Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post Reply
155_mm

#1751 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by 155_mm »

GeeTnT wrote:
prog321 wrote:Ova Karlin sjebe svaku temu.
I opet samo lupa bez osnove znanja. Cuj dijaspora pc kupuje od Bosnjaka zemljiste. :-) :-)
Jos ce izjavit da nam je produzila :mrgreen: zivot....
ali ovaj put za samo 3 godine jer neki nece da prodaju zemlju u okolini visegrada.
:lol:
Banksy

#1752 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Banksy »

radostan dan wrote: Drananbl nije u vupra kada kaze da se nista posebno nije desilo...desilo se mnogo toga, itekako. I to znacajnih stvari.
Sigurno. Ako ništa, jedno je sigurno i očito: Dodik je histerično uplašen i zabrinut za svoju sudbinu, i to ne samo onu političku. Svjestan je da više nema načina da svoju političku, pa i fizičku karijeru zavši na miran način. Grudva se kotrlja nizbrdo, nemoguće ju je zaustaviti, a već je toliko velika da će se na kraju, kad bubne, rasuti u hiljadu komada. Otud ta panika, histerija, agresija, cika i vriska jučer. Mislim da je ovim mitingom po prvi put postao svjestan početka svog kraja koji će biti jako ružan, možda i dramatičan.
GeeTnT

#1753 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by GeeTnT »

Pored ovih kao sto je Karlin, Dodik ne treba da brine...
exliberal-ex

#1754 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by exliberal-ex »

GeeTnT wrote:Pored ovih kao sto je Karlin, Dodik ne treba da brine...

A sta je djevojka rekla da nije istina...ti tvrdis da bosnjaci kupuju po rs...kupuju...ali isto tako znam da srbi kupuju od bosnjaka imovinu, pogotovo ovi sa zapada.
ja znam par porodica koji su kupili imovinu po trebinju, hoce da se penzionisu tamo, jedna je familija kupila novo gradnju , dvije su uzele od bosnjaka koji su prodali svoje...i sta je to cudno i problematicno...?
Imaju i srbi imovinu po federacij, neki prodaju, neki ne...ja sam prvi koji je ima u sred sarajeva...i sta sad?...., dolazili su pitali da prodam, nudili fine cifre...neka hvala.......nekontam vam pricu ....fakat nekontam
vivaldi

#1755 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by vivaldi »

Banksy wrote:
radostan dan wrote: Drananbl nije u vupra kada kaze da se nista posebno nije desilo...desilo se mnogo toga, itekako. I to znacajnih stvari.
Sigurno. Ako ništa, jedno je sigurno i očito: Dodik je histerično uplašen i zabrinut za svoju sudbinu, i to ne samo onu političku. Svjestan je da više nema načina da svoju političku, pa i fizičku karijeru zavši na miran način. Grudva se kotrlja nizbrdo, nemoguće ju je zaustaviti, a već je toliko velika da će se na kraju, kad bubne, rasuti u hiljadu komada. Otud ta panika, histerija, agresija, cika i vriska jučer. Mislim da je ovim mitingom po prvi put postao svjestan početka svog kraja koji će biti jako ružan, možda i dramatičan.
u kojem smislu mislis?
radostan dan

#1756 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by radostan dan »

Molim moderatore da banuju s.vaskovića zbog hakovanja profila @banksy.
Hvala.
Challenger__

#1757 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Challenger__ »

Radosni, šta se to bitno desilo? Ako te ne mrzi da elaboriraš... Hvala.
Banksy

#1758 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Banksy »

:zoka: :D

Nisam čitala Vaskovića, jel piše isto ovo?

Siguran i samouvjeren čovjek, u svakom smislu, nema onakve reakcije. Takva huja i histerija javlja se samo iz nemoći i očaja, kad se zna da se gubi. Mislim da je Dodik tek od ovog vikenda svjestan da je gotov i da će kraj biti ružan, a više nema nazad ...
statixx

#1759 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by statixx »

Ljudi nemojte se zajebavati, sta ce biti s Borcem. Stan sam zalozio, cujem jucer Baja spominje pobjedu, reko' nema sta, to je sigurica. Zasita ce mi pasti u ocima, ako ne dobiju. :D
VjecitiStudent

#1760 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
'naki vokal nikad neće propasti, samo od youtuba može milione zgrnuti.

