Protesti zbog poskupljenja struje!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Treba izaci na proteste 1. aprila?

da
60
81%
ne
6
8%
zaboli me, imam danas marku za kafu a za cigare cu se ogrebat'
8
11%

Total votes: 74

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Vingo wrote:
mIRCerka wrote:hajd ne lelemoodajte vise...
cuvajte energiju za subotu :D

ja sam greskom poziv mailom poslala sa sluzbene adrese :D:D:D

I ko nam je sluzbeni sponzor lelemoodko?
TI znas da sam ja uvijek govorila da ne zelim nikakvu registraciju bas zbog sponsorisanja...
MENI NE TREBA NIKO PLATITI DA ODEM NA PLATO!
MENI NE TREBA NIKO KUPITI MAJICU SA ZNAKOM DOSTA!!!
MENE NE TREBA NIKO GURATI!!
Gura me racun za struju od 300 KM a od 24h dnevno, u mom stanu se boravi 8 sati, i to u lezecem poloyaju sa daljinskim u ruci i jorganom na sebi.
Gura me brzina iskljucivanja struje i cekanje od par dana na ukljucenje iste koju su vam greskom iskopcali misleci da je to osigurac onog komsije sa 3. sprata.
Gura me naplacivanje od 80KM za ukljucenje greskom iskljucene struje!

Svakog od nas nesto vuce da kazemo dosta, i mislim da ovo nije mjesto gdje trebamo pricati ko je vise patio, ko je vise placao itd....

NEK VIDE DA NAS IMA, NEK VIDE DA NISMO SVI OVCE :D

:D
Stolac92

Post by Stolac92 »

kontaktirali su me iz ONASE... uzeli izjavu pa ćemo vidjeti šta će biti... pita lik koliko će nas biti... kažem mu da ne znam ali da smo postavili ograničenje na oko 4 000 000 ljudi kojima nije dobro u ovoj zemlji (pretpostavljam da ima oko 100 000 kojima je super dobro...)
Vingo

Post by Vingo »

Stolac92 wrote:kontaktirali su me iz ONASE... uzeli izjavu pa ćemo vidjeti šta će biti... pita lik koliko će nas biti... kažem mu da ne znam ali da smo postavili ograničenje na oko 4 000 000 ljudi kojima nije dobro u ovoj zemlji (pretpostavljam da ima oko 100 000 kojima je super dobro...)
Briljirash! (Od kako si se pojavio na TV) :D :)

Mirci nisi me skontala.....pitam za sponzora zbog sluzbenog maila.... :lol:
Stolac92

Post by Stolac92 »

wow... ONASA objavila vijest o protestu u Subotu

Slušajte tekst:

SARAJEVO, 29. MARTA (ONASA) - Pokret "Dosta" će 1. aprila u 12.00 sati na platou ispred zgrade institucija BiH u Sarajevu organizirati protest protiv najavljenog poskupljenja cijene električne energije u Federaciji BiH.
Poziv za učešće u subotnjem protestu Pokret "Dosta" uputio je Savezu udruženja penzionera/umirovljenika BiH, Stranci penzionera BiH i Savezu samostalnih sindikata BiH s apelom da pozovu svoje članstvo da im se priključi u "izražavanju negodovanja zbog još jednog udara na džepove građana BiH".
"Ovo poskupljenje je udar na sve nas, posebno na penzionere i more nezaposlenih u BiH, koje će ovo poskupljenje najviše ugroziti. Nadamo se da će bar jednom ljudi u ovoj zemlji izaći na proteste zbog pravog, životnog problema, koji će pogoditi sve slojeve društva i sve ljude u BiH, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost", navodi se u današnjem saopćenju ovog pokreta.
Pokret "Dosta", čiji proces registracije kao nevladine organizacije je u toku, čine mladi koji su okupljeni na internet portalu Sarajevo-X.com, a koji su se na ovaj način odlučili aktivno uključiti u proces društvenih promjena u BiH i ukazati na neke propuste i nepravilnosti u radu domaćih vlasti. (kraj)
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Evo dogovorili se u EP i DERKu da ne poskupi struja, samo ce sniziti rudarske plate na 129 KM mjesecno... Je l' vam drago ? :D
Vingo

