Protiv nekulture kulturom!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

edu

#1 Protiv nekulture kulturom!!!

Post by edu »

Nerviraju me ove nacionalisticke poruke..a i vecina normalnih forumasa nasjeda na to..prema tome volio bih kad bi se nekako mogli dogovoriti da niko ne odgovara..komentarise takve gluposti......bila je tema povodom onih slogana sto su bili ispisani po Sarajevu nedavno......i dodje neko sovinisticko-nacionalisticko smece iz neke vukojebine i postavi nam temu..kao mi u sarajevu smo nacionalisti (ne kazem da ih nema)..ali ako gledamo vecinu..postupke..dovoljno je spomenuti Srebrenicu..ili postavljanje kamena temeljca za izgradnju Ferhadije u Banja Luci i svakome normalnom ce sve biti jasno...zato nacionalisti (ma o kojima da se radi) nadjite neki drugi forum pa se svadjajte oko tih gluposti..ako ne znate pricati normalno kliknite na neku temu pa citajte komenatre normalnih ljudi..kulturnih..akademskih gradjana..pa onda lezite u krevet pa razmisljajte..pitajte se sto to vi niste normalni..sta vam nedostaje.....pa mozda i vi jednog dana budete normalne osobe..sumnjam..ali opet mozda...nikad se ne zna...

PS. Postoji li ikakva mogucnost da se u Titovu ulicu vrati onaj plakat:

Jebo zemlju koja Oskara nema!!!

To je pravi odgovor ovim papcima...

Protiv nekulture kulturom!!!
imigrant

Post by imigrant »

U sukobu kultura VS nekulture, cini mi se da kultura uvijek nekako izvuce deblji kraj.
Aristokrata

Post by Aristokrata »

jel imaju ime ti iz vukojebine?
da cujem'
micika

Post by micika »

Imaju :D :D medvjedi sa majevice :D :D
edu

Post by edu »

Vecina tih primitivnih stavova dolazi od ljudi koji su rodjeni..koji zive po nekim vukojebinama.....u sarajevskim opstinama nacionalisti nisu nacelnici....u Banja Luci, koliko je meni poznato SDS nije glavni...u provincijama je malo teze postici to...ljudi su zatucani...zadrti...neobrazovani...
Aristokrata

Post by Aristokrata »

edu wrote:Vecina tih primitivnih stavova dolazi od ljudi koji su rodjeni..koji zive po nekim vukojebinama.....u sarajevskim opstinama nacionalisti nisu nacelnici....u Banja Luci, koliko je meni poznato SDS nije glavni...u provincijama je malo teze postici to...ljudi su zatucani...zadrti...neobrazovani...
ma ovdje na forumu te pitam?
edu

Post by edu »

ma nemam ti ja to pojmaaa....ja sam ovdje relativno novi...jos ne znam te nickove...a i ne trudim se da ih pamtim...ja gledam..citam...sta ljudi zbore....kako rezonuju....ima neki livadic...cini mi se da je on malo "nenormalan"....
Aristokrata

Post by Aristokrata »

edu wrote:ma nemam ti ja to pojmaaa....ja sam ovdje relativno novi...jos ne znam te nickove...a i ne trudim se da ih pamtim...ja gledam..citam...sta ljudi zbore....kako rezonuju....ima neki livadic...cini mi se da je on malo "nenormalan"....
pa ako nemas pojma sto onda prozivas...
hmm pa sta ti imas sa tudfim rezonom pa nemozemo svi mislit kao ti zar ne...

ja sam recimo sasvcm zadovljan svojim nacinom rezonovanja...

i bas mije drago sto sam iz vukojebine¨!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Ne znam...valjda si primjetio da je ovdje ko tebe kamenom ti njega plamenom....

tesko je suzdrzati se....

tesko je ne odgovoriti.....

znas onu krilaticu "klin se klinom izbija".....

a bilo bi lijepo da se moze samo procitati i nastaviti dalje....ali kad skontas da te takvi ljudi predstavljaju u svijetu, onda se zapitas sta stvarno ljudi izvana misle o nama iz ove zemlje....

