Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post Reply
PM72

#376 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by PM72 »

Bodkin wrote:Jebote intelektualac koji grude napise velikim, a sarajevo malim.
A sa pm-om je uvijek rasprava. Samo kontra :D
:thumbup:

"Dokazni materijali" ispisani na stranicama istrgnuti iz dječije školske teke ili konobarskim računima piju vode na sudu :lol: Ja ne kontriram nego znam kako izgleda zapisnik o praćenju ili stenogram.Zaglavlje TAJNA ili VRLO TAJNO,naslov,vrijeme,dan,potpis,broj protokola itd su dokazi koji mogu biti korišteni na sudu.Argumenti kojima nas obasipa Pirpa su smiješni i neozbiljni jer ovakve papire i moja žena iscrta kad me pošalje u Bingo da šta ne zaboravim. :lol:
PM72

#377 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by PM72 »

exliberal-ex wrote:
PM72 wrote:Ako nemaš šta pametnije pisati vezano za temu...koga boli ona stvar za izborom zapisničara u opštinskoj SDA iz novembra 1993? Uozbilji se.

PM nekonatam te , najebao si u ratu, vidio svu bijedu koju rat donosi normalnom narodu a sad gledas kako zasluzni pojedinci uzivaju u opljackanom i opet ih branis jer postoji sansa da su upleteni u ovaj zlocin?
Koga branim? pa ja sam ovdje među prvima govorio o "našim" barabama i zločincima pa sam bio izložen kolektivnom etiketiranju da sam ovakav ili onakav,SDS-ovac,četnik i slične nebuloze.
To što je recimo Vikić hajrovao kafanu Lisac drugi je par opanaka i druga tema.Vikić nije ubio gazdu niti pljačkao tuđe stanove,skladišta ili banke.Posljeratna lopovija mu je omogućila privilegije kakve nije mogao ni sanjati jer su miševi oko njega skontali da i njega mogu kupiti da ih ne proziva.
Što se tiče ratnog perioda,ja bih smio ruku na panj staviti da su najpoštenija i najčistija jedinica tokom rata u BiH.Zato se bunim i kontriram.
GeeTnT

#378 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by GeeTnT »

PM72 wrote:
exliberal-ex wrote:
PM72 wrote:Ako nemaš šta pametnije pisati vezano za temu...koga boli ona stvar za izborom zapisničara u opštinskoj SDA iz novembra 1993? Uozbilji se.

PM nekonatam te , najebao si u ratu, vidio svu bijedu koju rat donosi normalnom narodu a sad gledas kako zasluzni pojedinci uzivaju u opljackanom i opet ih branis jer postoji sansa da su upleteni u ovaj zlocin?
Koga branim? pa ja sam ovdje među prvima govorio o "našim" barabama i zločincima pa sam bio izložen kolektivnom etiketiranju da sam ovakav ili onakav,SDS-ovac,četnik i slične nebuloze.
To što je recimo Vikić hajrovao kafanu Lisac drugi je par opanaka i druga tema.Vikić nije ubio gazdu niti pljačkao tuđe stanove,skladišta ili banke.Posljeratna lopovija mu je omogućila privilegije kakve nije mogao ni sanjati jer su miševi oko njega skontali da i njega mogu kupiti da ih ne proziva.
Što se tiče ratnog perioda,ja bih smio ruku na panj staviti da su najpoštenija i najčistija jedinica tokom rata u BiH.Zato se bunim i kontriram.
To si dobro napisao....meni, a vjerujem i mnogima ne pada na pamet da komentarisem Vikica i njegove borce jer nisam bio u tom dijelu BiH za vrijeme njegovog djelovanja. Etiketiran si jer si se cesto puta zanio komentarisuci i desavanja sa kojim nisi imao nikakve veze, zato se drzi tebi poznatih tema...
PM72

#379 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by PM72 »

Problem je što sam bio etiketiran od strane ljudi koji su rat proveli u i oko Sarajeva i koji su vidjeli ili znali oko što i ja ali iz nekog meni nerazumljivog i nedokučivog razloga šute.Što se tiče prozivki dijasporskih miševa i balavaca njih kačim na posebno mjesto,ispod kajša. ;-)
sumirprimus

#380 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by sumirprimus »

a imas kais? vrati stan
Banksy

#381 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Banksy »

Pušina -> Herenda -> Ševe -> Bakir Izetbegović ...

Izgleda da cilj nisu bh patrioti poput Vikića, koji će ovdje biti kolateralna šteta, već Bakir Izetbegović.

