Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vec neko vrijeme namjeravam da kupim auto, medju tim brine me da li je vlasnik vozilaa kaznjavan, sada ima taj zakon u koliko je vlasnik vozila kaznjavan ja auto ne mogu sa njega prevesti na sebe niti registrovati (barem u federaciji) , sve dok taj isti ne plati sve kazne koje ima.
Dakle... da li postoji nacin da nekako prije kupovine vozila saznam (u MUP_u ili negdje drugo) da li taj vlasnik ima neku kaznu
Ako neko zna nesto o tome koristilo bi mi
ja sam cuo drugacije
ako ja tebi sad prodam auto a imam kazni ti nemas nista sa tim jer postoji datum ka su kazne napravljene a ti na kupoprodajnom ugovoru imas datum kad si kupio
one kazne koje sam ja napravio do prodaje auta moram ja platit inace svoje drugo auto kada kupim ne mogu registrovat mislim
Sve kazne nastale prije potpisivanja kupoprodajnog ugovora nemaju veze s tobom. Dakle, to ne moras provjeravati. Jedino da za tim autom ima potjernica ili slicno, ali ono je zakonski tvoje cim se zavrsi obrada.
Kazne se vežu za JMBG vlasnika vozila, ne za samo vozilo. Problem može biti ako je vlasnik vozila privatnik koji nije izmirio poreze, u tom slučaju nema prevoda vozila dok se porezi ne izmire.
a to za porez mislim da vecina njih naglasi ako porez nije placen jer u suprotnom kazes nema prevoda pa ako nema prevoda to znaci da ti vozis auto na njegovo ime i nabijas mu jos vecu kolicinu kazni
a to mu nije bas u interesu
dosad sam uvjek radio kod duske u f1 u hrasnom odem sa prodavcem njemu dam pare (oko 80km sve saobracajna ugovor taksa i sve sto ide) potpisemo ugovor i duska sve to ostalo odradi
da ima veze to sa provjerom kazni valjda bi napomenula
a ja licno kao kupac samo provjerim broj sasije motora i kod majstora stanje auta
ja sam takodje prevodio auto preko agencije i siguran sam da vrijedi svake pare, doduse kod mene je auto bilo cisto ali ko bi letao lijevo desno i ganjao sve papire...