a najgore je sto su ti ljudi (mislim na ove nacionalne pljuvace) veoma glasni....a vjeruj mi da ih nema vise nego onih neopterecenih.....samo sto su ovi (nazovimo ih NORMALNIM) onako povuceni i tihi...nazalost....

iskreno da ti kazem, sto se tice onih grafita na putu ka palama, ma nista drugacije nisam ni ocekivala...akcija-reakcija.....
nek te put nanese na Dobrinju 1, na autobusku stanicu Istocnog Sarajeva...bio je jedan cica koji je prodavao zvake, upaljace i maice sa likovima Mladica i Karadzica.....i niko nista....i onda se neko cudi....grafitima...i od toga se pravi skandal.... mozda neko jednostavno nije mogao izdrzati nepravdu....a mi odmah za vrat skacemo kao NECEMO BITI KO ONI...pa ne mozemo ni MI svi biti isti....

i tako sad samu sebe zbunih, koja sam ja :D
Aristokrata

Post by Aristokrata »

mIRCerka wrote:Ne znam...valjda si primjetio da je ovdje ko tebe kamenom ti njega plamenom....

tesko je suzdrzati se....

tesko je ne odgovoriti.....

znas onu krilaticu "klin se klinom izbija".....

a bilo bi lijepo da se moze samo procitati i nastaviti dalje....ali kad skontas da te takvi ljudi predstavljaju u svijetu, onda se zapitas sta stvarno ljudi izvana misle o nama iz ove zemlje....

a najgore je sto su ti ljudi (mislim na ove nacionalne pljuvace) veoma glasni....a vjeruj mi da ih nema vise nego onih neopterecenih.....samo sto su ovi (nazovimo ih NORMALNIM) onako povuceni i tihi...nazalost....

iskreno da ti kazem, sto se tice onih grafita na putu ka palama, ma nista drugacije nisam ni ocekivala...akcija-reakcija.....
nek te put nanese na Dobrinju 1, na autobusku stanicu Istocnog Sarajeva...bio je jedan cica koji je prodavao zvake, upaljace i maice sa likovima Mladica i Karadzica.....i niko nista....i onda se neko cudi....grafitima...i od toga se pravi skandal.... mozda neko jednostavno nije mogao izdrzati nepravdu....a mi odmah za vrat skacemo kao NECEMO BITI KO ONI...pa ne mozemo ni MI svi biti isti....

i tako sad samu sebe zbunih, koja sam ja :D
znate sta ljudi sit sam ja vise srpskohrvatskebosanskohercegovacke dobrote!
ono sto su ¨"dobri "ucinili u ovoj jadnoj zemlji nikada ne bi zli siguran sam¨!!
edu

Post by edu »

i ti bi da izjednacis fasiste i normalne ljude....nema"dobrih" i zlih...imaju fasisti.....sovinisti...koljaci...i na drugoj strani normalni...obicni ljudi....koji Bosnu dozivljavaju kao svoju drzavu......ako oni prodaju majice sa likom Karadzica i Mladica uopste ne mislim da mi trebamo (iako Karadzicu ne mogu naci pandan u Sarajevu) stampati..recimo..lupam..majice Nasera Orica...neka papci kupuju te majice....Sarajevo je metropola...ovdje ljudi uzivaju u zivotu...ne zamaraju se glupostima...ne gledaju kako se ko zove...a svako ko je pocinio zlocine treba odgovarati....taman da mi je otac rodjeni...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

edu wrote:i ti bi da izjednacis fasiste i normalne ljude....nema"dobrih" i zlih...imaju fasisti.....sovinisti...koljaci...i na drugoj strani normalni...obicni ljudi....koji Bosnu dozivljavaju kao svoju drzavu......ako oni prodaju majice sa likom Karadzica i Mladica uopste ne mislim da mi trebamo (iako Karadzicu ne mogu naci pandan u Sarajevu) stampati..recimo..lupam..majice Nasera Orica...neka papci kupuju te majice....Sarajevo je metropola...ovdje ljudi uzivaju u zivotu...ne zamaraju se glupostima...ne gledaju kako se ko zove...a svako ko je pocinio zlocine treba odgovarati....taman da mi je otac rodjeni...
u potpunosti se slazem sa tobom to za stampanje, samo sam rekla da me ne cudi sto je osvanuo takav grafit...pa evo pogledaj samo na forumu, dosta ljudi brani "nacionalne interese"...i ne biraju se sredstva...komunikacije i manipulacije... u zadnje vrijeme, ja zestoko reagujem jer mi neko povuce zivac....i to je vid manipulacije....