Ko je Tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH...? Nije valjda da putevi opet vode do Gačana...?

(Za to vrijeme, Damiru Hadžiću produžen pritvor za dva mjeseca, pritišću ga da prijavi šefa s torbom, a od šefa, put opet vodi do Bakira...)
sumirprimus

#382 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by sumirprimus »

call me puhač u kefir.
2017 trump putin fakd ap eu.vucic.dodik.
sarajevski procesi.
:mrgreen: :run:
GeeTnT

#383 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by GeeTnT »

PM72 wrote:Problem je što sam bio etiketiran od strane ljudi koji su rat proveli u i oko Sarajeva i koji su vidjeli ili znali oko što i ja ali iz nekog meni nerazumljivog i nedokučivog razloga šute.Što se tiče prozivki dijasporskih miševa i balavaca njih kačim na posebno mjesto,ispod kajša. ;-)
...prvi dio posta se tice tebe i tu ti niko ne moze ni pomoci, a niti odmoci...kad spominjes dijasporu, imam pitanje za tebe i to: " Sta mislis koliko trenutno na BH politickoj sceni bivsih dijasporaca odlucuje o tvojoj sudbini" ...koliko se sjecam i sam si potvrdio da bi najjradje svoje dijete poslao vani...drugi dio pitanja je: " Znas li uopste koliko ima nas u dijaspori koji smo svaki dan rata proveli sa puskom u ruci?"
Te stvari moras da razlikujes ako mislis da te se respektuje u raspravi...
PM72

#384 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by PM72 »

GeeTnT wrote:
PM72 wrote:Problem je što sam bio etiketiran od strane ljudi koji su rat proveli u i oko Sarajeva i koji su vidjeli ili znali oko što i ja ali iz nekog meni nerazumljivog i nedokučivog razloga šute.Što se tiče prozivki dijasporskih miševa i balavaca njih kačim na posebno mjesto,ispod kajša. ;-)
...prvi dio posta se tice tebe i tu ti niko ne moze ni pomoci, a niti odmoci...kad spominjes dijasporu, imam pitanje za tebe i to: " Sta mislis koliko trenutno na BH politickoj sceni bivsih dijasporaca odlucuje o tvojoj sudbini" ...koliko se sjecam i sam si potvrdio da bi najjradje svoje dijete poslao vani...drugi dio pitanja je: " Znas li uopste koliko ima nas u dijaspori koji smo svaki dan rata proveli sa puskom u ruci?"
Odgovor 1.
Ne znam koliko bivših dijasporaca utiče na moju sudbinu,vjerujem nemali broj i to je jedan od razloga što smo u govnima jer su otuđeni od naroda i stvarnog života.Rat su proveli vani,nisu mislili hoće li imati struje,vode,hrane i hoće li ih roknuti granata jal metak.
Odgovor 2.Uvijek sam jasno razlikovao one što su ratovali pa poslije otišli vani od onih što su prvim metkom zdušili.Takvih ovdje ima podosta i cijenim ih.Oni su moja braća.

A dijete bih poslao vani jer je ovo sataraš od države.I radim na tome.
GeeTnT

#385 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by GeeTnT »

PM72 wrote:
GeeTnT wrote:
Odgovor 1.
Ne znam koliko bivših dijasporaca utiče na moju sudbinu,vjerujem nemali broj i to je jedan od razloga što smo u govnima jer su otuđeni od naroda i stvarnog života.Rat su proveli vani,nisu mislili hoće li imati struje,vode,hrane i hoće li ih roknuti granata jal metak.
Odgovor 2.Uvijek sam jasno razlikovao one što su ratovali pa poslije otišli vani od onih što su prvim metkom zdušili.Takvih ovdje ima podosta i cijenim ih.Oni su moja braća.

A dijete bih poslao vani jer je ovo sataraš od države.I radim na tome.
:thumbup: ..sto se tice ove zadnje...ako gdje zapne, ne oklijevaj ...klik na pp.
pirpa

#386 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by pirpa »

PM72 wrote:
"Dokazni materijali" ispisani na stranicama istrgnuti iz dječije školske teke ili konobarskim računima piju vode na sudu :lol: Ja ne kontriram nego znam kako izgleda zapisnik o praćenju ili stenogram.Zaglavlje TAJNA ili VRLO TAJNO,naslov,vrijeme,dan,potpis,broj protokola itd su dokazi koji mogu biti korišteni na sudu.Argumenti kojima nas obasipa Pirpa su smiješni i neozbiljni jer ovakve papire i moja žena iscrta kad me pošalje u Bingo da šta ne zaboravim. :lol:
e cuj istrgnuto iz skolske sveske ili konobarskog racuna :roll:

jos mi tvrdis da na sudu ne drzi vodu rucno pisani dokument...ne bi se slozili sa tobom oni sto ih je bavarsko tuziteljstvo istrazivalo ;-)

Sto se tice ove teme smatam te prikrivaocom istine i ne smatram te vise ozbiljnim sagovornikom na ovoj temi.

jedna pjesma od mene ...

