sve je ok oko nataliteta ali je problem taj da se cesto zene pokrivaju iz materijalnih razloga a ne zato sto vjeru osjecaju u srcu :(
i sta je sa nama koje nismo pokrivene - odakle nama pare za djecu? Kazem ti plate su mizerne, i kako na ovom vaktu imati djecu a ne biti pokrivena? Opet ponavlja, pokriti se nikad necu iz materijalnih razloga nego ako nekad osjetim Islam u srcu i tad sigurno necu pristati na materijalnu nadoknadu iz IZ!
halo

Post by halo »

Bosanac sa dna kace wrote:
hananah wrote:ccc, to mi i treba kad fino kazem cinjenice ljidima koji ne shvataju poentu, odmah serem i odmah se moji roditelji uzimaju u usta :(
shavatm da ti ne shvatas, jer po tvojoj logici pokrivene zene samo cekaju kace ih cojk kod kuce zaskotcit, nista ne rade, samo radajaju djecu , uzivaju i boli ih briga za ostatak svijeta!
mislim da bi ti trebalo bit drago sto je konanco neko shavtio u BiH da treba nesto da se ucini a ne samo da se mlati prazna slama, a eto IZ je ucinila nesto!
E stvarno si sa dna kace i ostani tamo kad ne kontas nista :lol: :lol: :lol:
hananah

Post by hananah »

sffovac - pitanje isto i tebi kao i bosancu :)
a dijete ma koliko je zadovoljstvo ipak treba novaca za njega a ako se nema odakle kupiti mlijeko, pelene itd. kako ga uopce imati - nece od zraka zivjeti :(
Bosanac sa dna kace

halo wrote:
E stvarno si sa dna kace i ostani tamo kad ne kontas nista :lol: :lol: :lol:
haj ne seri!
sffovac

Post by sffovac »

hananah wrote:nemoj ti meni nametati moju logiku :oops: niti ti pojma imas sto se desava u mojoj glavi tako ti analiziraj malo sebe, jer i ja analiziram sebe, i svako treba i ima pravo samo sebe i svoju logiku da analizira :)
a sve je ok oko nataliteta ali je problem taj da se cesto zene pokrivaju iz materijalnih razloga a ne zato sto vjeru osjecaju u srcu :(
i sta je sa nama koje nismo pokrivene - odakle nama pare za djecu? Kazem ti plate su mizerne, i kako na ovom vaktu imati djecu a ne biti pokrivena? Opet ponavlja, pokriti se nikad necu iz materijalnih razloga nego ako nekad osjetim Islam u srcu i tad sigurno necu pristati na materijalnu nadoknadu iz IZ!
aaa to tebe boli
pa danas svakakvog svijeta na ovom vaktu ima, nisam prvo sokont na sta aludiras
pa sto ima ljudi da se prodaju za pare eeeeee
tu smo braco
u redu
dobro ali nisu sve pokrivene zbog love, ali ipak mislim da si malo skrenula s teme posto je ovdje rijec o nepostivanju osnovnih ljudskih prava, a ne o tome ko i kada prima pare za sta, svako ima svoju cijenu ne mora ona biti materijalne prirode, a sto je tebi krivo sto one primaju lovu za djecu je druga i jako teska prica, kao sto i sama rece teska su ovo vremena
hananah

Post by hananah »

Malo sta se promijenilo na forumu - vidim jos uvijek " kulturan" dijalog neistomisljenika, koji po pravilu "seru" :(
haj u zdravlje, ne vidim razloga ovoj temi na religiji ionako, a uostalom imam i ja svoju temu na religiji samo dodjite ako smijete :lol: :lol: :lol: :lol: ma slobodno, necu vam reci da "serete" niti cu vas ubjedjivati da je moje eto "bas najbolje i jedino" :) zato jer ja volim raznolikosti i nista ekstremno :)
a sto se tice pokrivenih zena nemam nista protiv ali fakat mi je licno teko kad vidim da one imaju sve olaksice zato sto su pokrivene a mi nemamo. Da se razumijemo - drago mi je da one imaju olaksice ali bih bila sretna da ih sve zene imaju - olaksice od ove glupe drzave i podstrek da zene budu majke, bas kao nekad u lijepoj Titovoj drzavi :) No, sta ja bulaznim, ne zivi se u proslosti, kako nam je tako nam je :( a hebeno pravo :(
sffovac

