proud to be Bosnian
-
Stara
#1 proud to be Bosnian
Evo gledam na tvsa reprizu Igmanske manifestacije i Izudin Bajrović čita pjesmu "Srebrenica". Inače kad dođe 11.juli ja sam kući i bukvalno plačem cijeli dan od tuge. Ono na šta sam ove godine bila zaista ponosna jeste što je pokojni Rudolf ukopan zajedno sa bošnjacima odnosno što je Rudolf katolik ukopan među muslimane. Nadam se da se neće pojaviti neki divljak, nabijen vjerom i nekim novim uvoznim idejama, koji će se protiviti tome i koji će to dovesti pod znak pitanja.
- Azamo
#2 Re: proud to be Bosnian
Stara wrote:Evo gledam na tvsa reprizu Igmanske manifestacije i Izudin Bajrović čita pjesmu "Srebrenica". Inače kad dođe 11.juli ja sam kući i bukvalno plačem cijeli dan od tuge. Ono na šta sam ove godine bila zaista ponosna jeste što je pokojni Rudolf ukopan zajedno sa bošnjacima odnosno što je Rudolf katolik ukopan među muslimane. Nadam se da se neće pojaviti neki divljak, nabijen vjerom i nekim novim uvoznim idejama, koji će se protiviti tome i koji će to dovesti pod znak pitanja.
Šta je cilj ove tvoje teme?
-
Stara
#3 Re: proud to be Bosnian
Multietnična i jedinstvena BiH u kojoj se poštuju sve religije.
-
theTruePath
#4 Re: proud to be Bosnian
hmm cudna tema,i kakve veze ima religija s ovim?
-
Stara
#6 Re: proud to be Bosnian
Na ovom forumu ako se ne deklarišeš kao musliman i samo o tome ne pričaš ne valjaš. Ako se ne deklarišeš kao katolik ili pravoslavac i samo o tome pišeš ne valja ni to. Hoću da kažem kako smo mi Bosanci ponosan narod i kako je lijepo što njega, kao katolika i kao žrtvu genocida, nisu sahranili odvojeno nego zajedno sa ostalim žrtvama genocida.
- BiH-x
#7 Re: proud to be Bosnian
1. Nije bio zrtva genocidaStara wrote:Na ovom forumu ako se ne deklarišeš kao musliman i samo o tome ne pričaš ne valjaš. Ako se ne deklarišeš kao katolik ili pravoslavac i samo o tome pišeš ne valja ni to. Hoću da kažem kako smo mi Bosanci ponosan narod i kako je lijepo što njega, kao katolika i kao žrtvu genocida, nisu sahranili odvojeno nego zajedno sa ostalim žrtvama genocida.
2. Tema nije za "Religiju"
-
Stara
#8 Re: proud to be Bosnian
Očito moja greška što se ovdje navratih. Pozdrav.
-
theTruePath
#9 Re: proud to be Bosnian
hajd ne mjesaj jabuke i kruske stara
- Azamo
#10 Re: proud to be Bosnian
Kakva ba multietničnost? Šta se poštuje? Kojoj jedinstvenoj BiH? Pa zar još uvijek neko nasjeda na ove fore.Do kad više!?Stara wrote:Multietnična i jedinstvena BiH u kojoj se poštuju sve religije.
- BiH-x
#11 Re: proud to be Bosnian
Aj zdra'oStara wrote:Očito moja greška što se ovdje navratih. Pozdrav.
- BHF_Manijak
#12 Re: proud to be Bosnian
Fakat ne kontam kakve veze ovo ima sa religijom?!Bosanstvo nije religija,to je nacija,valjda je to jasno
Haman da ce Chmoljo ovo da kljuca...
- Azamo
#13 Re: proud to be Bosnian
BHF_Manijak wrote:Fakat ne kontam kakve veze ovo ima sa religijom?!Bosanstvo nije religija,to je nacija,valjda je to jasno![]()
chmoljo na tebe je red