Serif Konjevic
Vukovi

Kud si poso Babo
sa puskom u ruci
idem sine gori Bosna
napali je bjesni vuci

Ref.
Vukovi su preko
Drine presli mili sine
ako poginem
ti narasti osveti me

Kad im saznas ime
ako poginem
ti narasti osveti me
kad im saznas ime

Ti pripazi sine
na sestrice svoje
jos su mlade i nejake
vukova se boje

Kakvo ces odjelo
ti da nosis sine
sest Ljiljana zlatne boje
simbol Bosne moje
PM72

#387 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by PM72 »

jos mi tvrdis da na sudu ne drzi vodu rucno pisani dokument...ne bi se slozili sa tobom oni sto ih je bavarsko tuziteljstvo istrazivalo ;-)

Sto se tice ove teme smatam te prikrivaocom istine i ne smatram te vise ozbiljnim sagovornikom na ovoj temi.
Image

Ako misliš da će neko biti optužen i procesuiran na osnovu komadića papira iz konobarskog šlajpeka na kojem piše "prošao kroz Grdonj" i da je to dokaz relevantan za sud i sudske procese onda mi je zaista drago što me ne smatraš ozbiljnim sagovornikom.

Pozdrav od "prikrivaoca istine" :lol: i od Šerifa Konjevića,pripadnika diverzantskog odreda Štokholm - Hanover.
pirpa

#388 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by pirpa »

da ne budu samo papirici iz konobarskog novcanika ....

Image

Image

Posto tvrdis da ja trolam a ti da znas pravu istinu..mozes li nam reci je li ovo fiktivno odobrenje ili ....
PM72

#389 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by PM72 »

Trolaš - jašta radi.Kakve veze imaju ovi dokumenti sa temom? Sretan što je našao neki dokument sa pečatom. :lol: Još malo pa ćeš nam recepte početi postirati.
exliberal-ex

#390 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by exliberal-ex »

PM72 wrote:
exliberal-ex wrote:
Pa PM jebiga ja sam dobio utisak da branis, ovo ubistvo se desilo na par stotina metera od Predsjednistva u bazi specijalne policije ne u nekom selu bogu iza ledja
Alija nije mogao znati detalje jer ako se nevaram nije bio tu,par dana poslije ubistva je bio zarobljen na aerodromu I jedan od zahtjeva srpske strane je bilo I pustanje tih zarobljenika.
Ali su znali drugi....tad je Doko I jos neko iz vlade izjavio da su pusteni ali ispostavilo se su bili slagani ....od koga?

Ajde da sve to zaboravimo, zna se manje vise ko je pucao , to bi se najlakse zavrsilo medjutim postaje problem zasto taj isti Herenda nije uhapsen ako ne tokom rata (recimo da je bio potreban ?!?) onda zasto ne poslije?
Informacije o ovom ubistvu su postale poznate skoro cijeloj carsij tokom rata, ipak se desilo u centru grada, zasto vlada, ministri zaduzni za bezbjednost, tuzilastvo nije nista uradilo po tom pitanju?
Ko je naredio ubistvo I ko je toj osobi dao mogucnost to da uradi, ko je odvezo I zapalio leseve I po cijem naredjenju, ko je kasnije sklonio posmrtne ostatke (neki govore nakon godinu ili cak vise) I bacio ih na smetljiste I po cijem naredjenju??....ko skriva koga I zbog cega?
Znamo da su seve postojale ali niko nece da kaze pod cijom su komandom bile, svi se peru i govore da su bili pod Vikicevom iako on sam nije ucestvovao u njihovom osnivanju niti je imao kontrolu nad njima...

