Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post Reply
Danguba

#401 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Danguba »

undefined007 wrote:http://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bos ... iji/225718
Galijašević: Izetbegović će pokušati da izazove incidente

Autor: Srna Datum objave: 12 May 2016, 14:05
Image

Stručnjak za bezbjednost Dževad Galijašević upozorio je da će predsjednik SDA Bakir Izetbegović, kao osoba koja objedinjuje interese turske i njemačke obavještajne zajednice, preko radikalnih bošnjačkih grupa pokušati da kreira incidentnu situaciju u subotu, 14. maja u Banjaluci.

Galijašević smatra da treba biti oprezan, jer može da bude incidentnih situacija s obzirom na ulogu obavještajnih službi, ali ne vjeruje u dramatične konflikte.

“MUP Srpske je sposoban spriječiti te incidente. Miting koji organizuje SNSD nije skup bezbjednosnog rizika, jer neće predsjednik Republike Milorad Dodik razarati Banjaluku koju je mukotrpno gradio zadnjih deset godina, ali Mladen Bosić i Mladen Ivanić, koji nisu napravili ni pasju kućicu za sve vrijeme svoje vladavine, smatraju da treba razoriti svaki trag uspješne Dodikove politike, što je istovremeno i stav Izetbegovića, turske, njemačke i ustašoidne hrvatske politike”, rekao je Galiješević Srni.

On je dodao da je Bosićev skup na liniji tih interesa, a ne interesa srpskog naroda i Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, glavni kreatori protesta opozicije zakazanih za subotu, 14. maja, koje predvode predsjednik SDS-a Mladen Bosić i član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić, su turska i njemačka obavještajna zajednica.

“Turska obavještajna služba na terenu ima direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH /OBA/ Osmana Mehmedagića Osmicu koji će obezbijediti resurse OBA i paraobavještajnih struktura za potrebe ovog protesta, dok njemačka obavještajna zajednica ima snažnu hrvatsku obavještajnu mrežu na terenu koju predvodi ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, kadar hrvatskog MUP-a, koji je prošao njihovo obrazovanje pred sam rat”, kaže Galijašević.

On je dodao da “tim resursima, koje podržavaju američka i britanska ambasada u Sarajevu, Bosić računa da destabilizuje Banjaluku, inače ne bi naručivao bagere, autobuse, niti ekstremne grupe iz Srbije”.

“Bosić i Ivanić nanose ogromnu štetu rušeći ustavni poredak Republike Srpske sa željom da politički život iz institucija izmjeste na ulicu. Imam saznanja da su za to naručene određene grupe iz Doboja, Tuzle, Zenice i Sarajeva, kao i pojedine navijačke grupe iz Novog Pazara”, tvrdi Galijašević, dodavši da su najavljeni protesti opozicije pokušaj da se ustavno i institucionalno sruši Republika Srpska, da se debate među Srbima pretvore u sukobe.

Beogradske “Večernje novosti”, pozivajući se na svoja saznanja, navode da bi na skupove u Banjaluci mogle doći ekstremne grupe iz pojednih djelova Federacije BiH kako bi pravile nered s ciljem derogacije Srpske i njenih dejtonskih nadležnosti

:lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

ludilo :pisnuo: :pisnuo:
Alfons Kauders

#402 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Alfons Kauders »

ze kalanga wrote:Alfonse

Ne ljutim se ja ni na koga... već vidim ljudi ozbiljno doživljavaju Galijaševića :D

Što se tiče podataka BIA radi u saradnji sa ostalim institucijama RS-a i Federalnim. Ta brojka raste iz dana u dan. O svim "sumnjivim" lokalne policijske stanice imaju informacije, njihovi koraci se prate, što ne znači da je bezbjednost na visokom nivou.

Ono što sam juče rekao - samo da potvrdim, Dodik će izvesti ogroman broj ljudi.
Ma ne dozivljavaju, Galijasevic je samo predmet sprdnje, to je sarkazam jebo ga ti :D

Glavnina saradnje obavjestajnih sluzbi ide preko drzavnih agencija (OSA i djeliom SIPA), a ne preko kantonalnih i entitetskih. Ta brojka raste svaki dan jer se radi o sirovim informacijama, pa je logicno da broj stalno ide gore, jer je priliv informacija konstantan...

