PROTIVNICI BRAKA....

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
anais_nin

#1 PROTIVNICI BRAKA....

Post by anais_nin »

Je li brak propala institucija? :D Izgleda da je sve vise i vise ljudi kojima brak ne da nije krajnji cilj, ni neka zelja, nego je nesto od cega svjesno bjeze....e sad ima onih koji bjeze od svake vrste vezivanja takozvani "commitmentphobic" tipovi....ali sta je s onima koji nemaju problema ni sa ljubavi, ni sa vezivanjem nego jednostavno ne zele brak? :D

ne vjeruju u njega, ne zele papir, ili im isti nista ne znaci....ili nose u sebi utiske na losa iskustva iz blize i dalje okoline....

u koju grupu vi spadate? eno pricali smo generalno o tome sta je brak....ali sta recimo da nabasate na nekog ko pripada ovoj grupi protivnika braka? recimo kao george clooney :D da li bi vam to bilo nesto sto ne mozete prevazici?

prosle sedmice cherlize theron i sam townsend jednostavno OBJAVILI da su muz i zena....nije bilo nikakve ceremonije, vjencanja, papira, nisu to legalno ni religijski obavili, jednostavno su razmjenili prstenove i od tog dana smatraju da su u braku :D
danas

#2 Re: PROTIVNICI BRAKA....

Post by danas »

anais_nin wrote:
prosle sedmice cherlize theron i sam townsend jednostavno OBJAVILI da su muz i zena....nije bilo nikakve ceremonije, vjencanja, papira, nisu to legalno ni religijski obavili, jednostavno su razmjenili prstenove i od tog dana smatraju da su u braku :D
po dobrom starom muslimanskom obicaju... 8-) :)
lady midnight

Post by lady midnight »

eh, ja po ko zna koji put krenula na spavanje, ali mrezha vuche :D pa ugledah ovaj naslov, te rekoh samo da se tuspasim kao prvi protivnik braka na ovoj temi :kravata: :D

kod georga bi mi jako smetalo kad bi me zaprosio :-):-):-) shta ce mi to, ja bih samo da ga sexualno iskoristim i odbacim kad mi vishe ne bude trebao :D znachi, mojoj vezi sa njim nishta ne stoji na putu poshto i on slichno razmishlja :D

inache, ja na svadbama kad mlada baca onaj buket preko glave redovno bjezhim ili van ili u WC :D nije da sam praznovjerna, ali ne valja izazivati sudbinu :D

sa ljubavi nemam nikakvih problema :D ali ima ona sa mnom :oops: :roll: :roll: :D

najmanje problema od svega navedenog imam sa veziIVanjem :oops: :D:D
danas

Post by danas »

lady midnight wrote: najmanje problema od svega navedenog imam sa veziIVanjem :oops: :D:D
pa probaj recimo sa silk stockings :D :D doesn't bruise :D :D :P
lady midnight

Post by lady midnight »

danas wrote:
lady midnight wrote: najmanje problema od svega navedenog imam sa veziIVanjem :oops: :D:D
pa probaj recimo sa silk stockings :D :D doesn't bruise :D :D :P
me knows :oops: :oops: :oops: :D:D
MadamPiaNo

Post by MadamPiaNo »

Rukija :)
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

ja nemam nista protiv zajednickog zivota, ali mi se brak cini prevazidjen. mozda je neromanticno, ali ja imam obicaj reci da potpis za kredit za stan vrijedi vise od potpisa kod maticara :D
sabanss

Post by sabanss »

Otkad su se ljudi poceli je**vati prije braka, postoje lako dostupni kondomi i kontraceptivne pilule, brak je pomalo izgubio svrhu :roll:
ahmed&nedzad

#9 Re: PROTIVNICI BRAKA....

Post by ahmed&nedzad »

danas wrote:
anais_nin wrote:
po dobrom starom muslimanskom obicaju... 8-) :)
Nema poštede ni na Ramazan?! :roll:
Neelix

#10 Re: PROTIVNICI BRAKA....

