Protesti zbog poskupljenja struje!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Treba izaci na proteste 1. aprila?

da
60
81%
ne
6
8%
zaboli me, imam danas marku za kafu a za cigare cu se ogrebat'
8
11%

Total votes: 74

Stari

Post by Stari »

Znaci ipak si pjesice dosao...i impresije ...kakve su koke...jesul vise moj no tvoj fah?
edu

Post by edu »

tvoj..sve same penzionerke.. :D :D :D
Vingo

Post by Vingo »

Marko je dosao poslije mene....I sad njega svi velicaju, a mene niko.... :D
klif

Post by klif »

Pa da. Postavite sliku od Vingo. :)
Vingo

Post by Vingo »

klif wrote:Pa da. Postavite sliku od Vingo. :)
Ne ne! samo me velicajte.... :D
Stolac92

Post by Stolac92 »

Evo plakat za subotu...

http://www.slibe.com/image/4fc332f4-plakatsubota_JPG/

Printajte i lijepite po Sarajevu i svukuda po Bosni i Hercegovini.

Super ih je lijepiti selotejpom na sve četiri strane po staklenim podlogama (autobusu, tramvajska stajališta, prozori, vaši automobili i na sva druga stakla ili plastike). Neće pričiniti štetu samo malo više posla komunalcima... ali neće se oni ljutiti...

Idemo cijeli grad oblijepiti.

Može crno-bijeli. Nek bude što jeftinije.

I samo da kažem da je već gotovo gotov dogovor sa policijom oko mirne šetnje gradom u subotu (da ne kažete da ništa ne radim)...
Vingo

Post by Vingo »

metla
Last edited by Vingo on 03/04/2006 15:20, edited 1 time in total.
Vingo

Post by Vingo »

metla
Last edited by Vingo on 03/04/2006 15:19, edited 1 time in total.
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

Vingo wrote:
stochar wrote:
Vingo wrote:Ovo s udarima i PDV-om zvuci malo SDP-ovski.... :-)
Jebem mu zemlju, pa moras li svakom loncu bit' poklopac? Zvuchi kurchevo a ne SDP-ovski! Nema to nikakve veze sa SDP-om i nije SDP izmislio taj termin niti ima ekskluzivitet na to. To je realno drugi udar a ne zato sto je to neko iz SDP-a rek'o u moru ljudi i ekonomskih struchnjaka koji isto izjalvjuju. molim te nemoj sjebavati ionako sjebanu situaciju i daj da se jednom nesto uradi kako treba a da se ne serucka oko tog.
Hajde se malo skuliraj. Sto se mene tice....ja sam uradila, prilicno konkretno, tako da su ti optuzbe prilicno seljacke...
I ovo za SDP nisam rekla slucajno. Sacekaj zlonamjernike...
A od mene, u najmanju ruku, drzi jezicinu dalje.....
DOSTA! Oboje :x idite na plato pa se posamarajte posteno, nemojte se svadjati preko teme.
edu

Post by edu »

ne..vingo je to rekla dobronamjerno..jer ona prva..kao ni ja..ne bi imala nista protiv da iza svega ovoga stoji sdp..no nije tako..i ona je ovo rekla preventivno..jer zna da ce biti drugih koji ce reci..stolac..tebe gura sdp..jebo te zlatko..i sl nebuloze..prema tome..opaska joj je namjestu..iako izgleda nije tako shvacena!
edu

Post by edu »

jebo majku..da nema mene..potukli bi se.. :D :D ..sljedeci put cu ostati duze..3 minute.. :D :D :D
Stolac92

Post by Stolac92 »

Vingo i stochar se moraju upoznati (ako se već ne znaju)

malo mi je smiješno bilo pročitati ovo kratko kačenje između vas dvoje... to vam je kao da su se zakačila dva prsta iste ruke... šta sve može forum uraditi...

ok je da se smirila strast... ali je također važno da se na svaki mogući način sačuva bilo koje politiziranje ovog pokreta za račun bilo koje političke opcije... mi smo se na početku, prije dva i pol mjeseca, dogovorili da je ovo nestranački Pokret i da svi oni koji čine ovaj Pokret trebaju za sebe zadržati svoje lične političke orjentacije... ali je također i jedna od osnovnih stvari za koje se mi zalažemo to da se mora izaći na izbore... ovaj Pokret neće preferirati nijednu političku opciju i možda će se nekad u budućnosti desiti da nekoga uslovno podržimo... nek oni rade svoj posao a mi ćemo raditi ono što osjećamo da je naša moralna odgovornost.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

kad je sljedeći skup

možda i ja dođem... samo tada će nastati anarhija
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

komi wrote:kad je sljedeći skup

možda i ja dođem... samo tada će nastati anarhija
to vise svi znaju.
Radnim danima 17-18h
Subotom u 12:00

:D
aldi

Post by aldi »

Stolac92 wrote:...DOSTA! u narednih par dana bi trebali imati sastanak pa ako neko želi da se AKTIVNO priključi neka sutra dođe na plato ispred Skupštine od 17:00 do 18:00....
Bio juce na platou oko 17:30, al' nigdje nikoga...
edu