Medjutim, ako je 1,500 ljudi obuhvaceno operativnim aktivnostima, to najcesce znaci da je broj direktno umijesanih svega par procenata od ukupnog broja, jer se ostatak odnosi na ljude iz njihovog okruzenja, koji bivaju eliminisani u istrazi. Uostalom, da ima 1,500 osumnjicenih, mogli bi svaki dan hapsiti po jednog, narednih pet godina. U stvarnosti se uhapsi nekoliko godisnje, po tankim optuznicama. To je to, ne racunajuci nekoliko desetina turista u Siriji, koji se vjerovatno nikad nece ni vratiti (ni prezivjeti). Cak i da su svi na neki nacin bliski tim idejama (pocev od duzine brade), vecinom se radi o likovima kojima se ta furka svodi na citanje foruma i gledanje videa "brace" u akciji. Koliko to imamo teroristickih akcija u BiH, unazad 10 godina? U prosjeku 0.3-0.5. A fol 1,500 sumnjivih... Onda su nam te sluzbe za kurac, ako od tolikog broja ne uhapse skoro nijednog.

Radmanovic je najavio 30,000 ljudi sto mi zvuci jebeno optimisticno. Ako okupe sestinu toga, trebaju se nogom u guzicu od srece. :D Narocito ako vrijeme bude lose kao danas... I ja vjerujem da Dodik u BL bez problema moze okupiti i vise ljudi, mada ne 30,000, ali opet sam skeptik. Mislim da ce biti dosta manje, ali slazem se da bi Baja mogao okupiti vise naroda od opozicije, ako nista jer je na domacem terenu.

A ako sta krene po zlu, pa ispadne da dolazi pun kurac autobusa opozicije, Dodik vjerovatno i u posljednji tren moze mobilisati jos par hiljada u BL i uzoj okolici, gdje ima najodanije pristalice i sve moguce veze.

Mogla bi ovo biti velika bruka za opoziciju, ako ih Dodik pretekne brojevima (mada ce na kraju RTRS javiti da je bilo 10,000 za Dodika i 5,000 za opoziciju, a BN da je bilo obrnuto). :lol:
JThomas

#403 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by JThomas »

šta god da bude ili ne bude na ovim protestima, za političku svijest i pamćenje naših naroda do izbora je još vječnost... :D

šta zna zlatna ribica šta su četiri mjeseca... :D
Drvosjeca iz Dejcica

#404 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Dragan Čavić: Ispade da su naši protesti skup selafija sa kratkih hlačicama.
:lol: :thumbup: Legendarno!
Qoom

#405 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Qoom »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
:D
Kaligrafija

#406 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Kaligrafija »

Zbogom pameti... :-)
Maharadza

#407 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Maharadza »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Šta je tu smiješno? Logično da je svako ko diže glas protiv državetine šumske i gVardijana obična izdajica i teheranski terorista koji baca smrdsku djecu lavovima. :oops:
Juliuscezar

#409 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Juliuscezar »

Qoom wrote:Image

Image
Moram pohvaliti Vecernje Novosti kako su skinule izgled prosjecnog Bosnjaka iz Krajine, jer svako ko je ibo u Bihacu zna da se nose ove maHrame.
Alfons Kauders

#410 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Alfons Kauders »

bhnapoleon1 wrote:
Qoom wrote:Image
Moram pohvaliti Vecernje Novosti kako su skinule izgled prosjecnog Bosnjaka iz Krajine, jer svako ko je ibo u Bihacu zna da se nose ove maHrame.
i imaju ove gurbetske, arapske obrve :lol:
Qoom

#411 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Qoom »

bhnapoleon1 wrote:Moram pohvaliti Vecernje Novosti kako su skinule izgled prosjecnog Bosnjaka iz Krajine, jer svako ko je ibo u Bihacu zna da se nose ove maHrame.
Nikad!

Bošnjaci u Krajini nose s crvenim šarama, ove s crnim više naginju Goraždu i okolini.
Danguba

#412 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Danguba »

Image

vreca kokica i taj rad :cuga:

Image Image Image

ImageImage

:mrgreen:
bh.tornjak

#413 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by bh.tornjak »

i sveti vasilije mokrogorski je protiv:

"On ih je "očinski zamolio da rješenje za sve nesuglasice, probleme i sukobe traže u bratskim razgovorima" u institucijama Srpske.

"To svakako treba da bude kroz dogovore u institucijama Republike Srpske, kao i u ličnim razgovorima koje treba da vodite, jer nijedna ta nesuglasica, nijedan problem i nijedan sukob nije i ne sme da bude veći od naše Republike Srpske i našeg srpskog naroda. Narod nam je poveren na staranje, Vama svetovno, a meni duhovno, to ne smemo zaboraviti! Ne dajte ni jedni da dođe do problema sa ogromnim posledicama. Popustite i kao braća, prijatelji, domaćini i pravi Srbi pružite ruku jedni drugima", navodi se u apelu patrijarha Irineja."
probook

#414 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by probook »

Koliko ja dobijam informacije od prijatelja koji studira u BL SDS placa 40 KM da se izadje na proteste. Ako im je tolika podrska zasto onda placaju ljude da protestuju :-)
JThomas