Post by Neelix »

anais_nin wrote:Je li brak propala institucija? :D Izgleda da je sve vise i vise ljudi kojima brak ne da nije krajnji cilj, ni neka zelja, nego je nesto od cega svjesno bjeze....e sad ima onih koji bjeze od svake vrste vezivanja takozvani "commitmentphobic" tipovi....ali sta je s onima koji nemaju problema ni sa ljubavi, ni sa vezivanjem nego jednostavno ne zele brak? :D

ne vjeruju u njega, ne zele papir, ili im isti nista ne znaci....ili nose u sebi utiske na losa iskustva iz blize i dalje okoline....

u koju grupu vi spadate? eno pricali smo generalno o tome sta je brak....ali sta recimo da nabasate na nekog ko pripada ovoj grupi protivnika braka? recimo kao george clooney :D da li bi vam to bilo nesto sto ne mozete prevazici?

udala se :( :( :( :( :sad: :sad: :sad: :sad:
Bonnie-Clydova mala

Post by Bonnie-Clydova mala »

callmethebreeeze wrote:ja nemam nista protiv zajednickog zivota, ali mi se brak cini prevazidjen. mozda je neromanticno, ali ja imam obicaj reci da potpis za kredit za stan vrijedi vise od potpisa kod maticara :D
Svakako.Ta se zajednica teže razvrgava...
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

meni opet u danasnje vrijeme kad se ljudi tesko odlucuju na brak, brak dodje ko egzotika :D Ja sam malo po prirodi strinska hanuma :D

ja bih bas voljela da je sve ko nekad. Pendzeranje i ostalo :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Jedini razlog zbog kojeg ja eventualno razmisljam o braku jeste taj sto nema teoretske jebene sanse da dodjes do stana za kredit a da dokazes da imas stalnog partnera s kojim zivis osim vjencanog lista. A i u tom slucaju osim toga sto moramo oboje imati pravo dobre plate moramo imati i tri ziranta koji imaju isto tako pravo dobre plate, staviti stan pod hipoteku i na kraju potpisati saglasnost o zapljeni istog :roll:

I onda se neko priupita zasto neko zeli da ide odavde... Dok se Brankovicima stanovi kupuju od MOJIH para a on ih otkupljuje za 900KM...
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Ne znam, brak je ipak hiljadugodisnja institucija i jedan od osnova ljudskog drustva.Ne mislim da treba smatrati brak prevazidjenim, jer ne vidim sta ga moze zamijeniti.
Mislim da drustvo mora pomoci novim generacijama, jer sve je vise razvedenih brakova i frustracija pojedinaca(jedna od posljedica je usamljenost individue u drustvu).Za odgoj djece su potrebna oba roditelja.Brak je vrlo prakticna formula, u starosti imaju jedno drugo, sto s obzirom na sve manje djece i sve manje porodice znaci dosta.
bonsai

Post by bonsai »

Po meni su puno bolje i kvalitetnije veze dvoje ljudi ,koje su zasnovane na ljubavi i povjerenju ,a ne na potpisu kod maticara. U takvim vezama obadva partnera su puno pazljiviji,obazriviji i oprezniji. Dok medzutim,kada jednom dodze do tog j...nog potpisa,partneri se opuste i uljuljaju u nekakvu sigurnost prouzrokovanu istim (potpisom ,jel') i tada nastupa katastrofa ,dok zena zapusta jezik ,muz zapusta stomak i tad, onu pocetnu ideju zajednickog zivota,ljubavi itd prelazi u bracnu rutinu,dok nas smrt (rezvod) ne rastavi.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

bonsai wrote:Po meni su puno bolje i kvalitetnije veze dvoje ljudi ,koje su zasnovane na ljubavi i povjerenju ,a ne na potpisu kod maticara. U takvim vezama obadva partnera su puno pazljiviji,obazriviji i oprezniji. Dok medzutim,kada jednom dodze do tog j...nog potpisa,partneri se opuste i uljuljaju u nekakvu sigurnost prouzrokovanu istim (potpisom ,jel') i tada nastupa katastrofa ,dok zena zapusta jezik ,muz zapusta stomak i tad, onu pocetnu ideju zajednickog zivota,ljubavi itd prelazi u bracnu rutinu,dok nas smrt (rezvod) ne rastavi.
...dok nas brak ne rastavi :D
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