sreca moja da idem na teren na par dana, pa necu biti u dometu manipulacije :D
edu

Post by edu »

povedi nekog macka sa sobom..zgodnog.....da ti ne bude dosadno... :-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

edu wrote:povedi nekog macka sa sobom..zgodnog.....da ti ne bude dosadno... :-)
eh, moj macak (ja ga zovem medo) ostaje u Sarajevu :( ali, iskoristicu odsustvo da se naspavam, a ponijela sam najbolje sredstvo za uspavljivanje - Knjigu :D
edu

Post by edu »

knjiga ce dosaditi....ja bih se radije osigurao necim drugim...neka mede u sarajevu.....a ti skontaj nekoga......evo ja se javljam..dobrovoljno....ako nista onda barem da ti citam... :D :D :D
SUNCICA_SA

Post by SUNCICA_SA »

E, dragi moj Edu, tmao sma rekla za tebe da si pametan! to i sadam islim, ali cemu ovo borba sa nekulturom, ovdje se s tim nem ozes izboriti, ma koliko kulturan bio, prekipi ti, i onda i ti postanes kao oni koje si do sada kritikovao.

Tako ti je to u ovoj nasoj Bosni, a boga mi i u Hercegovini :-)

svi se nesto borimo sa vjetrenjacama kao Servantesov "Don Kihot"
edu

Post by edu »

SUNCICA_SA wrote:E, dragi moj Edu, tmao sma rekla za tebe da si pametan! to i sadam islim,
"

Potpisujem!!!
:D :D :D
Pravda30

Post by Pravda30 »

edu wrote:Vecina tih primitivnih stavova dolazi od ljudi koji su rodjeni..koji zive po nekim vukojebinama.....u sarajevskim opstinama nacionalisti nisu nacelnici....u Banja Luci, koliko je meni poznato SDS nije glavni...u provincijama je malo teze postici to...ljudi su zatucani...zadrti...neobrazovani...
Mali ufuran si , sto bi reko' nas narod. Spusti se na zemlju.
Drugo ti nisi taj koji moze odredivati da li je neko "kulturan" ili ne. Izmedu ostalog sama ova tvoja poruka je olicje primitivizma i zatucanosti. Puna predrasuda, neznanja i naivnosti.

Trece. Zelis da pricas o necemu a nisi uopste upucen o tome.Konkretno mislim na pojmove : nacionalnost, nacija,nacizam, nacista. Decko, obrazuj se :

http://en.wikipedia.org/wiki/Nationalism
http://en.wikipedia.org/wiki/Nazism

u Banja Luci, koliko je meni poznato SDS nije glavni

U Banja Luci je sruseno 16 dzamija a da uopste nije bilo borbenih dejstava. U Banjojluci je izvrsen linc prilikom postavljanja kamena temeljca za Ferhadiju. U Banja Luci osvicu plakati "Noz zica Srebrenica" Itd... I to u sred carsije, i to u mjesto gdje SDS nije glavni , kako ti rece? Jos jedan dokaz da si ti slabo upucen u opsta desavanja i da su tu ovi mediji isprali mozak.A da ti nije ispran mozak znao bi da razlikujes nacionalizam i nacizam, znao bi da su SDS i SNSD jedno te isto.

provincijama je malo teze postici to...ljudi su zatucani...zadrti...neobrazovani...

Pricati u maloj Bosni o nekim "provincijama "je ironija zesca.Mora da se salis!?
Kultura na dijelu. Negon jel' ti poznata prica o Mesi Selimovicu(nadalm se da si cuo z anjega).On ti je porijeklom iz Hercegovine i kad je doso u Sarajevo ljudi su imali iste reakcije, te ko je ovaj da nama pametju. "Dosljo iz hercegovacke Vukojebine, rekose... A tad ti Mesa kaze "ko va jebe" i ode u Srbiju i kaze "Ja sam Srbin". A sad ti mucni glavom.