#415 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by JThomas »

probook wrote:Koliko ja dobijam informacije od prijatelja koji studira u BL SDS placa 40 KM da se izadje na proteste. Ako im je tolika podrska zasto onda placaju ljude da protestuju :-)
nije ni tad ravnopravna situacija ako ovaj huška zaposlene iz budžetskih institucija da moraju izaći. a radi se to i u mnogo demokratičnijim sredinama od RS...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#416 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by pici »

Danguba wrote:Image

vreca kokica i taj rad :cuga:

Image Image Image

ImageImage

:mrgreen:
Image
putokaz1

#417 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by putokaz1 »

dečki hajmo na proteste možda bude slobodnih cura na ''onoj drugoj strani''...
Maharadza

#418 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Maharadza »

Nogavica wrote:Na otvaranju Ferhadije sam malo gledao sastav tih ljudi.

Imao sam prilike, nažalost, ne zato što sam htio, da zbog posla imam veze sa ljudima iz Bužma, Cazina, okoline Bihaća.

Kakva gomila zaostale, primitivne rulje. Neemancipovani kromanjonci. I to nema veze sa tim što su Muslimani, jednostavno ljudi zaostali u vremenu i prostoru, na nižem nivou društvenog razvoja.
I onda se neko usuđuje da pomene srpske vukojebine tipa Bileće, Nevesinja, Vlasenice i slično.

Onakvo islamizovano Sarajevo i onakve dosta promjenjenog duha Sarajlije mi izgledaju po razmišljanju kao građani Njujorka kad ih uporedim sa seljačinama u duši iz Bužima i Cazina.

Kad vidim koliko je to udubljeno u vjeru, koliko je to napaljeno na vjeru, koliko je to željno da MENI nešto objasni iako me zna 10 minuta.... bude mi drago što smo mi Srbi generalno mnogo manji vjernici nego Bošnjaci.

Bio sam u Bužimu, ono liči na Teheran, a ne na grad koji je na par sati autom od Beča, srca Evrope.

Drži gaĆe baja, stižemo! :oops:
Danguba

#419 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Danguba »

Imao sam prilike, nažalost, ne zato što sam htio, da zbog posla imam veze sa ljudima iz Bužma, Cazina, okoline Bihaća.

Kakva gomila zaostale, primitivne rulje. Neemancipovani kromanjonci. I to nema veze sa tim što su Muslimani, jednostavno ljudi zaostali u vremenu i prostoru, na nižem nivou društvenog razvoja.
I onda se neko usuđuje da pomene srpske vukojebine tipa Bileće, Nevesinja, Vlasenice i slično.

Onakvo islamizovano Sarajevo i onakve dosta promjenjenog duha Sarajlije mi izgledaju po razmišljanju kao građani Njujorka kad ih uporedim sa seljačinama u duši iz Bužima i Cazina.

Kad vidim koliko je to udubljeno u vjeru, koliko je to napaljeno na vjeru, koliko je to željno da MENI nešto objasni iako me zna 10 minuta.... bude mi drago što smo mi Srbi generalno mnogo manji vjernici nego Bošnjaci.

Bio sam u Bužimu, ono liči na Teheran, a ne na grad koji je na par sati autom od Beča, srca Evrope.
otac te jebo dva posta si uspio napisati.
siki_sa

#420 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by siki_sa »

Danguba wrote:
undefined007 wrote:http://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bos ... iji/225718
Galijašević: Izetbegović će pokušati da izazove incidente

Autor: Srna Datum objave: 12 May 2016, 14:05
Image

Stručnjak za bezbjednost Dževad Galijašević upozorio je da će predsjednik SDA Bakir Izetbegović, kao osoba koja objedinjuje interese turske i njemačke obavještajne zajednice, preko radikalnih bošnjačkih grupa pokušati da kreira incidentnu situaciju u subotu, 14. maja u Banjaluci.

Galijašević smatra da treba biti oprezan, jer može da bude incidentnih situacija s obzirom na ulogu obavještajnih službi, ali ne vjeruje u dramatične konflikte.

“MUP Srpske je sposoban spriječiti te incidente. Miting koji organizuje SNSD nije skup bezbjednosnog rizika, jer neće predsjednik Republike Milorad Dodik razarati Banjaluku koju je mukotrpno gradio zadnjih deset godina, ali Mladen Bosić i Mladen Ivanić, koji nisu napravili ni pasju kućicu za sve vrijeme svoje vladavine, smatraju da treba razoriti svaki trag uspješne Dodikove politike, što je istovremeno i stav Izetbegovića, turske, njemačke i ustašoidne hrvatske politike”, rekao je Galiješević Srni.