Post by Vingo »

Stolac92 wrote:wow... ONASA objavila vijest o protestu u Subotu

Slušajte tekst:

SARAJEVO, 29. MARTA (ONASA) - Pokret "Dosta" će 1. aprila u 12.00 sati na platou ispred zgrade institucija BiH u Sarajevu organizirati protest protiv najavljenog poskupljenja cijene električne energije u Federaciji BiH.
Poziv za učešće u subotnjem protestu Pokret "Dosta" uputio je Savezu udruženja penzionera/umirovljenika BiH, Stranci penzionera BiH i Savezu samostalnih sindikata BiH s apelom da pozovu svoje članstvo da im se priključi u "izražavanju negodovanja zbog još jednog udara na džepove građana BiH".
"Ovo poskupljenje je udar na sve nas, posebno na penzionere i more nezaposlenih u BiH, koje će ovo poskupljenje najviše ugroziti. Nadamo se da će bar jednom ljudi u ovoj zemlji izaći na proteste zbog pravog, životnog problema, koji će pogoditi sve slojeve društva i sve ljude u BiH, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost", navodi se u današnjem saopćenju ovog pokreta.
Pokret "Dosta", čiji proces registracije kao nevladine organizacije je u toku, čine mladi koji su okupljeni na internet portalu Sarajevo-X.com, a koji su se na ovaj način odlučili aktivno uključiti u proces društvenih promjena u BiH i ukazati na neke propuste i nepravilnosti u radu domaćih vlasti. (kraj)

:thumbup:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Stolac92 wrote:kontaktirali su me iz ONASE... uzeli izjavu pa ćemo vidjeti šta će biti... pita lik koliko će nas biti... kažem mu da ne znam ali da smo postavili ograničenje na oko 4 000 000 ljudi kojima nije dobro u ovoj zemlji (pretpostavljam da ima oko 100 000 kojima je super dobro...)
a ja sutra s EFM ganjam mini reportazu za subotu :D
Stolac92

Post by Stolac92 »

je li ovo tačno što alfonso napisa ili se on po običaju igra sa nama...
Vingo

Post by Vingo »

stochar wrote:
Alfons Kauders wrote:Evo dogovorili se u EP i DERKu da ne poskupi struja, samo ce sniziti rudarske plate na 129 KM mjesecno... Je l' vam drago ? :D
protest se nece odgoditi. Nije to rjesenje, opet po narodu... Ako je tako, sad pogotovo treba protestovati!
Alfons, kao i obicno.....rostilja. :roll:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

stochar wrote:
Alfons Kauders wrote:Evo dogovorili se u EP i DERKu da ne poskupi struja, samo ce sniziti rudarske plate na 129 KM mjesecno... Je l' vam drago ? :D
protest se nece odgoditi. Nije to rjesenje, opet po narodu... Ako je tako, sad pogotovo treba protestovati!
i ti svakom vjerujes... :D :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Stolac92 wrote:je li ovo tačno što alfonso napisa ili se on po običaju igra sa nama...
naravno da nije tacno, rudari ce i nakon poskupljenja imati 3-4 stoje, a sav novac ce ici zna se gdje i kome... :D
Stolac92

Post by Stolac92 »

nek neko provjeri je li tačno ovo što alfonso piše... ako jeste protest se samo mjenja za prava rudara i svih drugih robova u ovoj zemlji... protest se neće otkazati i mi ćemo vrištati i grebati i vuči i tući dok ih ne prisilimo da shvate da nismo robovi i da se ne mogu igrati sa nama kako oni hoće...
Kwaheri

Post by Kwaheri »

...znate sta je najgore...ovi iz vlasti uopce ne racunaju na ove proteste tj. ne racunaju na nas...za njih tu nece biti "mase koja ce napraviti neki odjek"...samim tim "ne treba se obazirati...proci ce to..."