Post by sffovac »

hananah wrote:sffovac - pitanje isto i tebi kao i bosancu :)
a dijete ma koliko je zadovoljstvo ipak treba novaca za njega a ako se nema odakle kupiti mlijeko, pelene itd. kako ga uopce imati - nece od zraka zivjeti :(
izvini kad bi tako gledali sto bi iko imao djecu, bolje mu je otici dobro se provoditi, lijepo auto voziti i sl. nego dijete prati, kupovat mu i oko njega skakat ko majmun
hananah

Post by hananah »

ako sta mrzim onda je to kad moj sugovornik zakljuci "sta je meni" i moju logiku :(
a ja ne pricam o onoj populaciji koja se provodi i koja dobra auta voza nego o populaciji koja prezivljava - kako oni da imaju djecu????
Bosanac sa dna kace

hananah wrote:ako sta mrzim onda je to kad moj sugovornik zakljuci "sta je meni" i moju logiku :(
a ja ne pricam o onoj populaciji koja se provodi i koja dobra auta voza nego o populaciji koja prezivljava - kako oni da imaju djecu????
skreces s teme, jel to sad zenam koje se poradjaju treba nabijat na nos da se ne poradjaju, te babice niko ne tjera da rade taj poso ako ga ne vole, sto ne obave svoj poso kako treba! :x
sffovac

Post by sffovac »

koliko ja znam oni koji imaju najmnje najcesce imaju najvise djece, nisu osiromasili zbog njih i prije su bili siromasni, a djecu stancaju u 16 i ne razmisljaju toliko hoce li dobro pojest, ali opet nadju nacina da prozive zivot, a njihova djeca obicno dobro zive jer se trude vise nego oni sto im je pruzeno sve u zivotu
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

sffovac wrote:koliko ja znam oni koji imaju najmnje najcesce imaju najvise djece, nisu osiromasili zbog njih i prije su bili siromasni, a djecu stancaju u 16 i ne razmisljaju toliko hoce li dobro pojest, ali opet nadju nacina da prozive zivot, a njihova djeca obicno dobro zive jer se trude vise nego oni sto im je pruzeno sve u zivotu
ne reci...
hananah

Post by hananah »

sffovac govorim o populaciji ljudi koji nemaju novaca a nisu pokriveni, kuzis?
bosanac ne skrecem sa teme nego savrseno razumijem ogorcenost osoblja, no sve je srecom ostalo na rijecima i uvredama, koje se trebaju svakako sankcionisati. Te zene su fino rodile djecu, donjele ih na svijet a niko nije uradio nikakav harm ni njima ni djeci, znaci samo verbalne uvrede :) koje mogu shvatiti, da odmah ne bude zabune, ne opravdavam ih nego ih razumijem kao sto uvijek trazim opravdanje za svacije postupke gledajuci sa jedne druge tocke gledista, tako mogu dosta i razumjeti, u ovom slucaju ogorcenost bolnickog osoblja. Vidis da ne skacem s teme :)
sffovac

Post by sffovac »

hananah wrote:sffovac govorim o populaciji ljudi koji nemaju novaca a nisu pokriveni, kuzis?
bosanac ne skrecem sa teme nego savrseno razumijem ogorcenost osoblja, no sve je srecom ostalo na rijecima i uvredama, koje se trebaju svakako sankcionisati. Te zene su fino rodile djecu, donjele ih na svijet a niko nije uradio nikakav harm ni njima ni djeci, znaci samo verbalne uvrede :) koje mogu shvatiti, da odmah ne bude zabune, ne opravdavam ih nego ih razumijem kao sto uvijek trazim opravdanje za svacije postupke gledajuci sa jedne druge tocke gledista, tako mogu dosta i razumjeti, u ovom slucaju ogorcenost bolnickog osoblja. Vidis da ne skacem s teme :)
oki da rezimiram, mozes li mi samo objasniti od cega oni u samostanima zive i kakve fajde od njih, svima nama i zbog cega crkva drzi sve finansijske uzde, ne vidim razlog da se okomimo na jedne pingvine kad ih ima vise razlicitih vrsta, jedni se prcaju i razmnozavaju i jedu 'dzaba', finansiraju ih njihovi, a drugi to isto bas u bobu sve rade, ali niko nista nema od nih do njih samih
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

hananah wrote:sffovac govorim o populaciji ljudi koji nemaju novaca a nisu pokriveni, kuzis?
..ne kontam...sta one imaju biti ogorcene, njihov posao je da porode te zene ma koliko one djece imale a ne da ih jos prozivaju, sta njih briga ko ima koliko djece... :?
...nek se zahvale da imaju ikakav posao i da im nije tih zena sta bi radile :D sigurno sjedile i tracale svoje muzeve po cijeli dan :D (ovo je ipak malo off teme)
..sve u svemu hocu da kazem...sramotno :roll:
Post Reply