#MileTheVoice :D
GeeTnT

#1761 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by GeeTnT »

exliberal-ex wrote:

A sta je djevojka rekla da nije istina...ti tvrdis da bosnjaci kupuju po rs...kupuju...ali isto tako znam da srbi kupuju od bosnjaka imovinu, pogotovo ovi sa zapada.
ja znam par porodica koji su kupili imovinu po trebinju, hoce da se penzionisu tamo, jedna je familija kupila novo gradnju , dvije su uzele od bosnjaka koji su prodali svoje...i sta je to cudno i problematicno...?
Imaju i srbi imovinu po federacij, neki prodaju, neki ne...ja sam prvi koji je ima u sred sarajeva...i sta sad?...., dolazili su pitali da prodam, nudili fine cifre...neka hvala.......nekontam vam pricu ....fakat nekontam
Nije bolan problem sta ko i gdje kupuje, nego nacin izrazavanja sa primjesama fasizma doticne je toliko providan da imam osjecaj da vrsim prepisku direktno sa Sonjom...

Stanovi, kuce, poslovni prostori se kupuju i prodaju, ali obzirom da se licno susrecem sa pitanjima tipa "ima li srba u Tuzli i Sarajevu" daju mi za pravo da vjerujem da mnogi iz entiteta nemaju pojma kako uopste funkcionise zivot u drugom dijelu BiH,... Naravno Karlin mi cak nije htjela odgovorit da uopste BL i RS pripadaju BiH...toliko o "djevojci"..
Kad vec spominjes imovinu, vjerovao ili ne Bosnjaci nisu samo vlasnici imovine u entitetu, nego ima ih koji su kupovali i kupuju po Federaciji..ali najznacajnije sto treba istaci da ispunjavaju uslove kreditiranja...Ove u dijaspori i ne pominjem jer oni su vec odavno i u zemljama EU kupili sebi svoje kvadrate...
Banksy

#1762 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Banksy »

vivaldi wrote:
Banksy wrote:
u kojem smislu mislis?
Ko zna ... On je takav čovjek koji srlja i ide do kraja, sad više nema načina da se izvuče i skloni u hladovinu gdje bi mogao s mirom grickati ukradeno, završio je karijeru, a kako će kraj izgledati, ne znam, ne lijepo, sigurno ...
radostan dan

#1763 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by radostan dan »

Banksy wrote::zoka: :D

Pise, evo deveta godina... :D

@cheli, ne bih u ovakvom -ozracju-...zadovoljicu se ulogom citaca.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1764 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by _BataZiv_0809 »

radostan dan wrote:

@cheli, ne bih u ovakvom -ozracju-...zadovoljicu se ulogom citaca.
Mozes meni i cheliju poslat cirkularni pp.
Banksy

#1765 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Banksy »

radostan dan wrote:

To kao da devet godina pričaš da će maj u Sarajevu biti sunčan :D pa kad jednom, nekim čudom i bude, kažeš: jesam vam rekao ... :D
Danguba

#1766 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Danguba »

Samo zadrti simpatizeri pozicije u eresu i oni koji imaju neke koristi od iste ne vide ili ne zele da vide da je ovo samo proba bila.
Treba priznati da je to precednik dobro spinovao. Samo zakazivanje kontra mitinga(kojega bi rado otkazao ako ovi otkazu proteste), na sve nacine opstrukcija da ne dodje do protesta, ukljucivanje matice preko Drine(Vucic, Irinej, Kecmanovic...svi koji su se mogli upregnuti da zaplase protestante), izmisljanje kako stranih tako i domacih neprijatelja, umijesanost pojedinih zemalja...i na kraju 2000 policajaca dovoljno govore u kakvoj je situaciji.

Znaci li to da niko ne smije izraziti svoje nezadovoljstvo ovim ili onim? Pusti ih neka kazu cime nisu zadovoljni i ''dovidjenja prijatno''.