Post by edu »

jest..autom sam pros'o oko 17:20..potvrdjujem! :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Nista me nije iznerviralo u zadnje vrijeme kao jucerasnji komentar onog kretena iz FERK-a koji nam je lijepo objasnio da cemo na 30 KM racuna platiti "samo" 2 KM vise sa ovim poskupljenjem. Koji licemjer i kreten. Ta struja nije poskupila 6% nego od Nove Godine vec 13% jer porez je bio do Nove godine 10% pa je stigao PDV, znaci jos +7% pa onda ovih 6 % to je 13 %. E pa za njega to je nikakva cifra s obzirom kolika mu je plata a za svakog penzionera je katastrofa i ne treba ici pred Skupstinu nego ici "u FERK", i to uletiti im kada budu svi na okupu i drazti ih tamo 10 dana i 10 noci, djubrad jedna bezobrazna. Do nedavno se pricalo kako mi imamo struje na pretek za izvoza a sad odjednom struju uvozimo. Pa kako ih nije stid sa onolikim platama da traze poskupljenja.
Sta je sad ovo Terzicu, jesi li ti i dalje u pravu ili je ipak bio u pravu Lagumdzija u vezi poskupljena??????? Ovo bez jake socijalne revolucije se ne moze sprijeciti i dok se u Sarajevu definitivno ne desi Francuska. Kako probuditi svijet uspavanom narodu? Kako ga dici iz letargije???? da li se moze ponoviti April 92 godine i 100.000 ljudi pred skupstinom????? Tesko, jer Sarajevo vise nije sto je nekad bilo. A ako nema pocetka u Sarajevu nema ni nastavka nigdje. Cutat ce i Tuzla, Zenica, Bihac, Mostar. svi ce da cute i da trpe. To vise nije onaj hrabri i ponosni Bosanski narod koji nikada nije dao da ga neko gazi!!! Koliko je potrebno pa da nam stvarno bude "DOSTA"!!!!!
Stolac92

Post by Stolac92 »

Mi smo bili jučer na platou, ali nismo imali transparent... bilo nas je pet-šest... i tako je radnim danima... to su radni sastanci više nego okupljanje... neki su ljudi pitali poljoprivrednike gdje smo mi i poljoprivrednici su im rekli da nas nema... a bili smo tu i dva lika su prošla pored nas i gledali nas ali nisu skontali o čemu se radi...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

aldi wrote:
Stolac92 wrote:...DOSTA! u narednih par dana bi trebali imati sastanak pa ako neko želi da se AKTIVNO priključi neka sutra dođe na plato ispred Skupštine od 17:00 do 18:00....
Bio juce na platou oko 17:30, al' nigdje nikoga...
17:05 mIRCi stize i zatice Herca i Rodju, stolac dolazi za nekih 10ak minuta.

Bili do 18:20 kad je mIRCi zavristala UBICE ME MEDO KASNIM :D

Aldi, ti si bio u crvenoj majici i imas crnu kovrdzavu kosu. Ili si bio do momka u crvenoj majici.

mIRCi nije dijete vec mashala osoba koja je , u momentu vaseg prolaska, sa svojih 187cm visine, stajala.
Znaci, ili vam je bilo ofirno prici, ili ste pogrijesili plato. :D
aldi

Post by aldi »

Stolac92 wrote:Mi smo bili jučer na platou, ali nismo imali transparent... bilo nas je pet-šest... i tako je radnim danima... to su radni sastanci više nego okupljanje... neki su ljudi pitali poljoprivrednike gdje smo mi i poljoprivrednici su im rekli da nas nema... a bili smo tu i dva lika su prošla pored nas i gledali nas ali nisu skontali o čemu se radi...
Ja sam bio jedan od ta dva lika i isao pitati poljoprivrednike gdje ste. Kontam, ako ko zna, to su oni :)

Hocete li danas biti na platou?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

aldi wrote:
Stolac92 wrote:Mi smo bili jučer na platou, ali nismo imali transparent... bilo nas je pet-šest... i tako je radnim danima... to su radni sastanci više nego okupljanje... neki su ljudi pitali poljoprivrednike gdje smo mi i poljoprivrednici su im rekli da nas nema... a bili smo tu i dva lika su prošla pored nas i gledali nas ali nisu skontali o čemu se radi...
Ja sam bio jedan od ta dva lika i isao pitati poljoprivrednike gdje ste. Kontam, ako ko zna, to su oni :)

Hocete li danas biti na platou?
Hocemo.
Narandzasta jakna, narandzasti kisobran.
:D skrenes lijevo prije poljoprivrednika, sami pocetak platoa :D
Herc

Post by Herc »

aldi bolan,pa ko ce biti drugi nego mi sto smo stajali na platou...prosao si pored nas i otisao do poljoprivrednika.pih :D
bpsang

Post by bpsang »

edu wrote:
Stolac92 wrote:edu, mogao si pitati nekoga... bili smo mi u bijelim majicama... ako si ti bio na pravom mjestu...
e jebi ga buraz..svako u nekom svom filmu..sad da ja peglam nekoga..mrsko mi bilo..kont'o sam da ce mircy doci..ni zmiju ne vidjoh..jebat ga..vidio sam ja vas..meni se cini da sam i tebe prepozn'o..davao si izjave za medije.. :-) :-) ..kontam..eno ga..vec se dig'o..ko jebe nas obicne.. :D :D :D

i ja sam ocekiv'o vise raje..(rekoh..vise dodje na strumfovima na gubavicu.. :D :D :D )..al' od necega se mora poceti..ali narod je definitivno mazohisticki raspolozen..kud nije poskupila 100%!
da ti hoce otpasti auspuh na sred TITOVE za tih 100% :D :D :D
bpsang

Post by bpsang »

Herc wrote:aldi bolan,pa ko ce biti drugi nego mi sto smo stajali na platou...prosao si pored nas i otisao do poljoprivrednika.pih :D
mozda su sta udjeljivali :D
Herc

Post by Herc »

Valjda ce ovaj put i mladi doci...
Post Reply