Hvala i pozdrav
Provjera da li je auto ukradeno??
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
hipisizik
#1 Provjera da li je auto ukradeno??
Ljudi, kako bih mogao u policiji provjeriti da li je auto ukradeno? Koliko sam shvatio, to se svakako provjerava tokom registracije, ali to mi je malo prekasno, jer bi pare već bile otišle. Volio bih to zavrsiti u policiji, ali ne znam da li to mogu zavrsiti u nekoj općinskoj, kantonalnoj, sipi, ili gdje vec moram otići? Auto je uvezeno iz Italije prije 4 mjeseca, ali nije registrovano. Sumnjam da nije mozda ukradeno u EU
..Znam da ima agencija u Sa koja to provjerava za 250km i čeka se 10tak dana, ali mi to malo predugo, a i kosta:)..Btw kupujem ga od jedne autokuce na TK, mada se ispostavilo da je auto na nekom tipu s kojim ja treba da potpisem kupoprodajni ugovor..pa mi sve to malo 'smrdi'..Btw prije par godina su obje stranke morale potpisati u opstini taj ugovor, a sada bi to uradili u ovoj auto kuci..ili negdje na cesti
, pa mi to nekako malo cudno? Promjenili se propisi ili?
Hvala i pozdrav
Hvala i pozdrav
- HaHaHa2
#2 Re: Provjera da li je auto ukradeno??
Auto pred stanicu i kazes da sumljas da je ukradeno i neka obavezno provjere preko interpola.Ako vlasnik bude vrdao oko provjere prije nego odes u stanicu, nesto nije u redu i bjezi od tog auta
a ako pristane i ispostavi se da nije regularan njemu se oduzima na licu mjesta auto a ti lovu sacuvao
Najbolje ti je da nadjes nekog drota i da ga je on kao zaustavio, ide puno brze nego da ti licno odes i trazis 
-
hipisizik
#3 Re: Provjera da li je auto ukradeno??
HaHaHa2 wrote:Auto pred stanicu i kazes da sumljas da je ukradeno i neka obavezno provjere preko interpola.Ako vlasnik bude vrdao oko provjere prije nego odes u stanicu, nesto nije u redu i bjezi od tog autaa ako pristane i ispostavi se da nije regularan njemu se oduzima na licu mjesta auto a ti lovu sacuvao
Najbolje ti je da nadjes nekog drota i da ga je on kao zaustavio, ide puno brze nego da ti licno odes i trazis
Mislis da bi oni to htjeli i mogli odraditi u jednoj manjoj opcini, ako bih zamolio,trazio,platio?