A nemoj me sad natjeravati da uzmem jedna primjer i "sa druge strane". Znas li ti odakle je Nikola Tesla?Iz Hrvatske Krajine, eh sta ti msilis sta bi bilo da je svoja umjeca objavio dok je bio tamo? Ma ljudi bi pravili budalu od njega. Sta ces, ko nas zatucani narod. Govorio bi ma sta zna seljak....

Inace moj "pravi gradaninu" da si imalo obrazovan i da si imalo svijeta vidio(sigurno nisi jer spominjes neke metropole) , znao bi odakle dolaze svi poznatiji ljudi. Posto sam siguran da nisi isao dalje od svog sokaka, necu ni ja ici dalje od Bosne. Samo bih ti ponudio Stolac kao primjer. Ah, svi zamo to je jedna mala carsijica sa nekih 10-tak hiljada dusa i nekoliko lijepih sela okolo ali koliko je to mjesto pjesnika, intelektualca i znacajnih ljudi dalo za BIH slabo da ce ikoje drugo.

Nego reci ti meni junace gdje ti zivisi i kako se prezivas? Da nije slucajno Alipasino Polje "starogradsko jezgro". :-) A ako mi das prezime, velike su sanse da ti kazem odakle ti je i porijeklo. Ali neboj se mogu to i na PM ako te je stid istog.

Kakvi kompleksasa ima... to je za ne povjerovati.[/quote]
elle

Post by elle »

SUNCICA_SA wrote:E, dragi moj Edu, tmao sma rekla za tebe da si pametan! to i sadam islim, ali cemu ovo borba sa nekulturom, ovdje se s tim nem ozes izboriti, ma koliko kulturan bio, prekipi ti, i onda i ti postanes kao oni koje si do sada kritikovao.

Tako ti je to u ovoj nasoj Bosni, a boga mi i u Hercegovini :-)

svi se nesto borimo sa vjetrenjacama kao Servantesov "Don Kihot"
MENI SE CINI DA NIJE U PITANJU BORBA ZA KULTUROM TJ DA JE BORBA ZA KULTUROM SPOREDNA I DA SE TREBA BORITI ZA RAZUM LJUDI RAZUMMMM
edu

Post by edu »

Pravda30 wrote:
Mali ufuran si , sto bi reko' nas narod. Spusti se na zemlju.
Drugo ti nisi taj koji moze odredivati da li je neko "kulturan" ili ne. Izmedu ostalog sama ova tvoja poruka je olicje primitivizma i zatucanosti. Puna predrasuda, neznanja i naivnosti.

Trece. Zelis da pricas o necemu a nisi uopste upucen o tome.Konkretno mislim na pojmove : nacionalnost, nacija,nacizam, nacista. Decko, obrazuj se :

http://en.wikipedia.org/wiki/Nationalism
http://en.wikipedia.org/wiki/Nazism

u Banja Luci, koliko je meni poznato SDS nije glavni

U Banja Luci je sruseno 16 dzamija a da uopste nije bilo borbenih dejstava. U Banjojluci je izvrsen linc prilikom postavljanja kamena temeljca za Ferhadiju. U Banja Luci osvicu plakati "Noz zica Srebrenica" Itd... I to u sred carsije, i to u mjesto gdje SDS nije glavni , kako ti rece? Jos jedan dokaz da si ti slabo upucen u opsta desavanja i da su tu ovi mediji isprali mozak.A da ti nije ispran mozak znao bi da razlikujes nacionalizam i nacizam, znao bi da su SDS i SNSD jedno te isto.

provincijama je malo teze postici to...ljudi su zatucani...zadrti...neobrazovani...