...samo da im se ne ostvari... :(
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Vingo wrote:
stochar wrote:
Alfons, kao i obicno.....rostilja. :roll:
sto si se ti uhvatila tog mog rostilja, bujrum, nisam ni ja levat... :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Stolac92 wrote:je li ovo tačno što alfonso napisa ili se on po običaju igra sa nama...
daj ba, pusti alfonsa...
ako nista drugo, najniza moguca plata u BiH je 209KM cini mi se...niye od toga ne smije...

a plus, ne dao bog dinar da taknu rudarima, pa bilo bi mrtvih vjeruj mi :D
novel

Post by novel »

Je l' vam drago ?
**** rudare, samo nek' struja ne poskupi :D :( :oops:
Stolac92

Post by Stolac92 »

ljudi, printajte letke i plakate i dijelite ih po gradu... mora biti što više letaka... idemo.... ovo je početak... SAD ili NIKAD!
Stolac92

Post by Stolac92 »

Žena mi kaže da je na Mostarskom rakršću (gdje ja živim) nestalo struje... Šta bi to trebalo da znači? Već su počeli prljavo da igraju... Lopovsku im ma...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

seka wrote:AK :-) sta uradi :-)
za "kaznu" trebas dovesti sve tz rudare
:lol:
jah, ako ih dovedem - nema 800 MW struje, pa ti vidi... :D

a ako kad sami dodju bice to los dan za sarajevo...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

stochar wrote:
Vingo wrote:
Stolac92 wrote:wow... ONASA objavila vijest o protestu u Subotu

Slušajte tekst:

Ode sad ovo na sve TV i radio stanice... Super! Vidimo se pred skupstinom!
Prenj

Post by Prenj »

mIRCerka wrote:
stochar wrote:
Vingo wrote:
Ode sad ovo na sve TV i radio stanice... Super! Vidimo se pred skupstinom!
Na sve osim jedne.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

seka wrote:
stochar wrote:
seka wrote:AK :-) sta uradi :-)
za "kaznu" trebas dovesti sve tz rudare
:lol:
Nemojte se zajebavati s rudarima, to je najposteniji sloj ovog drustva i nadam se da ce i oni doci na proteste.
:? fakat se ne zezam sa rudarima vec sa AK - uvede pometnju.

AK - nek´ nema 800MW jer bi ionako trebali svi protestovati.
interesanto je da se sad nakon najavljenog poskupljenja i mog zajebantskog posta svi ko fol brinu za te rudare, a inace sve vas zaboli sto ti ljudi ginu za nikakve pare i rade s opremom iz titinog vakta, dok se pare koje oni zarade trose ko zna kako... treba znaci debelo opaliti po dzepu pa da se malo pocne i o tome razmisljat...
Stolac92

Post by Stolac92 »

Ljudi, koja je ovo reklama za sarajevo-x.com
Trebao bi neko pokušati stupiti u kontakt i reći im da nam daju malo udarnog prostora zauzvrat... Kako bi bilo da im svi pošaljemo email i zatražimo malo reklamnog prostora na prvoj stranici... link do bloga http://dosta.blogger.ba
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

seka wrote:AK - razlog vise da se pridruze!
mislim da se oni nadaju da ce od tog poskupljenja imati kakvog hajra, u sta cisto sumnjam...
Stolac92

Post by Stolac92 »

Narode, moram sad ići...
Večeras, kao i obično, smo na platou od 17:00 do 18:00...
Dođite i vi... treba da se dogovorimo za subotu... moramo se pripremiti da ne dozvolimo da neko od političara pokuša preuzeti ovaj građanski protest... dođite i priključite se Pokretu za dostojanstvo običnog čovjeka.

Idemo na plato ispred Skupštine!
Post Reply