provizija banke pri kupovini stana

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
lepsid

#1 provizija banke pri kupovini stana

Post by lepsid »

Pozdrav...

Uskoro namjeravam kupovati stan. Imam neke svoje ustedjevine, nesto cu posuditi i mogu skupiti novca da bez kredita kupim manji stan. U svoj toj silnoj kalkulaciji, razmisljam da li banke i u kom procentu uzimaju proviziju na uplatu novca za ugovorenu cijenu. Npr., ja imam racun u Unicredit banci i svoj novac za stan polozim na taj racun. Sada trebam kupcu uplatiti novac. Njegov racun je u Raiffeisen banci. Da li i koliko banka uzima provizije pri ovakvim transkacijama.

Hvala vam!
milojicabrzi

#2 Re: provizija banke pri kupovini stana

Post by milojicabrzi »

Mislim da je provizija po nalogu 1 ili 2 KM, bez obzira koliki je iznos uplate...dakle bilo 100 KM ili 10 000 ako je jedan nalog, jedna je provizija.
sema911s

#3 Re: provizija banke pri kupovini stana

Post by sema911s »

proviziija ti je 2,5 km,. e sada imas opciju brzog knjizenja(zaboravio sam kako se zove) i tada kosta od 10-50KM zavisi od iznosa i to ne prihvataj,s. pitaj koliko je provizija prije uplate,. ponesi kupoprodajni ugovor, nek oni kopiraju, osoba kojij saljes pare nemora da bude tu, treba ti licna, kartica ,.br racuna),., trazi kopiju izvrsene uplate,. reci da im program koji se kratko zove UPP,., ima mogucnost da ti daju kopiju naloga sto je osoba iz banke otkucala,. ako se bude kofrcila(imaju 3 puljke, salji nalog, print na uplatnicu, print kopije**ovo uzmi trazi) jer ljudi smo i znamo da grijesimo,.,
ako je iznos veci od 20kKM malo ce duze sve trajat pa imajte strpljenja nekih 20min
sretno sa novim stanom
lepsid

#4 Re: provizija banke pri kupovini stana

Post by lepsid »

Ovo je bilo pravo iscrpno. Hvala ti.
Post Reply