Pricati u maloj Bosni o nekim "provincijama "je ironija zesca.Mora da se salis!?
Kultura na dijelu. Negon jel' ti poznata prica o Mesi Selimovicu(nadalm se da si cuo z anjega).On ti je porijeklom iz Hercegovine i kad je doso u Sarajevo ljudi su imali iste reakcije, te ko je ovaj da nama pametju. "Dosljo iz hercegovacke Vukojebine, rekose... A tad ti Mesa kaze "ko va jebe" i ode u Srbiju i kaze "Ja sam Srbin". A sad ti mucni glavom.

A nemoj me sad natjeravati da uzmem jedna primjer i "sa druge strane". Znas li ti odakle je Nikola Tesla?Iz Hrvatske Krajine, eh sta ti msilis sta bi bilo da je svoja umjeca objavio dok je bio tamo? Ma ljudi bi pravili budalu od njega. Sta ces, ko nas zatucani narod. Govorio bi ma sta zna seljak....

Inace moj "pravi gradaninu" da si imalo obrazovan i da si imalo svijeta vidio(sigurno nisi jer spominjes neke metropole) , znao bi odakle dolaze svi poznatiji ljudi. Posto sam siguran da nisi isao dalje od svog sokaka, necu ni ja ici dalje od Bosne. Samo bih ti ponudio Stolac kao primjer. Ah, svi zamo to je jedna mala carsijica sa nekih 10-tak hiljada dusa i nekoliko lijepih sela okolo ali koliko je to mjesto pjesnika, intelektualca i znacajnih ljudi dalo za BIH slabo da ce ikoje drugo.

Nego reci ti meni junace gdje ti zivisi i kako se prezivas? Da nije slucajno Alipasino Polje "starogradsko jezgro". :-) A ako mi das prezime, velike su sanse da ti kazem odakle ti je i porijeklo. Ali neboj se mogu to i na PM ako te je stid istog.

Kakvi kompleksasa ima... to je za ne povjerovati.
[/quote]

A sto je/ga pogodio komentar........evo kontam da li da ti objasnjavam neke stvari ili ne..(ima li smisla da se opet borim protiv vjetrenjaca?)..hajd' ukratko cu ti replicirati..(a pravopisne i gramaticke greske ti necu ispravaljati..zamoli nekoga drugog da ti pomogne oko toga)...
S obzirom na to da si pocela od stavke "drugo"..ono prije toga cemo preskociti..jer me ne interesuje to "sto bi rek'o nas narod"..smatram da je masa ili ti vecina neprosvjecena..da je narod jedno obicno stado..tako da tebi ostavljam te "narodne izreke"...
Eh..dodjosmo i do stvake "drugo"..da..ja sam taj koji moze odredjivati da li je neko kulturan ili ne (tj. po mom misljenju da li je kulturan ili ne..sto ne znaci da to ostali moraju prihvatiti)..dovoljno sam obrazovan..dovoljno inteligentan..i veoma racionalan...Ostalo iz stavke "drugo" da nije tragicno bilo bi smijesno...

Idemo na stavku "trece"..hvala na savjetima da se obrazujem..ali da su svi k'o ja obrazovani (pa cak i ti?!) bilo bi nam puno lakse..vjeruj mi.."Zelis da pricas o necemu a nisi uopste upucen o tome"..ti zelis da pises o necemu a ne znas kako bi to napisao/la..znam..i ja sam imao slicnih problema u 4. osnovne..polako..zivot je pred tobom...

Idemo dalje..s obzirom da nema stavke "cetvrto"..i dalje mislim da u Banja Luci SDS nije glavni..barem sto se tice zadnjih opcinskih izbora..ako grijesim ispravi me..sto se tice rusenja dzamija i postavljanja kamena temeljca za Ferhadiju procitaj moj prvi komentar..a to da su SDS i SNSD isto (?!)..je isto kao da kazes da su SDA i SDP isto (moram ti na ovakav nacin to objasniti jer izgleda da je jedini)...