bonsai wrote:Po meni su puno bolje i kvalitetnije veze dvoje ljudi ,koje su zasnovane na ljubavi i povjerenju ,a ne na potpisu kod maticara. U takvim vezama obadva partnera su puno pazljiviji,obazriviji i oprezniji. Dok medzutim,kada jednom dodze do tog j...nog potpisa,partneri se opuste i uljuljaju u nekakvu sigurnost prouzrokovanu istim (potpisom ,jel') i tada nastupa katastrofa ,dok zena zapusta jezik ,muz zapusta stomak i tad, onu pocetnu ideju zajednickog zivota,ljubavi itd prelazi u bracnu rutinu,dok nas smrt (rezvod) ne rastavi.
To zelis reci da oni koji udju u brak nemaju kvalitetnu vezu zasnovanu na ljubavi i povjerenju?
glupo mi zvuci ovaj pocetak posta, treba ici od toga da u brak ulazis onda kada imas i ljubav i povjerenje, tako bi trebalo biti kod normalnih ljudi! e sad ako grijesim onda... :-?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

MUNAFIK wrote:
To zelis reci da oni koji udju u brak nemaju kvalitetnu vezu zasnovanu na ljubavi i povjerenju?
glupo mi zvuci ovaj pocetak posta, treba ici od toga da u brak ulazis onda kada imas i ljubav i povjerenje, tako bi trebalo biti kod normalnih ljudi! e sad ako grijesim onda... :-?
A velis da normalni ljudi ne mogu biti oni koji razmisljaju kao @bonsai?
Michun

Post by Michun »

Teska tema :roll:
Kad se malo izmakne iz SA ili vecih sredina vidi se da brak nije prevazidjena institucija. Ljudi se zene, prave djecu i vecina njih ostaje zajedno jer je udvoje puno lakse ostvariti zivot u punom smislu (materijalno, socijalno, ljudski, kakogod)
Da li je to stvar modernih sredina :? mhm
mamica papucarka

sta, ti mislis da se brak kod maticara ne zasniva na ljubavi i povjerenju. I mislis da se ljudi zapustaju. Nemoj sad da metnem slike :P
Zivjeti kao nevjencani bracni par ili vjencani, dodje ti ga na isto. :) I ovi nevjencani mogu zajebat stvarku, zapustit se, jednako kao ovi vjencani.
Razlika je samo u obredu vjencanja i nekim zakonskim propisima. (poslije tri godine zajednickog zivota na imovinu imate ista prava kao da ste u braku, znaci iste zakone)
Svakom svacije :D
triton

Post by triton »

i upravo kad sam poceo ozbiljnije razmisljati (pod pritiskom naravno :)) o ovom mrskom koraku, naletim na ovu temu i... sjetim se svih drugih zena koje moju pomoc traze, a onda opet kontam .. ..pa mogu vazda u ribu otici :D
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

Mamice, ma to se samo ovi sto zajednicki zive, tjese da nisu ustvari u braku :D meni vala, to dodje na isto :D
fantom slobode

Post by fantom slobode »

triton wrote:i upravo kad sam poceo ozbiljnije razmisljati (pod pritiskom naravno :)) o ovom mrskom koraku, naletim na ovu temu i... sjetim se svih drugih zena koje moju pomoc traze, a onda opet kontam .. ..pa mogu vazda u ribu otici :D
I ta ti je na mjestu, ali sto ici u ribu, kada ti se nigdje ne zuri, uzivaj u datim mogucnostima. :-D A te pritiske odbaci, nemoj da tudja ideja postane tvoja, nije bas dobro za dalji zivot.Kada ti shvatis i osjetis da je vrijeme, onda to uradi.Ocigledno ti je korak mrzak, ne moras ga poduzimati.
mamica papucarka

nebojeplavo wrote:Mamice, ma to se samo ovi sto zajednicki zive, tjese da nisu ustvari u braku :D meni vala, to dodje na isto :D
Ma isto bona... Ja i muz smo nekoliko mjeseci zivjeli nevjencani (pu, pu sto bi moja nana rekla) i kad smo se vjencali isto nam je bilo :D Jedino sto smo prosli tu proceduru, skupljali papire i sto smo zvanicno coek i zena :D

muzev najbolji prijatelj i njegova hanuma, sve isto kao kod nas, samo sto nisu vjencani. Isti problemi, belaji, djeca... :D :D :D
de ba ljudi, ne glumite kulere, vec radite sto vam srce isce :P
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Meni ovo smrdi na "Sto bi tebi bilo bolje nego meni" savjete :oops: :D
Post Reply