Vikic ako gledamo po nekom pravnom aspektu je mogao progonit pocinioce kasnije kad je bio na pozicij, zasto nije to je do njega da objasni ali realno njegova stvarna komandna odgovornost za ovaj dogadjaj je skoro pa nikakva. Za Pusinu neznam.... to je mracan tip

U sustini svaki put kad se pokrene pronalazenje I kaznjavanje odgovornih za taj zlocin naprasno se sve smiri...postavlja se pitanje zasto?
Nisam pristalica teorija zavjere ali u ovom slucaju stvarno mislim da bi otkrivanje pocinilaca I naredbodavaca uzdrmalo neke veoma visoke pozicije i sto je najbitnije otkrilo neke mracne tajne o kojima se suska

Kao sto napisah Jozo se javi direktno u tv emisiju i izbaci toliko optuzbi da je normalna drzava on bi sad bio saslusavan u tuzilastu kao svjedok ali ....ni mujketa....i ovo nije prvi put da on ovako javno proziva i ranije je pricao o ubistvima, svercu droge, kradji...niko nista...ma sta zna Jozo budaletina...ali u isto vrijeme ti koje Jozo proziva nemogu da ga usutkaju ( legalno) ....
pirpa

#391 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by pirpa »

PM72 wrote:Trolaš - jašta radi.Kakve veze imaju ovi dokumenti sa temom? Sretan što je našao neki dokument sa pečatom. :lol: Još malo pa ćeš nam recepte početi postirati.
trolaš ti..u stvari ne vidis dalje od Dragana vikica ili vidis al tjeras vodu na drugu stranu... ne bi me cudilo da me osporava neki balavac a ovako znjuci da si bivsi specijalac MUP.a, prekaljeni ratnik ...svasta pomisljam

ako si citao moje postove na ovoj temi od pocetka, onda si mogao vidjeti da ja pisem i ukazujem na specijalnu jedinicu DB.a i VB ... nije problem ako ti osporavas njeno postojanje... nego sto se pravis strucniji i da si bolje informisan od ljudi koji su daleko nadredzeniji od tebe.

evo na momenat cemo odbaciti mogucnost njenog postojanja... pa haj onda reci, kako po komandnoj odgovornosti nisu odgovorni Vikic i Pisina sto nisu pohapsili pocinioce ???

nemoj mi samo pricati da je bilo ratno vrijeme i da se nije znalo ko pije a ko placa....bio sam i ja u ratu...sjecam se 92 god. kad je neko okacio jugoslovensku zastavu iz zajebancije na garaze pored moje zgrade..citav dan je tim inspektora slikao i ispitivao po mahali tko je postavio zastavu... a imas ovde na forumu clana @Muhu koji je 92god dobio kaznu jer je izbjegavajuci da mu snajper nedohaka vozio biciklo u kontra smjeru :mrgreen:
PM72

#392 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by PM72 »

Ex,
Mrsko mi objašnjavati po ko zna koji put.Misli šta hoćeš - briga me.Vikić i Pušina imaju odgovornosti taman koliko i ja koji sam bio deset kilometara daleko.I nije Jozo nego Zoran kao što leševi tih rezervista nisu završili na smetljištu nego negdje na Darivi.Čisto radi onih što čitaju ove postove i prave konstrukcije. :wink:

Pirpa,

Nisam ti ja bio specijalac MUP-a nego pripadnik CSB-a Sarajevo.Specijalna jedinica DB-a nije postojala a ako misliš na "famozne" Ševe to su bili uhljebi sa štelom sklonjeni u MUP da ne završe na liniji i nikakvi to nisu bili specijalci niti zajebani likovi.Vrzmali su se po kancelarijama,snimali razgovore i TV emisije i obavljali privatne posliće za načelnike i ministre.Nosili im kućama pakete sa hranom,vodu ili ogrijev.kako je vrijeme odmicalo njih nekolicina uvuklo se u guzicu načelnicima i ministrima pa su počeli dobijati i "ozbiljnije" zadaće tipa praćenje nepodobnih,dovođenje kurava i prodavanje oružja

Kako su bili sposobni govori činjenica da jedino naručeno ubistvo nisu mogli izvesti do kraja.Pucali su u Ćelu i ovaj preživio.Da bi sklonili dokaze pucali i u izvršioca pa je i on preživio.Bacili ga u šaht i ovaj izašao iz njega i zaustavio patrolu policije.Profesionalcima se takvi kiksevi ne događaju.Srbijanska državna bezbjednost koga je nanišanila njega je i odradila.I nisi mogao nakon toga čitati u nekom feljtonu ili štampi šta su i kako odrađivali.To su profesionalci a ne kao ti iz Ševa,davali intervjue za promjenu identiteta i samo da se sklone u Skandinaviju.Garaplija koji je ,po sopstvenom priznanju pucao u Herendu i bacio ga u šaht, svjedočio u korist odbrane Radovana Karadžića i kad ga je popušio za izmještanje sad je ovdje šatro ekspert za protivpožarnu zaštitu.Gluposti.