Idemo na, valjda, stavku "peto" (koje takodjer nema..ali valjda nekom hronologijom je trebala biti)..kada sam spomenu zatucane ljude..koji uglavnom dolaze iz vukojebina..jer u Sarajevu niko nije srusio ni katedralu ni pravoslavnu crkvu (niti jednu koliko je meni poznato..iako je crkva stala na stranu SDS politike) ni sinagogu..mislim da to dovoljno govori o stepenu tolerantnosti (da ti rastavim na slogove zbog lakseg izgovora to-le-rant-nos-ti) u Sarajevu..(opet ponavljam..ne kazem da u Sarajevu nema nacionalista..da..nacionalista i dobro znam razliku izmedju svih termina koje si naveo/la)..eh sto se tice tih iz vukojebina..mislio sam na nacionaliste..soviniste..fasiste..a ne na pjesnike..naucnike..profesore..na normalne ljude..oni mi ne smetaju..da smo svi takvi ne bi bilo problema (iako ima i njih koji podrzavaju genocidnu politiku)...

I konacno..hronologija nas dovede do stavke "sesto" (koja se takodjer kod tebe izgubila)..trazis prezima..porjeklo..hoces broj mamine licne?!..broj tatinog pina sa kreditne kartice?!..samo reci..porjeklo, kod normalnih ljudi (a taj sam..za razliku od velike vecine), ne znaci nista..mozda mi je tata rodjen u Zvorniku ali me to ne znaci da podrzavam politiku etnickog ciscenja..a opet..mozda mi je tata rodjen u Washingtonu ali ni to ne znaci da podrzavam "preventivne ratove"...

I na kraju..jedina stvar koju si rekao/la.."Kakvi kompleksasa ima... to je za ne povjerovati"..ali ni to nisi uspio pravilno da napises..pise se KAKVIH...

Sretno!!!

PS. Ovo je ukratko?! Ali vjetrenjace su cudo!
SUNCICA_SA

Post by SUNCICA_SA »

Dragi Edu

Lijepo sam ti rekla da ne treba da budes "Don Kihot", ovdje je to suludo i u ovoj zemlji, a i na ovom forumu :-) pusti ih nek se uce, kazu da na greskama covjek najbolje uci, pa oni grijese, i uce, a nama ostaje da se nadamo da ce nesto pametno i nauciti :D
Engram::X

Post by Engram::X »

edu wrote:a to da su SDS i SNSD isto (?!)..je isto kao da kazes da su SDA i SDP isto (moram ti na ovakav nacin to objasniti jer izgleda da je jedini)...
:D samo im sdp ne diraj :D
Pravda30

Post by Pravda30 »

A sto je/ga pogodio komentar........
Ti si vidovita Mara/Edu pa da znas kako se ko osjeca?

evo kontam da li da ti objasnjavam neke stvari ili ne..(ima li smisla da se opet borim protiv vjetrenjaca?)..hajd' ukratko cu ti replicirati..(a pravopisne i gramaticke greske ti necu ispravaljati..zamoli nekoga drugog da ti pomogne oko toga)...
A ja se sve pitam zasto konstantno pocinjes recenice sa malim slovom? Zasto stavljas po dvije,tri ili vise tacki na kraju recenice. Mislim to je minimum pismenosti. Losa ti je bila ucitiljica ili si bio nepazljiv na casu? Ne mozes glumiti profesora a da si i sam nepismen :oops:

Inace sto se tice mojih greski u kucanju ili tipfelera, kao sto se nazivaju oni nemaju nikakvu gramaticku pozadinu vec, umor i brzinu kucanja, sto ce primjetiti bilo ko ko ima obicaj da pises na internet forumima. No talve gluposti se obicno osvrcu oni koji nemaju konkretnih argumenata i skrecu paznju na nesto sto je potpuno nebitno za ovu temu.
smatram da je masa ili ti vecina neprosvjecena..da je narod jedno obicno stado..
Ohoho , pazite decka kako je prepotentan. Mala mamina maza. :D Sve on zna, vidi kako je pametan. Narod je stoka a on je zlato(mamino). :)
tako da tebi ostavljam te "narodne izreke"... ]
Steta sto si tako "skromaan"(ironija), inace bi mogao nesto i nauciti iz tih narodnih poslovica. Ali sta ces, nisi nikad vidio kako je preko tvog plota(figurativno), pa zato i prezires sve sto je iza istog.

da..ja sam taj koji moze odredjivati da li je neko kulturan ili ne... dovoljno sam obrazovan..dovoljno inteligentan..i veoma racionalan
Opet skromnost na djelu.Pametno mamino zlato.