On je dodao da je Bosićev skup na liniji tih interesa, a ne interesa srpskog naroda i Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, glavni kreatori protesta opozicije zakazanih za subotu, 14. maja, koje predvode predsjednik SDS-a Mladen Bosić i član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić, su turska i njemačka obavještajna zajednica.

“Turska obavještajna služba na terenu ima direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH /OBA/ Osmana Mehmedagića Osmicu koji će obezbijediti resurse OBA i paraobavještajnih struktura za potrebe ovog protesta, dok njemačka obavještajna zajednica ima snažnu hrvatsku obavještajnu mrežu na terenu koju predvodi ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, kadar hrvatskog MUP-a, koji je prošao njihovo obrazovanje pred sam rat”, kaže Galijašević.

On je dodao da “tim resursima, koje podržavaju američka i britanska ambasada u Sarajevu, Bosić računa da destabilizuje Banjaluku, inače ne bi naručivao bagere, autobuse, niti ekstremne grupe iz Srbije”.

“Bosić i Ivanić nanose ogromnu štetu rušeći ustavni poredak Republike Srpske sa željom da politički život iz institucija izmjeste na ulicu. Imam saznanja da su za to naručene određene grupe iz Doboja, Tuzle, Zenice i Sarajeva, kao i pojedine navijačke grupe iz Novog Pazara”, tvrdi Galijašević, dodavši da su najavljeni protesti opozicije pokušaj da se ustavno i institucionalno sruši Republika Srpska, da se debate među Srbima pretvore u sukobe.

Beogradske “Večernje novosti”, pozivajući se na svoja saznanja, navode da bi na skupove u Banjaluci mogle doći ekstremne grupe iz pojednih djelova Federacije BiH kako bi pravile nered s ciljem derogacije Srpske i njenih dejtonskih nadležnosti

:lol: :lol: :lol: :lol:

ludilo :pisnuo: :pisnuo:

Koji car hahahahahahahaah :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#421 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Danguba wrote:

otac te jebo dva posta si uspio napisati.
Be Highirly No sikirly, vidiš kolika je to mržnja, frustracija, patologija i bolest da ima potrebu doći na "Kabul" forum i napisati tako nešto.

JThomas

#422 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by JThomas »

ovaj galijašević ima malo glavuše i kosice od jerke lijanovića. ne znam kako to tek sad primjećujem... :D
Drvosjeca iz Dejcica

#423 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Totalna dezorjentiranost režima u Banjaluci, ne znaju gdje udaraju i šta pričaju. Slušam izjave i između ostalog kaže da je za proteste kriv Izetbegović, Turska i Njemačka sa stranim ambasadama u Sarajevu. Nervoza je više nego očigledna kod Dodika i fakat sada razmišljam ozbiljno da budala šta ne napravi pa ne udari na svoje i ne podmetne da je napad došao iz F.BiH. Budali ne treba vjerovati. :roll:
Qoom

#424 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Qoom »

Nogavica wrote:Da li je moguće da će Srbi udariti na Srbe? :( :-?

Najveći srpski problem su podjele. Nije džabe ona daj bože da se Srbi slože.
Ne bih se složio, to vam uopšte nije najveći problem.
Nogavica wrote:Umjesto što se bijemo između sebe, bolje bi bilo da ti protestanti kroče malo na Mejdan. Pa na šta ono liči jebote. Jel realno koliko ima muslimanskih prezimena na interfonima? Da te bog sačuva.
Ovo je najveći problem srba, jebaće vas natalitet Bošnjaka. Zbog toga i jeste natezanje oko popisa.
Arapi kupuju zemlju. Bošnjaci se vraćaju na svoju babovinu puni love.

Hrvati već odavno sele, šalju djecu "vani" u Zagreb, a realno i Srbi ne vide dugoročnu perspektivu u Bosni i Hercegovini, bez obzira o kojem dijelu da se radi. Bošnjaci će na kraju ugasiti entitete kroz legalna tijela entiteta Bosne i Hercegovine.

Bježi dok možeš!

Allahu ekber!!!
155_mm

#425 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by 155_mm »

ze kalanga wrote:Alfonse

Ne ljutim se ja ni na koga... već vidim ljudi ozbiljno doživljavaju Galijaševića :D

Što se tiče podataka BIA radi u saradnji sa ostalim institucijama RS-a i Federalnim. Ta brojka raste iz dana u dan. O svim "sumnjivim" lokalne policijske stanice imaju informacije, njihovi koraci se prate, što ne znači da je bezbjednost na visokom nivou.

Ono što sam juče rekao - samo da potvrdim, Dodik će izvesti ogroman broj ljudi.
a da odes kod ocnog hecima?
Post Reply