Što se tiče ratnih zajebancija i kačenja zastava- i ja sam je okačio na Trgu Pere Kosorića i pored nje lutku iz izloga obučenu u JNA uniformu.Četnici se slomili gađajući je.Pa sam jednom komšiji na kačket stavio petokraku i ovaj čitav dan hodao po gradu i još se čudio što ga narod ružno gleda.I nikakvi inspektori to nisu ganjali niti pravili uviđaje.Nisu uviđaje pravili kad pronađeš mrtvog čovjeka a kamoli da traže ko je okačio zastavu.Pusti šuplju.
Fudo387

#393 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Fudo387 »

PM72 wrote:Trolaš - jašta radi.Kakve veze imaju ovi dokumenti sa temom? Sretan što je našao neki dokument sa pečatom. :lol: Još malo pa ćeš nam recepte početi postirati.
Vuce te za nos i smara budalastinama.
Vjerovatno ide na to da ti iscupa zivce i izganja ban.
PM72

#394 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by PM72 »

Fudo387 wrote:
Ma jok.Mislim da prikuplja podatke pa ako neko nešto prosere - dobro i jest.I za njega i za onog za koga to radi.Vidiš kako bilježi detalje.
Fudo387

#395 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Fudo387 »

PM72 wrote:
Fudo387 wrote:
Ma jok.Mislim da prikuplja podatke pa ako neko nešto prosere - dobro i jest.I za njega i za onog za koga to radi.Vidiš kako bilježi detalje.
:lol:
Mal' ne rekoh sta radi, djecija posla...pusti kraju.
Ripicipi

#396 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Ripicipi »

PM72, moze li pitanje ako nije problem?!
Jesi li ti zakletvu polagao u Skenderiji??
PM72

#397 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by PM72 »

Hajmo na temu,ja sam nebitan.
exliberal-ex

#398 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by exliberal-ex »

PM72 wrote:Ex,
Mrsko mi objašnjavati po ko zna koji put.Misli šta hoćeš - briga me.Vikić i Pušina imaju odgovornosti taman koliko i ja koji sam bio deset kilometara daleko.I nije Jozo nego Zoran kao što leševi tih rezervista nisu završili na smetljištu nego negdje na Darivi.Čisto radi onih što čitaju ove postove i prave konstrukcije. :wink:

.
PM, ja sam na pocetku odmah rekao da je ovo prozivanje Vikica suplja i da on sa tim nema nista...potrazi moje postove i vidjet ces ako ne u provom da sam to napisao
Izvinjavam se za imena, jebiga kucam na poslu pa se zabunim, Zoran je izjavio da su lesevi spaljeni na Darivi pa kosti kasnije prenesene i bacene/zakopane negdje drugo.

dali su Seve bili statisti ko recimo Biseri?...neznam , samo ti tvrdis da su bili amateri (donekle se slazem za Celu ali isto moras reci da je neko drugi bio pogodjen kao sto je celo nebi ostao ziv) , sa druge strane da su bili tako nevini nebi bili toliko zasticeni...kao sto kaze Zoran ko god da je bio u njima ako se pridrzavao pravila uspjeo je u zivotu ....
Meni je sumnjivo bilo da je Herenda upucan u obadvije noge pa u glavu i nakraju bacen u saht i on se izvuce sam i dopuza do ceste i onda prica ko da su ga samo malo izmarisali......jebes superman kakav je on
Fudo387

#399 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Fudo387 »

exliberal-ex wrote:Meni je sumnjivo bilo da je Herenda upucan u obadvije noge pa u glavu i nakraju bacen u saht i on se izvuce sam i dopuza do ceste i onda prica ko da su ga samo malo izmarisali......jebes superman kakav je on
Gadjali ga gumenom municijom.
Zajebali se.
exliberal-ex

#400 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by exliberal-ex »

Fudo387 wrote:
exliberal-ex wrote:Meni je sumnjivo bilo da je Herenda upucan u obadvije noge pa u glavu i nakraju bacen u saht i on se izvuce sam i dopuza do ceste i onda prica ko da su ga samo malo izmarisali......jebes superman kakav je on
Gadjali ga gumenom municijom.
Zajebali se.
Jel to fakat ili se zajebavas...ako je tako onda su fakat amateri
Post Reply