Provizija

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Tuzla111

#1 Provizija

Post by Tuzla111 »

Pozdrav,
Hitno mi treba(bar okviran procenat) koliko banke uzimaju proviziju za pretvaranje $ u KM.
Hvala
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#2 Re: Provizija

Post by corolla02 »

Tuzla111 wrote:Pozdrav,
Hitno mi treba(bar okviran procenat) koliko banke uzimaju proviziju za pretvaranje $ u KM.
Hvala
sto ces to raditi, nosis MC il Viza u Bosnu i miran budes, doduse i oni uzimaju proviziju 3%, al se moze naci kartica i bez provizije ako treba...

evo lista
http://www.creditcards.com/no-foreign-t ... on-fee.php
Tuzla111

#3 Re: Provizija

Post by Tuzla111 »

corolla02 wrote:
Hvala
sto ces to raditi, nosis MC il Viza u Bosnu i miran budes, doduse i oni uzimaju proviziju 3%, al se moze naci kartica i bez provizije ako treba...

evo lista
pa zato i pitam da vidim sta je bolje.Koristio sam karticu ranije i ako se sjecam skidaju $5 flat + 5% provizije ako se dobro sjecam sto nije uopste lose.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#4 Re: Provizija

Post by corolla02 »

Tuzla111 wrote:
corolla02 wrote:
Hvala

evo lista
pa zato i pitam da vidim sta je bolje.Koristio sam karticu ranije i ako se sjecam skidaju $5 flat + 5% provizije ako se dobro sjecam sto nije uopste lose.
u mene je 3% ali ako koristis one na kvotere popuste po 5 %, kuca, restorani il gorivo onda te izadje bas povoljno, a jednu od ovih gore kartica svakako vrijedi imati, ali eto meni se ne da nesto da ih imam tako da sam do daljnjeg 3%... plus nikad ne moras ici do banke, stajati u redu, il biti neusluzan od strane kakve opicene iza saltera...

a sto se tice banka dole one su uglavnom 1-1.5% provizije...
Tuzla111

#5 Re: Provizija

Post by Tuzla111 »

corolla02 wrote:
Tuzla111 wrote:
corolla02 wrote:

evo lista
u mene je 3% ali ako koristis one na kvotere popuste u % onda te izadje bas povoljno, a jednu od ovih gore kartica svakako vrijedi imati, ali eto meni se ne da nesto da ih imam tako da sam do daljnjeg 3%

pa nije ni 1.5% lose iako nevjerujem da je taako mala provizija.
Imam ja neku karticu koja je ''bez fee'' international al tekoh ti koliko uzimaju po transakciji. a moze biti da je i $2 nisam siguran. ili je bank of america ili je first bank, nisam siguran.
corolla02

#6 Re: Provizija

Post by corolla02 »

Tuzla111 wrote:
pa nije ni 1.5% lose iako nevjerujem da je taako mala provizija.
Imam ja neku karticu koja je ''bez fee'' international al tekoh ti koliko uzimaju po transakciji. a moze biti da je i $2 nisam siguran. ili je bank of america ili je first bank, nisam siguran.
uglavnom provjeri sa bankom, a meni je 3% flat znaci ako potrosim $100, $103 cu platiti na kraju bankovnog/kartice ciklusa... i nemam zamjerke na to...
Post Reply