Ko jos docekuje protestante sa policijskim punktovima, traze se spiskovi onih koji su u autobusu, po jedan policajac u autobusu...sa policijom ispraceni...ili je to policijski rezim?

Sta ce biti slijedeci put ili spontano okupljanje?

Braniti steceno do zadnjeg policajca? :D

p.s. na kraju su zacinili navodnom putinovom izjavom da je ovo pocetak svrgavanja rezima na balkanu kao sto je makedonija, c.gora, eres pa poslije srbija. :-) to je veliki spin u sanu kuhinji koji ce za svako okupljanje nezadovoljnih potezati ovaj adut. jednostavno, izmislis i onda to potezes kao argument. poznato. :izet:
prog321

#1767 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by prog321 »

exliberal-ex wrote:

Zato sto je procenat Bosnjaka sto prodaju svoju imovinu u pc veoma mali. Izuzetno mal.
I ja imam kucu, zemlju, dedovinu od nekoliko stoljeca u pc. Nikad je ne bih prodao iako zivim i radim u Sarajevu. Iskreno, novac mi i ne treba. :-D
Ne znam nijednog Bosnjaka u mojoj ulici da je prodao svoju imovinu. Glupost je reci da to svi rade. Procenat je izuzetno mali ako ga uoste ima.
Drvosjeca iz Dejcica

#1768 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

prog321 wrote:
exliberal-ex wrote:

Zato sto je procenat Bosnjaka sto prodaju svoju imovinu u pc veoma mali. Izuzetno mal.
I ja imam kucu, zemlju, dedovinu od nekoliko stoljeca u pc. Nikad je ne bih prodao iako zivim i radim u Sarajevu. Iskreno, novac mi i ne treba. :-D
Ne znam nijednog Bosnjaka u mojoj ulici da je prodao svoju imovinu. Glupost je reci da to svi rade. Procenat je izuzetno mali ako ga uoste ima.
Ja sam se neki dan iznenadio da neke moje komšije imaju po 250 čak 380 dunuma :shock: zemlje po RS-u i to nikom ne pada na pamet da prodaje. Redovno obilaze imanja, sade, angažovali lokalne ljude (Bošnjake i Srbe) da im održavaju.
vivaldi

#1769 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by vivaldi »

Banksy wrote:Ko zna ... On je takav čovjek koji srlja i ide do kraja, sad više nema načina da se izvuče i skloni u hladovinu gdje bi mogao s mirom grickati ukradeno, završio je karijeru, a kako će kraj izgledati, ne znam, ne lijepo, sigurno ...
u rs-u je dvopartisjki sistem, on ce iz predsjednicke fotelje u skupstinsku jer ce izbore izgubit kad tad.

vlast su gubili i sda, i hdz i sds pa se nista nije desilo. i snsd je izgubio poslije toliko godina i vlast na drzavnom nivou pa se nista nije desilo.

sds ce kad tad pobjediti, a jedini razlog sto vec nisu pobjedili je sto od toliko kockastih glava dubokog glasa njih predstavljaju dva pizduna bosic i sarovic (ne znam uopste kako su se ozenili :? ).

snsd ce izgubiti izbore zbog ekonomskih razloga, ali je za to potrebna veca izlaznost biraca.

ali ce i sds-u i kad osvoji vlast vec na narednim izborima ista ta ekonomija predstavljati isti damaklov mac nad glavom.
arzuhal

#1770 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by arzuhal »

Po meni, najznačajnije što se desilo s ovim protestima (a na to su još ukazali i oni februarski u FBiH...) je to da se zornim i nepobitnim pokazala (ili samo ponovila) činjenica (u osnovi veoma beskorisna činjenica, što je najžalosnije..) da, kada u BiH narode dovoljno dobro podijeliš po etničkoj osnovi, onda im po političkoj, pravnoj, ekonomskoj, socijalnoj, seksualnoj i svakoj drugoj možeš raditi šta te volja jer onda neće imati dovoljno snage i volje ni zraka kako treba da uzmu a kamoli šta drugo. Podjeljenost naroda u BiH po etničkoj osnovi - koja im je oduzela pravo, mogućnost i smisao za klasno ujedinjenje i zajedničku borbu onih obespravljenih pritv tajkuna i kriminalne vlasti - barem za BiH, najveći je resurs kvazinacionalista a suštinskih lopova i najveći garant da se nastave bogatiti ili barem održavati svoje bogatstvo dok se skroz ne potroši biološka supstanca ovih naroda...