...Ostalo iz stavke "drugo" da nije tragicno bilo bi smijesno...
Bas? Da to opet analiziramo.
Evo sta nam je pametni decko napisao:
...u provincijama je malo teze postici to...ljudi su zatucani...zadrti...neobrazovani...
Moj odgovor je :

"Izmedu ostalog sama ova tvoja poruka je olicje primitivizma i zatucanosti. Puna predrasuda, neznanja i naivnosti. "

Sta tu nije tacno decko? Objasni nam? Siguran sam da ces uspijeti jer si ti kako rece "inteligentan, pametan, kulturan i sta vec ne...

dalje mislim da u Banja Luci SDS nije glavni..barem sto se tice zadnjih opcinskih izbora..ako grijesim ispravi me..sto se tice rusenja dzamija i postavljanja kamena temeljca za Ferhadiju procitaj moj prvi komentar

Eh sa tim "mislim" neces daleko stici , vjeruj mi. Nego, izgleda nisi shvatio zbog cega sam spomenuo Banja Luku.Spoemenuo sam Banja Luku jer je to drugi grad u BIH po velicni a u njemu su vrsena i vrse se divljastva nagore sorte.I to sve u jedonm "velegradu" i u jednom mjestu gdje nisu "nacionalisti" na vlasti. Kako mozes da to objasnis mladicu? Kako mozes da objasnis to da u Beogradu prije par mjeseci zapalise dzamiju? I to u gradu koji je 4 puta veci od Sarajeva(a prema tvojoj bolesnoj logici sve sto je grad veci sve je narod "kulturniji"). Kako mozes objasniti da je i Nizozemskoj zapaljeno i unisteno na destine dzamija za par dana. To sto ti pises su nebuloze kojima moze vjerovati samo neko ko nije otisao dalje od svog sokaka. Dzaba skole i diplome kad si umnoogranicen.
..a to da su SDS i SNSD isto (?!)..je isto kao da kazes da su SDA i SDP isto (moram ti na ovakav nacin to objasniti jer izgleda da je jedini)...
Haha, Dobro me nasmija. Decko, zestoko se palis na ove tzv. "nezavisne medije".Pazi ovamo! Da ti ja objasnim kako to ide.Da li ima razlike izmedu SDS-a i SNSD-a? Nema! Zasto? Zato jer i jedni i drugi imaju isti cilj a to je onemoguciti normalno funkcionisanje BIH, legalizaciju rezultata genocida i konacno unistenje BiH. Cilj im je isti samo se metode razlikuju.
Ili da ti to ovako slikovito opisem. Ovi iz SDS-a imaju kokardu na celu, a ovi iz SNSD-a u unutrasnjem dzepu sakoa pokraj srca. Kod jednih je vidljiva a kod drugih "opipljiva". Sad sto tebe prevode zednog preko vode to je druga stvar.
Isto kao prepotentnog ficfirica Zlaju, koji na sva zvona prica o tome kako ce se SDP i SNSD spojiti? Jes' al kad na onoj stvari izraste nokat. Ako ne shvacas o cemu je rijec,pozvao bih te pazljivo procitas komebatre na donjem linku.
http://www.danas.org/forum/43.html

Treba vec jednom da shvatis da oni sviraju u istu rupu a to je tzv "velika Srbija". Nema tu nikakve razlike ni po politickim bojama ni po mjestu zivljenja ni po zanatu ili cemu vec ne.

kada sam spomenu zatucane ljude..koji uglavnom dolaze iz vukojebina..bla bla bla bla ...
Vec sam ti odgovori na ovo iznad.
eh sto se tice tih iz vukojebina..mislio sam na nacionaliste..soviniste..fasiste..a ne na pjesnike..naucnike..profesore..na normalne ljude..oni mi ne smetaju..da smo svi takvi ne bi bilo problema (iako ima i njih koji podrzavaju genocidnu politiku)...
Cek cek , pa iznad si rekao da su u "vukojebinama" kako ih ti nazva,svi zatuceni, zadrti, stoka...malo je falilo pa da kazes da ih treba i pobiti.A sad gle cuda , i u tim "vukojebinam" ima dobrih ljudi?I cak vise nego sto je decko mislio. Sam pobijas svoje tvrdnje. ( A samo potpuna neznalica moze nazvati Stolac vukojebinom)

a ne na pjesnike..naucnike..profesore..na normalne ljude..oni mi ne smetaju..da smo svi takvi ne bi bilo problema
Cek , cek, pa zar i Dobrica Cosic nije intelektualac, Milosevic Isto? Koljevic, Karadzic,Kecmanovic? Sve obrazovani ljudi. Nejasan si skroz :oops: :D Kako se moglo desutu da ti obrazovani ljudi a veliki dio medu njima su i toboznji gradani, iz "metropole"( :lol: ) ucine takva nedjela?

samo reci..porjeklo, kod normalnih ljudi (a taj sam..za razliku od velike vecine), ne znaci nista
Haha opet kontradiktornosti. Prvo oslovljujes neka mjesta "vukojebinama" i etiketiras tamosnje stanovnike kao stoku a onda pricas kako mjesto porijekla nije bitno. Dobar si pravo. :wink:
mozda mi je tata rodjen u Zvorniku
Ah Zvornik, jos jedna "vukojebina" prema tebi. No gle cuda i sam Abdulah Sidran je iz Zvornika. I jedan Fadil Banjanovic Bracika koji je gromada od covjeka je iz Zvornika. (doduse iz Kozluka ali sigurno nisi nikad cuo za tu "vukojebinu"). :oops:

No takvi kao ti su mi vrlo dobro poznati. Tata im je dobio stan kao vjerni sluzbenik na Ailpasinom ili nekoj slicnoj nakardnoj gradevni i onda misli da je uhvatio cara za muda. Mali odmah se umislio da je neko i nesta.Glumi neku burzuaziju i spominje neku toboznju provinciju. haha kao da u maloj Bosni ima neka metropla i neka provincija. :lol: I naravno pljuje sto vise po mjestu svog porijekla, onako da bi izgledalo da je in.Bijedno.

E moj decko.. Poenta je u tome da si ti jos "zelen" ko' sto bi nas narod reko'. "Odjelo i ime ne cine covjeka covjekom."Jos jedna tebi mrska "narodna". Isto se moze reci za neko mjesto zivljenja. Neko Moze biti i iz centra New Yorka i da zavrsi tri fakulteta a da bude umno ogranicen. Nego prepurucio bih ti da se hvatis knjige i da procitas sta god o tim nasim "vukojebinam", manje bi se vlamirao ovdje.A ne bi bilo zgoreg da jedno ljeto provedes recimo na Vlasicu sa tamosnjim stanovnicima.da vidis kako oni zive, rade, razmisljaju. Pomoglo bi ti da odrastes i da postanes covjek. :oops:
edu

Post by edu »

stvarno ne mislim vise s tobom polemizirati jer je sve to, nazalost, apsurdno. Izvlacis iz konteksta ono samo sto ti odgovara da bi na to mogao dodati neki svoj biser. Procitaj malo sta napisem u zagradi..fino se ogradim od toga da kazem da nisu svi iz tih vukojebina isti..ogradim se, kazem da su intelektualci..pjesnici..naucnici pozitivna "stvar" za nasu zemlju (ali u zagradi NAPISEM da ima i medju njima ekstrema..ali jok..sivonja to nece da vidi)...to sa malim slovom i tackama to je moj stil pisanja..tako da to nema nikakve veze sa pravopisom i gramatikom..a nisam spao na to da me ti ispravljas..ako mi se to desi e tesko meni onda...

Lijepi pozdrav i uzivaj u svom zivotu..ma kakav on bio...
FortunaBela

Post by FortunaBela »

imigrant wrote:U sukobu kultura VS nekulture, cini mi se da kultura uvijek nekako izvuce deblji kraj.
Zato što je u manjini... :sad:
Post Reply