Nikolaj Berđajev: nacionalizam uvijek vodi bogaćenju manjine i siromašenju većine :thumbup:
radostan dan

#1771 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by radostan dan »

Banksy wrote:
radostan dan wrote:

To kao da devet godina pričaš da će maj u Sarajevu biti sunčan :D pa kad jednom, nekim čudom i bude, kažeš: jesam vam rekao ... :D
Pa Vasković i Zavrzlama...tu nema greske po pitanju ishoda, samo je tajming u pitanju, dal ove.godine, il za 150.
Challenger__

#1772 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Challenger__ »

radostan dan wrote:@cheli, ne bih u ovakvom -ozracju-...zadovoljicu se ulogom citaca.
Ciba na p.p. Pročitam, obrišem, nikom ne kažem.

:wink:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1773 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by _BataZiv_0809 »

arzuhal wrote:Po meni, najznačajnije što se desilo s ovim protestima (a na to su još ukazali i oni februarski u FBiH...) je to da se zornim i nepobitnim pokazala (ili samo ponovila) činjenica (u osnovi veoma beskorisna činjenica, što je najžalosnije..) da, kada u BiH narode dovoljno dobro podijeliš po etničkoj osnovi, onda im po političkoj, pravnoj, ekonomskoj, socijalnoj, seksualnoj i svakoj drugoj možeš raditi šta te volja jer onda neće imati dovoljno snage i volje ni zraka kako treba da uzmu a kamoli šta drugo. Podjeljenost naroda u BiH po etničkoj osnovi - koja im je oduzela pravo, mogućnost i smisao za klasno ujedinjenje i zajedničku borbu onih obespravljenih pritv tajkuna i kriminalne vlasti - barem za BiH, najveći je resurs kvazinacionalista a suštinskih lopova i najveći garant da se nastave bogatiti ili barem održavati svoje bogatstvo dok se skroz ne potroši biološka supstanca ovih naroda...

Nikolaj Berđajev: nacionalizam uvijek vodi bogaćenju manjine i siromašenju većine :thumbup:
Kolega, dajte index, ovo je cista 10-ka :thumbup:
vivaldi

#1774 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by vivaldi »

arzuhal wrote:Po meni, najznačajnije što se desilo s ovim protestima (a na to su još ukazali i oni februarski u FBiH...) je to da se zornim i nepobitnim pokazala (ili samo ponovila) činjenica (u osnovi veoma beskorisna činjenica, što je najžalosnije..) da, kada u BiH narode dovoljno dobro podijeliš po etničkoj osnovi, onda im po političkoj, pravnoj, ekonomskoj, socijalnoj, seksualnoj i svakoj drugoj možeš raditi šta te volja jer onda neće imati dovoljno snage i volje ni zraka kako treba da uzmu a kamoli šta drugo. Podjeljenost naroda u BiH po etničkoj osnovi - koja im je oduzela pravo, mogućnost i smisao za klasno ujedinjenje i zajedničku borbu onih obespravljenih pritv tajkuna i kriminalne vlasti - barem za BiH, najveći je resurs kvazinacionalista a suštinskih lopova i najveći garant da se nastave bogatiti ili barem održavati svoje bogatstvo dok se skroz ne potroši biološka supstanca ovih naroda...
ma ekonomski iskorak je gotovo nemoguce napraviti u BiH cak i u najidealnijem politickom scenariju koji mozes zamisliti.

jednistvo proleterijata tu ne bi nista promjenilo
Danguba

#1775 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Danguba »

prog321 wrote:

Ima. Tamo gdje su pozurili da uzurpiraju tudju imovinu pa kada je doslo do legalizacije, eto nismo znali.(Bijeljina) :izet:
Post Reply